fredag 14 september 2012

Galleri Fredag: Vardag

Redan fredag! Huj vad fort det går, alldeles för fort. Men det är roligt att det är fredag, för det betyder Galleri Fredag! Och i dag ska vi spinna på temat Vardag. 

Vad ska man då hitta på för att förgylla en grå vardag?
Just denna dag var ett alldeles utmärkt exempel på en väldans grå vardag, molnen hade stormöte rakt ovanför Älmhult och de roade sig med att krama ur sig varenda vattendroppe de hade. De har för övrigt inte gett upp än. Nå, för att få upp humöret kan man alltid börja dagen med att ta sig en runda i löpspåret. Tur, säger jag då, att jag köpte mig en regnjacka för just det ändamålet!
När man kommer hem igen känner man sig duktig och genom att sätta sprätt på blodomloppet var(je) dag känns den grå vardagen inte längre riktigt lika grå. Glad blir man också var dag av att titta på de vackra blommorna som ännu växer i trädgården. Hoppas att de håller långt in på hösten, så att de fortsätter ge oss alla som går förbi en lite färggrannare vardag!
Och när man sitter vid datorn blir man alltid glad av att hälla upp ett glas saft. Mmm, godast är de hemgjorda safterna. Och det är ju så enkelt att göra saft, har jag upptäckt. Lite synd att jag inte tänkte på det under alla år i utlandet, för just saft finns inte att få tag i överallt, det är mest juicer. Vilket i och för sig är gott det också en vanlig vardag.
Om man känner för lite extra energi så där mitt i vardagen, då kan man alltid tugga i sig en påse bilar. Fast de går ju åt hemskt fort, måste jag säga ...
När höststormarna viner och försöker förpesta vår vardag kan man pigga upp sig med en kopp te och en bulle. Då blir man både varm och glad. 
Fast jag måste ju säga att det är tur att det inte är var dag vi har toastolar stående utanför huset. Å andra sidan är det ju roligt att lysa upp grannarnas vardag, som säkert tror att vi bor i ett riktigt skithus.
Och sist men inte minst, förgyller jag min vardag genom att ha en liten hörna av skrivbordet reserverat för pynt och blommor som gör mig glad. Porträttet är av min mormor som hon såg ut när hon var ung och och oskyldig.
Det blev ingen vidare kvalitet på de här fotona, tagna med den numera antika modellen 4S av ajFånen.  


De andra bloggarna som är med i Galleri Fredag är:


Och om även du vill vara med, bara hojta till i kommentarerna hos någon av oss, så lägger vi in även dig på listan.

Nästa fregagsämne blir Skördetid. Men jag är inte helt säker på att jag lyckas åstadkomma ett inlägg då eftersom jag då är på Åland tillsammans med Olgakatt och hälsar på Pettas. Det beror lite på hur tillgången är på trådlösa nätverk, men om ett inlägg om skördetid inte kommer på fredag, så kommer det garanterat veckan efter, det är ju Skördefest på Åland just den helgen!

Ha en skön helg allihop!
21 kommentarer:

Annika sa...

SÅ sant dom det är SAGT!!
Man kan ju för 17 göra sin egen saft.
Löjligt nog har det aldrig föresvävat mig.
Jag gillar ju också saft.
Fast helst dricker jag Fun Light i Sverige.
Jaja, nu kan alla hälsomoppar börja grymta om sötningsmedel och annat.
Men jag tycker den är god...så're'så...
Och jag har inga planer på att INTE dricka den!!
KUL att se din vardag. Jag gillar vardagen och tycker temat varit roligt denna vecka, If I may say so myself...
Kramar!!

Marianne sa...

Annika: Har du sån där silduk? Annars kan jag skicka en. Och en ställning. Det är kanske inte helt nödvändigt, man kan ju använda något annat tunt tyg, men det underlättar.

Haha, ja Coca-cola är väl ungefär lika nyttigt som Fun Light, men jag dricker det i alla fall. Och så länge man äter godis och sånt kan man lika gärna dricka Fun Light eller vad det nu är man gillar.

Jag tycker också att temat var roligt! Det är roligt hela månaden, men som sagt, jag är inte säker på om jag alls kan blogga nästa vecka.

Kramar!

Erica Pettersson sa...

Det är så rätt! Det gäller att tänka positivt och se till de små guldkornen i vardagen, de som gör den lite mindre grå. Extra viktigt när vädret inte är till sin fördel ;)
Roligt att få se dina vardagsbilder :D

Hoppas du får en bra helg!
MVH /Erica Pettersson

Marianne sa...

Erica: Ja visst är det viktigt att göra sin vardag till dagar man tycker om! Särskilt när det regnar som det gör just nu! Nu är det höst.

Tack det samma!

Suzesan sa...

En typisk vardag. Nice....och först springer du och sen fyller dig med SÖTSAKer. Eller var det tvärtom;)En bil kvar...haha. Hade jag inte klarat. Just Ahlgrens.

NEJ jag är ingen HÄLSOMUPP. Bara lite. PÅ det sista.

Vad du är duktig som börjat springa Marianne.

Kram
/Susanne

Västmanländskan sa...

Då härligt att se det ljusa även i en grå och regnig vardag. Trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Vad duktig du är som är ute och motionerar i det gråa. :-) Härligt! och du vilken vacker hibiskus För det är det väl va? En av mina älsklingsblommor faktiskt.
Men att visa en tom påse bilar sådär var lite väl Marianne, För NU blev ju JAG sugen på bilar men här finns tyvärr inga att får. Jag ska dock trösta mig med en äppelmunk som M och Lill-Skruttan köpte med sig hem från dagens dagisutflykt - apple picking på en gård i NJ. :-)
Stor Kram och ha en riktigt fin helg!

Katarina sa...

Hurtigt Marianne. Fast det såg lite småkallt ut när du måste bylta på dig. Saft, visst är hemmagjord saft gott! Köpesaft blir ofta stpende här hemma hos mig då den är för söt och inte smakar något vidare.

Jag gillar ditt kopp underlägg! Vill ha!!! Härlig vardag och vad hemma mysigt du ser ut att ha fått det! Kram

Karin sa...

Så välkomnande med en toastol redan på entrétrappan och vilken originell idé;-)

Härligt med egen saft, men det tycker inte datorn – snälla flytta glaset några decimeter åt vänster. Jag vet hur det kan gå om man råkar spilla!

Musikanta sa...

Haha, trodde att det var ett glas rosé som du hade bredvid datorn. Jag har ju också en elegant kinesisk regn/cykelrock, men inte gav jag mig ut och promenerade för det. Ska ta skadan igen idag. antar att toastolen inte ska stå på trappan för jämnan :-)!
Kramar från Ingrid

Anonym sa...

Skönt att starta dagen med en tur i spåret, då kan man mumsa bilar, bullar och skölja ned det med saft med gott samvete. Fast regnar det så har inte jag tillräcklig karaktär att ge mig ut. Imponerad av dig!=) Vilket sött glasunderlägg och musmatta! Minne från tiden utomlands? /Penny

KARLAVAGNEN sa...

I NL såg jag någon som planterat blommor i en toastol och satt ut i trädgården. Kanske ett tips?

Jasså, inte det? Nää, okay... Du måste tänka på husets värde... Okay.
;-)

Desiree sa...

Hi hi det ser allt lite roligt med toa stolen som står ute på bar backe. Du är duktig som ger dig ut och springer även om vädret alla gånger inte visa upp sin bästa sida. Gillar din söta lilla persiska musmatta. Hemmagjort är klart godast både vad gäller bullar och saft.
Kram och ha en fin helg.

Channal sa...

ja, vardagen rullar på och berikar våra liv... hemmagjord saft är så gott!
KRAM Anna

Pettas sa...

Oj, Marianne, här funderar jag huvudet runt hur jag skall få till en liten äkta matta till ditt glas vid matbordet när vi äter någonting tillsammans när ni är här..
Det saftglaset har verkligen härliga vardagar!
Du fick till det precis så där som det är en vanlig vardag. Ja förutom mattan förstås;)
Ha det gott och bra på resan hitåt

Kramar!

Marianne sa...

Suzesan: Haha, jag äter nog lika mycket godis nu när jag springer som innan. Jag har alltid ätit mycket godis.

Det är riktigt skönt att springa, eller i alla fall efteråt. Men jag får tvinga mig själv varje dag, det är inte så att jag hoppar ut genom dörren av mig själv. Inte än i alla fall ...

Kram!


Västmanländskan: Ja man måste förgylla sin vardag, annars blir det tråkigt!

Hoppas du också har haft en skön helg!


Saltis: Nej, det är inte en hibiskus. Jag tror att det är någon sorts stockros, men jag är inte säker. Den ingick i en påse fröer som jag kastade ut i rabatten i våras. Så nu står den och trängs med en massa andra som jag inte heller vet vad de heter. : )

Har de inte bilar på Ikea längre?

Kramar och hoppas du har både vilat och hämtat energi under helgen!

Marianne sa...

Katarina: Ja nu börjar det bli kyligt här, hösten har definitivt slagit sina klor i oss. Men det är rätt skönt att springa när det är kallt, och faktiskt när det regnar också om man bara är rätt klädd. Det är värre när det är för varmt! Så jag kunde inte springa i vare sig Turkiet eller Egypten.

Jag köpte underlägget på NK, nere i deras pappersavdelning. Förut hade jag små mattor som sitter på vykort från Turkiet, men den här är lite finare : )

Det är inte ett dugg mysigt här hemma än, jag visar bara det fina. Men snart är det färdigmålat och golv överallt, DÅ ska det bli mysigt!

Kram!


Karin: Haha, eller hur! Men nu är toastolen förpassad till tippen där den kanske har fått kompisar.

Ingen fara med datorn. Om jag spiller är det bara tangentbordet som får stryk, själva datorn sitter i skärmen. Jag har till och med ett tangentbord i reserv, eftersom jag fick ett nytt när jag köpte datorn. : )


Ingrid: Hehe, näe, inget rosé så där mitt på dagen, det klarar inte jag. Jag skulle bli alldeles lullig och somna! Jag klarar inte det ens när man går och äter en trevlig lunch, alla andra tar vin och jag sitter där med en Cola eller ett glas vatten. Folk brukar inte uppskatta när man snarkar till maten : )

Toan är förpassad till tippen! Och grannarna är vana, i vintras låg både det ena och det andra på gräsmattan när byggarna höll på som värst. : )

Kram!

Marianne sa...

Penny: Det är faktiskt riktigt skönt att springa när det regnar, luften blir alldeles full av syre, känns det som. Men det gäller att vara rätt klädd, annars blir det inte roligt.

Underlägget och musmattan är köpta på NK:s pappersavdelning. Men de är absolut en tanke till tiden i Turkiet och Egypten! Det var därför jag inte kunde motstå dem.


Karlavagnen: Hahahaha, ja det är ju en idé, förstås. Men jag tror jag avstår ändå, inte riktigt min smak kanske! : )


Desirée: Du är ju lika duktig du som cyklar i ur och skur! Det klarar inte jag, däremot. Jo, jag kanske skulle klara en motionstur på cykel, men inte som transportmedel till jobbet eller så.

Köpte musmattan och underlägget på NK:s pappersavdelning, där man går in från tunnelbanan. Jag vet inte om de finns fortfarande, för det var rätt länge sedan nu, kanske 1-2 år sedan.

Hoppas du har haft en skön helg nu när du är hemma igen!

Kram!

Marianne sa...

Anna: Så sant, så sant, det är faktiskt även vardagen som berikar våra liv!

Kram!


Karin: Hahaha, du behöver inte oroa dig, jag klarar mig alldeles utmärkt utan små underlägg till allting. : D

I morgon bitti åker vi, kommer på tisdag!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Blev sugen på bilar nu! :)

Marianne sa...

Anna: Haha, köpte du dig en påse?