måndag 3 september 2012

Getingstick, del 3

Det här är visserligen ett bi, men de sticks de också, så det får duga.

Jaha, så har jag varit på vårdcentralen. Doktorn stirrade förundrat på mitt ben och tyckte lite synd om mig. Hade aldrig sett något liknande - vilket kanske inte säger så mycket eftersom det var en väääldigt ung doktor, så han har nog inte hunnit se så mycket än. Och så skrev han ut kortisontabletter (Betapred) och ordinerade ett blodprov för att se om jag är allergisk mot getingar, i så fall kanske jag behöver ha ett allergikit i fortsättningen. Än så länge räcker det med kortisontabletterna, i alla fall.

Eller tja, så där. Visserligen har hälften av svullnaden gått ner, samtidigt har den delen som är ilsket röd växt till storleken av ett STORT päron och jag kan fortfarande inte gå ordentligt.

Suck.

Känner mig rätt risig, ärligt talat, och låg och glodde på film halva eftermiddagen. Det är inte likt mig. Jag såg Bagdad Café, är det någon som minns den? En riktig feelgood-film.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att du fick bättre medicin och att de utreder om du är allergisk.

Njut av att kunna slappa lite med film!

Pettas sa...

Passa på och var slapp nu! Du har säkerligen bonus att ta ut efter allt renoverande, flyttande och gud vet allt.
Snart är du på gång igen och igen:)

kram

Suzesan sa...

Åhhh Bagdad Café så bra. Längesen jag såg den. Tur du är något bättre.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Brysselkakan: Ja det är skönt att det blir gjort. Önskar bara att det här kunde hjälpa lite bättre så att jag kunde gå normalt. Skulle egentligen ha jobbat i dag ...


Karin: Jag skulle ha jobbat i dag, men har inte fått mycket gjort. Får ta nya tag i morgon. Tror jag kommer att sova lite bättre i natt, så kanske jag är piggar sedan.

Kram!


Suzesan: Ja visst är den bra! Jag hade den som min favoritfilm länge, länge.

Kram!

olgakatt sa...

Jag går väldigt sällan på bio men Bagdad Café har jag sett och gillar skarpt!

Ett sånt elände med getingsticket. Nog ska du ha ett lager betapred hemma efter det här och kanske en adrenalininjector.

Suzesan sa...

Tssss utanför detta ämnet. Inte om getingar.

Haha jag MISSADE nåt idag så nära mig. SÅ NÄRA.

ANNE Lundberg i stan. Haha jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg på lokalTV att de spelat in antikrundan i stan. Men guu' om jag vetat så kunde jag stuckit dit och sagt HEJPÅDEJ ANNE. Ba fö' att. Typiskt när vi pratade om na'(henne)

Mina antika grejor är omöjliga att rubba. Men värt en hel del faktiskt. Haha de kunde ju kommit HIT. Ju. Låååång kö utanför bibblan.

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Aj då låter hemskt med getingsticket. Hoppas det känns betydligt bättre imorgon. Jag minns för några sommrar sedan som jag råkade sätta mig på en geting och blev stucken i baken. Gjorde riktigt ont. Men en otroligt fin bild på biet i blommarn som du tagit.
Krya på dig.

Anne-Marie sa...

Hoppas att svullnaden går ner snart. Tror att många har svårt att förstå hur allergiska personer reagerar för till exempel getingstick. När jag och Michael var på Hawaii innan vi flyttade dit hade jag runt 60 myggbett på benen. Då mådde jag inte bra eftersom jag också var allergisk mot betten. Kram!

Uora sa...

Vad skönt att det gick bra! Hoppas det håller i sig!

Annika sa...

USCH!! Jag vet ju hur vidrigt ONT det gör då man blir stucken av en geting. Lite chockartat nästan.
Jag blir också väldigt svullen, och en sommar så jag blev stucken under överarmen tror jag att jag var lite svullen och röd i flera månader efteråt.
OCH värst var det absolut dag 2 och 3 efter sticket.
VIDRIGT!!
Hoppas att du känner dig mkt bättre nu. Styvt och stelt kommer det nog att kännas länge till.
KRAMAR!!!

Katarina sa...

Hoppas du nu är bättre efter att getingsticket. Otäckt vilken reaktion du fick. Bagdad Cafe jag älskar den, jhar set den flera gånger och musikne!! Mmm

Marianne sa...

Olgakatt: Ja vi får se vad getingtestet säger, men med tanke på hur det har varit med myggen är det väl hela kitet som gäller i framtiden. Och fullt påklädd i buskarna under getingsäsongen.


Suzesan: Ja men det gör de ju, om man skickar in bilder till dem, och de blir intresserade, så kommer de. Har jag för mig. Eller hjälper till med transport till inspelningsplatsen. Du får tänka på det nästa gång de kommer till Halmstad!

kram!


Desirée: Tack, ja nu är det bättre, ett par dagar senare. Men i dag kan jag i alla fall gå rätt normalt, så jag kunde åka och handla.

Kram!

Marianne sa...

Anne-Marie: Ja visst blir man dålig av för många myggbett när man är allergisk eller överkänslig! Fy sjutton, det behövs inte så många som du hade ens. När jag har haft myggbett vid leder, har jag haft jätteont i lederna eftersom svullnaden pressar på nerver och jag vet inte vad. Fy ja!

Kram!


Uora: Tack, ja nu har det vänt. Gjorde du också ett getingtest?


Annika: Ja det gör förfärligt ont med getingar. Men nu har det vänt så att jag kan gå igen, det är det viktigaste. Att det är lite rött och kliar och så kan jag leva med, men att inte kunna gå, ännu mindre STÅ still och t.ex. borsta tänderna ...

KRAM!


Katarina: Ja tack! Nu är jag bättre. Jag hade helt glömt hur bra musiken är till Bagdad Café, men nu snurrar temat i skallen på mig.