torsdag 1 november 2012

Lite av varje


Usch vilken grå, kall och regnig dag det har varit i dag! Det får därför bli en bild av årets allra sista ringblomma, som stod här och var vacker för bara en vecka sedan. Nu har jag täckt rabatten utanför ytterdörren med granris, dels för att skydda hortensiornas rötter mot kylan, dels för att det är snyggare än gråbrun trist jord och lite spretiga grenar som sticker upp. Man kan ju passa att göra sånt på när man har en alldeles egen gran på baksidan.

I morgon öppnar nya Ikea-varuhuset här i byn. Det ska tydligen bli världens största Ikea-sortiment i den butiken. Så praktiskt, då får vi som har haft världens minsta sortiment lite mer att välja på. Det är mycket ståhej runt öppningen. I kväll är det drive-in bio på parkeringen, men jag tycker det är för kallt för att sätta sig i en bil och se bio. Man kan ju inte sitta och prutta ut avgaser hela tiden så att man får värme. Klockan 22 kan man sätta sig i kö för att vara först inne i morgon förmiddag. De ska ställa ut 100 stolar, och om man sätter sig i en för att köa får man ta med sin stol hem. Njäe, inget för mig det heller.

Däremot ska jag ta en sväng förbi i morgon har jag tänkt mig, och om det inte är för mycket köande så tar jag mig en liten titt. Det ska tydligen vara en dj i entrén, och liveband i restaurangen. Plus en massa annat, förstås. Själv är jag mest nyfiken på det där världsstörsta sortimentet.

Oj vad det kurrar från ett litet lurvigt nystan bakom ryggen på mig. Det är Stina som myser.

VARFÖR håller de redan på att baka lussebullar på tv, säljer julprylar på Ica och annonserar om julbord överallt? Det är för tidigt, tycker jag! Den 1 december, DÅ är det lagom att börja förbereda julen. Enligt mig. Nu ska det vara höst, julen är på vintern.


8 kommentarer:

olgakatt sa...

Julprylarna stör mig också. Inte före advent, tack.
Jag väntar med nya IKEA ett tag till, har ju litet andra projekt på gång... Men sen kommer jag och tittar på badrumsinredning. Du hjälper mig väl?
Annars väntar jag ju på att Apple Store ska öppna i Malmö!
Inte för att jag ska handla nåt nu igen men ATMOSFÄREN!

Saltistjejen sa...

Jag håller med dig om att var sak liksom har sin tid. Det som kanske är bra här i USA är att hösten har både Halloween och Thanksgiving innan julen så julsakerna brukar dröja lite. FAST på Bloomingdales när jag var där med olgakatt så hade de redan startat sin julavdelning och vi kollade lite där mest för att vi var så fascinerade av att den redan var "framme".
Kram!!

Musikanta sa...

Fantastiskt att IKEA öppnar ett varuhus med det största sortimentet i lilla Älmhult. Det är väl dels nostalgi - ett värdigt mausoleum för IK när den tiden kommer. Sen ligger det väl ganska bra till för olika orter i Småland.

Nej, jag skulle INTE sitta i en stol över natten och nog inte heller gå dit första dagen.

Jag bryr mig inte om julsakerna - var på stora Rusta i Kungens kurva i söndags och de hade också en hel avdelning full. Men det är ju bara att låtsas att man inte ser.
Ha en skön Allhelgonahelg önskar Ingrid.
Kram!

Marianne sa...

Olgakatt: Självklart hjälper jag dig! Klas också, ni får komma upp båda två och prata badrum! Så fixar vi mat och ni kan sova över. För nu har vi i alla fall ett gästrum!

Har glömt göra den där listan till dig! Den kommer!


Saltis: Ja det är bra när det är andra högtider innan julen ens kan börja, här ska de tjäna så mycket som möjligt, men jag blir bara anti i stället. Tappar lusten. Och det vill jag inte!

Kram!


Ingrid: En orsak till att det blir världens största sortiment är att det ska vara ett led i utvecklingen av produkter. Jag vet inte hur, men produktutvecklarna ska jobba närmare varuhuset, på något sätt. Sen vet jag inte mer : )

En skön Allhelgona till dig också!

Kram!

Anonym sa...

Hej, var det lång kö till varuhuset idag?

Marianne sa...

Anonym: Hej! Nej, det var ingen kö alls. Och inne var det mycket folk, men absolut inte outhärdligt. Värt ett besök!!! Nu finns allt, och om du är från Älmhult eller krokarna omkring så kommer du nog att bli lika glad som jag av att se allt som nu finns att välja på!

Ha det så trevligt!

Annika sa...

DET slår mig med KRAFT hur tidigt julen börjar i Sverige.
Helt crazy.
det är så många bloggar som skriver om glöggkvällar, lussebullar, adventslljustakar och ljusslingor o julmusik REDAN NU!!
Ni är ju tidigare ute än vad vi i USA är!!!
OCh detta är ett nytt fenomen för sverige. SÅ här tidigt kan jag aldrig minnas mig ha sett julen förr.

Hör i uS har vi så många hösthelger i väntan på julen att det hejdas lite. Näst på tur Thanksgiving den 22 nov. EFTER det är det dock fritt fram för julen i kvadrat- I love it.

Nej, IKEA skulle jag inte köa för att komma in på. Hehe...
Sortimentet låter dock najs i Älmhult.

Kram!!

Marianne sa...

Annika: Jag önskar att vi också hade någon stor hösthelg så att julen inte KUNDE börja förrän efter den. Julen ska vara en liten skimrande pärla, inte en uttjatad långbänk. Men, men, man får väl blunda, antar jag. Tror inte att de hade så mycket julprylar än på Ikea, utom att de bjöd på glögg och pepparkakor. Men jag hoppade det. Första advent ska det vara för glöggen.

Kram!