tisdag 9 februari 2010

Många nya äventyr

Lime- och citronförsäljare i Khan El-Khalili.

Tack för alla söta kommentarer! Jag har bara inte hunnit svara på en enda. Min ena bästa kompis är här och vi är ute på nya äventyr varje dag. I går var vi runt bland verkstäderna bakom den stora basaren Khan El-Khalili och trängdes med folk på affärsgatorna - de gator där turisterna inte går. Vad vi hittar på i dag vet vi inte än.

Datorn har varit på sjukhus, blev inlagd ett dygn och fick genomgå en omfattande operation, men nu mår den lilla gullgrisen bra igen. Och inte bara bra, den har fått större ramminne och nya operativsystemet Snow Leopard, så den mår bättre än någonsin. Det där problemet med att komma in på Wordpress verkar dock inte löst, det är något annat fel som vi får ta fatt i när kompisen har åkt hem.

Och så måste jag försöka hitta alla sajter som jag hade som bokmärken, de är borta med vinden. Det är i alla fall det enda som har försvunnit, och det får man ju vara tacksam för!

Nu är det dags för lite frukost och planering för dagen.

13 kommentarer:

Otta sa...

Skönt att du är frisk igen! Ha en härlig dag!

Kram
PS. Visst är det kul att gå i den typen av kvarter som du beskriver, utan alla turister och bara med "vanliga" människor! :-)

Helly (Svensk tjej på sicilien) sa...

Sà kul att ha besòk. Hoppas ni har det riktigt kul :)

Magnolia sa...

De där gränderna som man vill gå i, men inte vågar för att resebolagets guider har varnat en för det :) Härligt att se nåt annat än turiststråken.

olgakatt sa...

Skönt att du är frisk! Njut av kompisbesöket i första hand!
Grattis till Snöleoparden, uppgraderade till den härom veckan!

Katarina sa...

Bra att du är kry igen! Ha så kul med främmandet!

Annika sa...

SKÖNT att du snabbt tillfrisknade, och datorn med!
Men det strular alltså fortfarande med wordpress. På min gamal laptop kom jag inte in op amazon.com hur jag än fösökte. FATTAR det inte. Det var det enda stället jag inte kom in på...
SÅ irriterande...
Så nu ska vi hoppas att det löser sig med wordpress också.
Kram!!

Desiree sa...

Kul att höra att du är frisk och pigg igen och att du och kompisen har en massa kul ihop. Fortsätt njuta och ha så kul. Bloggen får väl ta lite vilopaus. Skönt att höra att även din dator mår bättre nu efter den omfattande operationen. Här har du min länk så att du hittar tillbaka till mig iallfall.

dvontell.blogspot.com

Ha en fin dag.
Kram

Saltistjejen sa...

Vilken tur att du blev frisk tills att din vän kom! Och att ni nu kan äventyra varje dag! Underbart!!! :-)
Och Snow leopard är super!
Man får ta det onda med det goda när det gäller datorer. En uppgradering ger ofta att en del !gamlsa" saker försvinner. Hoppas du hittar dina favoriter igen när kompisen åkt. Och att wordpressproblemet går att lösa.
KRAM!!

Anna, Fair and True sa...

Skönt att höra att du är på benen igen och också att du har en kär vän på besök! Njut!

På tal om Wordpress måste du nog helt enkelt använda en annan webbläsare än Safari. Du kan ju ha två på datorn och bara använda t ex Firefox när du kollar Wordpress.

Kram!

Petra H sa...

Vilken härlig bild! Jag förstår att du njuter av att ha shoppingsällskap - kanske det blir mer prutat och shoppat än vanligt? Det är ju dubbel glädje att shoppa i par :-)
Så himla tråkigt att wordpress inte funkar, men samtidigt är det ju inte livsnödvändigt - värre om det varit blogspot, någon av de svenska tidningarna eller svt!
Kram

Marianne sa...

Otta: Det är de bästa kvarteren, alla gånger!

Kram!

Helly: Vi har haft jättekul!

Magnolia: Va? Varnar guiderna för de kvarteren? Men det är ju alldeles uppåt väggarna, de där kvarteren är mycket tryggare och säkrare än turistditona. Trotsa guiden nästa gång!

Marianne sa...

Olgakatt: Visst är den häftig den där snöleoparden! Massor av nya bra funktioner. Nu ska man bara lära sig allt också ...

Katarina: Tack, vi hade det jättebra!

Annika: Jo, nu verkar det (ta i trä) som om det har löst sig med Wordpress. Kanske tv-Muhammed ringde och bråkade med någon till slut i alla fall som han sa att han skulle. Han är datachef på Hälsoministeriet (och extraknäcker som tv-installatör!!!) så hans ord kanske väger tungt!

Kram!!!

Marianne sa...

Desirée: Tack för länken, men som sagt, bloggarna är nog det enda jag har koll på : )

Kram!

Saltis: Det är väl främst länkarna till alla bra ordböcker jag saknar. Fast de dyker nog upp igen när jag börjar söka på något konstigt ord eller uttryck.

Kram!

Anna: Jag försökte med Firefox, men det blev inte bättre för det! Tror det var någonting med routingen, men nu verkar det problemet vara ur världen. Ta i trä!!!

Kram!

Petra: Det blev faktiskt inte så mycket shoppat, jag tror vi pratade för mycket! : )

Jo, för mig är det världskatastrof att inte komma in på Wordpress! Då kan jag ju inte läsa hos dig, Matilda, Anne, Beija och en massa andra! Men nu verkar det som sagt ha löst sig, så jag håller tummarna för att problemet INTE kommer igen!

Kram!!!