söndag 10 juni 2012

Hovdala slott och Plastens hus

Porttornet och vagnslidret på Hovdala slott. Stora stallet till vänster.

Oj vilken fantastisk dag vi har haft i dag! TACK Olgakatt för allt! 

Vi träffades på Hovdala slott (som jag ska berätta mer om i ett annat inlägg) som var en för oss dittills okänd pärla. Visserligen kände jag till dess existens, eftersom Olgakatt har pratat om slottet ett flertal gånger, men jag har inte lyckats ta mig dit förrän nu. Det var inte sista gången däremot, det kan jag lova. Faktum är att jag ska dit redan den 7 juli, för då är det Pelargondagarna.

En riktigt god buffé på Restaurang Mikkelsen.

Restaurang Mikkelsen åt vi en supergod buffé, och att jag är liten i maten märktes inte ett enda spår av. Mikkelsen var visserligen dansk, som namnet antyder, men det är inte en modern dansk restauratör som man kanske kan tro, utan den dansk som på 1600-talet såg till att Hovdala slott blev svenskt. Landsförrädare, med andra ord, och det det ska vi vara glada för!

Plastens hus i Perstorp.

Mätta och glada åkte vi sedan till Perstorp, där vi fick en privat visning av Plastens hus. Oj, vilket fantastiskt ställe (som jag också ska berätta mer om i ett separat inlägg), ett stycke svensk industrihistoria som är bevarat och ihopsamlat av ett litet gäng entusiaster. Det låter kanske inte så kul, men som sagt, det var verkligen en upplevelse som jag inte vill vara utan och jag rekommenderar alla som har vägarna förbi Perstorp, eller som befinner sig i krokarna, att försöka se detta fantastiska lilla museum.

TACK PL för en intressant föreläsning och lika intressant visning!

Vackra blommor som fanns i alla möjliga färger på Hovdala slott. Är det någon som vet vad det är? Bladen såg ut som akleja, men blommorna ser lite annorlunda ut.

Än en gång: TACK Olgakatt för en fantastisk dag! Blommorna här är till dig.


6 kommentarer:

olgakatt sa...

Tack själva, vi tycker också vi haft en kanondag tillsammans!

Anne-Marie sa...

Det låter intressant med Plastens Hus. Ser fram emot att läsa litet mer om vad du och Olgakatt såg där. Ni verkar ha haft en riktigt trevlig dag tillsammans. Kram!

Marianne sa...

Olgakatt: Det var mycket intressant på Plastens hus, och PL gjorde verkligen att det hela blev en sån fantastisk upplevelse. Hans entusiasm är minst sagt smittande! Jag ska skicka bilder till dig.


Anne-Marie: Hej! Ja vi hade en toppendag, jag ska skriva ihop lite senare under dagen. Det är fantastiskt hur saker och ting har blivit tack vare att någon fick en bra idé, och att någon annan gjorde ett litet misstag.

Kramar!

Annika sa...

Vad trevligt att du BLOGGAR igen, Marianne!
Ja, jag vet att ni var på Plastens Hus!Fick mail från en viss Olgakatt + att vi flitigt spelar Draw Something på Ipad/iphone...Så jag hängde med er på ett hörn där.
Himla KUL att ni hittar på så mkt kul ihop!
Kram!

Desiree sa...

Vad vackert det såg ut på Hovdala Slott och vilken maffig och underbar buffé. Jag ska fråga min svärfar om Plastens hus i Perstorp. Han jobbar nämligen i plastbranchen och var med och utformade plastcyklarna (ser att de har en i fönstret).
Fina blommor och fint foto.
Kul att kika in här hos dig igen. Finns massor med spännande läsning för mig att ta igen.
Kramar!

Marianne sa...

Hej Annika! Ja äntligen har jag tid att göra annat än jobba! Och jag har LÄNGTAT efter bloggen och alla er bloggare! Fejjan är inte hälften så roligt, även om jag ska försöka att inte lägga ner det helt.

Vad kul att du och Olgakatt spelar! Vet inte vad det är för spel, det får jag undersöka! Fast jag har en tendens att gå in för spel med liv och lust, och så tröttnar jag efter typ två veckor. Olgakatt är verkligen en frisk fläkt, och hon kan ju detta område på sina fem fingrar, hon vet vart man ska åka och när man ska åka dit. I början av juli ska vi på pelargondagar, det ska också bli så himla roligt!

KRAMAR!


Hej Desirée! Men vad roligt, då känner din svärfar bergis till Plastens Hus, kanske de som håller på med det också. Det är en länk som gömmer sig under Plastens hus i inlägget, (jag ska snart göra ett nytt också, förresten) där kan han gå in och se om det är några han känner. De har föreläsningar där, och jag vet att det är några berömda plastdesigners som kommer nu i sommar. Han kanske är intresserad?

Jag ska skriva ett inlägg med bilder nu som du kan visa honom också!

KRAMAR!