måndag 12 november 2012

Framåt

Det går som sagt framåt här hemma, om än sakta. Nu har vi i alla fall ett rejält skåp i mitt gästrum, där tänkte jag förvara textil, sånt som gardiner och dukar och sygrejor. Jag tyckte det var bättre med ett skåp på längden i stället för höjden. Dels för att jag inte alltid når till översta hyllan utan en massa krångel - och då blir saker oftast bara uppkastade i en salig röra. Och ska man ha något där river man ut allt. Med skåpet på längden får man dessutom lite mer luft eftersom väggen är fri ovanför skåpet, och man kan ställa saker ovanpå och hänga tavlor på väggen. Att det är en delad dörr på mittskåpet är bara för att det inte skulle se så platt ut. 

Ignorera prylarna ovanpå, felfärgad byrå, ful matta och annat krimskrams. Det ska bort sedan.
Men tapeten har jag valt till det här rummet. Hoppas, hoppas, hoppas att Maken snart sätter ihop sängen.

En sak som vi har saknat rätt länge nu är en lampa i trappan. Det har hängt en riktigt ful gammal sak med sladden utdragen - ända tills i går när Maken satte upp en ny lampa. Den lampan är inte mitt förstaval, men eftersom Maken verkligen gillar den, så fick det bli den.När vi var på varuhuset i lördags pratade jag med en tjej på en av avdelningarna och talade om att deras app inte funkade som den ska efter flytten. Det som inte funkade var att den inte ville tala om lagerstatus och på vilken hylla den aktuella prylen finns. Nu vet jag ju inte om det var just att jag sa till om det, men jag vill gärna tro det, för nu funkar appen igen som den ska. Mycket bra! Det underlättar när man ska handla så där lite seriöst, som vi gjorde i lördags.


8 kommentarer:

Pettas sa...

Praktiskt med en hylla på längden istället för på höjden.
Jag håller sakta på att förändra även här. Mitt skåp med dukar och gardiner är på höga höjden och det fungerar ju inte på en som är kort. Inte ännu på ett tag men ändå på gång, så blir mina dukar och gardiner lättillgängligare vad det lider.

Allt gott bästa Marianne!
Kram!

Marianne sa...

Karin: Jag är jättetrött på alla höga skåp. Dessutom får jag plats med mer i det här skåpet än om jag hade haft en traditionell garderob.

Glömde skriva det, men jag hade svintur med den här. Det var på millimetern att det hela gick in under snedtaket ... Glömde liksom mäta där : )

Kul att det går framåt hos er också! Ni kanske ska ta en riktigt stor skåpbil och ta er en tur till Älmhult? : )

Kramar!

Anonym sa...

Det blir fint! Vi var inne på Bestå först till vardagsrummet men det blev Billyhyllor till slut eftersom deras mått passade bättre. Får se när vi är klara med vår "fejk-inbyggda bokhyllevägg" så att jag kan visa upp den.
Hi hi, så ni får också kompromissa ibland!
Ni hade soffor i vardagsrummet när vi var och hälsade på! Vårt vardagsrum som hittills har varit relativt ok, "bara" kartonger vid ena väggen kommer att snart att se ut som kriget eftersom Vs rum MÅSTE tömmas innan O kan påbörja renoveringen där. Suck.
Kram

Marianne sa...

Petra: Ja det är så vi har det här också, måste tömma där för att kunna fixa ... Det är därför det har varit ordning och sedan är det inte ordning och så ... Men nu är vi i alla fall på sluttampen och ska inte måla mer än toaletterna och trappan. Men det får vänta tills vi har ordning här, för annars får jag spelet totalt.

Ja jisses vad man får kompromissa ibland. Men så är det ju, man är ju inte klonade bara för att man är gifta. Det viktiga är att man lyckas lösa det hela och bli ense till slut : )

Jag är väldigt nöjd med Bestå, det känns lite stabilare än Billy, och det finns hur många kombinationer som helst! Spännande att få se er vägg!

Kramar!

Marianne sa...

Hej
Här går det framåt ser jag. Jag tittar in och kollar dig då och då. Och du får högsta betyg. Allt är så smakfullt och fint. Även makens lampa, he,he.
Det är en himla tur att vi nyss själva har byggt om vårt lilla hus, så det är väl ingen ide att komma med några ändringsförlag till maken än på ett tag. Även om jag har lite ideer på lut.
Må så gott / Kram

Musikanta sa...

Han sätter nog ihop sängen om du ber riktigt snällt :-).
Väntar med spänning tills gästrummen är klara!
Kramar från Ingrid

Annika sa...

Ja, du har det verkligen trevligt hemma, det tycker jag också!
Kram!

Marianne sa...

Hej Marianne! Det var längesedan! Tack för betyget! : ) Men än är det långt ifrån smakfullt här, måste jag säga. Just nu hänger dukar lite överallt för att torka, snubblade och ramlade över en hoprullad matta och svor högt och länge. Men snart, hoppas jag.

Hihi, jag vet hur det är. Jag vill också ändra en del redan nu. Den upphöjda diskmaskinen var t.ex. inte alls bra, eftersom den kom för högt för mig! Men det får bero ett tag, som du säger. : )

Hoppas allt är bra hos dig också. Ska kika in hos dig snart!
Kramar!


Ingrid: Jo då, men det är bra om det sker före helgen, tycker jag. Ju snabbare dess bättre.

Kramar!


Annika: Tack vännen, men än är det verkligen inte trevligt här. Bara i de små öarna. Känner mig som Söderhavsbo här bland mina öar : D

Kramar!