söndag 14 februari 2010

Puss och kram

Nu för tiden firas Alla hjärtans dag i hela världen, skulle jag tro. Utom kanske i något enstaka land som Afghanistan och liknande där det anses som en styggelse. Här i Egypten tar affärsmännen tillfället i akt och vill gärna sälja så mycket rött och hjärtformat det bara är möjligt.

Blomsteraffärären har klätt trädstammen i rött papper så
att man inte ska missa att här finns röda blommor en masse.

Rosorna har fått en glitterdusch för att bli extra fina.

En röd, hjärtformad kudde kanske?

Eller en hjärtballong så att det syns att man har blivit uppvaktad?

Själv är jag tacksam över att Maken inte tror att jag tycker liknande saker är fina. Vi har kommit överens om att en påse smågodis från Sverige nästa vecka slår bra mycket högre.

Nu har min kompis åkt, och många av er vet precis hur det känns - tomt och tyst och konstigt. Men det brukar gå över efter någon dag och så är man snart tillbaka i de dagliga rutinerna. Själv strävar jag för att återgå till vardagsrutinerna genom att tvätta och städa lite i dag.

Bilder från veckans äventyr kommer lite undan för undan. Vi har varit runt i stan på olika ställen och kameran har fått hänga med de flesta dagarna så det är några stycken.

Och bara för att vara lite äcklig kan jag meddela att det just nu är 31°C här i Kairo. Jag njuter!

18 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Du skojar? 31 grader plus Celsius?! Wow! Happy St. Valentine´s Day!

Katarina på Filippinerna sa...

Rött är ju inte bara kärlekens färg, här är allt rött pga det kinesiska nyåret.

Röd blir man ju också av värmen,, jag njuter också av värmen men inte på natten.

Fina bilder!

Saltistjejen sa...

Ja du Marianne, jag håller med dig om att det är lite väl mycket röda härtan" idag överallt... Inget emot hjärtan. inte alls. Men när det är Valentines Day blir många affärer etc helt tokiga här i USA. Vi firar inte Valentines day direkt. Iallafall inte med att gå ut och äta för restaurangerna är proppfulla...
Jag gillar nog svenska varianten bättre också där det är Alla hjärtans dag och inte just Valentines. Här fokuseras ENDAST på parrelationen. Hemma är det mer en dag när man uppmuntras tänka på alla nära o kära.
Kram!!!

Freedomtravel sa...

Ja, alla butiksägare gillar väl att sälja prylar... så de hakar ju snabbt på trenden! Men jag klarar mig också bra utan plastigt krimskrams en dag på året, hellre kärlek året om ;)

carina@pocolococreativo sa...

Ser ut som här! Igår var vi och handlade, jag och sonen, till hans flickvän som TYCKER att sådana saker är fina. Om man inte ger något så blir det en stor fnurra på tråden och problem för lilla sonen!

Marianne sa...

Karlavagnen: Ja, förlåt, jag bara skojade. Det är 32°C.

: D

Katarina: Jaså, firar ni också kinesiska nyåret? Eller är det många kineser som bor i Filippinerna?

Du får skaffa en liten AC som du kan ha på nätterna!

Saltis: Vi ska inte heller ut och äta, här blir det lövbiff i kväll. Ska hitta på någonting att fylla dem med. Klas ska dessutom packa för att åka till Sverige i morgon, så ut och svira blir det inte.

Mycket bättre att fokusera på vänskap och kärlek i allmänhet. Jag minns hur enormt upphaussat det var i US och hur skämmigt det var för dem som inte fick någon uppvaktning. Hemskt när det blir så.

Kram!

Marianne sa...

Freedomtravel: Helt rätt, mycket bättre med kärlek året om utan krimskrams än bara en dag per år!

Konstigt bara att affärsmännen inte har hakat på slutet av Ramadan, det är ju som julafton för muslimer. Men det kanske kommer.

Carina: Ja en dominikansk flicka vill nog ha MYCKET krimskrams i dag, kan jag tänka mig. Så det var ju bra att sonen fixade det så han inte blir olycklig!

Petra H sa...

Ha ha, vi har samma överenskommelse här - att vi inte tycker att sådana plyschhjärtan, nallebjörnar etc är fina :-) O gjorde sconesdeg som jag har bakat ut medan han gick på en PW på stranden, så det blir söndagsbrunch snart - precis som varje helg.
Ha en trevlig söndag, själv väntar jag på besök som anländer ikväll!
Kram

Marianne sa...

Jag är ju lite anti mot alla dessa `dagar´. Fira, eller komma ihåg någon kan man göra precis när som helst. Det är då det blir en fin överraskning dessutom.
Va, 32 plus. Hualigen, det är tur det inte är det här idag. Då skulle våra fina skottade gångar bli till kanaler istället. Snödjupet i trädgården är just nu som minst 50 cm och som mest 150 cm.
/Kram

Suzesan sa...

Fint.Rött är sött. Happy Valentiiine Marianne. En påse smågodis är väl en bra present.

Man skall ändå kämpa för de där sakerna, för i SaudiArabien utplånar de allt rött. De har en speciell patrull som tar bort och förstör allt som är rött och har med kärlek att göra.

Kämpa!

JA det var lite äsckligt att berätta att det är 32 grader hos dig. Usch vad varmt ehhhh åhhhh så SKÖNT:)

Stor hjärtlig Kram
/Susanne

Desiree sa...

Hej Marianne, happy valentines på dig. Mycket rött och firande ser jag att det är i Kairo. Ha ha helt typiskt att afghanerna tycker att detta är en styggelse att fira då trenden och firandet kommer från USA.
Jag förstår att det känns tomt nu när din kompis åkt men jag ser fram emot att få se lite bilder och höra mer om vad ni hittat på under veckan.

Kram och njut av sommarvärmen. Här är det kallt och vinter med bara några få plusgrader.

Marianne sa...

Petra: Ja hos er är det ju söndag, här kunde Klas inte vara ledig i dag utan jobbade ända till 21.15! Och nu kom han hem och hade datorn med sig. Och sitter och jobbar i stället för att äta ...

GOTT med scones!!

Kramar!

Marianne: Det är sant! Det blir en större överraskning om man gör någonting speciellt för någon en vanlig vardag i stället, när personen inte väntar sig någonting. Som tur var blev det aldrig någon efterrätt gjord här i huset, för Klas sitter fortfarande och jobbar ...

En och en halv meter snö! Tur att jag inte behöver traska runt i det, för jag hade ju nästan drunknat! Nå, näsan hade väl precis stuckit upp : )

Kram!

Suzesan: Jaså! Det hade jag inte hört! Så fånigt att ta bort allt rött! Kastade några blickar på ett BBC-program i dag om Saudi, och till min förvåning fick jag se flera kvinnoansikten! Jag trodde att alla var heltäckta med niqab. Tydligen inte så det är ju ett framsteg i alla fall.

Det är så skönt att det äntligen har blivit lite varmare, nu slipper jag frysa. Bara att hoppas att det håller sig.

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Antar att det är väldans rött hos er också! Det är ju trots allt från US sedan kommer. Nå, det är väl bra att påminna om kärleken en gång om året.

Jag såg all snö ni har! Fantastiskt. Tur att det inte snöar här, det är i alla fall en garanti.

Kramar!

Musikanta sa...

Fantastiskt det måste vara att se alla dessa färger. Hos oss är det just bara vitt, grått och svart för närvarande...
Kram/M

Anna, Fair and True sa...

En påse smågodis skulle slå högt här också! Från Peter menar jag. Behövs inte mer liksom

Marianne sa...

Musikanta: Ja det är skönt med alla färger. Ute i trädgården är det grönt året om, och boganvillan blommar året om. I det här annars ganska sandbeiga landet behövs färger!

Kram!

Anna: Det bästa är just de där små sakerna, mycket bättre än fantasilösa diamanthalsband - hahahaha, som man ändå aldrig får : D

Kram!

Taina sa...

Hm det trodde jag inte, dvs att det firas även där. Där ser man. Men jag gillar den här dagen. Kärlek kan vi aldrig få för mycket av även om vissa affärsmän har osmakliga saker att sälja...

Kramar

Marianne sa...

Taina: Jo då, även här. Och som tur är finns även affärsmän med god smak, god chokladsmak till exempel : D

Kramar!