tisdag 21 december 2010

En sån trevlig dag!

Dagen började med att jag äntligen fick min fotobok från My Publisher. Och jag är så nöjd! Det kommer att bli fler böcker därifrån. Jag har fyllt boken med foton av människor i Kairo, inga pyramider, inga roliga lastbilar eller vyer över Nilen. Bara människor. Jag som tyckte att jag hade så få bilder på människor, det visade sig att jag har massor. Men jag har väl varit lite tveksam till att lägga ut foton på unga flickor på bloggen, man vet aldrig vilka konsekvenser det kan få. Men i min privata bok kan jag ha dem. Jag ska visa, men det får bli senare. 

Sedan blev det bloggträff med fina Emma och goa Gustav! Gustav var lite blyg i början, men det släppte senare. Vi fikade på ett av Älmhults alla kaféer, och där var så bra att det fanns en lekhörna för Gustav att roa sig med medan Emma och jag pratade och pratade och pratade. Jisses vad mycket man har att prata om, trots att man aldrig har träffats tidigare! Och så mycket inside information jag fick om Älmhult! Guld värt att få veta lite mer om sin nya hemort. TACK EMMA och GUSTAV för en fin träff, jag hoppas det blir fler snart!

 Emma och Gustav.

Efter det var det dags att åka ner till Osby, den skånska byn strax söder om gränsen mellan Skåne och Småland (där Brio leksaker tillverkas) och titta på hus. Det är väldigt vackert i Osby som ligger vid nordspetsen till Osbysjön. Vi får se hur det går med husen, det ena blir det i alla fall ingenting med.

 På Osbysjön ligger isen tjock, stark nog att sätta sig och pilka fisk på.

Så här vackert blir det när solen går ner över en frusen sjö och ett tjockt lager snö.

I kväll måste jag packa, för vädret säger oss att vi måste åka till Borås redan i morgon för att kunna fira jul med svärföräldrarna. Redan på torsdag ska det bli ett förfärligt snöande igen, så det är bättre att åka medan vädret är någorlunda körvänligt. Måste säga att jag önskar att julen var en vecka senare, för det blir tredje helgen i sträck som jag åker iväg. Och det är en del som ska pysslas färdigt innan vi kan åka, bland annat måste skinkan griljeras, jansson fixas, och bruna bönor kokas (jo, i Makens familj är det tradition till jul, och jag kokar hellre egna än köper på burk).

Den här gången tar jag i alla fall datorn med mig!

15 kommentarer:

Annika sa...

Fullt upp för dig.
Vad spännande med huset i Osby, och vilken otroligt vacker bild med solnedgången över sjön. Underbar.
KUL med bloggträff, och säkerligen kan jag tro att Emma hade en massa inside info!! Härligt.
NU får ni köra försiktigt. Håller du bloggen kokande i jul?
Kram!!

Saltistjejen sa...

Oj du har mycket att stå i!! Men det är bra att ni åker redan imorgon innan nästa snöoväder kommer! Vad ROLIGT att ha fått träffa Emma och Gustav! Jag har ju haft den äran en gång men då blev det lite snabbt p g a tåg som skulle passas (för E och G).
Otroligt vackra bilder också! Vilken sagovinter ni har fått! Kul också med boken. Jag har gjort flera böcker med just My Publisher efter tips av Annika, Desiree och Anne och jag är jättenöjd!
Stor kram och lycka till med allt innan jul!

Marianne sa...

Annika: Ja det är väldigt vackert i Osby, och centrum är riktigt sött. Men vi får se vad det blir, helst vill vi bo i Älmhult.

Glömde skriva att det nu är -20°C! Man får klä på sig ordentligt.

Det var så ROLIGT att träffa Emma! Det är så kul att hon faktiskt kommer hit titt som tätt.

Jag kommer i alla fall att blogga sporadiskt i jul, för jag tar med datorn - måste det ifall vi blir insnöade så att jag kan jobba.

KRAM!


Saltis: Ja nu är det mycket, börjar känna mig lite slutkörd om jag ska vara ärlig. Ideal hade varit att åka fredag morgon och hem söndag kväll, men det går förmodligen inte, så då får det bli så här.

Det var jättekul att träffa Emma och Gustav! Skulle kunna ha suttit mycket längre och bara pratat.

Jag är så glad för boken, ska ge den andra till svärföräldrarna och sedan ska jag göra ett antal till. Lite lättare att titta i böckerna än att leta på datorn eller bläddra i bloggen. Plus att man kan använda foton som man av olika anledningar inte har velat ha med där. Tror jag ska göra en bok och skicka ner till Kontoret i Kairo också.

KRAM!

Desiree sa...

Det är nog klokt att åka redan imorgon även om det känns lite stressigt. Men som sagt klokt gjort. Vad vackert det såg ut att vara i Osby. Vackert med rimfrosten på grenarna och solen.
Vad kul att du fick boken från My Publisher idag. Jag visste att du skulle bli kanonnöjd med den. Jag får passa på att önska dig en riktigt god jul då redan nu om du ska resa redan imorgon.
KRam!!!

Suzesan sa...

Så söt pojken är gulle han. GODJUL Marianne:)

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Desirée: Ja, man är nog tvungen att åka i morgon om man ska komma fram. Dessutom kommer trafiken att vara mycket tyngre på torsdag, så det är bra på många sätt att åka i morgon.

Det är väldigt vackert i Osby. Runt hela norra delen av sjön finns badplatser och gångvägar och annat. Vet så klart inte exakt hur det ser ut än, allt är ju täckt av snö. Men det såg rätt kul ut att pilka, det har jag inte gjort sedan jag var liten.

Jag ska nog göra kalendrar och definitivt fler böcker hos My Publisher. Ska bli kul att se vad svärfar tycker om boken, han fotograferar jättemycket själv och har till och med skaffat en skrivare för att kunna skriva ut sina foton i stället för att framkalla nu när han har en digital systemkamera. Jag är så glad för boken, och Klas som var tveksam blev också nöjd.

Tack, jag hoppas att du också får en GOD JUL!

KRAM!


Suzesan: Ja visst är han söt Gustav! Makalöst söt, faktiskt. Han blir farlig för flickorna : )

GOD JUL till dig också!

KRAM!

Anne-Marie sa...

Det låter som om du verkligen har det fullt upp nu. Mycket trevligt att kunna träffa sina bloggvänner. :) Det är bäst att ni kör försiktigt bland all snö och is. Kram!

Anonym sa...

Ta det lugnt så kommer ni både fram och hem. Men halt är det... och kallt... -22 i Växjö idag.

Anna, Fair and True sa...

Vilka vackra bilder!

Vad kul att du fick träffa Emma och Gustav och även att ni hade så trevligt!

Vad kostar porto och leverans med My Publisher? Kan tänka mig att det blir den del till Sverige?

Kram!

Molly sa...

Har du testat fler fotoboksleverantörer? Jag har bara provat Photobox och väl nöjd, men inte supernöjd. Vad tar My Publisher för att leverera till Sverige?

God jul!

Marianne sa...

Anne-Marie: Ja det blir ofta lite körigt framåt jul. Det brukar alltid vara lika skönt när det är juldag, så man vet att man hann med allt det där man skulle hinna med.

Tack, vi ska köra försiktigt, vi åker om en tio minuter.

Kram!


Brysselkakan: Ja nu är det kallt! Vi får ta det riktigt lugnt så att vi inte slirar av vägen någonstans. Skönt att ni är framme ordentligt, som sagt!


Anna: Tack! Jag hoppas att jag snart får träffa dig, sist var jag bara för trött för att orka mer än det jag var tvungen till.

Jag minns inte riktigt vad det kostar. Men gå in på länken och kolla runt. Man kan chatta med någon där också om man har frågor. Det är jättebra.

Kram!


Molly: Det är den första jag har testat, och det var som sagt uteslutande per rekommendationer. Jag minns inte vad frakten kostade, men som jag sa till Anna här ovan, gå in på länken och kolla, och du kan chatta med någon där om du inte hittar rätt. Lycka till!

God jul!

Emmama sa...

Det var så härligt att träffa dig Marianne! Hoppas det blir av snart igen! Lycka till nu med husletande och allt annat i min fina lilla hemstad. Var på biblioteket idag och det FÖRSTA jag såg var en bok av Nadal som du översatt, det var nästan lite läskigt som sammanträffande! :)

Stor kram!

Marianne sa...

Emma: Ja det var verkligen roligt! Nästa gång hoppas jag att det kan bli hemma hos oss, och att Gustav kan leka med katterna.

KUL att du hittade en bok som jag har jobbat med! Hoppas att de ställer fram boken så att många läser den. Såg att de inte hade En styvmors dagbok av Fay Weldon : ( Får väl säga till dem att skaffa den : )

KRAM!

Bejla sa...

Vilket härligt bloggmöte! Och insiderinfo är ju sällan fel. Hoppas resan gick bra genom Snösverige. :-)

Marianne sa...

Bejla: Ja det var jätteroligt att träffa Emma! Hoppas det blir snart igen.

Resan gick bra, vi slapp ovädret och var väl rustade med bra vinterdäck och kaffe : )

Kram!