fredag 20 mars 2009

Fredagstema Show and Tell: Paus - och lite småprat

Ibland får jag knappt plats i sängen, för det är tre kattflickor som gärna vill sova där jag sover.

I dag är det dags för fredagstema, men jag känner att jag inte hinner med just nu - varken att koncentrera mig på att skriva eller läsa alla härliga inlägg - så jag tar en paus ett tag framåt. Just nu har jag resfeber inför Stockholmsresan, sedan är det Stockholm i två veckor, men därefter hoppas jag ha fått lugn i kroppen igen så att jag kan vara med. Du som vill läsa fredagsteman, gå in till Annika, hon brukar alltid ha en uppdaterad lista med deltagare.

Tidigare i dag åkte vi in till stan för att gå till en speciell butik som har lampor, kranar, beslag, handtag, gångjärn och andra bra-att-ha-saker. Vi letade efter lampor att hänga vid spegeln i gästtoan, men allt vi fick tag i var knoppar till en gardinstång. Intressant att se hur personalkrävande det kan vara att köpa ett par gardinstångsknoppar: En person tar emot beställningen och skriver upp den på en ordersedel, sedan lämnar han den till en person som registrerar beställningen i datorn. Efter det springer en tredje person iväg och hämtar ordern. Och så går man och betalar hos ytterligare en fjärde person i kassan som ligger i innersta hörnet av butiken. Och hela tiden sitter chefen (antar jag) vid sitt stora skrivbord i ett litet rum och tittar på. Chefen verkar i det här fallet helt klart ha det tråkigaste jobbet och är också den som ser tröttast ut. Många har jobb i alla fall och det är ju bra.

Nyss var jag ute och hötte åt ett par ungar som åkte mycket högljudd fyrhjulingsmotorcykel fram och tillbaka, fram och tillbaka här i området. Det dånade minst sagt i huset och till slut tröttnade jag. Trodde att det var en vuxen som hade plockat fram sin HD för sommaren, men det var alltså ett par killar i tolv-trettonårsåldern.

Resfeber ja. Almanackan börjar bli fulltecknad för de två veckorna i Stockholm. Jag begriper inte att man alltid är där alldeles för kort tid! Men nu har jag tid hos världens bästa frissa också och det behövs kan jag tala om. Det tunna rufset uppe på min huvudknopp har inte klippts och färgats sedan jag var hos honom sist, och det är snart ett år sedan! Rena katastrofen och allt jag kan göra med striporna just nu är att sätta upp dem i någon ful liten knut. Det ska bli så skönt att få lite ordning högst där uppe igen.

Nu ska jag gå och se om panna cottan är sval nog att sätta in i kylen.

Ha en jätteskön helg alla!

30 kommentarer:

Taina sa...

Vad skönt att få åka hem ett tag. Förra sommaren var vi i Sverige-Finland 2 veckor och det var det stressigaste jag har varit med om. Never again, säger jag bara!
På tal om frissan så hade jag min favorit i Sverige som jag har gått hos i 100 år (känns det som) och det var jobbigt att leta efter en ny när vi flyttade hit. Men nu har jag hittat en minst lika bra! Han är suverän på slingor och färgning och utbildar bland annat för Matrix andra frissor. Han heter Bill.
Ha en trevlig helg och fredagsbloggning alltid kvar ;)
Kram !

Marianne sa...

Taina: Ja det ska bli roligt att komma hem, men jag borde stanna en månad känns det som. Fast det vill jag samtidigt inte eftersom Klas är här och jobbar. Nå, det blir att springa fram och tillbaka som en skållad råtta som vanligt och sedan åka hem och vila upp sig : )

Jag borde verkligen leta upp en frissa här, det är ju inte så himla allvarligt ifall det blir fel för det växer ju ut igen, men det är så tråååkigt att gå till frissan tycker jag. Blev nog riktigt avtänd på det i Istanbul för där kunde det ta en hel eftermiddag bara för att de var så noggranna. Min frissa där - Hüssein - var jätteduktig men att klippa ett hårstrå i taget ... *himlar med ögonen*

Min frissa i Stockholm heter Lasse : )

Ha en skön helg du också och jag är snart tillbaka i temat igen!

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Hälsa Lasse! KAAAAN du inte fråga om El Make inte vill vara Don Make snart? Kan han inte prata med högre makter eller nåt?

Ha det gott i Sverige. Skulle nog behöva semester. Rastlös i själen just nu...

Marianne sa...

Karlavagnen: Jag ska hälsa Lasse! Och jag har sagt till El-Make att han ska bli Don Make. Han log och nickade. Men ni verkar ha det så krångligt i det där landet? : )

Semester? Inga problem. Bara att komma hit. Du får en hel våning för dig själv och katter finns både inomhus och utomhus. Skrållan hade just en stirrmatch med Lilla du som satt utanför köksfönstret och tyckte att hon skulle få de där lammkotletterna jag la i marinad.

Allvar - KOM HIT PÅ SEMESTER!

Emmama sa...

Njut av Sverige - det gör jag! :) Filidutterna är det säsong för nu, bara så du vet.. ;)

Kram!

Annika sa...

Hoppas nu att din resa hem ska bli riktigt BRA!! det blir den säkert! Och bloggträff hos Kicki o allt, tänk den som kunde ha varit med där...
Önskar dig en riktigt LYCKLIG RESA!!! På två veckor hinner man en del...
Jag vet, jag var just där ;-)
KRAAAAM!!!!!

Petchie75 sa...

Ha ha, jag har också min favoritfrissa i Europa (Bryssel) som jag redan hunnit vara hos två ggr sedan jag flyttade för 1½ år sedan. Det gäller att passa på!
Jag vet hur det är med fullbokade scheman när man är hemma, jag får nog "ta lite semester" när jag kommer hem till PR ;-)
Härligt att du ska träffa bloggarna i Sthlm! Förresten, jag köpte den första Nadel-boken igår och ska läsa den snart! Jag brukar försöka att läsa böcker på originalspråket (om de är skrivna på engelska / franska / svenska) men jag vill ju läsa DIN översättning!
Stor kram och trevlig resa!
Kram

Ninni sa...

Vad skönt att få gå till frissan! Även om jag var till min i Sverige strax före jul, men jag tycker håret slits fort i solen. Hoppas du får riktigt sköna veckor i Sverige!
Kram Ninni

Cecilia sa...

Nej så nu är det dags att äta godis igen då,hihi.
Vad söta tjejerna är på sängen :-)
Jag vill också gå till frissan,en svensk sådan.Det får bli ett besök så snart vi kommer hem tror jag.
Ha det så bra i Svedala.
Kram!!

Fritt ur hjärtat sa...

Menar du att du ska till Stockholm nu?!
Jag är i Stockholm torsdag och fredag, reser hem lördag vid 14.00 snåret...tänk om... bara en snabbkram....
Annars undrar jag verkligen vad filidutter är?!

Anonym sa...

Vad kul med en Stockholmstripp! Och frissan är ju en livsnödvändighet;)man måste ha en duktig som man trivs med...blir ju lite långt mellan gångerna för dig!
Här har våren precis börjat, 3 plusgrader idag, bara liite snö på gräsmattorna kvar, mulet.

Kramen

Anonym sa...

Jag kan se framför mig grabbarna med motorcykeln, och eftersom de var så unga tyckte de nog att du var jääättegammal. En tant med knut på huvudet som höttar med näven! *fniss*

Suzesan sa...

GodMorgon.

Så skönt för dig att få gå och fixa din frilla om du inte varit där på så länge.

Jag hade aldrig kunnat vänta så länge att gå dit.
Så fort håret blir lite för utväxt så mår jag dåligt. Jag är fåfäng med håret. När åker du till Sverige? Snart?!
Åhh jag hade blivit tokig om de kört med en sån utanför.

De har såna små här som SMÅBARN brukar köra med här. Rent livsfarligt. Men nu har de varit tysta länge. Jag vet att föräldrarna blivit uppläxade. Jag fattar inte hur vissa föräldrar tänker.

Hoppas din dag är bra/helg
Kram
Susanne

Marianne sa...

Emma: Vilken TUR att det är filidutt-säsong! Det gäller att pricka rätt när det gäller sånt där : ) Ska försöka hinna njuta också, programmet är mer än fulltecknat nu och det är lite trist när det blir att titta på klockan när man träffar folk. Men, det är ju inte ofta man åker hem för att lansera en bok, så det får man väl ta.

BRA att DU njuter, FORTSÄTT med det!
Kramar!

Annika: Ja det är så SYND att det blev osynkat med bara ett par veckor! Men jag är jätteglad för att få träffa Saltis, Kicki, kanske Anna och Susanna (det vet jag inte än men hoppas), Sanne och nu kanske Simone också! Men programmet är mer än späckat just nu och jag undrar så smått när jag ska få gå på stan och bara suga i mig atmosfären. Nå, det ska jag nog hinna det med.

KRAMAR!

Petra: Å vad roligt att du ska läsa Nadel! Vilken är det, Belsassars dotter? Hoppas, hoppas nu att du ska tycka om den!!!

Haha, ja jag har frissa i Stockholm, tandläkare i Stockholm, gyn i Helsingborg. Ett tag trodde jag att jag skulle få frissan i Istanbul, men han började plötsligt med några underliga tonårsfrillor på mig efter att ha varit urbra, om än lite för tidskrävande.

Det ska bli så himla roligt med bloggträffarna! Synd bara att både du och Annika var i Stockholm bara någon vecka tidigare, att det inte var supersynkat. Men det går väl fler tåg får vi hoppas!

Åker du nu på söndag?

KRAMAR!

Marianne sa...

Ninni: Ja det ska bli så skönt att få ordning på det här ostyriga rufset och få lite lyster i det igen. Jag har inte så där jättemycket grått än, men det är som om det har tappat färg och ser bara trött ut. Fy vilken resfeber jag har, kanske lika bra att börja packa redan i dag?

Kram!

Cecilia: Ja vad jag ska vräka i mig! Bäst att passa på : ) Men det måste väl finnas någon bra frissa hos dig? Å andra sidan är det rätt skönt att gå till en som redan kan ens hår, särskilt när man som jag har ett sånt där tunt fishår.

Kram!

Simone: JA! Vad roligt, tänk om vi kunde få ihop någonting? Har du någon mejl på din sida? Jag ska gå in och titta, annars kan du väl skriva till mig på nyaaventyr /at/ gmail.com Antar att det är Trädgårdsmässan du ska till?

Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Visst ska jag till trädgårdsmässan:-) Mejladress finns på profilsidan, men jag mejlar dig!

Marianne sa...

Trollpackan: Det går alldeles för lång tid mellan besöken hos frissan för min del, måste försöka hitta någon här som jag kan gå till. Hoppas nu att våren håller i sig och att det hinner bli uppåt en tio grader i alla fall till nästa vecka. Jag vet, önskedrömmar, men man kan ju i alla fall hoppas.

Kramar!

Matilda: Hahaha, skulle ha tagit på mig en städrock, nedhasade nylonstrumpor och papiljotter och haft en brödkavel i högsta hugg : D

Suzesan: Jag åker nu på tisdag och stannar till den 5 april. Så knappt två veckor blir det. Jag är inte överkinkig med mitt hår, men nu är det verkligen trist. För långt och för risigt och för trött i färgen. Ska verkligen bli skönt att få någonting gjort med det.

Menar du att det finns MOTORdrivna fyrhjulingar för småbarn? Det verkar ju inte riktigt klokt! Det är ju livsfarligt!

Hoppas du har det bra, vännen!
Stora KRAMAR till dig!

Musikanta sa...

Jag har lyckats att få biblioteket i Söderköping att köpa in en bok av Nadel - Arabesk. De vill helst ha inbundna böcker och inte pocket.

Min frissa som jag har gått till i snart 20 år är dyrare än alla andra, men hon vet ju precis hur jag vill ha håret och är jättetrevlig, så det får det vara värt.

MM färgar alltid håret på mig så det blir i alla fall inte så dyrt!

En trevlig resa önskar jag dig!
Varm kram/M

Otta sa...

Vilka goa och söta katter du har! Har precis visat deras bild för min katt! Jag kan meddela att hon tittade ointresserat och vände strax på huvudet och gav mig en blick som sa "varför hade du tänkt dig att jag skall titta på andra katter", *fniss*.

Ha en skön resa till Sverige och lycka till med håret! När du är tillbaka i Egypten är det min tur att ställa kosan dit.
Kram

Otta sa...

PS. Jag har faktiskt vågat mig till frisör i Egypten, två gången - den första gången fann jag min man, som jag nu har varit gift med i 4 år. Den andra gången var jag så desperat att jag anlände till Kairo och letade upp en frisör illa kvickt (min man låter jag inte klippa mig...:-)). Jag hittade då en frisör på City Stars, en omständig process: en tvättar håret, en person kammar ut håret, en person klipper, en person fönar håret och en tar betalt! men det blev bra!

Anonym sa...

Ja du skulle stannat ytterligare några veckor TYCKER JAG!
Fast det är alltid ett krux när man har husdjur...

ha det så gott
kramisar!

Grekland nu sa...

Hoppas du får det trevligt i Stockholm, men jag känner igen det där med fullspäckat program, så är det för mej också när jag åker dit. Vad är det för bloggträff ni ska ha?? Synd att ni inte hade den för två veckor sen när jag var där...

Marianne sa...

Simone: Ja du vet redan att jag har mejlat dig : ) Det ska bli så ROLIGT!

Kram!

Musikanta: KUL att Nadel ska finnas i Söderköping också! Hoppas nu verkligen att du tycker om hennes böcker. Men Arabesk var den allra, allra första bok jag översatte, så det är nog den svagaste översättningen av alla. Bara så du vet ...

Frissor får vara lite dyra om de är bra. Och du sparar ju pengar på färgningen som har det så bra som har en MM som kan det där!

Och tack, det blir nog en toppenresa nu när jag börjar få ihop alla pusselbitar.
Kram!

Otta: Hihi, katter tål definitivt inte konkurrens! Mina tjejer blir som tokiga av utekatterna som sitter i köksfönstret och vill ha mat. Men om jag samtidigt klappar dem kan de nöja sig med att kasta en föraktfull blick på stackarna där ute, bara de får visa att jag är DERAS och ingen annans : D

Jag är säker på att det finns bra frisörer här, det är nog inte där problemet ligger, problemet är att jag inte riktigt har orkat gå igenom den där jätteproceduren som jag vet att ett frisörbesök innebär i de här länderna. I Turkiet var det till och med en kille som HÖLL I FÖNSLADDEN när fönkillen fönade ... Och så ska de ha dricks allihop och jag vet aldrig hur mycket man ska ge till var och en och allt det där. Det tycker jag är så jobbigt. Så du träffade din man hos frisören? Tänk vad många underliga vägar man tar ibland!

Kommer du till Kairo någonting den här gången? Har för mig att du skrev att det inte blir förrän till sommaren? Nå, om det inte blir den här gången hoppas jag att det blir nästa. Men vi hörs av innan dess!

Kram!

Marianne sa...

Sanne: Ja, minst tre veckor borde jag ha stannat. Men jag ska till tandläkaren och sedan får vi besök och sedan åker Klas, så jag måste hem.

MEN vi får ihop det i alla fall!
KRAMAR!

Ingabritt: Ja, just det, dig missade jag också med bara ett par veckor. Annika och Petra var ju där nyligen också. Himla synd. Men det ska bli så roligt att träffa Saltis och Kicki, och så Sanne och Simone!

Skulle ha bokat en biljett på tre veckor i stället bara ...

Otta sa...

Ja, det var faktiskt frisören jag gifte mig med...:-) Det var mitt längsta besök hos en frisör! Jag skulle inte klippa mig ens utan fixa till mig! Jag håller med dig helt och hållet, det är jobbigt allt med dricks och försöka förklara hur man vill ha det osv. Du kommer säkert att njuta av ditt frisörbesök i Stockholm!

Jag har precis fått veta att min mans katt i Egypten håller på att föda! Du skall inte ha en liten unge?! :-)

Jag är i Stockholm den 2:e april, då jag har förstått på dig att du är där, tyvärr har jag kundbesök från tidig morgon till sen kväll, och du är rikigt fullbokad också. Jag åker sedan på mitt kortaste besök till Egypten (12-19 april), troligtvis endast ett dygn i Kairo, stannar vi längre hör jag av mig. Sedan blir det 5-6 veckor i sommar! Hoppas att vi kan ses då, om inte annat!

Lycka till med din packning! Det går säkert jättebra...
Kramar

Marianne sa...

Otta: Tänk som det kan gå! Nå, min frisör ska jag inte gifta mig med, den allra första orsaken är att jag redan är gift med världens bästa man!

Kattungarna står på kö här, och i dag förhindrade jag ytterligare ungar i kvarteret. Ljudet av mat fick Hasse att glömma sina planer med Lilla Du : )

2 april är helt kört för min del. Först är det författarsamtal på bibblan vid Medborgarplatsen, sedan är det den enda dagen en av mina bästa kompisar kan träffas för hon har en intensiv jobbperiod. Men vi får ses i Egypten i stället! Antingen blir det i april, annars i sommar! Jag antecknar ändå dina datum i april, så att jag vet att kanske!

Kramar!

Jemayá sa...

Vad de ser gosiga ut, dina katter! Ha en riktigt, riktigt trevlig resa till Sverige!! kram!

Marianne sa...

Jemayá: Ja tack, de är så supergosiga mina katter. Jag kommer att sakna dem när jag är i Sverige!

Kram!

StrandMamman sa...

Söta kissetjejer!! Kommer de bra överens med varandra?

Marianne sa...

Strandmamman: Tack, de är världsagoa! De är systrar alla tre, födda samtidigt i min säng för tio år sedan. De bråkar ibland, men oftast är de sams. De vet ju inte något annat än livet tillsammans. Jag tror det är Stina som bestämmer, men det finns ingen tydlig hierarki dem emellan.