fredag 9 november 2012

Galleri Fredag: Favoritrummet

I dag är det fredag, och jag kommer ihåg att det då är dags för Galleri Fredag. Det är Victoria i Florida som står vid rodret, och dagens tema är favoritrum.

Men jag har inget favoritrum än! Det går inte fort här, även om det går framåt, så vi har bara vissa öar som är trevliga och "färdiga". Det enda rum som faktiskt nästan ÄR färdigt, utom att det ska till lite tavlor, annan lampa på byrån, annan matta närmast dörren ..., är sovrummet. Här trivs jag väldigt bra, och sover väldigt gott. Och jag är hemskt nöjd med den gröna färgen på tapeterna. Har inte riktigt lärt mig det där med vitbalans, så allt är lite gulare på bilden än i verkligheten. Är också väldigt nöjd med ommöbleringen, från början hade vi sängarna rakt ut från väggen där stolen med högen av kläder nu står, men det blev mycket bättre att ha dem från väggen med dörren (där jag står och tar fotot). Gardinerna hade vi med oss från Kairo. Lite svårt att se på bilden, men det är en novemberkaktus som står i den stora krukan, och den har börjat blomma så vackert! Ska ta bättre bilder på den senare och visa.

Ja, och det är fler än jag som trivs i sovrummet, som ni kanske ser. Mitt påslakan är oftast fullt med katthår, så jag får köra det i tumlaren mellan tvättvarven.


Köket är också färdigt, men det har ni redan sett så många gånger, så i stället visar jag lösningen som har blivit för att få lite ljus på köksbordet. "Vi" har nämligen inte blivit färdiga till att sätta upp en lampa över bordet än, så till slut tröttnade jag och satte dit en bordslampa i stället. Vi är ju oftast bara två, så det får faktiskt plats. Den lilla blomman är pelargoner som jag satte i vatten när jag satte ut plantorna för vintervila i förrådet. Trodde inte att de skulle hålla så länge, men de har hållt i ett par veckor nu! Skålen till vänster har Makens ena moster gjort (hon är jätteduktig keramiker) och den andra köpte jag på Wissa Wassef Art Center i Kairo.


Här uppe på andra våningen är inte mycket klart än. Här står fortfarande en del kartonger och mängder av "kontorsmaterial" drösar runt här i väntan på att få ett eget ställe att husera på. Men eftersom takfönstren faktiskt har fönsterbrädor, tänkte jag att det ska stå någon växt där som hänger ner och tar lite plats. Den kan ju inte vara så stor på höjden. Det fick bli två murgrönor, en i varje fönster.


Min arbestshörna här uppe ser för bedrövlig ut än, här dräller det av papper som ska "sorteras" (läs: det mesta kan nog kastas vid det här laget) och en massa andra prylar. Men vid fönstret har jag några orkidéer som lyser upp tillvaron. De byter plats här varefter de blommar/sover en period. När de är tråkiga får de flytta på sig tills de vaknar till igen.Nästa vecka ska vi visa och skriva om Knappar.

Här är länkar till de andra som bloggar i Galleri Fredag. Och som vanligt: Om du vill vara med, lämna en kommentar här eller hos någon annan av oss, så länkar vi upp dig också.


Desiree i Stockholm
Annika i Washington 
Erica i Piteå
Karin på Åland
Fourmom i Stockholm
Victoria i Florida
Marianne i Älmhult
Penny vid Vänern
Annika utanför Umeå
Olgakatt i Skåne
Anna FT i Stockholm
Channal i Norrköping
Karin i Stockholm
Jagger
Nilla
Västmanländskan
Christina i Kalifornien
Byfånen
Musikanta
Englundskan
Ann i Alaska 11 kommentarer:

Annika sa...

Trevligt att se!
Tycker allt ser fint och mysigt ut.
Fint med bordslampa vid köksbordet. Gillar det.

Vet du. i nästa vecka hoppas jag kunna ha länklista på min blogg där man får skriva in sig då man skrivit sitt inlägg.
Det är så många som inte är med men som är uppskrivna på listan nedan, och jag känner att en sådan lista måste bli det enda raka. Grejjen är ju den att jag måste få det att funka också. jag är inte så bra på sådant där'na tekniskt, du vet :-) Helt sant, tyvärr. Men det måste bli ngt sånt.

Återkommer om det.

KRAMAR!!

Marianne sa...

Annika: Ja jag tappade några veckor - en månad här. Blev så totalt nertryckt i skorna av det där jobbavslaget, och glömde bort vilket pepp man får på bloggarna. Ja du fattar, så nere var jag! Men nu är jag fit for fajt igen. För det här är ju kul ju!

Jag hoppas att vi kan åka till Ikea i morgon och köpa vissa förvaringsmöbler så att man blir av med hundra miljoner småsaker. All textil t.ex., massor av små dukar som jag iofs inte använder, man KAN INTE kasta för det är ju mamma/moster/mormor ... som har sytt. Kan inte heller packa in det och sätta i garaget, för det känns som om jag måste ha tillgång till det, trots att jag inte använder små dukar. Får nog börja med det : )

Jag ska kolla den där länken till listan. Det verkar ju jättebra. För det ÄR trist när man kommer till en blogg och förväntar sig Galleri och så är det ett inlägg från förra veckan om rotmoskoket. Ungefär.

KRAMAR!

Anonym sa...

Så fint ni har det! Jag tyckte inte att ni hade det så rörigt när vi var hos er i somras (men det kanske har blivit rörigare??). Du skulle se VÅR RÖRA ;-) Men du har rätt, vi har också några små öar som är presentabla att visa på bloggen, hi hi.
Smart idé med bordslampa på köksbordet, det ser riktigt mysigt ut (och makens mosters skål var ursnygg!). Vi har en stor rispapperslampa i köket och kökshandduk som gardin, allt är nödlösningar som faktiskt blivit ganska bra. I hallen har vi ett "modern konst"-tak eftersom målarfärgen tog slut innan O hunnit måla allt, och det var... i september han målade det delvis. Ikväll har jag suttit med en lista med prioriteringar per rum som jag vill få gjort denna helgen!
Förvaring förvaring förvaring - man (eller iaf VI) kan aldrig ha för mycket av förvaring!
Jag skrattade idag åt en kommentar som min franska väninna fällde idag "ni har det så minimalistiskt hemma, så skandinaviskt". Minimalistiskt? Vi? Tror inte det, jag är inkapabel att göra mig av med saker och ting!
Stor kram och trevlig helg!!
PS Tack för emailet och länken, jättebra!

Marianne sa...

Petra: Jag tror det har blivit rörigare sedan dess. Då hade vi nog soffa där nere? Den åkte upp och in åkte kartonger. Plus kartonger här uppe. Plus ... Allt är i alla fall målat ordentligt, utom trappan och två toaletter. Men det har vi haft hjälp med.

Min prioritering är nu som din: FÖRVARING. I "mitt" gästrum ska vara en säng med lådor under, och på kortväggen ska det vara en smart kombination av Bestå, men på längden, inte höjden. För då kan man utnyttja ytan också och får lika mycket förvaring som om det var en garderob, men det blir luftigare. Och så måste vi ha fler bokhyllor här ute till arbetsplatserna. Då kommer vi att få undan massor.

Klas går och frågar vilka mattor vi ska ha var. Hahaha, men jag vet inte än! Möbler först! Och bort med allt krafs. Sen kommer vi till mattorna.

Hoppas det blir resultat av länken!!!

Kramar!

olgakatt sa...

Samtidigt som det är frustrerande att saker tar tid så är det klokt att ta en bit i taget och det blir så snyggt hos er!

Marianne sa...

Olgakatt: Tack. Men det ÄR verkligen frustrerande ibland. Hoppas nu att det blir av att köpa förvaringsmöbler i dag!

Anonym sa...

Vilket harmoniskt sovrum ni har - förstår att du sover gott där.=)

Musikanta sa...

Ljust och vackert sovrum - förstår att du trivs där. Ska bli spännande att se lite mer när det blir färdigt. Såg att du svarade Annika och berättade att du hade en massa smådukar som du inte visste vad du skulle göra av.

Jag vet heller inte vad jag ska göra av alla som alla gamla släktingar sytt, man använder ju bara stora dukar någon gång när man har gäster och smådukar aldrig! Man hade t.om. brickdukar när jag växte upp...
En vacker dag ska jag bli hård och samla ihop allting som jag inte använt på 30 år och slänga.
Kramar!

Marianne sa...

Vardagsliv: Tack! Ja det blev bra där inne, nu ska jag försöka få till samma sorts harmoni i "mitt" gästrum, fast med andra färger.


Ingrid: Ja, jag är nöjd med sovrummet, det ska ju vara lugnt där, tycker jag. Och jag vägrar tv där inne, i alla fall så länge ingen är sängliggande en längre tid i någon svår sjukdom. Om det skulle hända skulle jag gå med på en tv där, men inte annars.

Ja vad ska man göra med alla dukar? Jag funderar på att försöka hitta på någonting med dem, någonting så att man kan använda dem fast inte som dukar. Har inte kommit på något bra än, men om jag gör det lovar jag att dela med mig!

Kram!

Victoria sa...

Vad fint ni har det!
Murgröna är en av mina favoritväxter, tyvärr är fönsterbrädorna här lite klena i bredd och katterna glada i att vara uppe i fönstrena och kika ut och det är en dålig kombo. Jag har en murgröna ute på baksidan och får nöja mig med det...

Kram!/Vic

Marianne sa...

Vic: Nej, vi har det verkligen inte fint här! Haha, jag kanske ska visa hur det VERKLIGEN ser ut med alla kartonger och skräp som står här ... Bara några öar som är okej än.

Visst är det trist med fönsterbrädor som inte är fönsterbrädor utan bara en ursäkt! Här ska vi ha ordentliga fönsterbrädor så småningom, men det är sånt där pill som kan komma efter hand.

Våra katter är gamla nu, så de är inte lika nyfikna längre. För en massa år sedan hade de säkert jagat ihjäl en hängande murgröna ...

Kram!