tisdag 28 december 2010

Tomt i skallen

En liten talgoxe. Det är en blåmes. Tack Bert!

Vet faktiskt inte vad jag ska skriva i dag, det är alldeles tomt i skallen, så det blir bara en liten bild på en pippifågel. Min svärfar är alltid mån om djuren, på bilden ser man hans restaurang för småfåglar. I folieformen har han frusit fett och frön, och sedan bundit fast lådan på balkongräcket så att den ska stå stabilt och bra.

Själv har jag försökt hänga upp talgbollar till dem, men enda resultatet är att skatorna kommer och äter upp dem. Skator behöver visserligen mat de också, men det sitter en lapp i porten där det står att det är förbjudet att mata fåglar på balkongen för att det skräpar ner. Lite trist tycker jag, men samtidigt förståeligt. Jag får väl vänta tills vi har det där huset och kan bestämma själva. Då blir det bra med talgbollar och annat utanför fönstren så att katterna har någonting att roa sig med, dvs att titta på fåglarna utanför fönstret.

Nu har jag pratat med karantänen och katterna får komma hem den 21 januari!!! 24 dagar kvar! De är friska och fina och goa, säger skötaren, och de har till och med gått ner lite i vikt, vilket behövdes. Tyvärr är jag väl medveten om att de förmodligen kommer att lägga på sig ganska snabbt igen när de kommer hem, för Någon Annan i familjen tycker det är väldigt roligt att sticka till dem godsaker ...

Jaha, se där, man sitter med ett tomt "papper" framför sig och är alldeles tom i skallen, tror inte att man ska få till ett enda ord, och så blir det lite skrivet till slut i alla fall, bara man sätter igång.

18 kommentarer:

Katarina på Filippinerna sa...

Wow, vad glad jag blir att läsa att katterna snart ska få komma hem till dig!

Häftig bild på talgoxen!

God fortsättning och kram!

Saltistjejen sa...

UNDERBART att de snart får komma hem de små missarna!!!! :-)
Och vilken fin fågelrestaurang!!!!!
Kram!

Marianne sa...

Katarina: Ja det är så skönt att veta datum nu! Det hade jag kanske kunnat ta reda på redan innan, men det kändes som om jag ville vänta med det tills vi närmade oss.

God fortsättning till dig också!
Kram!


Saltis: Ja det är så härligt att de snart är hemma! Det är definitivt några som saknas i familjen när de är borta. Det har ändå gått rätt bra eftersom det här är ett nytt ställe där vi aldrig har haft dem, men nu är det tomt som attan!

Svärfar är alltid fin med djur. Och hans son har ärvt den egenskapen!

Kramar!

Bloggblad sa...

Det var roliga namn du hittat!
Jag ska nog med tiden se till att få ett riktigt fågelbord - vill inte heller ha skator och kråkor, de ser genast om jag hänger ut en talgboll.

I dag har jag postat ett paket till dig, jag tar ur förråden... som tack för den fina stjärnan. Du märker väl när det ploppar ner i lådan.

Bert sa...

Jättefin fågelbild. Men det märks att du varit utanför landet lite väl länge.

Det där är en blåmes!

Annika sa...

Ja, sådär kan det vara...det här hänt mig flera ggra också, man sätter sig ner och stirrar på det tomma "word pappret", men sen, plötsligt, har man skrivit ett inlägg...
Vad härligt med kissarnas hemkomst!!!
YAY!!
KRAM!!!!

Anonym sa...

My name is Pitsos!
Jag är en svart hancat!
Jag önskar kontakt med en invandrarhoncat från nord Afrika..
Jag är ledigt från 21 January 2011
Puss och kram
Pitsos

Marianne sa...

Bloggblad: Men kära du, det var inte meningen att du skulle skicka någonting till mig som tack för stjärnan! Det var bara en spontan liten stjärna som behövde hänga i ett fönster! Men jag tackar i förväg och kommer nu att ägna dagarna åt att sitta och hänga vid brevlådan i porten : )

Jag ska också ha ett fint fågelbord som är bara för småfåglar. Storfåglar kan få i utkanten av tomten.

Kram!


Bert: Haha, hoppsan! Blåmes! Jag har alltid varit urkass på både blommor och fåglar, men jag får lära mig nu. ska genast ändra i bildtexten!

Marianne sa...

Annika: Tänk om man hade kunnat få ihop en bok på samma sätt! Man kanske skulle ta sig en halvtimme varje dag bara för att skriva och se vad det blir. Det är ju bara att kasta om det blir kass.

Ja nu längtar jag mig fördärvad efter katterna! Som tur är har jag haft både Ludde och Bella (små hundar) och Misse och Morris (katter) att gulla med under julen.

KRAM!


Pitsos: Hej Pitsos, här kan du snart träffa två fina kissar från Nordafrika : ) Du får skicka ett kort på dig som jag kan visa dem och se om de är intresserade : )

Laura sa...

Jipppiiii, nedräkningen har börjat! :)

Marianne sa...

Laura: Ja, ÄNTLIGEN!

När börjar din nedräkning?

KRAM!

olgakatt sa...

Vilka roliga ortnamn du hittat! Jag åkte förbi nära häromdagen som var kul men inte kommer jag ihåg dom nu, inte. Körde själv så jag kunde ju inte fotografera i farten.
Härligt att kunna räkna ner nu tills missarna kommer hem!
Om du vill se nåt annat kul och längtar efter kameler så kan man se på SVT Play från hästshowen i Globen kameler i dressyr. Dom gör både skänkelvikning och galoppombuten i varje steg! Obetalbart!

Desiree sa...

Ja de stackars småfåglarna behöver mycket mat nu när det är hård vinter. Mina föräldrar hade hängt ut flera talgbollar och även frön till dem. Det var kul att sitta och kika på dem genom köksfönstret där. Jag hoppas att ni snart får erat eget boende där du kan hänga upp sådant du vill. Men denna anordning som din svärfar gjort var ju riktigt fiffig.
Ha en bra dag.
KRam!

Eva Henriksson sa...

Härligt att du kan se slutet på din kattlängtan.
Den lilla blåmesen är verkligen fin och matlådan tjusig.
Kamelerna som Olgakatt skrev om måste du se.

Anonym sa...

HÄR är jag

Pitsos

brysselkakan sa...

Kul att dina kissar snart är hemma!

Marianne sa...

Olgakatt: Nej det gäller att sitta bredvid med kameran i högsta hugg, annars glömmer man alla de där roliga namnen.

Jag såg lite av den där kameldressyren! De ser för roliga ut med överläppen som guppar upp och ner : D

23 dagar kvar!


Desirée: Jag fattar inte att de där pyttefåglarna inte fryser ihjäl! De är ju så himla små. Inte hjälper det särskilt mycket när jag täcker hela kroppen med dun och fjädrar, men det räcker tydligen för dem. Tur det!

Kram!


Eva: Blåmes var det ju! Jag glömde ändra i går. Måste göra det. : )

Jag har sett lite av kamelerna, de är verkligen roliga!

Marianne sa...

Pitsos: Du är en riktigt tuff liten kille, ser det ut som! Men du måste vara snäll mot mina småtjejer : )


Brysselkakan: Ja det ska bli underbart när de är hemma igen. Att man kan sakna såna små så mycket!