fredag 2 november 2012

Ikea


Jag kunde självklart inte hålla mig från att åka upp till nya stora Ikea-varuhuset i dag på öppningsdagen. Jag struntade som sagt i köandet och ceremonierna, men efter lunch var det lugnt. Inga köer för att komma in, men inte heller så mycket ståhej och jippon, vilket jag egentligen tyckte var rätt skönt. Det var mycket folk, men också mycket yta att sprida ut sig på, så det blev aldrig trångt och jobbigt. 

Det var riktigt glädjande att varuhuset öppnar just nu, nu när vi äntligen ska sätta igång och MÖBLERA vårt hus! Så nu har vi massor att välja på!
En sak som jag verkligen gillar med Ikea är att de bygger upp fina miljöer, och satsar verkligen på små ytor. Som här där de tipsar om hur man kan göra med 35 kvadrat för att få ett trevlig och funktionellt hem. Det behövs i dessa dagar, speciellt i dyra storstäder.För uterummet.Här var det någon som inte kunde hålla fingrarna borta, tänk om smörgåsarna var ätbara ändå? Det blev nog ett besök i restaurangen sedan.Äntligen kan vi välja på lika många - fler - produkter som alla andra som åker till ett Ikea-varuhus. Hjälp vad många olika stolar det finns.Jag får osäkra uppgifter, men eventuellt finns inte Glashuset på andra varuhus i Sverige än. Stort med många fönster så att växterna ska trivas. Och det var verkligen mängder av växter.Enda stället där det var trångt, var runt orkidéerna. Till det facila priset av 29:- fick man fina, tvåstänglade orkidéer, så jag trängde mig fram jag också och knep två. Så det var därför ALLA som gick från varuhuset kånkade på orkidéer ...Helt nytt är också Pappershuset. Här finns fina presentpapper, påsar, block, kort ...Sist men inte minst måste jag visa självplocket. Här är det lite högre i tak och lite mer välfyllda hyllor än  på fotot från gamla varuhuset där det var både lågt i tak och helt utplockat.
15 kommentarer:

Anonym sa...

Som ett sant IKEA-fans så blir jag AVUNDSJUK! Älmhult IKEA var ju "mitt" varuhus i många år. Ser fint ut och som sagt; Blir avis!

Marianne sa...

Brysselkakan: Du får stanna till nästa gång ni kommer till Sverige! Men hör av dig först så att vi kan ses. Det vore roligt.

olgakatt sa...

Kommer längre fram och kollar badrumsinredning....

Musikanta sa...

Vilka fina bilder du visar. Måste komma och titta snart - jag älskar IKEA. Hade gärna varit där och knipit en orkidé jag också. Köpte en liten ynklig enstänglad på Willys i fredags för 79 kr!
Kramar från Ingrid

Anonym sa...

Men Marianne! Jag BOR i Sverige sedan drygt en månad. Dock rätt långt från dig, i Strängnäs.

Bloggblad sa...

Jag brukar få åka ensam till IKEA... min man avskyr affärer av alla slag, men IKEA vinner. Han tycker att vi har allt och att vi inte behöver nåt nytt.
Biltema däremot... där finns det många bra grejer för båt och bil!

Anne-Marie sa...

Alltid trevligt och roligt med IKEA. Hade inte varit helt fel att ha litet närmare till en IKEA men det är långt till närmaste affär från Weed. Kram!!

ExPIAtriate wife sa...

Jag gillar verkligen IKEA och deras koncept! Det ar alltid lika trevligt att aka dit! Roligt med en pappersavdelning ocksa, hoppas det blir en sadan har i Dubai ocksa sa smaningom!
Kram!

Katarina sa...

Oj, vad läckert stylat det var. Härligt med ett stort och nytt IKEA! Grattis!

Annika sa...

OCh vi som bor i utlandet kallar det för The Mothership :-)
Jag gillar IKEA, även om jag inte vill ha enbart IKEA i mitt hem, men jag älskar att jag har TVÅ varuhus att välja mellan här i DC-området.
Najsigt, najsigt med ett så fint IKEA.
Kramar!!

Marianne sa...

Olgakatt: Det ska bli roligt! Just det, listan var det ja! Attan, du får mejla och sms:a och påminna mig! Min lilla hönshjärna glömmer bara bort!


Ingrid: Ja det måste du göra! Sedan blir det museum i gamla varuhuset, det tror jag kommer att bli väldigt fint.

Kram!


Brysselkakan: Jaha, ja du ser vad jag är uppdaterad! Jag har inte hunnit läsa fler bloggar än bara mina allra äldsta bloggvänners, hos alla andra ligger jag efter. Men VÄLKOMMEN HEM! Jag bara måste kika in hos dig så att jag får veta mer!

Marianne sa...

Bloggblad: Hahahaha, ja jag känner igen det där. Och Biltema, det får Klas gå till själv. Jag sitter hellre kvar i bilen, för jag har bra böcker i min telefon som jag gärna roar mig med.


Anne-Marie: Ja, vad trist att du har långt till Ikea, för det är ju som ett hem i förskingringen. Glömmer aldrig när Ikea öppnade i Istanbul. Jag var som en femåring och hoppade av glädje för alla svenska saker! : D

Kram!


Pia: Ja speciellt när man bor utomlands, då är Ikea guld! Tror de kommer att inför pappersavdelningen på alla varuhus så småningom, de testar nog först hur det går, och om det går bra utvidgar de. Tror jag.

Kram!

Marianne sa...

Katarina: Ni har väl Ikea i KL? Jo, blev tvungen att kolla, det har ni. Vilken tur. Men det kanske ser annorlunda ut, mer Malaysian style?


Annika: VISST är det the Mothership när man bor utomlands! Haha, nä, det hade inte varit så kul att bara ha allt från Ikea, man blandar ju lite gammalt och lite nytt och lite Ikea och lite annat. Det är då det blir snyggt. Fast just nu har vi rätt mycket Ikea ... TUR att jag har mammas gamla kamelsadel och puff : D

Kramar!

Anonym sa...

Åh det har ju blivit så FINT. Min fd. "svägerska" var en av de som ansvarade för öppnandet av VH och hon var väldigt väldigt nöjd! Tack för att du delade med dig! //Mimmi

Marianne sa...

Mimmi: Nej, men vad roligt! Ja det gick ju jättebra, så det klarade hon galant.

TUR att ni har ett varuhus i Dubai! : )

Kramar!