lördag 10 november 2012

Seriös shopping

I dag har vi ägnat oss åt seriös shopping på Ikea. Vi var tvungna, för om vi någonsin ska få ordning här behöver vi förvaringsmöbler. Så det är vad vi har handlat. Gästsäng med lådor under, skåpsystem till mitt* gästrum och fler bokhyllor till arbetshörnorna så att vi blir av med allt "kontorsmaterial". Monteringen börjar i morgon, så bilder på det hela kommer senare.

Jag hade inte tid att fotografera så mycket, för det var som sagt SERIÖS shopping. Och det var mycket folk i dag, fler än på öppningsdagen. Jag misstänkte att det skulle vara så, men vad gör man när Maken jobbar konstorstider?

Några foton blev det i alla fall:

Det här tyckte jag var en rolig idé till familjens schema för dagen! Det var i
en hallmiljö. Lyckades få med lite folk i bakgrunden, så det ser nästan ut som
två bilder i en, men det var synd att klippa bort dem.

Det bästa är alltid att äta något, åtminstone fika, när man har gått runt på utställningsavdelningen och ska ge sig på bottenvåningen och börja plocka på sig varor. Men det var så himla mycket folk i restaurangen, och vi hade hyrt en släpkärra som skulle lämnas tillbaka en viss tid, så vi skippade fikat. Som tur var har de en glögghörna i Glashuset och säsongsdelen där de bjussar på glögg och pepparkakor. Nåja, glögg och glögg, det var äppelsaft kryddat med glöggkryddor som smakade god saft. Det var i alla fall lite energi innan vi kom till självplockslagret där man måste använda rå muskelstyrka.
Jag köpte en julgran - trots att det bara är november. Det var en så fin liten riktig gran i kruka, stor som en normal krukväxt. Men det blir inget tingeltangel förrän till advent! Bild kommer senare.*Det är så här med gästrummen, att Maken får inreda ett och jag lägger mig inte i hans inredning, och så får jag inreda ett och han får inte lägga sig i min inredning (mer än montera möblerna). Vilket leder till två mycket olika rum, trots att de är exakt lika stora och har exakt samma förutsättningar där de ligger vägg i vägg. Ett lite mörkare och mer maskulint, och ett mycket ljusare och lite mer feminint. Ni får se sedan. Men väldans praktiskt att vi själva bestämmer om inredningen, för då behöver vi inte hålla på och tycka en massa och argumentera för sin sak. Det går lite fortare på det här sättet!11 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vilken rolig (och bra!) idé att ni får inreda varsitt rum! :-) Jag är supernyfiken på att se resultten sedan.
Och förvaringsmöbler kan man aldrig få för mycket av känner jag. Eller så har vi bara alldeles för mycket prylar... Suck! Jag rensade idag en del av E's gamla leksaker som hon hade som liten "bebis". Jag är tvungen att göra det i smyg för OM hon får SYN på leksaker som hon glömt bort att hon hade, så säger hon ändå NEJ till att göra sig av med dem!!! hon har inte alls mkt leksaker jämfört med många av hennes kompisar (p g a vår platsbrist) men det är för vår lilla lgh MYCKET och jag försöker hålla efter... Nu är det främst alla spel och pussel som tar plats. Stora kartonger som liksom inte går in så bra i våra bokhyllor och skåp. Så jag skulle gärna vilja hitta ngn förvaring för dem. Men efter att vi köpte vår extra frys så försvann det lilla enda utrymme där en sådan förvaring vore möjlig....
Jaja, kanske får man ett större hem så småningom. Men just nu försöker vi fixa, trixa och pussla efter bästa förmåga. Haha!
Kram!!

Pettas sa...

Det bidrar till välbehövlig luft under vingarna när man har ett eget rum som verkligen är ens eget efter tycke och smak.

Granen i krukan gav mig ett tips...:) Vi har ju skogen utanför och där finns små granar. Ska nog gräva upp någon nu och lägga i kruka till advent. Tack för idén!

kramar
Karin

Annika sa...

KUL ide!
Att inreda ett rum var.
SPÄNNANDE!!
Skulle vilja testa det med Peter, haha!!
One of these days, kanske...

Marie i Tyskland har berättat att på deras IKEA säljer de alko-glögg. Det gör de inte här i USA, tråkigt nog.
Men den godaste glöggen gör man nästan själv.

HAHA, skrev just lite om jul i förtid idag på min blogg. Men en liten minigran är ju helt OK, speciellt om den inte kläs förrän den 1 advent.

KRAMAR!!

Marianne sa...

Saltis: Har ni satt upp hyllor högt upp längs väggarna under taket. Typ 30-40 cm under taket så att det kommer undan, men ändå så att man kan lägga saker där som man inte använder så ofta? Det kanske vore något, annars?

Jag antar att ni har kollat på Ikeas alla lösningar för trångbodda? De har en del rätt smarta lösningar där.

Inte lätt när man bor på Manhattan. Om man inte är en riking, förstås. : ) Du kanske ska gå med i det där tv-programmet Hollywoodfruar fast i NYC så att du blir en riking : D

Kramar!


Karin: Vad roligt att jag kunde bidra med en idé! Det kanske är något att sälja på julmarknaden också?

Kramar!


Annika: En del har ju män som låter deras fruar sköta det där med inredningen, i alla fall att bestämma om den, men så är det inte här. Vi hade ju till och med svårt att bestämma oss för vilken VIT tapet vi skulle ha! : D Då är det verkligen läge att inreda varsina rum : D

Vet inte om de säljer alkoglögg här. Tror inte det, eftersom det är monopol hos Systemet. Kanske i restaurangen, men vi lyckades inte ta oss in där i lördags. : (

KRAMAR!

Anonym sa...

Ha HA, ser Annikas kommentar om gl;ggen, precis vad jag tänkte - att i Belgien hade de definitivt bjudit på RIKTIG glögg med sprit i ;-) Jag tror att Brysselkakan skrivit om det nga ggr att mataffärerna här bjuder på vinprovning på helgerna! Hur många tror du GÅR till mataffären i Belgien? Säkert färre än i Sverige...
Får man ta foto på Ikea nuförtiden? Jag kommer ihåg när jag fotograferade en kompis på Ikea i Malmö (visserligen 1995 men ändock) och blev tillsagd på skarpen! De trodde visst att jag var industrispion eller något?
Jag tycker också att det är en jättebra idé med varsitt gästrum att inreda. Tyvärr har vi inte så många rum så vi får kompromissa med allt! / vissa inredningsdetaljer är vi faktiskt överens om.
KRAM!

Marianne sa...

Petra: Haha, ja, vi frågade inte förstås, för vi hade ju bilen vi också. Men jag är rätt säker på att man kan köpa vin till maten i restaurangen.

Jo då, det är inga problem att fotografera på Ikea. Vi brukar fotografera grejor vi funderar på om vi ska köpa, inklusive prislappen så att man kommer ihåg vad saken hette och kostade. Har gjort så jättemånga gånger nu.

Haha, ja vi är också överens om några saker. Och till slut blir vi ju det, men ibland kan det vara en rätt lång väg dit ...

KRAMAR!

Anonym sa...

Hihihi, jätteskoj med idén om att få inreda era "egna" gästrum =). Blir kul att få se de helt färdiga bilderna sedan. Själv älskar jag ju vitt och stilrent, inget krimskrams och fula textilier går verkligen bort! Men coola snygga tapeter som ger liv tycker jag är UNDERBART och din tapet är sååå fin!!
KRAM Mimmi

Anonym sa...

@Petchie: jag slutade ju på ikea 2008, och under mina 9 år i företaget gällde att alla som ville fota på ikea skulle be om fototillstånd av jourhavande chef "jouren"- vilket oftast inte var något problem. Att fota över kassalinjen däremot var strängt förbjudet iom dokumentation av pengahantering. Vet dock inte hur det är idag =)
Kram, Mimmi

Marianne sa...

Mimmi: KUL att du gillar min tapet! Men det får inte bli för mycket med sådana tapeter, då blir det för dominerande. NU är sängen klar! Jag får visa i morgon.

Kul också att du visste mer om fotograferandet! Nu är det fritt fram, jag har sett andra som fotograferar som vi gör.

KRAM!

Anonym sa...

Jag håller helt med dig, coola tapeter får man ta det lite varsamt med, precis som du har gjort! Jättefint =)

Jag tror också att de har ändrat detta med fotande, vi fotade i Malmö innan vi åkte, men det tar liksom emot lite, hahaha. Dock tycker jag att det är BRA att butiker i allmänhet har regler för fotograferande och dokumenterande vid kassalinjer, både för personalens och kundernas säkerhet. Kassarånet mot ikea i Gbg för några år sen var ju fruktansvärt. Kram Mimmi

Marianne sa...

Mimmi: Håller med om kassalinjerna! Där ska man INTE fotografera, jag hade inte tyckt det var roligt om jag satt i kassan.

I Kairo fick man inte fotografera i någon butik. Tror jag. I alla fall inte på Carrefour, där fick man inte ens ta med kameran in knappt, man fick förpacka den i en förseglad plastpåse ...

Kramar!