lördag 20 februari 2010

Här bor vi! - Del 2

För svärisarnas skull! Hej Gun och Erik!

Här kommer en liten videosnutt för att visa hur vi bor - inne i huset den här gången. Vattnet kom tillbaka, så jag kunde torka av golvet.



28 kommentarer:

SweFlo sa...

Ha ha! Jag blev lite snopen på slutet! Med tanke på hur det ser ut här hemma med jämna mellanrum så tror jag knappast att det är så farligt. Förresten, du låter inte alls som jag hade föreställt mig! :-)

Kram från Florida

Marianne sa...

SweFlo: Hehe, nä men jag hade inte bäddat och inte städat badrummen, det får ni se någon annan gång.

Jag låter helt konstig! Inte låter väl jag så där. Det är nog kass mikrofon och så är jag förkyld. Annars brukar jag låta som ... Lauren Bacall? : D

Kram!

Grekland nu sa...

Hihi, vilket tvärt slut...Men annars såg det jättetrevligt ut! Och du, idag har er sand blåst ända upp till Naousa med en väldig fart, det stormar så man knappt kan sticka ut näsan.

olgakatt sa...

Tack för trevlig husesyn! Har full förståelse för att du inte vill ha in oss i sovrummet - jag brukar inte heller bjuda in gästerna där!
Det ser ut som en lång trappa upp. Har ni bottenvåning också? Det ser rymligt ut, kan förstå att ni trivs!
Och Tjorvan ser välmående ut!

Marianne sa...

Ingabritt: Oj, hoppsan, det var inte meningen att vifta riktigt så mycket med dammtrasan. Ska vifta söderut nästa gång. : )

Ja du fattar hur jag har det! Här är husen dessutom minst sagt otäta också, så det ligger snart ett lager sand här igen.

Olgakatt: Jo, det är en lång trappa, närmare bestämt fem stycken. På gatuplan har vi bara entrén, sedan tre trappor upp har vi "salongen" som egentligen bara är möblerad förvaring, förvaring av möblerna. Suck. Och fler bokhyllor. Där finns också ett större gästrum och badrum till det. Resten är fem trappor upp. Fast en trappa är inte så hög. Bra motion blir det i alla fall!

Tjorvan är minst sagt välmående. Hon skulle nog må bra av att vara lite mindre välmående ...

Helly på vift sa...

Marianne: Jag har 2 för välmående katter jag med och en "lagom" välmående. Har försökt förklara till de andra 2 att mat inte är kärlek, men de håller inte med ;-)

Jättefint fräscht hem du har. Hoppas så mycket att vårt husköp blir klart snart...

Otta sa...

Jättekul med husesyn, kul att se ert hemma nu. Det roligaste var dock att höra din röst igen, precis som jag minns! :-)

Vad mysig Tjorvan är, hon ser ut som Kissen, en katt av modell större! :-)

Jag har nog inte sagt det, men efter att Nour återvände till Egypten så spinner Kissen varje gång hon hör Nour i telefonen - är det inte sött!
Kram

Laura sa...

Tack för den trevliga guidningen av er lägenhet, den ser verkligen jättefin ut nu då den är möblerad!

Vad gosig Tjorvan var som kurrade till svar då du sa hennes namn. Fick hon mera mat sedan? :P

Kram!

Suzesan sa...

Kärlek går genom kattens mage:)Aha Tjorvan svarade ju. Men såååååå fint ni bor och så kul att höra dig. Elegant men ändå så vanligt och så ljust och fint.

Vi låter nästan lika på band förut dialekten.

Du har lyckats med städningen för det glänser och jag kollade på filmen fast jag inte heter Gun eller Erik. Hoppas det var okey Marianne.

Tack för titten:)Roligt slut i filmen.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

*Förutom dialekten* menar jag.Tsss tangentbordet igen.

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Vad kul att få titta in hos dig Marianne. Lägenheten ser jättefin och mysig ut. Jag förstår dock att det är en hel del jobb med att hålla de där blanka fina golven rena från sand och damm. Känner så väl igen din stora väggklocka, vi har nämligen en precis likadan! GIllar din skrivhörna den var fin och ljus. Men hela lägenheten verkar ljus och vacker. Lagom stor också. Ett väldigt vackert och hemtrevligt hem. Jättekul som sagt att få kika in. Ditt kök påminner mycket om det köket vi har här i våran lägenhet. Det är ungefär samma utformning och samma öppna planlösning och storlek.

Kram

Lotta sa...

Hej! Vilken fin och intressant blogg du har! Så spännande att se det färgstarka Kairo på lite närmare håll! Jag har hittat hit via Anna of Sweden och tittar gärna in igen!
Hälsningar Lotta

ab sa...

Roligt att se och att höra din röst.

Annika sa...

Det bästa vara att höra din röst!!
jag hade inte heller tänkt mig att du skulle låta som du gjorde. INTE för att jag vet HUR jag tänkt mig heller :-)
SÅ roligt att höra din RÖST!!
OCH kul att se din lgh. Ser fint ut!
Såg colan där i ditt skrivhörn också ;-)
Tvärt slut på snutten...
HIHI!!!
OM jag törs ska jag lägga ut ngt liknande, med röst och allt ;-)

Massor av kramar!!!!

Saltistjejen sa...

Ååå vad KUL att få gudidad tur!!!!! Så fint ni har! Hemtrevligt och fint och öppet! Hahas jag skrattade på slutet!!! Så underbart!
Skulle jag själv filma (vliket jag ju gör ofta9 så kan jag tyvärr inte ens börja med ett snyggt hem utan det är stök direkt, haha! ;-)
Stor kram!!

Taina sa...

Upps ett abrupt slut där! Hahahahaha! Men FINT har ni i alla fall. Men du, nyckel på kylskåpet. Har jag inte sett förut.

Kramar!

Marianne sa...

Helly: Å vad spännande att ni letar hus! Jag hoppas också att ni snart hittar det ni vill ha och att allt går vägen! Jag börjar också längta efter ett eget hus där det lönar sig att lägga ner arbete på att få det fint. Men vi är väldigt nöjda med det vi har just nu, i alla fall.

Hehe, mina katter fattar inte riktigt heller det där att mat inte är detsamma som kärlek. : D Så du har tre katter? Jag hade fyra, men nu är det bara två kvar.

Kram!

Otta: Vad gulligt av Kissen! Så hon saknar honom också? Alltid bra med ett par extra händer som kan gulla : )

Jag ger bara dyrt torrfoder light och för gamla innekatter, så det är verkligen minimalt med kalorier. Men det hjälper inte!

Kram!

Laura: Ja nu när vi fick möblerat med våra möbler blev det betydligt bättre. Men så är det ju alltid, man måste sätta sin personliga prägel på sitt hem för att det ska bli mysigt.

Tjorvan är go, hon kan börja kurra bara man kommer i närheten. Och så gillar hon att sitta och prata, hon tycker att prata är roligare än att gulla! Hon är min lilla prinsessunge : )

Kram!

Emmama sa...

SÅ fint och ordnat ni har, kan inte fatta hur ombonat det redan är med tanke på att ni nyss flyttat dit. Jättefint! Och du har en radioröst tycker jag, lät vänlig och klok, precis som du är! Stor kram!

Marianne sa...

Suzesan: Kul att du tycker det är fint!!! Hehe, jodå, det är fritt för alla att titta. Utom möjligen Simon och Thomas för de hade väl tyckt det var beige (har fått SoT-fnatt, håller på att titta igenom alla program som jag har missat under åren!). Grejen var att Klas bad mig lägga ut bilder så han kunde visa dem medan han var hemma.

Ja man kan ju inte visa hela världen när golvet är en stor grushög. Okej, överdrivet, men du fattar!

Kram!

Desirée: Vad roligt att du tycker det ser hemtrevligt ut, du som har så enormt bra inredningssmak! Och vad kul att vi har likadan klocka! Det påminner mig förresten om en klocka jag såg med arabiska siffror, jag är väldigt sugen på en sån!

Den här lägenheten är egentligen lite för stor, vi har ju en våning till ... Men den får jag visa en annan gång.

Kram!

Lotta: Hej Lotta och välkommen hit! Du är alltid välkommen att kika in. Kairo är verkligen färgstarkt på många sätt. Stökigt och bökigt och stort, och härligt!

Välkommen tillbaka!

Marianne sa...

ab: Det är alltid roligt att kika in hos folk!

Annika: Usch, jag tycker jag låter hemsk! Dessutom går jag ju och spänner mig och koncentrerar mig på att spela in, är ju inte riktigt van vid sånt där! Jag ska fortsätta rundturen någon annan gång, vi har ju en hel våning till! Hoppas att du också gör en!

KRAMAR!!!

Saltis: Haha, ja det är ju en viss skillnad hos dig och mig. Att ha välordnat på 40 kvm (eller vad du sa) med två vuxna och ett barn och två katter är en viss skillnad mot att ha det på 180 kvm (eller nåt) när inte ens Klas är hemma och stökar till : D

Kramar!!!

Marianne sa...

Taina: Jag har inte heller sett nyckel på kylen tidigare!!! Jag tycker det är urkul, fast jag fattar inte riktigt vad den ska vara bra för i vår familj. : D

Kram!!!

Emma: Vad du är gullig! Fast jag är inte speciellt klok, för jag är inte riktigt klok : D

Du ska veta att jag slet som ett djur för att få iordning här. Ett måste när man flyttar ofta, man kan inte låta tiden gå för då bor man i kappsäck hela tiden och det tror inte jag man mår bra av i längden. Några veckors slit och sedan kan man fortsätta leva, tror jag är bättre.

Kram!!!

Bert sa...

himmel! Vilken lyx! Stort och välstädat.

Otta sa...

Sedan jag gick över till ett torrfoder som endast finns på djursjukhusen (Specific), som inte är lightfoder utan bantningsfoder så har det fungerat. Kissen har gått ner ca 1,5 kg! Har försökt med lightfoder inte, men det har aldrig funkat på henne. Med detta foder tog det 5 dagar innan hon började äta, men sedan har det aldrig varit något problem.

Försök med det och du kan hitta det!
Kram

Marianne sa...

Bert: Ja jag skurade ju golvet precis innan jag filmade, annars hade det sett ut som en gammal sandlåda : )

Otta: Jag är glad att jag kan hitta Royal Canine ... Jag blev också glad när jag var på Saoudi härom veckan och hittade rätt kattsand. Vilket Carrefour inte har haft på ett par månader ...

Kram!

Anonym sa...

Det var en rolig rundtur och kul att höra din röst. Man gör ju sig en bild av personen bakom historierna.
Tack!

Marianne sa...

Maisoui: Kul att du gillade rundturen! Det kommer mer så småningom.

Det där med röster är underligt, man tycker alltid att man själv låter så fel! I alla fall tycker jag det, och så tror jag det är för de flesta som inte är vana att höra sin röst.

Kram!

Musikanta sa...

Så vacker lägenhet ni har och det var verkligen välstädat och undanplockat - jag är mycket imponerad!

Det var också roligt att få höra din röst. Jag tycker du är duktig som kan gå och videofilma samtidigt som du pratar. Jag tycker att det är väldigt lätt att staka sig eller leta efter ord när man spelar in sig själv - spelade ofta in band för mina specialelever i skolan, men fick ta om många gånger.

Google world är fantastisk! Kul att få ett hum om hur ni bor. Men kan du inte ta en hjälp som åtminstone skurar golven åt dig i alla fall...Måste vara fullständigt hopplöst med all sand!
Många kramar/M

Marianne sa...

Musikanta: Tack! Men så välstädat och undanplockat är det minsann inte alltid : D

Jag var så koncentrerad på att filma att jag nog inte tänkte så mycket på vad jag sa och hur jag skulle säga det. Jag bara kom på att det blev svårt med bildtexter till en videofilm och att någon kommentar kanske behövdes.

Jag orkar faktiskt inte ha någon som kommer här och städar. Om jag hade jobbat utanför hemmet så att någon hade kunnat komma och städa medan jag var borta, men det går ju inte. Man blir alldeles för kringskuren med andra människor i sitt hem - de är ju inte gäster som man har trevligt med och de tillhör inte familjen så att man kan göra vad man vill. De är något mellanting som jag har svårt att hantera. Så nej, det får vara. Det får hellre vara lite sandigt emellanåt.

Kramar!!!