onsdag 5 september 2012

Ur led är tiden


Det ser ju inte ut att vara någonting märkvärdigt på den här bilden, men för mig är det ett litet underverk. Min clematis, som är släkt med Olgakatts fantastiska clematis och som har bott hos oss i två år nu, har fått sina första knoppar! TRE stycken små knoppar i SEPTEMBER! Till saken hör att Olgakatts clematis blommade i juni, ungefär den tiden de här brukar slå ut. Men, men, sommaren har ju knappt synts till i år, så min gav väl upp vid det här laget och tänkte att den får blomma trots att det inte är sommar. Glad är jag!

I dag är första dagen jag kan gå någorlunda ordentligt igen efter getingsticket. I stället har det börjat klia ordentligt. Natten löste jag med 1. Cortisonkräm 2. Xylocaingel 3. Potatismjöl och en handduk runt benet som gjorde att mjölet stannade på plats. Sedan kunde jag sova.

Eftersom det inte är alla som läser på Fejjan, måste jag sprida en jättebra sak även här. Det är Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad som ger ett bidrag till Strindbergsåret. Huvudsyftet är att nå skolelever, naturligtvis, men det är så bra så det är absolut någonting även för vuxna. Strindbergs lilla korta novell Ett halvt ark papper finns på nätet - dessutom översatt till en mängd olika språk. Man har utgått från de språk som är vanliga i Stockholms skolor. Om man inte vill läsa, kanske man vill lyssna, och då kan man göra det på vilket språk man än vill. Novellen är väldigt kort och alltså inte ett dugg betungande att läsa om man inte är läsvan, och den är väldigt bra.


10 kommentarer:

Suzesan sa...

Är det så att när det kliar så läker det??Så är det ju med sårskorpor. Tur du blev stucken i VADEN Marianne.

Kram
/Susanne

Juliannie sa...

Blir också fascinerad av växtligheten som tar nya tag i september! Vår alpklematis som blommar i maj-juni har fått en del nya blommor och så lupinerna som också kör repris. Krya på dig med benet, jäkla otur att det var en så "giftig" geting!

Hälsningar Eva

Annika sa...

Ja, visst kliar getingstick medan de läker. Som bara den, och sen blir det torrt och stelt och...inget kul!
Vilken klematis du fick!
Tycker om dem. Min blommar nu också.
Kram!

olgakatt sa...

Min clematis av den sorten - Summer Snow - blommar i juli som mest men har fortfarande en del blommor kvar nu. Så roligt att det i alla fall blir någon blomma på "barnet" redan i år!
Mina andra tidiga alpclematis har blommat om redan, fast inte så rikligt som på våren, förstås.

Desiree sa...

Skönt att getingsticket börjar bli lite bättre även om det kliar vilket är ett helsike i sig. Jag hoppas att det ger med sig också snart. Vad roligt att din celmatis fått många fina knoppar. Växter verkar trivas så bra hos dig.
Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Jag vet inte. Men det kliar faktiskt mest i kanten av det som var svullet, utan att vara rött. Dvs längst ner runt foten, och längst upp mot knävecket. Knäppt! Ja det var en himla tur att det inte var någonstans där det är trångt om utrymmet!

Kram!

Marianne sa...

Eva: Men är det vanligt att de kör repriser? Jag har för mig att de bara blommar en gång. Trodde att min clematis var för ung för att blomma i år, att den skulle vänta till nästa. Men jag är bara glad för varenda liten blomma!

Tack, benet är mycket bättre nu, nu kan jag gå och stå helt normalt igen.

Marianne sa...

Annika: Så din blommar också nu! Då kanske det inte är så ovanligt, i alla fall? Din är blå, har jag för mig?

Kram!

Marianne sa...

Olgakatt: Just det, så var det den hette, Summer Snow. Jag var helt säker på att den ville växa mer först, och att den skulle blomma 2013. Hoppas vi hinner bli klara med balkongen innan den tar sig upp dit, dit det är meningen att den ska sedan. : )

Marianne sa...

Desirée: Jag har haft tur med växterna! Till och med kaktusen från Kairo växer så att det knakar, frågan är bara hur det ska gå, för det var kaktusar stora som små träd. : )

Tack, getingsticket är näst intill borta nu, tack vare potatismjölet. Det är som om det suger ut svullnaden, man ser skillnad från dag till dag.

Kram!