tisdag 28 augusti 2012

Internetshopping

Så här ser vår förstutrapp ut på kvällarna. Lite hemtrevligt, tycker jag själv.


En sån här regnig dag händer det inte mycket här i Älmhult, i alla fall inte på min lilla gata. Därför tänkte jag passa på att fråga: Vilka butiker på nätet brukar ni handla ifrån och är nöjda med?

Saken är den att Älmhult är ett mindre samhälle, där det inte finns särskilt många affärer. Visst kan jag hitta det mesta jag behöver här, speciellt på Ica där jag faktiskt till och med har handlat en del kläder. Men här finns långt ifrån allt, så en hel del saker blir man helt enkelt tvungen att handla via nätet. Prisa tekniken, säger jag bara! I det här finns dock ett stort MEN:

MEN jag är lite nervös för att handla på för mig okända sajter. På Fejjan hittade jag t.ex. en sajt som säljer märkeskläder för ett minst sagt billigt pris. Hur kan det vara så billigt? Är det fusksaker de säljer? Är det en trovärdig sajt? Blir jag lurad på pengarna?

Så därför tänkte jag att det vore väldans trevligt att byta tips!

I dag gör det ju inte heller någonting om det är en utländsk sajt, ligger företaget utanför EU får man själv vara smart och kolla om det blir importskatt och höga fraktkostnader, inom EU ska det inte vara några som helst problem.

Här kommer en lista på mina trogna nätbutiker (klicka på namnen, så kommer ni till deras hemsida):

Lyko.se säljer allt man kan tänka sig för håret plus smink och hudvårdsprodukter. Här köper jag mitt schampo och andra hårvårdsprodukter. De är jättebra, man får bonus och ibland rabattkuponger i form av sms, så jag brukar vänta tills jag får ett sms som säger att jag har 25% på mitt märke, då slår jag till. Har aldrig haft problem med dem, och de är snabba med leveransen.

Bokus.se eller adlibris.se är bra för att handla böcker. Jag brukar jämföra vilken av dem som har bäst pris, och så slår jag till där.

Cordon-bleu.se har redskap till köket. Här har jag köpt en del formar för bakning och lite annat smått och gott. Här köpte jag bland annat en jättebra slev med inbyggd termometer. Lite mer klassisk-gourmet-inriktning.

Lyckasmedmat.se har också redskap till köket, och här har jag också handlat en del bakattiraljer. Lite mer trendig inriktning med mycket för cupcakes och tårtor och så.

Odla.nu skickar ut ett bra nyhetsbrev, och säljer växter som kommer med posten. Jag har handlat både vårlökar och pelargoner här, och det har funkat hur bra som helst. Men man får se till att masa sig i väg till posten direkt när man får sms om att paketet har kommit, när det är levande växter. För de behöver komma upp i ljuset och ner i jorden så fort som möjligt.

Apoteket.se har faktiskt postorderförsäljning! Här har jag hittat en superbra hudkräm som jag har gått över till - bättre och halva priset mot Clinique. Dessutom direkt hem i brevlådan. Här kan man faktiskt beställa lite av varje, det mesta som apoteket säljer på den receptfria sidan verkar det som. Bra så slipper man gynna en usel apotekskedja, om det bara är en sådan man annars har tillgång till.


Ja det är mina nätbutiker, men jag skulle gärna utöka samlingen med pålitliga sajter. Så jag blir jätteglad för dina tips!!!


PS. Fråga inte mig varför de två sista sajterna inte vill vara rosa. Det bara är så, de vill vara gråa!

14 kommentarer:

Annika sa...

Jadu, svenska siter kanske jag inte kan tipsa om...
Men amerikanska favoriter har jag ju.

My Publisher---bästa fotoböckerna i modern tid. Du vet, böckerna du gör av egna foton. Top of the line, best of the best! Utan konkurrens! Testade attgöra en almanacka via iPhoto och blev besviken. MP stödde inte macar just på almanackor. Men jag blev så jädra besviken över kvallen på iPhoto kalendern. SÅ jag kommer endast att använda MP i fortsättningen., om jag så ska gå via en PC för att göra 2013 almanacka.

Amazon.com---antar att det inte är direkt aktuellt för dig, men jag handlar MASSOR av dem! Inte bara böcker!

Garnethill.com--favvis site vad gäller kläder. Skitbra kvalle!

Zappos.com---så oroligt BRA sko-site. DE har ALLT!!!

jag har aldrig blivit besviken på ovanstående. Men, som sagt, dessa är kanske inte alls aktuella för dig.
Svenska siter är det inte ofta jag använder. Jo, candyfromSweden ibland, men det är ju verkligen INGET för dig som BOR i Candyland , haha!!

Hoppas du får lite bra tips av andra!
Kram

Marianne sa...

Annika: My Publisher har jag använt en gång, och nästa gång ska jag definitivt använda dem igen. Både du och Desirée har ju provat annat och jämfört, och om de är bäst så är det inget att ens fundera på.

Amazon är ju jättebra! Att jag har glömt dem! Här i Europa handlar man från deras brittiska sajt, så det funkar alldeles utmärkt. BRA att du påminde mig om dem!

Jag ska kolla de andra också, vem vet, de kanske kan skicka över Atlanten om det är något speciellt.

Kramar!

Helena Gulay sa...

Addnature.com - funktionskläder, skor och fiffiga grejer

olgakatt sa...

Skrev just en lång lista men blogger slängde den. Nu är jag sur...

Bert Bodin sa...

Det enda jag köper på nätet är böcker. Då vet man vad man får. Men mest försöker jag handla på orten. Av idéella skäl.

Suzesan sa...

Jaha ja jag handlar inte på nätet. Alls. Köper biljett på SJ..jo bövker nån enstaka gång. Slumpmässigt. Sen så skickar jag mina foton till FUJiFILM som jag är helnöjd med. Alltid. My Publisher ligger som ett projekt. Nån GÅNG. Så tyvärr kan jag inte bidra med något.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Helena: Hej! Och tack för tipset!


Olgakatt: Jag kan ju få den när vi sitter i bilen på väg norrut, muntligt, så kan jag skriva upp med papper och penna. : )


Bert: Jag handlar så mycket jag kan här lokalt, men allt finns bara inte. Då måste jag åka till Växjö, och det är väl inte direkt någon metropol om man säger så. Så Malmö är det närmaste ställe man kan ta sig till där "allt" finns. Men finns det bara i byn så handlar jag här.

Marianne sa...

Suzesan: Just det! Fujifilm har jag använt ett par gånger, det har funkat bra. Tjejerna vill ha minneskort varje sommar, så då ger vi oss ut på fotorunda och så försöker jag ta ett vänskapskort på dem som vi sedan förstorar för att ramas in. Så har de samma foto båda två av varandra, i likadana ramar. BFF : )

Kram!

Millan sa...

Jag shoppar valdigt mycket pa internet. Till och med min mat... Ingen san dar matkasse som man kan kopa hemma da utan jag handlar fran Sainsburys mataffar pa natet sa kor dom hem maten. Valdigt skont nar alternativet ar att dra runt pa lordagsmorgonen med alla andra i bristol samt tva barn i halarn ;-).

Annars sa handlar jag mest fran Amazon.co.uk. Dar kan man verkligen hitta allt! Jag tror att de levererar till sverige ocksa.

ExPIAtriate sa...

Jag ar fortfarande lite efter nar det galler natshopping men adlibris ar ju en favorit och amazon! Alltid roligt att fa nya tips och visst ar det smidigt att kunna sitta hemma och klicka! Klader ar jag lite skeptiskt till, man vill ju helst prova. Kanske ar jag lite feg?
Kram!

Katarina sa...

Jag gör ännu ett försök, mina inlägg fastnar inte..

Jag brukar använda internetbokhandlarna då jag är i Sverige. Ibalnd använder jag NetonNet. Jag handlar sällan över internet, tja, det skall väl vara att boka mina resor vid nätet då. Kram

Marianne sa...

Millan: Vad skönt att handla maten med hemleverans! Helt klart det bästa alternativet för dig, så kan ni ägna er åt annat. Tror inte man kan göra det här, man får hämta på Ica i alla fall, så då är det lika bra att plocka själv.

Amazon UK levererar till Turkiet, så det gör de säkert till Sverige också. Har bara glömt dem!

Kram!


Pia: Jag hade säkert varit efter på nätshopping jag också om jag hade haft tillgång till affärer. Och jag handlar ju så klart mycket i de affärer som finns, men det är inte så många. Jag skulle kunna tänka mig att handla toppar på nätet om jag visste vad det var för leverantör, eller om det var lätt att byta/lämna tillbaka. Toppar behöver jag nästan aldrig prova, jag ser vilka som funkar och vilka som inte gör det. Inbillar jag mig : D

Kram!


Katarina: Just det, NetonNet ska jag notera! Det finns tack och lov en butik som säljer Mac nu, så det mesta klarar jag mig med därifrån. Men det är ändå bra, det blir fler alternativ på annat då.

Kram!

Juliannie sa...

Oj vad jag ligger efter i bloggläsning! Tur att jag satte mig en stund nu för är det något jag har testat mycket så är det nätshopping! Kläder handlar jag från Ellos.se, Halens.se, Laredoute.se, Asos.com m.fl. Skor från Brandos.se, Zalandos.se, Skoplejset.se. Sen handlar jag också tyg, sybehör, dammsugarpåsar, skrivarfärg, datorprylar, elektronik, m.m. och så böcker och CD-skivor (före Spotify) Jag tror jag handlat saker och beställt tjänster på allt man kan tänka sig! Men jag håller mig inom Sverige och EU. Köpte en CD-skiva från USA en gång och fick betala så mycket tull så det gör jag inte om. Den enda shop jag ratar numera är HM.com - man kan inte lita på deras storlekar eller deras kvalitet, det är hipp som happ. Oj nu blev det en hel epistel, men jag säger "de´e´bar´ å åk!"
Hälsningar Eva

Marianne sa...

Eva: Vad BRA att du tittade in här, massor av bra tips! TACK! Kikade in på Laredoute, och de verkar ju ha massor av fina saker. Ja, HM måste man känna på grejorna, och syna i sömmarna, annars kan det vara rena skräpet. Men annars gillar jag HM, har alltid handlat ganska mycket där, har faktiskt några grejor därifrån som jag köpte på 80-talet! Och de håller än, både i still och fason.