söndag 26 december 2010

Go Annandag!

Ludde, svärföräldrarnas lille taxkille.

Nu är vi hemma i Älmhult igen efter en fin jul med familj och vänner. Som ni kanske har märkt blev det ingen tid till att sitta vid datorn, den har fått vila. Vi har i stället ätit så magen står i fyra hörn och pratat så att käkarna har gått ur led, så vi är, som ni förstår, trötta men nöjda med julen.

Och nu har tre fjärdedelar av katternas karantänstid gått! Bara en månad kvar. Vi håller båda två på att längta ihjäl oss, men efter nyår kan vi ringa och bestämma tid och datum för att hämta hem dem. Önskar bara att vi hade ett riktigt hem att ta dem till, men det är som det är med den saken. Tomten kom inte med något hus till oss, så snälla hade vi tydligen inte varit.

Vi har i alla fall kunnat gosa med Ludde, svärföräldrarnas lille taxkille, under julen. Han börjar bli gammal och gråhårig, men han gillar att vara ute i snön och nosa så vi har varit ute på en del korta promenader med Ludde.

Nu har jag börjat drömma om nästa jul, jag önskar så att vi har ett stooort hus dit vi kan bjuda alla grenar av familjen och fira jul tillsammans. För att göra den julen komplett och perfekt skulle jag då ha tid att baka allt, göra allt julgodis, stoppa korv och göra sylta, koka skinka och grava lax. Nå, om bara hälften av den drömmen gick i uppfyllelse skulle jag bli jätteglad.

Jag önskar er alla en GOD FORTSÄTTNING!

16 kommentarer:

olgakatt sa...

Å, så skönt att katterna snart kommer hem! Dom struntar fullständigt i hur ni bor, var så säker! Bara ni är där så är dom nöjda.
Jag önskar er i alla fall snar framgång i husletandet. Men bättre ett bra resultat än ett alltför hastigt!
Kram!

Saltistjejen sa...

Vad skönt att ni haft en så bra jul!! Och din dröm låter verkligen härlig. Hoppas det kan bli åtminstone i närheten! :-)
och DU tänk att ni får hem katterna om "bara" en månad! vad underbart! Förstår att ni längtar ihjäl er! :-)
Ha en riktigt God Fortsättning!
Kramar!!

Malin sa...

Håller tummarna för att rätt hus dyker upp snart!!
Härligt att katterna snart får komma hem igen, kan tro att ni har saknat dem.
God fortsättning!
kram

ExPIAtriate wife sa...

God fortsattning! Det later som ni har haft det bra och jag sager som ovriga: finns det hjarerum sa finns det stjarterum! Spelar ingen roll var och hur man bor men jag forstar din drom om ett stort hus och det later underbart!
Har har vi haft besok av mormor och moster (makens moster) men maken blev utkallad till Melbourne och missade hela julhelgen tyvarr. Men det ar inget att gora at, sa ar det!
Hoppas ni far det harligt i mellandagarna!
Kram!
Pia

Desiree sa...

God fortsättning till dig och jättesött kort på Ludde i sin vinterjacka. Låter som en skön och bra jul och en jul precis så som den ska vara med gott sällskap och god mat.
Åh vad kul att ni snart kan få hem kissarna. Jag förstår att du längtar efter dem mycket mycket. Nog kommer ni hitta ett fint hus som blir ett perfekt hem till er. Lagom stort för för stort blir bara väldigt jobbigt att sköta till vardags. Själv tycker jag att det är ganska mysigt med en inte allt för stor jul. Vi är en ganska liten familj och det trivs jag rätt bra med. Hoppas du får några sköna mellandagar nu.
Kram!

Elisabeth sa...

Vad roligt att katterna snart kommer hem! En månad är verkligen inte mycket i jämförelse med hur långt det var från början.

Ludde är så söt. Det är något speciellt med taxar, tycker jag.

Kersti sa...

Så bra att ni haft en härlig julhelg. Hoppas att det där huset snart dyker upp. Med lite tålamod ska du se att det löser sig. Vi är fortfarande lediga och såsar omkring här hemma. Äter mest hela tiden känns det som. Det är tur att vi har en hund som propsar på att gå ut annars vet jag inte hur det skulle sluta.
Idag en tur till staden. Kram

Bloggblad sa...

Jag kan förstå din längtan av att känna att du är på plats där du ska vara och slippa känna dig som på ett hotell.
Jag väntar ivrigt på att få färdig i mitt soffrum, maken är i full gång med att måla taket, den igensatta dörren + altandörren som nu är fönster, har spacklats. Fort går det... Jag har erbjudit mig att hjälpa till, men han tycker att det går fortare att göra det själv.

Annika sa...

God fortsättning till dig, Mariane!!
OCH må ni snart hitta drömhuset så att du nästa år kan vara husmor för drömjulen!
Fast, det kan ju vara smart att delegera lite så att du slipper göra allt :-)
Men jag kan se huset framför mig, stort, inbjudande och juligt...Härligt.
Glad att ni haft en toppenjul!!
Stora kramar!!!

lena sa...

Jag har läst din trevlig blogg en längre tid nu och aldrig kommenterat. Dags att bryta tystnaden med att önska Ett Gott Nytt År och hoppas att jag kan fortsätta att läsa om dina äventyr i Småland, är själv småländska i förskingringen.
Hoppas du får hem dina katter snart, katter är toppendjur.
Hälsningar Lena

Anne-Marie sa...

Så söt Ludde är. Han kan säkert behöva en "jacka" i kylan. Håller tummarna att ni hittar ett fint hus så att du kan ha din "drömjul". God fortsättning. Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vi har tydligen inte heller varit tillräckligt snälla för vi fick ingen lägenhet i julklapp :(

Vi kanske ska köra stor bloggjul i ert hus nästa jul! ;)

Marianne sa...

Olgakatt: Ja, de struntar nog i om det är ett tjusigt slott eller en enkel koja, men jag önskar så att vi hade haft ett hem så att de hade sluppit flytta igen. Nå, det är inte mycket att göra åt, de får stå ut med den saken trots allt.

Kram!


Saltis: Ja det var väl en av de bättre julklapparna, att det blev sista fjärdedelen av karantänstiden, äntligen. Haha, vi pratar om att vi kanske måste köpa den där gamla skolan på 400 kvadrat ändå, om den där juldrömmen ska gå i uppfyllelse. Men nej, det blir det nog ingenting med, så stort vill vi inte bo : )

Kramar!


Malin: Ja måtte vi snart hitta rätt hus! Jag längtar "hem" : )

Kram!

Marianne sa...

Pia: Så trist att din man blev tvungen att jobba precis över jul! Nå, mormor och moster var ju i alla fall en tröst, och roligt för barnen att de kunde komma.

Kram!


Desirée: Ja både du och jag vet ju att man inte vill ha för stort hus. Jag blir nog tvungen att hyra ett specialhus till jul om jag ska klara av hela familjen med alla fruar och mammor och syskon och barn. Men det är nog en dröm som kommer att förbli en dröm.

Kram!


Elisabeth: Ja nu kan jag äntligen börja räkna dagar i stället för månader. Det är så skönt.

Ludde är en väldigt söt liten kille. Men nu börjar han bli gammal och trött. Ett tag piggnade han till och blev sitt vanliga jag i alla fall, för han snodde min ena toffla och la den inne under soffbordet. Så gjorde han alltid förut, man fick alltid leta reda på sina skor. Men han har aldrig tuggat sönder någon sko. Han ville bara inte att man skulle gå : )

Marianne sa...

Kersti: Skönt att vara långledig, det är inte vi. Men jag kan ju inte klaga, jag har ju haft semester i 12 år : )

Det är nog fördelen med att ha hund, man tvingas ut och måste röra på sig. Men jag tvekar ändå, för att tvingas ut 6 på morgnarna när det spöregnar och snålblåser ...

Hoppas att du hittar någonting roligt på rean!
Kram!


Bloggblad: Ja jag längtar "hem" någonting alldeles förfärligt. Trots att jag inte vet var det är än.

Åh vad roligt att du får så fint i ditt soffrum! Att renovera och fixa är som att få ett nytt hus. Och praktiskt när man inte får hjälpa till : )


Annika: Haha, ja om jag ska få min drömjul är det nog bäst att jag delegerar en del, annars kommer jag väl att sova mig genom festligheterna : D Vi var hemma hos ett par vänner på juldagen, och de hade precis flyttat in i sitt perfekta drömhus där man verkligen skulle kunna fira en perfekt drömjul.

KRAM!

Marianne sa...

Lena: Hej Lena! Välkommen till kommentarerna! Vad roligt att du hör av dig, även om man så klart inte är tvungen till det. Och vad roligt att du är småländska, här är ju så fantastiskt fint. Varje andetag är en njutning eftersom luften är så ren. Jag antar att den är ännu renare i norraste Lappland, men efter att ha bott i miljonstäder är det här som den klaraste daggdroppe.

Ja snart kommer mina katter, bara en månad kvar.

Jag ska kika in hos dig också!


Anne-Marie: Ja visst är han söt. Och med en så liten kropp måste man nog ha allt värmande på sig i den här kylan. Men han tyckte det var roligt att strosa runt i det vita i alla fall.

Kram!


Anna: Så ni var inte heller snälla nog. Nå, hoppas att vi båda är snälla nog att få våra nya hem snart nu!

Hahaha, tror du någon enda bloggare skulle ge upp sin traditionella jul för att åka på bloggträff : D

Kram!