tisdag 11 september 2012

Vilken flopp!

Flugan fick mat i tid i alla fall.


Skulle fixa långkok till middag i dag. I med en lammstek i grytan, fyll på med krossade tomater, vin, lök, morötter, kryddor och koka upp. Det var ju inte så svårt. Sedan skulle det stå och puttra på lägsta värme i cirka fem timmar.

Man vet att maten är färdig när det går att dra isär köttet med ett par gafflar.

Nu har det gått sju timmar, och köttet är fortfarande inte färdigt.

Det blev sill och potatis till middag. Tur att det växer gräslök i rabatten!

Hoppas ni lyckades bättre med maten!



14 kommentarer:

Pettas sa...

Nu har du nog fått tag på en gammal tacka!
Så lång tid tar det inte med ett lammkok. Låter annars väldigt gott men i morgon är en ny dag. Sill och potatis är inte illa det heller

kram

olgakatt sa...

Skaffa en tryckokare! Då går det på halva tiden.
Men det låter väldigt konstigt att lamm skulle ta 5 timmar öht. T o m framdelskött av lamm går ju att steka i vanliga fall.
Själv lagade jag osso bucco av kalvlägg idag i tryckkokaren på ca 45 minuter.
Men sill och potäter är nog min älsklingsrätt....

Suzesan sa...

Men Marianne så länge. Nej nej nej måste ju vara segt gammalt får....så typiskt när man ska göra nåt och är sugen...lamm är så gott.

Men fem timmar och sju....hmm. När jag långkokar lammkött så brukar jag låta det gå i två timmar MAX.

Fast mestadels steker jag lamm i ugnen för det är himmelskt med massa goda kryddor. Men du har väl tagit upp det och skurit det. Kan ju var gott som sjutton ändå'n. Strimla köttet och gör om det med gotteligott till.

Åhh vad lamm är gott.

Kram
/Susanne

ExPIAtriate wife sa...

Sill och potatis later inte dumt det heller!
Kram!

Musikanta sa...

Ska omedelbart ut och skörda gräslöken, som är det enda som tagit sig i mitt trädgårdsland, innan det blir för sent. Bra att du påminde mig!
Fin bild på flugan och solrosen!
Kram!

Annika sa...

Mastigt värre...
OCH det låter lite underligt.
Det var nog gammelbaggen du fick...
Sill och potatis är ju helt OK det med, men inte då man kanske spetsat in sig på en god, mustig gryta.
Better luck next time, my dear!
Kram!!

Katarina sa...

Det var en seg rackare.. Vad trist, när man ser fram emot att äta det mat låtit puttra på så där lagomt!

Desiree sa...

Ja så där blir det ibland även för den bäste kocken tror jag. Men sill och potatis är ju väldigt gott det med. Men köttet får ni njuta av imorgon kväll istället.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

B(l)ääää! Ingen Grand S-lamm där inte! ;-)

Marianne sa...

ALLA: Det var nog lamm, men ett recept som funkade sä där. Det stod att man skulle ställa värmen på lägsta, och sedan skulle den stå i fem timmar. Ändå ställde jag den på 2:an i stället för 1:an, men man skulle nog ha lite högre värme.

Resultatet blev i alla fall jättegott! Och det passade egentligen bättre med den i dag när jag kom hemrusande från Växjö, så jag behövde bara koka pasta till. Jo, för man skulle sedan riva sönder köttet så att det blev en pastasås.


Karin: Sillen var jättegod. Det är en speciell sort som heter Brittas och som mig veterlilgen bara säljs i Borås.

Kram!


Olgakatt: Nej, jag vill inte ha tryckkokare, jag är rädd för dem. Har fått för mig att de kan explodera : D


Suzesan: Fast grejen med långkok är just det att man ska kunna göra i ordning och sedan bara glömma bort alltihop tills det är dags att äta.

Kram!

Marianne sa...

Pia: Kan tänka mig att du är sugen på det nu när du är hemlängtig! Finns det på Ikea kanske?

Kram!


Ingrid: Haha, ja vilken tur att jag påminde dig! Jag måste faktiskt ta och skörda jag också nu snart, så att kryddorna finns kvar även senare i höst.

Kram!


Annika: Det gjorde inte så mycket, just den sillen är så himla god, och man måste ju äta upp saker innan de blir gamla : ) Nästa gång vet jag att det ska vara lite varmare.

Kram!

Marianne sa...

Katarina: Ja, det puttrade nog lite för lite, är jag rädd. Men man lär sig! Jag hade aldrig gjort långkok på den här induktionshällen tidigare, så det var väl det.


Desirée: Ja nu har vi ätit lammet och det var värt att vänta på! Dessutom blev det matlådor och en del i frysen till senare!

Kram!


Karlavagnen: Hahahaha!

Kram!

Suzesan sa...

Haha grejen med långkok är att det ska bli färdigt NÅN GÅNG och att det är GOTT.
Såinibomben gott. Att det är gott är det som är poängen;)Det blev det ju. SÅ du lyckades ju.

Det ska koka ..ja eller småputtra.

Sen är en poäng till den underbara buljongen som jag reducerar till det är bara SMAK.
Sås/soppa..eller "bara" consomme.

Haha jag glömmer aldrig bort det när jag långkokar. Jag njuter av att det är på gång i mitt kök och tittar till den och "äter upp doften" med näsan. Bara doften. HÄRLIGT.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Jag kokade med tomat, så hela såsen ingick liksom i rätten den här gången. Annars brukar jag också ta till vara buljongen, så klart!

Och gott blev det till slut! : )

Kram!