måndag 22 februari 2010

JULKLAPPAR!

Jag har fått julklappar! Ni kanske minns att vi hade julklappsbyte bland de bloggare som ville vara med? Jag tyckte det lät jätteroligt och skickade en julklapp till Älmhult. Till mig var det Lia som skickade julklapp, men eftersom postgången är minst sagt osäker till Egypten skickade hon till mina svärföräldrars adress i Sverige. NU först har Maken varit och besökt sina föräldrar så att de kunde överlämna julklappen till mig, och när han kom hem i går fick jag den.

TACK, Lia!!!

Jag fick ett jättefint nagellack, och det finns en väldigt fin tanke (eller ett minne) bakom gåvan som Lia berättar om i det fina brevet hon skickade med paketet. Jag ska inte berätta om minnet eftersom det är privat, om Lia vill berätta så får hon själv välja att göra det. Men det är ett väldigt fint och vackert minne, så mycket kan jag säga.

Jag har egentligen väldigt bra naglar, starka och lätta att forma, bryter dem nästan aldrig. Men på senare tid har jag låtit dem förfalla och klipper bara ner dem emellanåt. NU ska det bli andra bullar och jag ska sköta om dem så att jag får tillbaka mina vackra naglar igen och kan använda det fina nagellacket. För färgen är exakt rätt för min smak, pärlemoskimrande och lite ljuvt. Klassiskt och diskret men ändå vackert. Perfekt!

Pärlemorskimrande nagellack.

Men inte nog med det, svärmor skickade också med en julklapp till mig! Jag fick En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg, författaren till Stekta gröna tomater! Svärmor har läst den här boken och tyckte att den var så underbar, och nu vill hon att jag också ska få njuta av det här underbara.

TACK, Gun!!!

Boken utspelar sig i den lilla staden Lost River, Alabama. Och vet ni, i slutet av boken finns ett flertal recept, jag antar att det är recept till den mat som finns med i boken. Så himla roligt, för ibland kan man bli riktigt sugen på mat som beskrivs så ingående att det vattnas i munnen, och så vet man inte hur man ska laga det. Den här gången blir det inga problem.

Jag ser verkligen fram emot att läsa den här boken. Vem minns inte Stekta gröna tomater, den här boken ska vara lika mycket feelgood. Och feelgood kan man verkligen inte få för mycket av!

Originalets titel: A Redbird Christmas.
Foto lånat från Bokia.

22 kommentarer:

Desiree sa...

Hajjade först till lite då jag såg din rubrik och tänkte julklappar oj de är lite ute ur säsong. Men om postgången inte riktigt är att lita på så förstår jag. Nagellacket ser jättefint ut. Kul. Jag minns absolut Stekta Gröna Tomater. Det är helt klart en av mina favoritfilmer. Den här boken måste jag ta och införskaffa. Det är alltid extra kul att läsa böcker som utspelas i den miljö där man bor eller har anknytning till. Även lite recept i boken låter kul. Jag får sticka till bokhandeln nästa helg. Ha en bra dag.

Katarina på Filippinerna sa...

Wow, va roligt! Nu gav du mig ett boktips, ska kolla in om jag kan köpa den när jag kommer till Sverige inom kort!

Marianne sa...

Desirée: Jag tänkte självklart lite extra på dig när jag såg att boken utspelar sig i Alabama. Författaren är till och med född i Birmingham!!! Jag längtar till att läsa den, men läser en annan jättebra nu så jag vill inte bryta. Den ska jag tipsa om sedan när jag har läst klart.

Kram!!!

Katarina: Du bör till och med kunna beställa den via Internet, för den finns på Bokus och Adlibris etc. KUL att du ska hem till Sverige en sväng! Hoppas bara du slipper värsta kylan!

Petra H sa...

Åh vad kul att få julklappar i februari! Egentligen borde man få julklappar varje månad ;-) Och vilken fin klapp du fick av Lia! Jag hoppas att hon snart får tillbaka blogginspirationen och bloggtid, saknar hennes blogg.
En bok som fick mig att bli väldigt sugen på mat var Brick Lane av Monica Ali. Den handlar om bangladeshiska invandrare i London och matbeskrivningarna var väldigt inspirerande!
Kram

Saltistjejen sa...

Vad härigt att du fick dina julklappar nu! Egentligen är det verkigen mycket roligare med presenter när man "minst ananr det" än just de man får PÅ själva julafton eller födelsedagen. Och vad fin att Lia skickat ngt så personligt! Vill även höra vad du tyckr m boken sedan när du läst den.Om den var bra och läsvärd kasnke man ska läsa den?! :-)
KRAMAR!!!
Ps kan även säga att jag gillade Brick Lane MYCKET jag med. Den bok Petra rekommenderat här ovan. Om du inte läst den gör det!

Marianne sa...

Petra: Visst piggar det upp att få julklappar i februari! Det var ett jättefint nagellack, och en bra inspiration att sköta naglarna lite bättre.

Jag håller med, jag saknar också Lia! Hon är verkligen en glad person som sprider massor av inspiration.

Det var så länge sedan jag läste Brick Lane, jag kommer inte riktigt ihåg all mat. Får kanske ta och läsa om den!

Apropå mat, det börjar bli dags att förbereda middagen.

Kramar!

Marianne sa...

Saltis: Nu var vi visst här samtidigt!

Det ÄR roligt med presenter på vanliga dagar, mycket roligare än när man förväntar sig något. Det är roligt då också, så klart, men det blir lite extra när det kommer så här oväntat. Eller, jag visste ju att jag hade fått ett paket som låg och väntade, men ändå.

Lovar att rapportera om boken. Brick Lane minns jag inte så mycket av, inte mer än att jag verkligen gillade den. Kanske ska ta och läsa om den!

Kramar!

Anne sa...

Jag gillade verkligen Stekta gröna tomater, så den här boken låter helt klart intressant.
Vilka fina försenade julklappar! Jag är inte så mycket för nagellack på fingrarna (tycker om att ha på tårna däremot) men om det ska vara nåt på fingernaglarna så ska det vara en sån där pärlemorskimrande färg som det var på det du fick. Snyggt!

Helly (Svensk tjej på sicilien) sa...

Vilken kul idé med att byta julklappar och ännu roligare att få med ett handskrivet brev. Det är inte ofta man får nuförtiden, men då är det ju destu mer uppskattat när man väl får det :-)

Älskade verkligen Stekta gröna tomater så ser fram emot att höra vad du tyckte om En röd liten fågel i juletid.

Just nu håller jag på att läser The bastard of Istanbul och hittills har 5 stycken försökt att tagit självmord varav 2 lyckas... Hoppas det vänder snart annars orkar jag nog inte läsa färdigt den....

Ha det så bra och hoppas mannen kom hem igår och inte drabbades av all den här "casinon" som pågår just nu med Lufthansa...


Kram!

KARLAVAGNEN sa...

För att inte snacka om HUR SNYGGT LIA SKRIIIIVER!!! Vacker handstil!

Boken verkar intressant. Ska jag lägga på minnet!!!

Lotta sa...

Jag och min mamma läste den här söta boken förra julen och vi älskade den båda två. Den är tänkvärd, varm och innerlig. Jag tror att den skulle bli en jättebra film!

Annika sa...

Klart att Lia gav dig ett Chanelnagellack!
You go, Lia!! Glam-tjejen!
Nästa år ska jag också vara med. KUl grej det där!
Fannie Flagg är bra!!!
Jag har läst Can't wait to get to heaven och jag ÄLSKADE den!!
Hon har så skönt stil att skriva på och är fena på karaktäsbeskrivning!!
Kram!!!!
PLUS att man får en enorm inblick i den amerikanska södern.
Kram!!

Annika sa...

Tillägg:
ÄLSKADE Brick Lane också, som Petra skriver om. Toppenbok!!!

Bloggblad sa...

Den boken har jag inte läst - bara en recension som jag vill minnas var rätt tuff... men såna ska man inte lita på.

Jag är periodare när det gäller naglar.

Melting Pot sa...

Så roligt med ett så fint ock lyxigt nagellack!
Fint med boktips. Får bli lite sommarläsning om jag hinner.....Kram

Otta sa...

Kul att få julklapp nu! Det förgyller dagen.
Kram

Suzesan sa...

Men så snällt och vilken bra julklapp med nagellack. GODJUL Marianne. Så bra som Stekta Gröna Tomater var så måste ju boken vara superbra.

DEt är fint med nagellack med bara lite lagom färg. Jag gillar genomskinliga. Och de som har en lät färgton bara.

Vi hade den filmen i vår anlys när vi läste argumetationsteknik. Då analyserade vi några olika filmer för att lära oss att se filmer på ett annat sätt. Med lite "dolda budskap" och hur de är uppbyggda och lite sånt som tittarna inte tänker på. Intressant. Då såg vi först den en gång och där var väl inte ett öga torrt sen analyserade vi den och sen såg vi den en gång till.

Kramar
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Den boken lät jättebra! Och vad kul med julklapp i februari. Låter perfekt tycker jag!

Marianne sa...

Anne: Haha, vad roligt, då är vi tvärtom med nagellack, jag kan absolut inte ha det på tånaglarna. Eller ja, kanske med ett sånt här ljust. Men inte rött, då känner jag mig jättekonstig!

Kramar!

Helly: Nästa jul kan du också vara med om du vill i julklappsbytet. Det är helt frivilligt och man anmäler sig. Vet inte om det blir Emma som håller i det då igen, men antagligen eftersom hon hade det bra initiativet : )

KUL att du läser den boken. Jag har den i läskön, så den står på tur. Har bara inte hunnit till den än för det har kommit så mycket bra emellan.

Lovar att rapportera om den röda fågeln!

Han kom hem som han skulle! Hoppas bara att det är lugn i luften nästa vecka, för då åker han igen.

Kram!

Karlavagnen: Hon har en fantastisk handstil! Har tänkt mig ett handskrivet brev tillbaka, men jag antar att det blir bättre med ett mejl så att det blir ...

Kram!

Marianne sa...

Lotta: Jag TROR du är en ny bekantskap för mig, så jag säger Hej och välkommen hit! Jag ska kika in hos dig senare.

Kul att ni läste den förra julen, nu blir det min tur och jag kan knappt vänta!

Annika: Ja, och hon kände på sig att Chanel passar mig som handen i handsken! Jag älskar de klassiska märkena! KUL att du ska vara med nästa jul! Nu när jag fick julklapparna började jag redan fundera på vad jag ska köpa som bloggjulklapp! För det var så ROLIGT! Mycket roligare än de där vanliga, faktiskt!

Jag vet att jag också älskade Brick Lane, men jag kommer inte ihåg ett dugg. Måste helt klart läsa om den.

Kramar!!!

Bloggblad: Kan det ha varit en halvbra översättning som drog ner boken? Det är jag lite rädd för : D

Jag är nog också nagelperiodare, nu är jag jätteglad för blänket!

Marianne sa...

Lena: Ja med en alldeles liten en hinner man ju inte så mycket, men det här kanske är en lagom bok för just sådana tider? Lovar att rapportera om den!

HUR går det för dig! MÅSTE in till dig och kika!

Kramar!

Otta: Visst är det roligt! Fram för fler oväntade presenter!

Kram!

Suzesan: Vad roligt att ni analyserade Stekta gröna! Vad kom ni fram till?

Ett maffigt rött nagellack kan också vara snyggt tycker jag, men då måste man liksom klä sig efter det också, och det måste underhållas för det värsta som finns är skavt rött nagellack ... Lite ljusa genomskinliga är inte lika känsliga, det syns inte lika mycket om det är lite skavt.

God jul och Kram!

Anna: Jag tror att den är jättebra. Ska bli kul att se. Lovar som sagt att rapportera!

Kram!

Marianne sa...

LOTTA: Jag ÄR inte frisk, det märker jag nu! Du kommenterade ju i förra inlägget!!! Det är jag som är vimsig i huvudet ...