söndag 19 december 2010

Resan i bilder

Nu är vi hemma i Älmhult igen, välbehållna men rätt trötta. Förutom att vi har åkt bil fram och tillbaka till Borås, har vi i princip bara umgåtts med familjen, vilket har varit skönt. Och nu dröjer det inte länge förrän vi får träffa dem igen, samma resa ska så klart göras nästa helg, men då blir det av en roligare orsak eftersom det då är jul. Så här såg det ut längs vägarna:

 På ditvägen var det delvis ordentligt dimmigt.

 Men i närheten av Borås dök solen upp och färgade himlen blå.

 I morse när vi vaknade hade det snöat ÄNNU mer, hur nu det kan vara möjligt.
Så här såg det ut i Borås.

 Utanför Gislaved sitter den här gubben och vaktar, men han såg rätt frusen ut.

 Häftiga istappar.

 Så här, mina vänner, såg det ut på E4:an!

 Som tur är finns det män som gillar stora maskiner.

 Man blir glad när skylten visar att det är dags att svänga av mot Älmhult.

 Titta där! En väldigt blek vintersol är på väg att gå och lägga sig för dagen.

Älmhult City. Ser ut att vara trafikkaos, det är fler än fem bilar på en gång!

Nu är vi ganska möra, även om det gick över förväntan bra att köra. Maken har somnat i soffan och jag ska väl försöka masa mig ut i köket och laga lite mat. Sedan hoppas jag att höra av Emma under veckan och träffa henne eftersom hon nu är hemma i fina Älmhult!

Och så börjar upploppet mot julen. Har ni handlat alla era julklappar än?

21 kommentarer:

Pettas sa...

Vilken ljuvlig solnedgångsvinterbild!
Ha en fin fjärde adventkväll!

Kram!

Freedomtravel sa...

Fina och ganska dramatiska vinterbilder! Nixpix, inga julklappar. Marockoresan är julklappen :)

Elisabeth sa...

Haha, jag skrattar åt bildtexten om Älmhult City. Men jag tycker mig se att ni faktiskt har ett trafikljus, det är inte illa det. ;)

Saltistjejen sa...

Helt otroligt vilken VINTER ni har fått!! Skönt att det gick bra att köra. Den första bilden ser inte så kul ut körmässigt. Hopas det går lika bra till jul iallafall!
Kram!

Marianne sa...

Karin: Oj, ja det är fjärde advent i dag! Det hade jag helt glömt. Då får vi tända ett ljus till i kväll.

Svärföräldrarna var på Åland i somras, men det verkar som om de missade det bästa fiket. Synd!

Ha en fin advent du också!
Kram!


Freedomtravel: Marockoresa låter som en alldeles utmärkt julklapp! Åker ni över jul, eller efter?


Elisabeth: : ) Jag är ju så van vid miljontals bilar, så det är så skönt när det är i det närmaste bilfritt. Här är luften så ren så jag känner på lukten att det är en bil i närheten! Hm, jag undrar om vi inte har två trafikljus, fast där kanske är rondell. Jag får kolla det.


Saltis: Ja jag fattar inte att det kan vara så här mycket snö! Det är hemskt vackert i alla fall, även om det inte är så kul att köra. Fast det slipper ju jag, det är Klas som kör tills jag har fått övningsköra lite. Vi är osäkra på om vi ska åka på torsdag eller vänta till fredag, men vädret får väl avgöra.

Kram!

Desiree sa...

Vilken kontrast mellan det första och andra fotot. Så vackert då solen tittade fram och himmlen var helt knall blå. Men visst har det kommit mycket snö! HÄr har det snöat hela helgen lång och vägarna ser ut så som de ser ut hos er. Det går inte att köra snabbt utan man får vara förskigt och låta det ta sin tid. SKönt att ni är hemma nu och är välbehållna. Jag hoppas att resan nästa helg blir lite lättare och att vädrets makter är med er på ett bättre sätt.
KRam!

Marianne sa...

Desirée: Oj, nu glömde jag för ett ögonblick - en tusendels ögonblick - att du inte bor i Alabama längre utan i Sverige precis som vi! Glömmer ibland var vi själva bor också ...

Ja nu gäller det att se upp och låta det ta sin tid när man är ute och kör. Fördelen är att de allra flesta håller sig borta från vägarna, annars hade det varit värre. Ska ni fira i Stockholm?

KRAM!

Anonym sa...

Kan meddela att vägarna i Europa inte ser bättre ut... anlände till Sverige för några timmar sedan efter 12 timmar på Europas vägar. Men det gick bra. Skönt att ni oxå kom hem!

Musikanta sa...

Jättefina bilder som vanligt. Finns det någon fotobok om Älmhult, annars kan du ju skapa en :-)...

Ska jag välja tre tar jag Gislavedsgubben, istapparna och snömaskinen!
Snöiga kramar från Ingrid

olgakatt sa...

Härom dagen hörde jag en tjej berätta om sin tid i Älmhult, The IKEA Capital. Hon är tandläkare och jobbade några år på Folktandvården i Älmhult och ser med glädje tillbaka på den tiden. Älmhult var fint, säger hon.
Hoppas verkligen att nästa resa till Borås går lika bra - trafiken lär bli tätare då. Vi nöjer oss med att åka till Malmö.
Vilka fina bilder du lyckas med genom bilrutan!

ExPIAtriate wife sa...

Vilka vinterbilder! Och Älmhult ser så mysigt ut! Skönt att resan gick bra och ni kom hem välbehållna trots snökaos!
Kram!

Anne-Marie sa...

Ni har verkligen fått en ordentlig vinter. Hela Sverige verkar ha kallt och snö. Den där bilden från motorvägen ser nästan ut som om den skulle kunna vara från Mt Shasta området med snö kvar på vägbanan. De där istapparna var inte dåliga. Nu ser jag att det snöar här också. Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Härliga vinterbilder!

Anonym sa...

Fina foton! Vad har du för kamera? Ska köpa en digital systemkamera själv snart, så jag tittar runt lite på bloggar med mycket foton.:)

Anonym sa...

Här blommar mandelträden...
Monica P på Kalymnos, Grekland

Annika sa...

Vilket härligt resereportage..helt i min smak!!
Jösses, och jösses vilka bilder och vilken vinter!!
Läskigt att köra? Eller var vägarna bra plogade och preparerade. Såna där snöplogar finns inte i Washington, nej inte. Här är de mer av de paltiga slaget. Vet att Peter allrid kommenterar snöplogarna i sverige och han tycker de är riktigt coola. Det tycker jag med :-)
Aja, njuter av den pyttlilla snö vi har, och hoppas på mer.
Ja, nästan alla klappar är köpta!!
Kram!!

Marianne sa...

Brysselkakan: Skönt att resan gick bra! Jag tänkte på er när vi var på väg hem, att ni hade så mycket längre att köra. Och ni fick åka genom Skåne också, där är det ju alltid risk att vägarna fyker igen. Men skönt att höra att ni är hemma och välbehållna nu!


Musikanta: Haha, jag vet inte, det finns kanske inte. Det kanske vore något att göra och sälja via bibblan : )

Kram!


Olgakatt: Ja Älmhult är fint. Ingen tvekan om den saken. Och ännu finare blir det när vi har ett hus : )

Skönt att bara behöva åka till Malmö. Det har blivit väldigt mycket farande och flängande för min del nu i december, så jag önskar faktiskt att julen dröjde ännu en vecka. Nyår blir här hemma i alla fall, det har vi bestämt, trots att vi är bjudna på kalas i Kinna. Men vi orkar bara inte åka ännu en gång.

Jag har ju tränat upp mig på att ta foton genom bilrutan, var tvungen till det i Kairo : )

Marianne sa...

Pia: Ja nu ska det visst bli ännu mer snö, så jag längtar efter en riktigt solig och fin vinterdag så att jag kan ta en promenad med kameran.

Kram!


Anne-Marie: Ja nu är det vinter, kallast på 150 år läste jag någonstans. Och i natt ska det komma mer snö. Otroligt. Har ni lika mycket snö? För ni får väl rätt mycket varje vinter?

Kram!


Katarina: Är du i Sverige nu så att du också får uppleva vintern? Det har visst snöat ordentligt norröver i dag.

Kram!

Marianne sa...

Anonym: Hej och välkommen hit! Och tack! Jag har en Canon, men min har några år på nacken, den är en Canon EOS 20D. I dag heter de nog 50D och är så klart bättre. Dessutom är min i skriande behov av rengöring, den har väl halva Sahara inombords och man ska göra rent dem efter 20.000 bilder. Jag märker att kvaliteten på bilderna har blivit lite sämre på sistone, och det beror säkert på det. Men jag kan rekommendera Canons systemkameror! De finns ju i flera olika storlekar, så man kan välja efter behov och kassa. De minsta heter nog 500D i dag, och den största tror jag är 5D. Nikon kör omvänd numrering, de största har de högsta numren och de minsta kamerorna de lägsta numren.


Monica: Åh, det är så vackert när mandelträden blommar! Men är det inte lite tidigt? Har för mig att de blommade framåt våren i Istanbul?


Annika: Det ska bli MER snö nu! Fattar inte hur det kan komma så mycket. I dag körde de bort mängder med snö, men jag vet inte var de dumpar den.

Vägarna var rätt okej, även om de inte var välplogade. Men det berodde säkert på att det var så lite trafik. Enda gången det var lite körigt var när vi skulle på E4:an vid Värnamo, det var en lastbil från Kroatien som inte orkade uppför backen i påfarten. Men det gick till slut, så vi slapp köra en omväg.

Vi har fortfarande svärföräldrarnas julklappar kvar, vet inte riktigt vad vi ska hitta på.

KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Hoppas kunna handla mina resterande imorgon. Har bl a Peter kvar så börjar bli lite stressad men det ska nog gå bra.. :)

Marianne sa...

Anna: De har fina cashmir-tröjor på NK, nu kommer jag inte ihåg vad märket heter, men det är ett vanligt efternamn typ Lindström. Billigast på NK:s herravdelning när det gäller den typen - och FINAST! I alla fall i kvaliteten, en annan sak om man vill ha mönster och så. Vilket Klas inte vill : )

Kram!