tisdag 7 december 2010

Husesyn

Nu är det väl ändå hög tid att ta er med på en husesyn, här i vårt lilla råtthål. Nu låter jag väldigt otacksam, det är jag inte, men jag längtar efter ett eget hem och allt verkar gå i putten på den fronten just nu. Dessutom har jag aldrig någonsin i hela mitt liv gillat golv av plast, jag tycker det är vedervärdigt, och det har vi här i alla rum utom vardagsrummet.

Så här har vi det (observera att inga möbler överhuvudtaget är våra):

Först kommer man in i hallen, då rå. Av någon underlig anledning går det inte 
att stänga lådorna ordentligt i den här byrån.

Till höger från hallen kommer man in i sovrummet. Har nog aldrig haft ett så kalt sovrum, men det känns inte så lockande att gå och köpa överkast och tavlor och grejor när man redan har allt det där.

Min garderob.

Inte för att man direkt behöver fönster i badrummet, den här årstiden. Men annars är det ju trevligt.

Till vänster från hallen kommer man in i köket. Här är matplatsen. 

Och här är kökshörnan i köket. Kryddhyllan börjar visst fyllas så sakteliga.

Och om man går rakt fram från ytterdörren kommer man in i vardagsrummet.

Fulare tv har jag nog aldrig sett (på). Men den fungerar, så det är okej. Lille tomten hamnade till slut på soffbordet. Med en röd duk under syns skägget ordentligt.

Längst in i hörnet har jag min lilla skrivarhörna.

That's it, folks!

33 kommentarer:

SweFloKeto sa...

Jag hoppas att ni kan hitta något mysigt ställe som ni trivs med snart! Kan tänka mig att det kliar i fingrarna att sätta bo, och det är ju lite svårt när man bor tillfälligt sådär. Men det verkar vara en mysig stad, så det är ju en br abörjan i alla fall! Kram!

Marianne sa...

SweFlo: Ja, jag hoppas det jag också. Just i dag känns det som om vi aldrig kommer att hitta någonting. Antar att du har gått igenom de här dalarna ett antal gånger, och just nu verkar det som om ni har lagt ner letandet?

Men Älmhult är mysigt, så det är tur det!

Kram!

Pettas sa...

Du får tänka att er bostad just nu är som en trampolin, ett avstamp och så svischar ni så småningom iväg till det ni vill:). Håller tummarna för att det blir avstamp, snart..

Kram!

Tina sa...

Hoppas att ni hittar hem snart.

Anna, Fair and True sa...

Ni har ju ändå lyckats göra det lite julmysigt i alla fall! Och du, jag noterade korkmattan i hallen - korkmattor är tydligen på väg tillbaka, nästa trend vettu!

Ninni sa...

Det var länge sedan jag hittade hit till dig...Ville bara se efter hur du har det här hemma i Sverige. Hoppas, hoppas ni hittar något eget snart. Det är inte kul att bo möblerat när man är van att ha sina egna prylar.
Kram NInni

Desiree sa...

Inte så tokigt alls Marianne. Visst är det inte drömhemmet kanske men det ser ändå helt ok ut. Fräscht och ljust. Jag tycker du har pyntat fint inför julen med tomtarna, ljusstaken och andra fina dekorationer. Ha ha gillar din garderob. Snart ska du se att ni hittar ett eget hem det blir ju så mycket skönare då ni har era egna grejer också. Även om vi inte har ett helt eget hem så har vi iallfall våra egna saker och möbler och det gör stor skillnad. Vi är inte ens ute och kollar bostad just nu utan har nog tänkt bo här ett tag till iallfall.
Vad kul att få kika in och se hur ni har det.
KRam!

KARLAVAGNEN sa...

Jo, men det var väl fint? Du får gärna bli interior designer hemma hos mig. Är så ointresserad av sådant, men lovar att skärpa mig.

En viktig inredningsdetalj saknas:LES FILLES FELINAS! Men snart!!!!

Musikanta sa...

Ni får väl låtsas att ni bor på hotell! Det ser ju väldigt fräscht ut i alla fall. Du får väl köpa dig en klädstång (som man har när man har extra gäster eller hänger ut kläderna i trädgården för att luftas) så länge. Kan inte vara kul att ha dem i kappsäckarna... En sån har du ju alltid nytta av. Billiga och utmärkta klädhängare finns på IKEA ;-)!

Jag tror folk drar sig för att lägga ut hus till försäljning så här strax innan jul. Det lättar nog efter, ska du se.

Är det inte parkett i vardagsrummet? Ser så ut i alla fall. Fåtöljen till höger ser fin ut!
Många kramar från Ingrid

Annika sa...

Precis, det är ju ett avstamp och du ser ju det som det också. Sämre kunde det ha varit. men ngn större skönhet är det ju inte heller.
Jag är säker på att ni snart, snart kommer att hitta huset med stort H och då är det här avstampet ett minne blott!!
KRAM!!

olgakatt sa...

För att vara möblerat för vandrande gesäller ser det inte så tokigt ut! Men jag förstår er längtan efter ett eget hus! Håller tummarna att det klickar in endera dan! Visst hade ni lagt bud på flera stycken?

Emmama sa...

Vi kan spana hus när jag är hemma! Mossastan har fina hus och det ligger ett stenkast från IKEA! :) Ljust och fräscht i alla fall, alltid nåt! Gillar vardagsrummet allra bäst.

Njut av Älmhult! Kram!

Taina sa...

Tack för titten. Men du Marianne, tänk lite positivt, det runda plastbordet passar ju i alla fall in bland plastmattor...

Kram kram

Saltistjejen sa...

Vad kul att fått se ditt nuvarande hem! tack! Men jag förstår att ni vill hitta något eget. Det gör enorm skillnad att ha sina egna saker och att man kan "pyssla om" hemmet mer. Men jag tycker ni fått mysigt ändå med de små egna sakerna. Juldekorationerna gör ju sitt till! :-)
Parketten i vardagsrummet ser ut ungefär som vår gör här! :-) Och köksluckorna i köket ser nästan exakt ut som de gjorde i mitt barndomshem. Fast våra var bruna. Är köket från 60-talet???
Hoppas det går framåt på husfronten snart!
Kram!!

Kim M Kimselius sa...

Förstår att du längtar efter något eget, med dina egna möbler, gediget trägolv, charm och personlighet! Lycka till i husletandet! Kram Kim

Eva Henriksson sa...

Tycker också det ser bra ut, men du är ju där så mycket och går där och längtar, så jag förstår din iver. Men när ni väl köpt hus så kommer du att glömma denna längtans tid. Dina egna prylar är så klart kärast.
Så kul när Emma kommer från Aberdeen!!!!!Ha det så bra det går.

Lotta sa...

Jag tycker det ser rent och lättstädat ut! Ett hem att kunna andas i. Men jag förstår din längtan till något eget :-)

Kram!

Laura sa...

Det ser ut som en helt ok lägenhet, om än kanske lite kalt. :) Men det är ju förståeligt eftersom ni bara bor där tillfälligt. Jag hoppas att ni hittar ert drömhus snart, det blir ganska jobbigt att bo i kappsäcken efter ett tag. :)

Haha, ja, du och Finland delar födelsedag! Dock har Finland ett antal år mer än dig på nacken! :)


kram!

Uora sa...

Frånsett "garderoben" ser det helt okej ut enligt mig - klart bättre än att bo på hotell i varje fall! Men jag förstår att du väntar på dina egna saker - det blir lite mera "hemma" då!

Petchie75 sa...

Ha ha, jag kan bara hålla med - både om att det var väldigt kalt hos er till att jag vet exakt hur det känns!! Skrattar så åt att ni också staplar disken som vi gjorde i flera månader innan vi slog till på ett riktigt äkta Ikea-diskställ TROTS att vi har minst 2 stycken nerpackad. Jag höll nämligen på att bli vansinnig på staplar av tallrikar och glas som föll på diskbänken. Vi har riktiga garderober men de är inte på långa vägar tillräckliga för alla våra kläder. Så även om inte disken staplas längre så har vi högar med kläder lite överallt...
KRAM och lycka till med bostadsletandet...

Anonym sa...

SÅ tokigt är det inte! Kunde ha vari värre - mycket värre. Förstår att du saknar dina egna prylar men tids nog blir det bra! Inga

Kersti sa...

Även om det ser rätt ok ut förstår jag att du längtar efter något eget med dina egna grejer. Trist att ha garderoben i resväskan. Hoppas att ni snart hittar något eget. Kram

Marianne sa...

Karin: Jaa tack, jag hoppas också att vi får svischa iväg till en egen bostad snart! Men jag befarar att vi får vänta tills efter nyår.

Kram!


Tina: Tack, jag hoppas detsamma! Så mycket skönare att ha sitt eget.


Anna: Haha, korkmattor får vara så moderna de vill, jag tycker inte om dem. Eller, om det är en riktig korkmatta så är det kanske okej, men de här är korkIMITATIONER i plast.

Marianne sa...

Ninni: Hej! Ja här i Sverige hinner man ju inte alls lika mycket som tidigare! Jag vet inte hur jag ska få tid att läsa bloggar ordentligt.

Förutom att vi längtar efter någonting eget är det bara bra i Sverige. Som tur är : ) Hoppas ni har det bra också!

Kram!


Desirée: Nej här är väl helt okej, utom att det är lite tråkigt. Haha, Klas vann två tavlor på jullotteriet i dag - FULA SOM STRYK! Men vi kanske hänger upp dem i alla fall, nu är ju väggarna helt kala.

Ja ni har det bra som i alla fall har era egna saker, livet blir så mycket lättare då. Jag kan t.ex. inte göra någon god soppa, för jag har inte min stavmixer eller någon mixer över huvudtaget. Och man kan ju inte springa och köpa allt nytt.

Kram!


Karlavagnen: Haha, ja det är soffa och bord och matta, men sedan är det inte mycket mer. Vad jag har sett på bilder från ditt har du det bra mycket trevligare än det är här. Men jag ska inte klaga! Här är helt okej även om det är lite opersonligt.

Ja, det viktigaste saknas. FLICKORNA!

Kram!

Marianne sa...

Musikanta: Det finns garderober här, men det luktar skumt i dem, så jag har ingen lust att ha mina kläder i dem. Det får duga så här, det blir bara trångt annars. Och jag har ingen lust att boa in mig för mycket här och hålla på och måla garderober och greja.

Jag tror också att det är lite stopp på marknaden så här års, hoppas att det lättar direkt efter nyår.

I vardagsrummet är det parkett, där är golvet okej. I övrigt är det plast.

Kramar!


Annika: Det kunde absolut ha varit sämre! Jag är bara hysteriskt otålig tills vi hittar någonting eget. Och jag skulle behöva min skrivbordsstol, sitter förfärligt illa i den här.

KRAM!


Olgakatt: Jo, vi hade lagt bud, men aldrig mötas de två. Det är fortfarande för dyrt, för mycket att göra, för långt bort, för mycket fukt ... Önskar att en mäklare ringde och sa att NU har vi huset för just er, ingen konkurrens. : )

Marianne sa...

Emma: Ja, det gör vi! Var ligger Mossastan? Är det där med Krokusvägen och det?

Ta med dig varma kläder! Här är jättekallt! När kommer du?

KRAM!


Taina: Hahahahaha, sorry, måste absolut lära mig tänka positivt! : D

KRAM!


Saltis: Ja jag tror att huset är byggt på 60-talet, då när alla miljonprogram byggdes. Så det kanske inte är så konstigt att det luktar skumt i garderoberna, för de är aldrig målade ens.

KRAM!

Marianne sa...

Kim: Tack, ja det är nog det gedigna jag saknar här, förutom våra egna saker förstås. Och KATTERNA! Om de var här kanske det hade känts mer hemma.

Kram!


Eva: Ja det är prylarna och att få komma i ordning, att veta att man kan slå ner bopålarna ordentligt, som jag saknar.

Det ska bli jättekul när Emma kommer!


Lotta: Det är fortfarande köksskåp som vi inte öppnar, de är inte städade. Så det är inte helt rent här, men det får gå. Fast jag håller med, lättstädat blir det när man knappt har några saker : )

Kram!

Marianne sa...

Laura: Hahaha, ja det är ju tur att jag inte är lika gammal som Finland, då hade det inte varit mycket med mig, för jag har nog inte samma sisu som ett helt land : D

Kram!


Uora: Absolut mycket bättre än hotell, här kan man sköta sig själv på ett sätt som man inte kan på hotell. Men det är trist när man går runt och behöver en massa av ens saker hela tiden.


Petra: Haha, och jag som kastade ut diskstället! Men det var bara för att det var så sunkigt, kände inte för att ställa ren disk i det. Så det får stå på en handduk i stället. : )

Har för mig att du visade en bild på era resväskor med kläder för ett tag sedan, tänkte att jag inte skulle vara sämre : D

KRAM och lycka till ni också!

Marianne sa...

Inga: Nej, det är inte så farligt, bara lite trist. Och framför allt trist att inte ha sina saker, saker man behöver. : )


Kersti: Ja, efter att ha hyrt i tolv år längtar vi extra mycket efter vårt eget, så att det äntligen blir lönt att fixa allt det där man vill. Och då blir man lite otålig i det här läget : )

Mira sa...

Hm... Det här verkar misstänkt likt en IKEA-lägenhet säger Mira som tillbringat sju år i sådana...

Marianne sa...

Mira: Hej Mira! Nu vet jag inte om du är den Mira som brukar kika in i bland, eller en annan Mira. Om du är en annan Mira så hälsar jag dig välkommen, och om du är den "gamla vanliga" Mira så är du så klart fortfarande välkommen och kul att se att du har en blogg.

Jo, det är en Ikea-lägenhet. Hjälp, sju år, jag som håller på att få nippran efter två månader! Längtar ihjäl mig efter ett eget hem nu, och hoppas att vi hittar ett snart.

Om du har anknytning till Ikea kanske vi träffas en vacker dag!

Mira sa...

Tack! Kanske jag varit här och kikat någon gång tidigare, men inte lämnat kommentar. Så det finns nog en Mira till som besöker din blogg.

Jodå, jag har jobbat på IKEA fast nu är det ett bra tag sedan. Bodde i Älmhult (och pendlade fram och tillbaka till Sthlm) och jobbade på Ikea Catalogue and Advertising Production som det hette då...

Kul att se hur "Hultet" ser ut idag.

Marianne sa...

Mira: Ja då är ni två olika Mira, men jag kommer att kunna skilja på er ändå eftersom du har en blogg och det har inte andra Mira.

Det måste ha varit rätt roligt att jobba med katalogen, antar jag. Älmhult växer så det knakar, nu ska det bli shoppingcenter någonstans vid Haganäs (tror jag, om jag har fattat rätt) och det ska bli galleria inne i "stan". Vi har till och med ett sushiplejs : )