onsdag 29 december 2010

Mysteriet är löst och lite annat

Snökudde.

Någon kanske minns att tomten hade satt in en massa pengar på mitt konto, och att jag inte kunde begripa varifrån pengarna kom och att jag inte visste om det var en felinsättning? Nu är mysteriet löst. Det var pengar från Författarfonden, ersättning man får varje år för att de har gjort talböcker av de böcker jag har översatt och lånat ut dem på biblioteken runt om i Sverige! Jag trodde att jag redan hade fått de pengarna, men det var visst översättarpengen man får för böcker man har översatt och som är utlånade. Två olika pengar, alltså. Det hela har med upphovsrätt att göra. Eller Tomten, om man så vill. Jag klagar inte!

---

Hjälp vad många klubbar man ska vara med i här hemma i Sverige! Jag tänker på alla olika klubbar som affärerna håller sig med för att dra kunderna till sig. Ica, Konsum, HM, KappAhl, Åhléns, Twilfit ... Och man måste ju vara med, för annars går man miste om rabatter och återbäringar. Det är ju dessutom gratis att vara medlem, om jag har förstått saken rätt.  I dag fick jag i alla fall 100:- rabatt på olika saker, bara för att jag är medlem! Men om de tror att jag ska börja handla på kredit så att de tjänar en massa ränta på mig, då bedrar de sig! Min plånbok är inte full av kreditkort, den är full av medlemskort.

---

Apropå det där med att handla, förresten. Nu när jag har tillgång till ALLA matvaror jag kan önska mig, har det blivit svårare än någonsin att bestämma vad jag ska laga för middag. Förut fick jag utgå från det jag hade hemma, och laga någonting av det. Nu kan jag välja mellan alla rätter man kan tänka sig, och hur svårt blir det inte då? Jag kan ägna timmar åt att välja och vraka och vilja laga allt jag hittar, men man kan ju inte ha stor hotellbuffé till middag varje kväll. I kväll blir det i alla fall Timjangrön laxpasta.

---

Och apropå det där med mat, nu har väl Scary Sarah Palin slagit alla rekord i dumhet? Bara för att tjabba emot mrs Obama tycker hon att kampanjen för att barn och ungdomar ska äta hälsosamt ska stoppas, och går i stället och förespråkar sockerbomber och skräpmat! Läs själva, om ni inte redan har gjort det. "Dummare än tåget", är ett talesätt som kommer för mig. En kampanj är inte en lagstiftning, men det är klart, så mycket fattar väl inte den gåsen. Måtte inte världen drabbas av den bimbon som president för USA!

16 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Haha jag skrattar åt att du nu har svårare med matlagningen!!! :-)
Men det är väl ett kärt problem ändå... ;-)
Bra att du fick veta att pengarna verkligen var DINA!!! Härlig juklapp!
Och ang Pali har jag missat detta. Ska kolla upp det på din länk senare. Nu hinner jag inte.
Hoppas ni har det bra i snön! Här börjar den redan smälta bort...
Kramar!!

anna of sweden sa...

Vad härligt med en sådan där oväntad Tomte-överraskning.

Ska kika på Palin-inslaget. Kan inte säga att jag blir förvånad ...

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Haha, ja visst är det ett kärt problem, och verkligen ett i-landsproblem!!!

Det kanske är tur att snön smälter redan nu i NYC med tanke på alla trafikproblem det har ställt till. Men det var inte heller lite som kom på en gång, vi har i alla fall fått det i omgångar så att plogarna har hunnit med. I alla fall här i Älmhult.

Kram och lycka till med jobbet!!!


Anna: Nej, jag kan inte heller påstå att jag är förvånad, men man trodde ju att hon ville barn och ungdomars väl och ve. Eller inte, förresten.

Kram!

Malin sa...

Kul med pengarna!
Timjangrön laxpasta låter spännande.
Jag förstår inte att Palin kunnat gå så långt inom politiken som hon ändå gjort, man undrar ju vad det är för människor som kan sympatisera med henne...Skrämmande!

Kramar

Anonym sa...

Denna sång tillägnas flickorna från Nordafrika

Pitsos

Anna, Fair and True sa...

Vad kul att pengarna faktiskt var DINA!

Jag har också en uppsjö medlemskort och de tar ju sådan plats! Varför kan de inte bara gå på personnumret - så sker bl apå MQ. Eller att man kunde få ett kort dit man kopplade alla kort.

Ja, Palin... jag orkar inte ens börja...

Annika sa...

Härligt med pengarna, då var det mysteriet löst. Trevligt mysterium...

Scary Sarah ja, wtf! Läste i Wshington Post idag att hon troligen aldrig kommer att bli president. FATTAS fasiken bara annat. OM de röstar fram henne så flyttar jag. Men, jag tror faktiskt inte att de är SÅ dumma. men, the tea party ÄR LÄSKIGT.

Vet du att jag hört från folk att jag LIKNAR Scary Sarah...två ggr har det hänt, bägge ggr har det varit yngre tjejer i 20 årsåldern. SNACKA SCARY!!!!

Katarina sa...

Det blev en härlig överraskning att fä pengarna och mysteriet är löst!

Sarah Pahlin,, ha ha ha!

olgakatt sa...

Grattis till pluringarna!
Nä, Palin-damen är totalpantad!

Snart får man ha en extra handväska till alla kort, jag strejkar snart!
Eller, rättare ,jag väljer noga VAR det lönar sig, de flesta gör faktiskt inte det!

Desiree sa...

Helt sjukt av Sarah Pallin att förspråka något sådant men ändå så typiskt henne. Jag hoppas innerligt att den kvinnan inte blir tagen på allvar som kandidat som USAs nästa president.
Men jag tycker också att det är svårare att faktiskt komma på vad man ska laga för mat här. Jag har liksom inte fattat vad det beror på men det är nog preic som du säger att det beror på att man har hela utbudet här och dessutom ett stort nytt utbud som man inte känner igen riktigt. Men jag tycker som sagt också att det är klurigt att lista ut vad man ska äta under veckan när jag sitter och gör min veckomeny.

Vad bra att det löste sig med pengarna som hamnat på kontot. Nu behöver du inte vara orolig för att det inte är dina pengar eller att någon ska komma och kräva dig på dem. Men oväntade pengar är ju de bästa pengarna. Underbart att plötsligt "få en bonussumma" :-)
Ha en bra dag och ett bra avslut på 2010 och ett gott nytt 2011. Må 2011 bli ett riktigt gott år för er och att ni får flytta in i ert hus då.
Kram!

ExPIAtriate sa...

Härligt dilemma och timjansgrön lax låter ljuvligt! Här har jag frossat i falukorv och nu har den tagit slut, snyft!
Det är skrämmande med Sarah Palin! Damen verkar ha marshmallows istället för hjärna.
Så trevligt med pengaöverraskning, alltid välkommet så här i juletider!
Kram!

Marianne sa...

Malin: Laxpastan var rätt god, mycket enkel, men man ska nog krydda lite bättre och ha i lite grädde för att det inte ska bli så torrt. Jag ska modifiera receptet lite och experimentera, sedan lägger jag ut det.

Visst är det märkligt att den där Tea Party-rörelsen har kunnat växa sig så stark! Totalego människor utan minsta intelligens eller empati, verkar det vara.

Kram!


Pitsos: Haha, TACK, jag ska spela den för tjejerna när de kommer hem! Ska förresten lägga till den i dagens inlägg!


Anna: På Twilfit kör de personnumret också, det är bra. Bäst vore om man kunde få ett kort där man hade alla, fast de är ju konkurrenter, så det funkar nog inte.

Visst blir man trött på hon den där SP!

Kram!

Marianne sa...

Annika: Hoppas verkligen att hon inte blir president, om Bush nästan lyckades elda upp halva världen kan man ju bara gissa vad hon ska åstadkomma. Det är faktiskt rätt skrämmande och tanken slår mig att resten av världen borde ha vetorätt när det gäller USA:s president eftersom den personen har sån oerhörd makt i precis hela världen. Totalt orealistiskt, jag vet, men när det kommer såna som hon griper man efter halmstrån.

Du är INTE ETT DUGG lik SS! Hon ser ut som en förvirrad höna med smink, det gör INTE du! Du kan vara LUGN!

KRAM!


Katarina: Önskar att man kunde skratta bort henne, trodde det efter alla SNL-avsnitt och allt hon gjorde bort sig med under presidentvalskampanjen, men hon biter sig fast som en blodigel. Läbbigt.


Olgakatt: Ja, det är nog så man får göra, prova alla och sedan se var det lönar sig och skippa resten. Ica lär ju löna sig för mig ... Det har förresten redan lönat sig från Ica, jag har fått en kupong med pengar!

Marianne sa...

Desirée: Tänk att du har samma känsla när det gäller maten! Som jag har längtat efter att ha just det här enorma utbudet, och nu vet jag knappt vad jag ska göra med det! Nu har jag i alla fall köpt mig en stavmixer - trots att vi har en i containern - så att jag slipper skippa recept för att jag inte har någon mixer. Det var rea : ) Men det kanske är en av alla de där sakerna som ingår i anpassningsprocessen, så har det ju varit i varje nytt land i början och det här var ett område som jag INTE hade räknat med att det skulle bli en "motgång", tvärtom, och det är väl kanske därför det känns alldeles konstigt. Det går väl över, antar jag!

Ha en riktigt skön nyårshelg i fjällen!

Kramar!


Pia: Det var rätt gott, men jag ska experimentera lite med receptet och när det är riktigt gott lägger jag ut det. Det var ett sånt där superenkelt recept, så det kan vara bra att dela med sig.

Haha, ja det är nog så det är, marshmallows i stället för hjärna, Gud såg lite dåligt den dagen och kände sig fram när han stoppade dit hennes hjärna! : D

Kram!

Bejla sa...

Grattis till den överraskande extraklappen. :-)
Och ja, lustigt vilka man "problem" man får när man flyttar till Sverige. ;-) Och Palin, kan man annat än skaka på huvudet...

Marianne sa...

Bejla: Visst ska man vara lycklig så länge man inte har värre problem än att man inte vet VAD man ska laga till middag. Det kunde lika gärna ha varit OM man skulle kunna laga middag överhuvudtaget ...

Kram!