torsdag 14 juni 2012

Skuggspel

Eftersom vi inte är helt färdigrenoverade än har vi inte kunnat packa upp alla våra grejor, framför allt har vi inte kunnat hänga någonting på väggarna än. Men även i det fallet kan man taga vad man haver och göra någonting fint. Jag tog en lampa från Ikea och de blommor vi för stunden har inne. 

Visserligen dekorationer som endast syns i mörker, men på dagarna har man ju ändå inte tid att stå och glo, så det gör inte så mycket.

Pelargonen från Olgakatt ger fina skuggor. Nu har det tillkommit en Mårbacka och några andra pelargoner i fönstret, men det är främst den gamla vita som ger skuggor.

Några tusenskönor och lite gräs i ett skumpaglas blir en bra skugga.

I påskas hade vi minipåskliljor som också blev fina om natten.
Har vi tur kommer lökarna upp i trädgården nästa år.

Jag ska erkänna att jag har lite svårt att gå och lägga mig, står gärna en stund och beundrar den senaste skuggformationen. De ändras ju varefter jag byter växter.

Jag brukar visserligen inte göra reklam här på bloggen, men den lampan jag använder heter Jansjö, den har en ganska lång "hals" som går att vrida och vända på så att man får ljuset exakt så som man vill ha det. LED, så jag skäms inte för att säga att jag låter det lysa om nätterna.6 kommentarer:

Annika sa...

Fint Marianne!!!
Så fint skuggspel.

SÅ du är med imorrn på kollen? KUL. Har en liten deltgarlista faktiskt. Ska lägga dig där också.

Show and Tell la vi ner i maj.
Varför? JO; för att det tappat gnistan. Det var ingen glöd längre. Det var nog de flesta överens om. Det fortsätter i liten skal hos ngra frå bloggare, men de flesta har hoppat av.
Det gick i stå, helt enkelt. jag vet att nästan samtliga tappade läsare på fredagar just pga temat...Trist, men sant...

Jag tror att vi ska återuppliva det i höst igen.
Men det måste till lite geist då. Lite nya ideer sas.
Jag skulle egentligen vilja göra det som ren fotoutmaning. Du vet, sådär som ST var från början.

Men imorrn är vi en liten skara som kör guldkornet halvårskoll, och det är toppen att du vill vara med där.

JAG loggar upp dig!!

KRAM!!!

Pettas sa...

Tusenskönan med grässtrån är väldigt vacker som skugga:)
Jag hör till de några få som fortsatte med fredagstemat i miniformat men jag hänger förstås på som vanligt i "ordinarie" fredagstemat också...

kram

SweFloKeto sa...

Väldigt kreativt! Vi köpt ejust vår tredje Jansjö-lampa i helgen. Passar perfekt för dottern släshörna under henns loftsäng bla. Gillar att LED-lamporna inte blir så varma.

Marianne sa...

Annika: Ja, jag tycker det passar bra att jag är med i morgon, har ju liksom inte bloggat på ett halvår ...

Ja, jag håller med om Show and Tell, grejen var att det skulle vara just både FOTON och BERÄTTELSER runt fotona. Man fick liksom ett uppdrag att fotografera runt, bilder från nätet var bara en nödlösning då och då. Om ens ... Det var i alla fall så jag såg det, att få det där fotouppdraget. Man kanske ska döpa om det till FOTOFREDAG eller liknande? Men jag vet ju inte om jag hinner vara med, beror på hur jag jobbar i höst : (

KRAM!!!


Karin: Ja, jag såg att du och Olgakatt och någon till fortsätter. Jag törs som sagt inte ta på mig någonting permanent. Och i så fall ska det nog vara just det där med fotoutmaningen. Men jag får nog nöja mig med att vara "gäst" ibland : D

Kram!


SweFlo: Ja visst är de bra LED-lamporna! Och just den här med sin långa hals är perfekt, för den kan liksom flyttas runt och riktas där man vill ha den.

Fast jag tycker nog att de blir varmare än jag trodde att de skulle bli. Inte så att de börjar brinna i alla fall, och det är ju en STOR fördel.

Kram!

Desiree sa...

Väldigt coola bilder! Vackert med dessa skuggspel.
Trevlig helg.

Marianne sa...

Desirée: Tack, det kom sig av att ha en massa tomma vita väggar. Annars har man ju alltid en massa tavlor, så då kommer man inte på sånt här.

Ha en skön helg du också!
Kram!