torsdag 2 december 2010

Vad jag tycker om Julian Assange

Höstlöv i vinterskrud.

Nu ska jag sticka ut hakan igen: Den där Julian Assange. Jag börjar faktiskt undra vad han vill - egentligen. Att publicera dokument som påvisar krigsbrott och liknande är väl jättebra, men vad är det för kafferastskvaller han nu har publicerat? Ingenting som leder till någonting, eller som påvisar några slags brott överhuvudtaget, verkar det som. Vad vill han? Han är redan kändis, är det för att behålla kändisskapet? Och vad är det för larviga uttalanden han kommer med om att Hillary Clinton ska avgå? Vad har han med det att göra? Han är inte amerikan och då har han inte med det att göra!!!

Och det som retar mig kanske allra mest är att han inte kan komma till Sverige och antingen rentvå sig från anklagelserna om våldtäkt eller att stå för det han har gjort. Men, som det låter på hans advokat, så är det ju BARA en våldtäkt, och då är det ju inte så allvarligt ... Nä, jävla gubbmaffia säger jag bara, ingen skillnad på gamla gubbar och unga gubbar! Det finns män och så finns det gubbjävlar, oavsett ålder.

Tack, nu fick jag ur mig det, har gått och retat mig i några dagar nu.

22 kommentarer:

Pettas sa...

Ut med skräpet; man skall inte spara på sådant som man kan bli sjuk av.
De är knappt värda att nämna ens.

Kram!

vacker bild!:)

Marianne sa...

Karin: Nej, det bär bättre att kasta ut skräp, annars luktar det så illa : D

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Håller med dig om publiceringarna. Sedan har jag tyckt att det varit lite skumt med de här våldtäktsanklagelserna. Han var här i några dagar och han är redan en wanted man och så skulle han våldtagit någon? Å andra sidan tycker man ju att de borde ha lagt ner utredningen om de nu inte hade tillräckligt starka bevis. Time will tell...

Marianne sa...

Anna: Ja jag vet inte vad som stämmer i de där våldtäktsanklagelserna, men om jag hade varit anklagad för något jag inte hade gjort, så hade jag BOSATT mig hos polisen tills de hade friat mig, för att de skulle inse att det inte var jag. Sen har jag så klart ingen aning om ifall han är skyldig eller ej, det är ju inte min sak att döma. Men den där om advokaten talar i Assanges termer, eller om det är hans egna, så är termerna tydligen accepterade av båda och det STÖR mig mycket och BERÖR MIG MYCKET ILLA att en våldtäkt förringas på det sättet. "Han är BARA anklagad för en RINGA våldtäkt" Va? Det är då jag får lust att bunta ihop alla gubbar och kasta ut dem på en öde ö, så kan de våldta varandra RINGA bäst de vill.

Haha, ja du ser hur förbannad jag är på sånt där.

Kram!

Annaa M sa...

Det är så svårt att förstå sig på män med makt, att de bara vill ha mer.

Angående publiceringarna så har jag sett dem på tidningsredaktionerna också, de som inte kan besinna sig, som dras med i en hets, till varje pris ska allt publiceras. Det är ingen skillnad egentligen, på de meningslösa bagatellerna på en liten landsortstidning eller när de kommer upp i Assenge dimensioner. Det är männen och makten de vill känna.

Anne-Marie sa...

Gubbmaffian är inte rolig. Den finns överallt - både gamla gubbar och yngre gubbar. Här i USA finns något som heter Old Boys' Club, dvs män/gubbar som håller varandra om ryggen. Bra att sticka ut hakan ibland och bli av med "skräpet". ;) Kram!

Fröken Anki sa...

Jag säger bara detta: JAG HÅLLER MED DIG!

kram och trevlig fredag

Saltistjejen sa...

Oj, jag har inte ens riktigt orkat läsa det senaste ang Wikileaks måste jag erkänna. Som med så många liknande saker så blir jag väldigt snabbt såååå uttråkad. Känns på ngt vis som om de det handlar om och journalisterna tävlar med varandra om uppmärksamhet...? Jag blir mest trött.
Kram!

Lia sa...

Jag håller med dig till fullo! Vad är mannens problem?! Vad vill han, vart vill kan komma?!
Älskade vän, jag mailade dig ett långt mail för en månad sen, men är osäker på om det kom fram? Tror att jag råkade använda den adress som du själv mailat mig ifrån, alltså inte den som finns här...
Hör gärna av dig!! Vi är så nära varandra nu :)) kram

Anonym sa...

En gam är en gam oavsett frack eller uniform.... Tyvärr är det många våldtäktsmän som går fria i brist på bevis eller att ord står mot ord. Men glöm inte heller bort att det finns dom som blivit oskyldigt dömda också.
/Mats Lintrup

Steve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna, Fair and True sa...

Jag håller givetvis med dig om advokatens uttalande om att det "bara" är våldtäkt. Typiskt en man att säga så. Kanske inte pk av mig att säga så men så är det!

Marie sa...

Håller med i allt du skriver!

olgakatt sa...

Bra rutet, Marianne! Är på precis din våglängd.

Musikanta sa...

Läste idag i tidningen att A. gömde sig för att han är rädd för att bli mördad p.g.a. Wikileaks...
Han måste i alla fall ha gjort sig skyldigt till något brottsligt eftersom han håller sig undan.

Att karlar alltid håller varann om ryggen är ju inget nytt. Synd bara att det är så sällan kvinnor håller kvinnor om ryggen...

Steve sa...

Julian Assange och Wikileaks. Till nytta för vem och vad ? Den frågan ställer även jag. "Bara" våldtäkt finns inte. Har någon verkligen uttryckt sig så?

Anonym sa...

Mjaa,Herr Assange är inte lika med Wikileaks även om han är en av grundarna.
Hans ev. brott kan jag inte ha någon åsikt om.(För jag vet inte).

MEN,eftersom så många reagerat,och då menar jag (även) potentater som fru utrikesministern Clinton, så måste det rimligen ligga något surt/lurt i "kafferepssnacken".

Så det är BRA att någon vågar skvallra (whistleblower) och att någon vågar publicera!
Ingen har ju ifrågasatt äktheten av dokumenten.

Tycker:

KalleB

Sedan kan man ju alltid sticka huvudet i sanden! ;)

Marianne sa...

Annaa M: Nej, det är väl så att det är samma rappakalja. Men många journalister har åtminstone piskan på ryggen när de publicerar skräp, det är en ägare som bestämmer tidningens profil etc. Assange bestämmer själv, och om han var så god och klok som han utger sig för att vara, borde han ha lite urskiljning. tycker jag. DÅ hade han blivit hjälte i "allas" ögon.

Men men ... Eller jag kanske ska säga Män, män ... : )


Anne-Marie: Old Boys, ja dem vill man inte råka ut för, det hör man!

Kram!


Anki: Kram och trevlig helg!!!

Marianne sa...

Saltis: Jag håller med dig, det är egentligen en stor tävlan om att bli mest känd. Sedan hittar de på olika förevändningar som låter goda och storslagna som undanflykt.

Kramar!


Lia: NU har jag skrivit till dig! Vi flyttade visst samtidigt, det blev lite stökigt : )

Jag tror karln bara vill bli kändis, det är allt. Och så hittade han på ett bra sätt att bli det, han pallade väl inte för Big Brother eller liknande och skapade sin egen dokusåpa.

KRAM!


Mats: Absolut, det är inte min sak att säga om han har gjort det eller ej, men att påstå att det är ett RINGA brott gör mig förbannad. Vi får se hur det går.

Marianne sa...

Steve: Ja när han började - eller kom till min kännedom i alla fall - så var det för att han påvisade krigsbrott som USA hade begått. Och DET var bra och lovvärt. Hade han hållit sig till den typen av rapportering så hade det varit bra, men skvaller är roligare i Se och Hör.

Och visst börjar man undra när någon smiter från polisen, själv hade jag bosatt mig hos utredande kommissarie (eller vad de har för titel) tills han hade bevisat min oskuld!


Anna: Det är typiskt av VISSA män. Tack och lov inte alla.

Kram!


Marie: Hej och välkommen hit! Jag ska försöka hinna kika in hos dig också!

Marianne sa...

Olgakatt: Jag känner mig ibland som musen som röt : )


Musikanta: Ja man börjar ju tro att han är skyldig när han gömmer sig, men jag ska som sagt inte döma, för jag vet ju inte ett smack. Han borde ju vara karl nog att vara rakryggad, det är ju det han påstår sig förespråka.

Fast vet du, när karlar håller varandra om ryggen på det där sättet, då tycker jag det är bra att vi kvinnor inte är lika goda kålsupare!

Kram!


Steve: Hörde hans advokat säga "RINGA brott". På svenska är det "BARA våldtäkt".

Marianne sa...

KalleB: Jag menar inte att jag har en åsikt om ifall han är skyldig till brotten han anklagas för eller ej, bara att han och/eller hans advokat uttalar sig om våldtäkt som ett "RINGA brott", vilket är detsamma som "BARA våldtäkt". DET gör mig förbannad. Sedan tycker jag att det är mer rakryggat att antingen hjälpa polisen i utredningen och påvisa sin oskuld eller stå för vad man har gjort, vilket som nu är applicerbart i det här fallet. Vilket jag som sagt inte vet. Men karln förespråkar öppenhet och att vara rakryggad, och det tycker jag inte att han här när han gömmer sig för polisen.

När det var brott Wikileaks publicerade, då tyckte jag det var bra. Men det här kaffeskvallret leder ingenstans. Tvärtom är det ungefär som när DN går från att vara en seriös nyhetsrapportör till nuvarande kändisskvaller. Det blir bara icke trovärdigt rakt över. Lite urskiljning hade gjort susen.

Tycker jag : )