lördag 1 september 2012

Getingstucken


Jag känner mig inte särskilt het just nu, efter getingsticket jag fick tidigare i dag. Som tur var sitter det på vaden, så det finns plats för svullnaden. Just nu mäter svullnaden 11 x 10 cm, och i mitten är det ilsket, ilsket rött. Ungefär lika ilsken som jag blev när monstret bet mig. Ändå har jag tagit antihistamin och suttit och duttat med After Bite. 

Jag går nog och lägger mig, för det gör så himlarns ont.

Bilden är lånad från http://www.abcpestcontrol.co.uk/waspnestremoval-london.php

10 kommentarer:

Suzesan sa...

Jäklars Marianne. Stackars. Jag har konstigt nog klarat mig. Nu är de utdöende här. Må de dö och aldrig mer leva. Iår när de kom så var de ENTRÄGNA. Smyger sig på.

SÅ ONT det gör. Jag är allergisk. Folk säger stå still. ÄR de galna. STÅ STILL. En kom och landade på min hand och tänkte sticka mig(jag kände det på mig) men den fick sig en knockout .

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Fukta en Alvedon eller likande och gnid på bettet, bör hjälpa per omgående!

Pettas sa...

Getingsting är inte att leka med, de gör ont och kan innehålla nästan lika mycket gift som ett huggormsbett om det vill sig illa. Inte roligt alls när man får ett sting. Ofta i jetfart...
Sussa sött och hoppas du vaknar utan att ha ont i benet..

Kramar!

Musikanta sa...

Pröva Brysselkakans recept och skriv sen om det hjälpte! Har aldrig hört det förut.
Empatikram från Ingrid

olgakatt sa...

Mitt varmaste deltagande!
Annars är getingar nyttiga djur som äter upp olika skadeinsekter i våra trädgårdar. Sticks gör de bara i nödfall men det gör jäkligt ont och kan ju vara farligt för den som är allergisk.
Senast jag blev rejält stucken hade jag just satt den elektriska häcksaxen i ett getingbo i häcken. Tacka sjutton för att de blev upprörda och stack mig allt vad de orkade. Ont? Jätteont.
Numera är jag mera uppmärksam när jag klipper och kollar att det inte flyger getingar in och ut nån stans. Det har hänt att jag lämnat en bit oklippt...
Men dödar dem gör jag inte. Och vill de snusa på mig står jag stilla, faktiskt. Annars kan jag råka klämma en och få ett stick!
Vore roligt att höra om en fuktig alvedon verkligen hjälper. Själv skulle jag prova litet Voltarengel eller dylikt.

Katarina sa...

Usch, vad tråkigt att den gett sig på dig, Du som försöker göra fint i trödgården,,, även för dem. Kram

Marianne sa...

Suzesan: Jag såg ju inte ens den här, de attackerade bakifrån, när jag låg på alla fyra och rensade runt den gamla syrenen som jag klippte ner.

Kan knappt gå i dag ...

Kram!


Brysselkakan: Tack för tipset, men det ska man nog göra direkt i så fall. Jag ska se om jag har någon kortisonkräm, för nästan hela vaden är svullen.


Karin: Ja jag fick nog en extra giftig geting, för så som det här har brett ut sig är nog inte normalt. Jag är ju lite allergisk mot mygg också, så det kanske spelar in. Tyvärr är det ännu värre i dag.

Kramar!

Marianne sa...

Ingrid: Det kanske kan funka om det bara är att det gör ont, just när man har fått bettet. Men nu är det en jättesvullnad som omfattar nästan hela vaden, så det är mer högläge som gäller för mig.

Kramar!


Olgakatt: Hu! Om jag blev attackerad så där hade jag nog fått åka till sjukhuset. Bara den här getingen är så att jag önskar att jag hade något potentare antihistamin än de receptfria, för det verkar inte ha hjälpt alls. Eller tja, vem vet hur det hade varit annars. Är det inte bättre i morgon ringer jag vårdcentralen, för jag kan knappt gå. Ska se om jag har någon cortisonkräm att smörja på.


Katarina: Vem vet, de kanske har ett bo där någonstans. Det är det allra snårigaste stället på tomten, men till vintern ska vi fälla granen och göra julgran, även björkarna ska bort och sedan ska det Röjas med stort R. Gissar att tomten blir cirka 10 kvm större när det är rensat där ...

Kram!

Suzesan sa...

De är elaka. Ondsinta. Finns ingen mercy. Åk o kolla om det inte släpper. Tur det var vaden. Getingar sticker INTE bara om de känner sig hotade. De ser på femtio meters håll. Då har de ju tagit över. Jag såg ett mycket bra program om dem iVetenskapens värld. Vissa är krigare. Bara det. Som mördarbi. Bi är en evolution från köttätande getingar. Krya på dig. Kram Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Jag pratade med sjukvårdsupplysningen, de sa att det är ett gränsfall, men om det inte har blivit bättre i morgon ska jag åka till vårdcentralen. Det låter bra, så slipper jag åka ända till Ljungby i dag ...

Kram!