söndag 8 mars 2009

Nu kan det bara bli bättre?

På grönbete.

Ingen höjdardag:

- En tand gick av när jag borstade tänderna i morse.
- Tandläkaren jobbar inte på söndagar.
- Var tvungen att stryka så att käre Maken har några kläder att packa inför resan.
- Var tvungen att få undan de värsta sandhögarna (inomhus alltså) efter sandstormen.
- Kan bara äta typ gröt och äggröra.
- Sport på tv när jag skulle stryka så jag fick titta på turkiska såpor dubbade till arabiska.
- Har inte hunnit läsa en enda blogg.

Ja, ni fattar. Jag ska lägga mig tidigt och hoppas att jag får komma till tandläkaren redan på förmiddagen i morgon.

32 kommentarer:

Emmama sa...

Men usch vad jobbigt! Hoppas du snart snart får tag på en tandläkare! Underbart med en kvinna som säger att hon stryker åt sin man! Ska blogga på ämnet i veckan! :) Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Jag skrev just ett inlägg...traditionella kvinnodage. Det belv inte så mycket firande av den internationella. Inte för dig heller tydligen.
Hoppas det löser sig med tandläkaren. Men styrka kläder det borde käre maken göra själv;-)

Marianne sa...

Men lilla gumman. Det där lät inget vidare.
Trasig tand = Dyrt
Massa sand = Skitjobbigt
Sport på TV = Enbart för katten
Men pippin du fotat är i alla fall jättefin. Här har vi bara de gamla vanliga talgoxarna och blåmesarna än så länge.
Ta en w-pinne och kryp i kojs så kanske det känns bättre i morgon.
Kram , kram :o))

Anonym sa...

Toppendag alltså! Turkiska såpor dubbade till arabiska är väl inte det roligaste att stryka till, förstås! Hoppas du inte ramlar ur sängen inatt också! Kram

Anonym sa...

Aj aj! Hoppas att du får en (mycket!) bättre dag imorgon!

Jo, efter att Ahmet har gjort lumpen så blir det väl dags att tänka på giftermål så småningom, vi har ju trots allt varit tillsammans i 3 år redan. Men vi har inte bråttom någonstans, tar en dag i taget.. :)

Kram!

Fröken L sa...

Nej, absolut ingen rolig dag. Hoppas imorgon blir en bättre dag. Efter regn kommer solsken. Men vad kommer efter en sandstorm?

Kram Dila

Saltistjejen sa...

Men nej! Usch! Hoppas du inte har ont trots tanden. Och hoppas du får komma till tandläkaren tidigt imorgon!
Kram!

Anonym sa...

Dottern brukar säga "i morgon blir en bättre dag..." efter att vi krigat och fajtats så det ryker ur öronen... Nå för hennes del stämmer det inte alltid, men jag önskar det för dig!! Kram!
StrandMamman

Suzesan sa...

Ånej vilken skit. Två kindtänder har gjort så där för mig. Gått av. En sprakc rätt över och det blev bara konstigt i bettet och nån minut efter så hade jag hela tanden i munnen. Knasigt. Hoppas du får en bra måndag.
Kram
Susanne

Ninni sa...

Usch stackars dig...Det är inte alls roligt att behöva gå till tandläkaren. Stryka skjortor är inte heller roligt...Egentligen håller jag helt med Fritt ur Hjärtat, skjortorna skulle strykas av den som bär dem...
Men, men, jag är också en sån som gör marktjänst för tillfället...
Imorgon blir en bättre dag...
Kram Ninni

thebromanders sa...

En sån dag... men i morgon är det ännu en dag, och den blir säkert bättre:D

Marianne sa...

Emma: Tack, jo jag får komma dit halv sex i dag. Och han ska vara superduktig så jag känner mig någorlunda lugn. Jo, det där med att stryka blir ju så eftersom jag inte jobbar, vilket Klas gör mer än heltid. Eller rättare sagt, det är det som blir mitt jobb. Helt frivilligt också eftersom jag slipper The Ratrace : ) Ska bli kul att se vad du skriver om det.

Kram!

Simone: Jo tack, jag får komma dit sent i eftermiddag som tur är. Hehe, hade vi varit hemma i Sverige och jag hade jobbat heltid så hade han nog fått stryka själv. Eller förresten, jag hade hellre strukit åt honom om han hade dammsugit åt mig. Eller hur man ska säga. Alltså att vi hade delat upp arbetet så att det hade passat båda.

Marianne i Sverige: Tack och lov är tandläkaren i alla fall betydligt billigare här än i Sverige. Jag har hört att en krona kostar 1500 här och 7500 i Sverige, ungefär. Och han ska vara väldigt duktig, den här. Annars hade jag nog suttit på ett plan till Stockholm nu ...

Kram!

Marianne sa...

Lena: Nä, inte riktigt en sån dag man bär med sig i hjärtat ... Hehe, turkiska såpor på turkiska har jag problem att hänga med i, turkiska såpor på arabiska begriper jag inte jota av. Jag fick hitta på en egen historia : ) Men det var kul att se bakgrunder och gissa var de var någonstans!

Inga blåmärken, så jag höll mig under täcket i natt : D

Kram!

Laura: BRA att ni tar en dag i taget, men det blir bergis pest när han ska in i lumpen. Hoppas han får lite kortare tid än det vanliga.

Kram!

Dila: Haha, ja även efter sand kommer sol, det finns inte så många alternativ här. Antingen är det sol, eller så är det sol, eller möjligen lite soldis ... Fast det hade varit bra med regn efter sand för det hade bundit eländet lite.

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Den är som tur är rotfylld, så det gör inte ont. Men den här är på höger-fram och jag har tappat en fyllning vänster-bak också som jag har försökt glömma bort, så jag kan inte tugga. Och hur vackert är det med en glugg? Jag har fått en tid halv sex i dag, så jag får i alla fall hjälp i dag som tur är.

Kram!

Strandmamman: Hoppas din dotter snart kommer till ett läge när det garanterat blir bättre nästa dag även för henne! Här är det i alla fall renare och snart kan jag väl tugga igen så jag kan äta annat än gröt. Tack och lov för mannagryn i alla fall.

Kram!

Suzesan: Visst är det jobbigt när man plötsligt får en halv tand i munnen! Fel ställe liksom, eller ja, men du fattar. Den ska ju inte ramla runt utan sitta still. Klas är ledig i dag så det är i alla fall trevligt med sällskap hemma, även om jag inte vill visa mig för någon förrän det här är fixat. Hoppas din måndag är bättre än min!

Kram!

Marianne sa...

Ninni: Trösten är att den här tandläkaren ska vara riktigt bra, min Trevliga Granne slutade vara rädd efter att ha varit hos honom, så det verkar lovande.

Skjortor ja, fast hans är faktiskt enklare att stryka än mina, för mina är så himla små att man inte kommer åt med det där stora strykjärnet. Med hans skjortor är det bara att fläska på i alla fall : ) Jag tror det viktigaste är att dela lika på jobbet (när båda jobbar), kanske inte riktigt exakt vem som gör vad. Så jag kommer att föredra att stryka mot att dammsuga när vi flyttar hem, det är ett som är säkert!

Kram!

Mz. Olsson: Jo, i dag är bättre än i går, även om det inte blir topp förrän jag är klar hos tandläkaren i kväll. Får sikta på tisdag i stället : )

Mia sa...

Nej men aj det låter inte bra med tanden. Hoppas du får det fixat hos tandläkaren. En kompis till mig drog ut ett par tänder för flera år sedan inför att hon skulle få tandställning. Ett par dagar åt hon snäll mat som nudlar mm. Problemet var att nudlarna kröp upp i hålet efter tänderna och fastnade! :-) Turkiska såpor dubbade till arabiska kan nog få vem som helst att deppa ihop! :-)
Sköt om dig!
Kram!

Anonym sa...

Min tandläkare ordinerade inflammatinshämmande i en vecka.
Tre ipren om dagen. Blir det inte bättre så skulle jag få komma.
Troligtvis en inflammation i tandköttet och det kan de inte göra så mkt åt så här i början.

och när din tand gick sönder..sand på tandborsten kanske??

Förresten fick nästan nyss tillbaka Harem som grannen lånat.
Hon ska köpa den till sin sonhustru som har födelesdag samt skicka efter fler "Ikmen" till sig själv.
Hon blev helt frälst!
(sedan vill hon gärna ha dem översatta på danska oxå om det går för sig...eller om de redan finns översatta på danska?)

kramen!

Millan sa...

Nej det lat inte alls som nagon hojdardag :-(. HOppas du varit hos tandlakaren nu och fatt fixat till tanden. Kram!

Anonym sa...

Ja, det kan nog bara bli bättre!;)
kramen på dig och hoppas att du fick tid hos tandläkaren!

Marianne sa...

Mia: Men fy vad läskigt med din kompis! Hu, att det kröp in och fastnade! Jag antar att tandläkaren hjälpte henne att få bort det. Nu har jag i alla fall fått en provisorisk tand i väntan på att få en permanent krona. Skönt.

Jag kan avslöja att turkiska såpor inte är någon höjdare även när man förstår vad de säger, förutom när de ibland visar lite vyer från Istanbul : )

Kram!

Kapten: Jobbigt när de inte kan göra någonting. Vi får hoppas att Ipren hjälper så att inflammationen lägger sig och att det inte blir någon infektion. Visdomständer är inte roliga, jag är tack och lov av med alla fyra. Hoppas nu att det går bra som sagt och att du blir pigg snart igen.

Får du också en tröttkänsla i hela ansiktet när det är problem med tänderna? Jag känner mig som om hela fejset hänger eller hur man ska säga. Urjobbigt.

Vad KUL att din granne blev så förtjust i Nadels böcker! Jag vet faktiskt inte om de finns på danska, men hon kanske kan söka på nätet. Jag ska försöka söka och hojtar till om jag hittar någonting.

Kram!

Millan: Ja, tack, nu har jag äntligen varit hos tandläkaren, så nu känns det bättre och jag kan äta igen.

Kram!

Trollpackan: Tack, jo nu är det som sagt bättre efter att ha fått det i alla fall provisoriskt fixat så att jag kan äta och visa mig bland folk.

Kram!

Anonym sa...

Han ska ju bara göra 5 månader, så det är inte sååå farligt. :) Men nu har vi ju bott tillsammans i snart 3 år, så visst kommer det att kännas lite konstigt att vara ifrån varandra så pass länge och inte kunna prata lika regelbundet som annars. :S Men jag tror nog att den tiden kommer att gå snabbt också, tid har ju en förmåga att bara gå snabbare och snabbare ju äldre man blir (och detta har jag lagt märke till redan vid min ringa ålder...)! :) Skönt att tanden är fixad nu!

Kram!

Marianne sa...

Laura: Ah, bara fem månader, så skönt! Jag såg för mig två hela år och började fundera på vilka olika varianter man kan göra men kom bara på den när man har dubbla medborgarskap och betalar en massa pengar och slipper undan med några veckor i Antalya : ) Har hört att den är riktigt glassig och att det mesta går ut på undervisning om den turkiska kulturen : D

Har du någon bra tandläkare i Istanbul? De har duktiga på Amerikan Hastanesi annars.

KRAM!

Anonym sa...

Nja, nuförtiden så är ju militärplikten 15 månader om man inte har en lång universitetsutbildning (de 2-åriga berättigar inte till kortare militärplikt), så det är ju inte ens ett och ett halvt år! Men förut gick man ju mycket längre, ibland över två år till och med! Eftersom A har en 5-årig universitetsutbildning bakom sig så kommer han att göra sin på 5 månader, 6 om han använder sina permissioner. Det är ju lika länge som man gör i Finland också! Antagligen åker han in i augusti i år och då tänkte jag åka till Finland och tillbringa dyrbar tid med min familj, kanske jobba lite också.. :) Och så hoppas jag på att vi kommer att återförenas igen i januari-februari nästa år, så det är ju inte så länge! :)

Hehe, nu skäms jag för att säga det här, men jag har inte varit till tandläkaren sedan jag var 18 år, alltså inte på 5 år!! :P Förra året då Ahmet var till tandläkaren (privat) så kollade de även mina tänder och sa att jag varken har hål eller tandsten, men däremot lite missfärgningar som kommer av te och tobak.. :S Men tack för tipset! Jag hoppas att jag slipper tandläkaren för en lång framtid, men självklart borde jag även kolla mina tänder lite oftare! :)

Kram!

Marianne sa...

Laura: Ah, så kanske det är. För mig låter femton månader som en hel evighet, men det är det ju inte. Skönt i alla fall Att Ahmet slipper det. Så han blir färdig nu till våren alltså?

Underbart att ha bra tänder. Mina är urusla så i normala fall brukar jag gå och kolla två gånger om året. Men jag tycker du ska gå på kontroll en gång om året i alla fall, för om det är något kan du ta det medan det är litet. Mycket bättre än rotfyllningar och elände.

A som visade vägen i går berättade att han har värk i fyra tänder och äter starka värktabletter i stället för att gå till tandläkaren. Bara för att han inte har tid! Nu sa jag till honom på skarpen och han lovade att ringa sin faster som är tandläkare! Jag tvingade honom att ringa i dag och boka tid. Ska nog kolla honom och se så han lyder : )

KRAM!

Anonym sa...

Aj, hoppas att han tar tag i sitt tandproblem och tar sig till tandläkaren snarast möjligt i så fall, kan ju inte vara kul att gå runt med hemsk tandvärk hela tiden! Jo, jag ska nog också kolla upp mina tänder, för så perfekta att jag aldrig skulle få hål i dem är de inte.. :P Men jag försöker i alla fall att borsta dem ofta och ta hand om dem så gott jag kan. :)

Jo, det här är Ahmets sista termin, så i slutet av maj/början av juni borde han ta examen. :)

Kram!

Marianne sa...

Laura: Skönt för honom att snart vara klar!

Kram!

Anonym sa...

Du har då inte haft det lätt du inte.
Hoppas tandvärken gett med sig och att du slipper stryka på ett tag nu.
Kramen

Marianne sa...

Truddelutt: Sorry, missade tydligen att du hade skrivit här! Ingen tandvärk nu, men i dag ska jag stryka igen ...

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Oj, ingen tur den dagen. Men det är fixat nu hoppas jag! Men finns det inga jourtandläkare??

Marianne sa...

Anna: Jo, tack, jag har en tillfällig krona så att jag kan visa mig för folk. Han ska göra klart när jag kommer hem från Stockholm igen.

Hehe, jag tycker att jag är modig som överhuvudtaget går till tandläkaren i Egypten, även om han är en högt rekommenderad societets- och kändistandläkare. Det finns säkert massor av jourtandläkare som gärna skulle ta hand om mig, men jag tror du skulle hålla med om att det är bättre att vänta i vissa fall ... Jag är livrädd för tandläkare, utom MIN i Stockholm som är bäst i världen, men den här var faktiskt riktigt bra. Men en "Dentil Surgon", nä det får vara : )

Anna, Fair and True sa...

"Dentil surgon" hahaha! Jag skulle nog också hålla mig borta från en sån!

Marianne sa...

Anna: Då är vi överens : D