tisdag 19 juni 2012

Lite babbel i dag igen.

Man skulle nästan kunna tro att det här var ett vykort från forna
tiders Öststater, men det är en gata i Älmhult år 2012. Och just den här
vinkeln gör att det ser värre ut än det är. Som tur är.

I morgon förmiddag kommer sotaren. Det är tydligen kontroll och rengöring en gång om året, och det får man väl vara tacksam för. Eftersom det är första gången vi är med om ett rutinbesök av sotaren, vet vi inte riktigt vad det hela innebär, så vi har täckt golvet med papper, flyttat undan möbler och vikt upp stora mattan så att den inte ska bli förstörd. För vi har inte råd att tvätta den nu när vi är i Sverige!

För ett tag sedan var vi på Biltema - i mina ögon ungefär världens tråkigaste butik. Men de hade billiga soppåsar, så det köpte jag. Det gör jag aldrig om. De är så små att man knappt kan trä dem över sopspannen, och de når inte ner i botten på sopspannen, så om man har någonting tungt släpper de väl och glider ner och sedan blir det kladdigt.

Jag hörde att Assange har sökt asyl i Equador. Jag måste säga att mindre karl för sin hatt kan man väl knappast bli. Han sitter och kostar pengar för både svenska och brittiska skattebetalare bara för att han inte kan stå för vad han har gjort eller inte gjort. Wimp!

Det var hemskt vad det här inlägget blev negativt. Jaha, men då kan jag ju passa på att tala om att jag är hjärtinnerligt trött på denna tjatiga fotboll. Och efter det får man väl knappt en lugn helg förrän OS börjar och ska hålla på i en halv evighet även den. När kommer tv att lägga ner alla andra program därför att det är teaterfestival eller liknande?

Nä, nu ska jag inte sitta här och sura längre, bättre jag gör en snabbsurf och går och lägger mig.
13 kommentarer:

olgakatt sa...

Hoppas och tror att din sotare är lika renlig som vår alltid är och har varit. Vi har aldrig behövt städa efter sotare, de dammsuger själva upp efter sig. Det enda vi behövt göra att resa en stege.

Den där Assange är en märklig person, säkert narcissistiskt störd, även han. Och dödsförskräckt för USA. Var i all världen får han pengar ifrån, kan man undra. Och Wikileaks verkar ju ha fått punka.

Bloggblad sa...

Jag brukar bara vika undan mattan - det har aldrig blivit det minsta sotigt efter sotaren.

Precis lika trött på fotbollstjatet är jag. Tänk om de skulle visa körsång hela dagarna och kvällarna i flera kanaler samtidigt. Då skulle jag sitta bänkad.

Juliannie sa...

Å en likasinnad vad gäller sport på TV. Många gånger har jag sagt så där - "Tänk om man skulle lägga ner alla program..." Tycker att all sport kunde visas på helt egna kanaler!

Anna, Fair and True sa...

Här är en som INTE har något emot all fotboll! Det är ju ändå så mycket dåligt på TV ibland och då har vi över 80 kanaler. Matchen igår var ju såå bra!

Alltså, förut var jag lite skeptisk mot om Assange verkligen hade våldtagit de där kvinnorna men nu tror jag mer och mer på det efter hans agerande!

Kul att du bloggar igen! Kram!

Annika sa...

Håller med om fotbollen.
USH vilken tråkig sport det är.
Ser mkt hellre OS än tråk-fotboll.
DET som stör mig mest är radiosporten. Jag gillar ju Karlavagnen i P4 o den får helt ge vika under tråk-fotbolls EM. Sporten går alltid före ALLT annat. Det suger.
Det är likadant här.

HAHA, gathörnet ser verkligen öststatigt ut, hehe...
TUR att det ser värre ut än det är.

Kramar!!

Desiree sa...

Ha ha kan inte låta bli att skratta för jag håller helt med dig om att Biltema är världens tristaste butik. Mekkonomen är väl den enda butik som är ännu tråkigare. Jag kollar inte heller på sport. Har inte följt fotbollen alls. Kanske kommer jag kolla lite på OS just för att det är OS och går relativt sällan men EM i fotboll klappar mitt hjärta inte för.
Kramar!

Suzesan sa...

TRÅKFOTBOLL;)

Och det är sommar och skönt och gränt och TVapparaterna går varma...varmare och varmare.

Bra med ett lite negativt inlägg. Måste ju finnas det med. JAG gillar Biltema. Mest cykelgrejsavdelningen.

Ja jävlar det är OS också men säger som Annika. Hellre det än fotboll.

Hoppas du kommer igång igen. Vissa dagr är ju så energikrävande. Tänker på att ofta skriver man bara så glatt och positivt på bloggar. upp med nosen Marianne så har du en ny dag imorgon.

Assange det räcker med honom nu. Vill slippa höra talas om honom. Men vilken TUR att han inte lyckades med sina "ondskefulla planer. Att han aldrig ger sig.Får han bara -landa- någonstans kommer han dra på igen.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

Jaaa just det jag gillar sotare. På riktigt. Sen jag var liten och så på senare år var jag förälskad i sotarns pöjk. VILKEN SLUMP. Jädrans grann karl...sotarns pöjk.FORTFARANDE.Haha men han är inte sotare...!

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Hej tjejer, vet ni jag är så trött så ögonen går i kors. LOVAR att svara på era kommentarer i morgon.

Kram till er så länge!

Marianne sa...

Harklar mig lite generat och inser att ni måste tycka att jag har väldigt dålig koll på dagarna. Det blev visst några fler dagar innan jag återkom ... F'låt!Olgakatt: Han var jättebra sotaren, men han tyckte det var bra att jag hade vikt undan mattan och sånt ändå, för han sa att ett tu tre kan det hända något. Men han lämnade inte ett spår efter sig.

Det kanske vore lika bra om Assange fick asyl där i Equador, så kan han sitta där och uggla sedan.


Bloggblad: Nej han var riktigt bra, inte ett spår efter honom. Fast jag kommer att fortsätta att vika undan mattan, för om det skulle hända någonting så att det kommer ut ett helt sotmoln ...

Tycker det låter som en bra idé med körsångsfestival i två veckor, avlöst av balettfestival och operafestival och sedan lite svåra polska filmer i två veckor som avslutning. Det är ju inte idrott för hälsan längre, det är bara PENGAR det handlar om, ingenting annat.


Juliannie: Det tycker jag också! Det finns ju kanaler för det där, vad ska de då vara på SVT för? Barnkanalen kunde bli sportkanal på kvällarna, så hade hela problemet varit löst!

Marianne sa...

Anna: Fast SVT brukar ofta ha rätt bra program, tycker jag. Vi har ju bara SVT och 4:an, och några kringkanaler som alla tydligen får vare sig man vill eller inte. Kunskapskanalen har också en del bra, förresten.

Exakt vad jag också känner, och har känt hela tiden. Om han är oskyldig är det väl verkligen läge att ta sig till Sverige och förklara hur allt gick till och se till att ställa allt rätt? Men han gör ju tvärtom!

Ja det är skönt att blogga igen, jag har verkligen saknat alla!!!

KRAM!


Annika: Så det är samma sak på radion, alltså. Det är för dåligt att det tränger bort allt annat på BÅDE SVT och TV4 OCH radion. Det är ju inte heller så att det finns de som bara har radio och inte tv i dag, det tror jag inte i alla fall.

KRAMAR!

Marianne sa...

Desirée: Tack för varningen om Mekonomen! Jag ska se till att inte följa med dit, om det skulle komma på tapeten : )

Jag brukar inte titta på OS heller, men de gapar inte och skriker som de gör på fotboll i alla fall. Alltid något : )

Kramar!


Suzesan: I och för sig är det ju inte mycket till sommar att vara ute i, men ändå. Det borde finnas vettigare saker att göra än att glo på fotboll.

Klas köpte en cykel på Biltema, han tyckte att den verkade bra. Men den har redan börjat rosta! Och det var något mer med den också. Så jag undrar jag vad det är för kvalitet de har där!

Vad gulligt med din sotare! Eller snarare sotarns pojk, då!

Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Tack för varningen om Mekonomen! Jag ska se till att inte följa med dit, om det skulle komma på tapeten : )

Jag brukar inte titta på OS heller, men de gapar inte och skriker som de gör på fotboll i alla fall. Alltid något : )

Kramar!


Suzesan: I och för sig är det ju inte mycket till sommar att vara ute i, men ändå. Det borde finnas vettigare saker att göra än att glo på fotboll.

Klas köpte en cykel på Biltema, han tyckte att den verkade bra. Men den har redan börjat rosta! Och det var något mer med den också. Så jag undrar jag vad det är för kvalitet de har där!

Vad gulligt med din sotare! Eller snarare sotarns pojk, då!

Kramar!