onsdag 14 november 2012

Inte lätt med de minsta

I fredags fick jag äntligen tillbaka mitt objektiv! Det var faktiskt världens flax, för jag tittade in hos DeltaData för att höra om de visste när den skulle bli klar, jag hade ju inte hört något. Men oj, oj, oj, sa killen, har du fortfarande inte fått tillbaka det? Hans kollega visste besked, det hade precis kommit in för någon timme sedan! Tur som en Alexander Lukas (om någon minns honom från Kalle Anka).

Tänkte mig då att jag skulle försöka fotografera småttingarna som flyger runt här utanför och äter frön som jag hänger ut till dem. Men för det första ska man försöka när det är lite ljusare, inte när det redan har börjat mörkna en redan mörk dag, för det andra kan det vara en bra idé att tvätta fönstren först. Bättre än så här blev det alltså inte. Får prova igen.
4 kommentarer:

Taina sa...

Du ska inte snacka om smutsiga fönster! Kom hit så ska du få se på smutsiga fönster!!! Amrisarna tvättar sällan sina fönster och NÄR du försöker tvätta fönster efter si så där 100 år är det ganska hopplöst att få dem rena.

Jag tycker dina bilder är FINA!!! Ser ju att det är fåglar i alla fall...

Kram kram

Pettas sa...

Håller med Taina.

Sedan är det känt i fotografkretsar att de svåraste fåglarna att fånga på lins är just de små rara tättingarna. De rör sig så snabbt, så snabbt och ljuset är uruselt dessa dagar.

Kramar
Karin

Kersti sa...

Våga vägra skärpa. Jag tycker att bilderna blev fantastiskt bra. mer uttrycksfulla får man leta efter.

Marianne sa...

Taina: Hahahaha, så det var amrisar som bodde här tidigare! För de här fönstren är inte tvättade på minst 7 år före oss, och inte på 1,5 år med oss. Snart dags, nu när vi faktiskt har börjat inreda med möbler och inte bara med målarfärg och tapeter.

Kramar!


Karin: Är det här tättingar? Jag hittar inte min bok Fåglar i färg, så jag vet fortfarande inte riktigt vilken sorts fåglar jag matar : ) Jo, gråsparvar vet jag.

Kramar!


Kersti: Tack! Jo, jag gillar bilderna också, men man vill ju ha en sån där med blick och varje litet hårstrå i fjädrarna. Nå, man får vara nöjd med vad man får!