söndag 9 september 2012

Punktlig söndag

Lite punkter i dag:

  • Jag tycker inte om när det blåser. Ljumma sommarvindar som fläktar lite lagom är skönt, men när det blåser så mycket som det gjorde här fredag och lördag, då tycker jag inte om vinden. Blommorna välter omkull i sina krukor, håret vispar runt i ansiktet, det blir kallt och otäckt. Tack och lov var det vindstilla i dag.
  • Bakade ett par bröd i fredags och skickade med det ena med Maken som skulle hem till Borås och föräldrarna. Nu måste jag hitta ett bra recept med surdeg och många frön, men det ska vara ljust, inte för mycket råg. Är det någon som har något bra recept att dela med sig av?
  • I dag kom jag igång med att springa igen. En hel vecka förlorad bara tack vare den dumma getingen. Och naturligtvis blev det att börja om från början igen, eftersom jag inte hade sprungit mer än en vecka fanns inte mycket kondition lagrat. 
  • När jag är ute och går, och någon kommer springande, så brukar jag alltid flytta mig till kanten av stigen så att folk kommer förbi på ett smidigt sätt. Och så tycker jag att de flesta gör. Men inte den fina tanten som var ute med barnbarnen i dag. Tvärtom, hon tog ett kliv ut och ställde sig mitt i stigen så jag fick tränga mig förbi. Hur gör ni?
  • Jag kan ingenting om hundar, men jag vet ju att de gillar att jaga sånt som rör sig, så när jag möter folk med hundar brukar jag sakta in och känna av om jag ska stanna helt, eller om jag kan jogga förbi lite lätt. Ni som är hundmänniskor, hur är bästa sättet att bete sig? Gör jag rätt?
  • Kokade fläderbärssaft i går. Mums vad det blev gott! Det smakar som en blandning mellan hallon och blåbär, ungefär. Det blev inte mycket, bara en flaska, och man får ta rätt mycket för varje glas, men det är så gott så det var helt klart värt besväret. Jag använde ett recept från Allt om Mat.
  • Maken skulle på kräftskiva i Kinna i går med de andra grabbarna. Jag hoppas att han är i körbart skick så att han kommer hem i kväll. Första natten är alltid värst att vara gräsänka, då kan jag inte somna. Efter det går det bättre. Men det är alltid mysigast när han är hemma, så klart. 

13 kommentarer:

olgakatt sa...

Om du tittar i min blogglista så hittar du både LITET MERA BRÖD och längre ner PAIN DE MARTIN.
Martin Johansson ger många bra tips på surdegsbröd och handfast instruktion. Jag har anammat lång jästid och vikning av degen och det går jättebra.

Marianne sa...

Olgakatt: Okej, tack! Jag är ute och bloggrundar just nu, så jag kommer snart till dig.

Pettas sa...

Det handlar om lång jästid och vikning. Det blir alltid bra:)

kram

Marianne sa...

Karin: Jag hoppas få vara med dig och baka någon dag! Jag vet liksom inte ens vad ni pratar om med vikning.

Kram!

Musikanta sa...

Det är ju ganska självklart att man flyttar på sig om någon kommer springande. Men hon kanske hörde dåligt...

Känner mig aldrig riktigt trygg när MM inte är hemma. Låser om mig på alla håll och har helst en liten lampa tänd någonstans. Det är nog lättare att somna om man bor i en lägenhet och har folk omkring sig än när man bor i ett hus.

Marianne sa...

Ingrid: Jag låser också omkring mig ordentligt, och så har jag en lampa tänd i köket. Men den har jag alltid tänd på nätterna. Jag känner mig ganska trygg här på gatan, och det är tur det. Annars vet jag inte hur det skulle gå att bo här. Men som du säger, i lägenhet är man nog tryggare eftersom man kommer upp från gatan och har folk omkring sig på ett annat sätt.

Kram!

Anne-Marie sa...

Kraftiga vindar tycker jag inte heller om. Känns som om de suger ut min energi nästan.
Möter jag hundar och hundägare är jag alltid litet avvaktande eftersom man inte vet hur hunden skall reagara. Jag är ju ingen hundägare men de gånger jag varit hundvakt håller jag kopplat väldigt kort så fort jag möter någon. Kramar!

Juliannie sa...

Surdegsbröd och fläderbärssaft - låter gott! Jag har aldrig bakat med surdeg men jag skulle googla och se vad som dök upp i receptväg.
Träning som legat i träda ett tag - usch ja, måste ta tag i det där och det kommer inte att vara kul, men nu har jag giltigt förfall för jag har varit förkyld hela förra veckan.
Hälsningar Eva

ExPIAtriate wife sa...

Fladerbarssaft later jattegott! Jag ar just nu inne i en hostlig hemlangtan, fast inte efter starka vindar, mer svamp och bar och sant!
Hoppas din man hade det trevligt i Kinna (dar jag ar uppvaxt!).
Visst flyttar man pa sig nar folk kommer springande??
Jag ar valdigt morkradd och nar maken ar borta laser jag in mig i sovrummet med ungarna i sangen!
Kram!

Marianne sa...

Anne-Marie: Ja! Exakt så, kraftiga vindar suger ut ens energi! Det är därför jag hellre skulle vilja ha något annat än vindkraftverk : D

När man bor så här på landet känns det nästan som om man skulle behöva gå en hundkurs bara för att fatta hur man ska bete sig bland hundar. Alla har ju hund här på vischan!

Kram!


Eva: Det första brödet jag bakade gjorde jag på fusksätt, köpte färdig surdeg i affären. Och på baksidan stod ett recept, som var okej. Men jag vill ha mycket mer frön i. Jag ska kolla Pain de Martin, och googla, det är det enda raka!

Du har absolut giltigt förfall den här veckan! Inte träna med förkylning i kroppen!


Pia: Åh, ja det är lite jobbigt när man har hemlängtan så där, nu när skolor och jobb har kommit igång är det ju inte bara att pipa hem en vecka heller. Men sanden har ju rätt bra färg, om man tänker på hösten : D

Klas hade det jättebra i Kinna! Jag tänkte på dig, jag vet ju att du är därifrån. Våra vänner har köpt det stora vita huset strax söder om kyrkan, och rustat upp det jättefint. Det var där de höll till, killarna.

Men är du så mörkrädd? Det låter inte roligt! TUR att du har barnen som kan hålla dig sällskap, för jag antar att du är gräsänka en hel del med en flygande man. Du får skaffa en vakthund sedan när ni flyttar från Mellanöstern. Lite jobbigt att ha hund där : ) Eller är det okej i Dubai, kanske? I Turkiet är det inte konstigt, men i Egypten var det så där. Folk som hade hund hade dem mest inburade, så det var rätt hemskt att se.

Kramar!

Annika sa...

Visst är det himla trevligt att skriva i punkt. DET tycker jag också.
Tycker inte om när det blåser. OCH om det blåser på natten har jag svårt att sova.
Här i US tycker jag folk är så artiga och alla flyttar på sig under min morgonrunda då jag är ute. Vi tar ett steg åt sidan bägge två. OCH så hälsar vi.
HUNDAR är jag rädd för. Jag kan ta omvägar om jag ser hundar på mina promenadvägar.
De flesta är ju snälla, men det hjälper INTE mig..
JAG har skitsvårt att sova då Peter är borta. DET går bara inte. Mörkrädd? Det är jag det.
KRAM!!

Katarina sa...

Vilket härligt och läckert bröd!! Jag blev lite sugen på att börja baka.. Kram

Marianne sa...

Annika: JA visst är det bra att skriva i punkter! Speciellt när man inte har ett enda ämne att lägga ut texten om.

Och visst är det så det ska vara, båda tar ett steg åt sidan när man möts! Det gör de flesta också, tycker jag.

Jag är inte så rädd för hundar, utom mördarhundar, dem gillar jag inte. Det är mycket möjligt att det är som folk säger, att det inte är hundarna utan ägarna det är fel på, men det är hundarna som bits ...

Usch ja, du sover ju knappt alls när Peter är borta. Du får bädda ner Karolina i hans säng nu medan du kan! : )

KRAM!


Katarina: Det är roligt att baka! Och det blir ju så mycket godare. Jag hoppas att jag ska komma igång och baka i stort sett allt matbröd. Nå, vi får se, men det mesta i alla fall, kanske.

Kram!