måndag 20 december 2010

Snart är det jul

Julklapp i bloggklappsbytet.

Jag har fått en julklapp i dag! TACK Svengland för det fina paketet och det fina kortet! Nu är jag så nyfiken att jag håller på att spricka, men jag ska hålla mig ända till på fredag när det är julafton. Det här initiativet som Emma i Aberdeen tog förra året är en av de roligaste sakerna med julen! Tänk att få en julklapp av någon man inte känner, Svenglands blogg kände jag inte ens till innan. Men NU gör jag det!

Sedan har jag varit och köpt julklapp till mig från Maken också, eftersom han inte hann det när vi var i Borås. Och jag har ingen aaaaning om vad det kan vara : D

Och nu är 122 köttbullar trillade och stekta. Rödkålen är kokt och paketerad. Skinkan ska griljeras i morgon. Sillen blir fusk i år så Abba fick lägga in den. Likaså prinskorvarna, de färdigköpta men i alla fall köpta. Ingenting bakat i år, det får bli när jag har ett eget kök.

I morgon ska jag få en riktig julupplevelse: Jag ska fika med Emma! Tänk vilken tur jag har som bor på ett ställe där en bloggerska har sina rötter. DET är jag inte bortskämd med!

18 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Ska bli spännande att se vad det är så småningom! Hälsa Emma!

Marianne sa...

Anna: Jag är så nyfiken!

Jag ska hälsa till Emma!

Kram!

Bloggblad sa...

jag fick bara ihop hälften så många köttbullar, och i morgon ska jag nog lägga in sillen. Kanske. Två janson står i frysen i alla fall, och en färdigkokt skinka ligger i kylen.

Jag tänkte skicka ett alster till dig - men eftersom jag har svårt att ta mig ner till stan, hinner det nog inte fram till jul.

Marianne sa...

Bloggblad: Ja men vad bra, tänkte jag skulle göra Jansson i Borås, men det är ju enklare att göra dem nu och frysa dem.

Du behöver inte skicka någonting till mig bara för att jag skickade en liten stjärna till dig! Det är bara roligt att den kommer till användning, vi tyckte att sladdarna var för dyra när vi redan har så många i containern, så vi tänkte inte sätta upp den ändå.

Saltistjejen sa...

Å vad roligt med bloggjulklappen!!!
Jag brukar läsa Svenglands blogg! :-)
Och vad ROLIGT att du ska träffa Emma imorgon! Ge henne största Bamsekramen från mig! Eller förresten säg till henne att ni ska ge VARANDRA varsin Bamsekram FRÅN MIG!!!! :-D
Kramar!!!!

olgakatt sa...

Jag är litet sur att jag missade Emmas julklappsinitiativ i år - var ju bortrest när adresserna delades ut. Det var ju så roligt förra julen. Men nästa år....

Cecilia/svengland sa...

Hej och kul att julklappen har kommit fram! Jag undrade så vem det var som jag hade skickat till men nu vet jag ju! Ska kolla runt på din blogg lite nu och hoppas att du tittar in hos "mig" igen! God Jul och hoppas att du tycker om Klappen när du väl öppnar den!!

Anne-Marie sa...

Det där med julklappar till andra bloggare har jag tydligen helt missat. Verkar väldigt kul. Hur fungerar det? Förstår att du är nyfiken på vad du fått. Vad trevligt det måste vara att träffa andra bloggare. Ibland känns USAs västkust litet avlägset måste jag säga. Den enda jag träffat (som också är en kompis privat) är Anne i Oregon. Kram!

✿Ewa sa...

Ja visst är det kul med julklappsbytet! Flera nya bloggvänner ger det och det är så spännande att få ett hemligt paket. Mitt ligger där och väntar utan ett enda litet trasigt hörn att tjuvkika i.

Lyckliga dig som får träffa fina Emma. En stor kram till er båda.

Ha en riktigt skön jul!

Emmama sa...

100 minuter tills vår fika! I will take you places you have never seeeeeen! ;) Kram så länge!

Desiree sa...

Kul med bloggträff. Ha en mysig fika ihop. Oj det var många köttbullar du har gjort. Jag har inte gjort så mycket julmat. Ska grava lite lax och sillen får Abba stå för så som du gör. Jobbar fram tills 23 så jag har inte så mycket tid. Kul med julklappen jag förstår att du är nyfiken.
KRamis!

Annika sa...

Samma sak här. Ewa, som kommenter ovan, hade mig. NU har jag hittat Ewas fina blogg tack vare detta byte.
SÅ roligt.
VAD kul att du ska träffa Emma. HÄLSA HENNE SÅ GOTT!!!
Kram!!!

Millan sa...

:-) vad roligt med julklappsbytet!! Undrar vad det ar :-). Och jatteskoj med fika med Emma! Kram

Marianne sa...

Saltis: Emma kramar tillbaka!

Jättekul att få nya bekantskaper via julklapparna! De här julklapparna är nästan de roligaste, tycker jag.

KRAM!


Olgakatt: Ja, vad trist att du missade! Men det blir jul snart igen, och då kan du vara med. Om du ska resa bort då kan du ju skriva till Emma innan du åker.


Cecilia: Hej! Välkommen "hem" till mig! Ja jag undrade också vem det var från, först trodde jag att någon hade skickat fel, sedan kom jag på att det så klart var bloggklappen. : ) Jag tittar absolut in till dig igen!

GOD JUL!

Marianne sa...

Anne-Marie: Vad synd att du har missat det! Det är Emma (som jag länkade till både i det här inlägget och i nästa) som tog initiativet förra året, och i år igen. Det är lätt, man mejlar sin adress till henne, sedan lottar hon ut vem som ska skicka till vem och mejlar tillbaka med adressen man ska skicka till. Om man vill vara anonym ordnar hon det också, men jag vet inte hur. Det är ju ändå ingen som lägger ut någon annans adress på nätet. Ja och så skickar man sedan en julklapp till den person man har fått, klappen ska kosta cirka en hundring, så inget dyrt. Sedan väntar man med spänning tills det kommer ett paket till en själv!

Jag kände mig också väldigt off i Kairo, dit kom inga bloggare, fast jag fick träffa några andra som läser bloggar! Men vad roligt att du har god kontakt med Anne, hon är en så himla go tjej!

Kram!


Ewa: Hej och välkommen hit! Haha, ja visst är det en himla otur att paketen inte kan gå sönder bara lite, lite grann : D

Nu fick jag en ny blogg jag måste kika in till - dig!

Ha en skön jul du också!


Emma: HEJ! Nu är det alldeles för lång tid kvar till vår nästa fika! TACK för den som var i dag, det var så roligt att träffa dig och din fina Gustav! Nästa fika blir hemma hos mig i vårt nya hus - hoppas jag!

KRAM!

Marianne sa...

Desirée: Det var en jättemysig fika! Hoppas att jag kan fika med dig och Anna också snart.

Jag har tagit på mig rätt mycket av julmaten i år, dels för att jag för första gången har möjlighet, dels för att svärföräldrarna är över 80 båda två och svärfar har dessutom problem med hjärtat. Så jag gör det som är jobbigast, så kan de köpa ost och lite sånt.

KRAM!


Annika: Jag ska in och kika hos Ewa jag också, hennes blogg har jag inte sett tidigare. Det är jätteroligt.

Det var så roligt att träffa Emma och Gustav. Har ju sett så många fina bilder på Gustav, och han är lika fin i verkligheten. En riktig charmis! Det har han nog från Emma, för hon är också lika fin som på bloggen.

KRAM!


Millan: Jag undrar också vad det är! Men nu är det bara två dagar kvar, och en jullunch och Kalle Anka. SEN får jag se!

Urkul att fika med Emma! Hoppas det blir snart igen.

Kramar!

olgakatt sa...

Så roligt att ni träffades, Emma, Gustav och du, Marianne!
Bloggvärlden är guld värd!

Marianne sa...

Olgakatt: Ja bloggvärlden är verkligen värd mer än sin vikt i guld! Fattar inte att folk förstår det, och att folk missbrukar den till negativitet när man kan få så mycket glädje i stället!