söndag 1 mars 2009

Klumpedumpa

Blommande kaktus i trädgården på SEKEM.
Rättelse: Det är naturligtvis UT-blommade kaktusar. Tack Bert!

Jag är alldeles mörbultad i dag. Drinkies (motsvarigheten till Systembolaget, fast privat) kom med öl till Maken i går. Toppen med hemkört så slipper man själv kuska iväg till andra sidan stan och kånka och släpa. Men så var jag tvungen att springa upp och hämta pengar för att kunna betala, och sprang ner för trappan för att skynda mig så han skulle slippa vänta. Av någon underlig anledning missade jag att det var ett par trappsteg kvar och flög ner sista biten. Landade på sidan på marmorgolvet i hallen - marmorgolv rekommenderas inte till klumpiga, de är hårda.

I dag är jag alldeles mörbultad, känner mig som om jag var på gym hela dagen i går. Stel så jag knappt kan skriva på tangentbordet och rätt ont i hela vänster sida. Bröt ingenting i alla fall, det får man vara tacksam för. Och jag slog mig inte i huvudet, fast man skulle kunna tro att jag gjorde det strax innan, för hur kan man vara så klumpig?

Och jag lovar, jag hade inte ens tittat på någonting innehållande alkohol! I så fall hade det kanske inte varit så konstigt.

Jag GÅR nu stilla och försiktigt i trappan.

Fick torktumlaren utbytt i dag. Jippi! Den som har katt eller hund förstår precis vad jag menar, för rackarns vad allt blir hårigt när man har tre katter. Det enda som hjälper är en torktumlare för att få bort rufset på kläder och sängkläder.

29 kommentarer:

Anonym sa...

För några år sedan rusade jag upp ur stolen när telfonen ringde. "Sladdade" på mattan och trillade och slog i huvudet i ett köksskåp. Så jag tror jag vinner "vem är klumpigast" !
men som sagt tur att du inte gjorde illa huvudet, golv är alltid hårda!
kramen!

Anonym sa...

Aj, aj, stackars dig! Här får du en annan klumpedumpas sympatier till 100%! Jag går ständigt runt med blåmärken på min kropp som jag har fått av att gå i ett bord, en stol, en dörrkarm, ja, egentligen vad som helst, och saker har en förmåga att falla eller gå sönder runtomkring mig.. Känner mig ibland som en elefant i en porslinsbutik!

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Här är en annan klumpedunsa. Holländska heltäckningsmatte-täckta smala trappor i kombination med nylonstrumpor = ont i svanskotan i flera år efteråt.

Nu tror jag att jag begriper er lilla Drinkis. Såg ett program om spanjorer utomlands och det handlade om Oman. Där hade de en speciell butik etc...

Saltistjejen sa...

Men vännen!!! Ojoj! TUR du inte bröt något iallafall! Eller knäckte skallen!!!!!! Usch! Du får ta det försiktigt. Inte springa i trappan. Hoppas nu att du snart blir bra och itne har ont. Kanske har du blåmärken i hela vänstersidan???

I våra tumlare försvinner tyvärr inte katthåren så bra. Hm, lite kasnke men inte helt. Så hos oss går "rollern" varm. Du vet den med "klisterpapper" på.

Förresten var Drinkies ett jättekul namn tycker jag! För något som är som systembolaget!! Drinkies! :-) Man fattar iallafall vad det är de säljer. Systembolaget är ju ett jättekonstigt namn egentligen! Vadå system??? "Hej jag är systemvetare och jobbar på ett nytt företag kallat Systembolaget!" Eller vadå???

Och vilken fin bild på kaktusen! Sådana hr jag bara sett i botaniska.

Hoppas nu att du tar det lugnt!
KRAM!!

Anonym sa...

Nämen oj. Det låter som om du också var lite sugen på en öl ;-) . Jag hoppas att du snart mår bättre. kram.

Anonym sa...

Det är säsong för trappfall. Det är alldeles tydligt. Sviterna efter mitt sitter i ännu.

Anonym sa...

Men du.... Glömde... Den där fikonkaktusen blommar inte. Den har blommat.


sign.:ordningsman

Marianne sa...

Kapten: Aj! Man ska skynda långsamt, eller ha bärbar telefon. Okej, du vinner : )

Kram!

Laura: Fy stackare! Eller ja, jag har kanske en förmåga att ha rätt mycket blåmärken jag också ... Himla dumt att bord ska ha hårda hörn, tycker du inte?

Kram!

Karlavagnen: Svanskotan som gör så ont! Jag satte mig ordentligt på en skridskobana när jag var liten, det kändes minns jag. Länge efteråt.

Så de har typ Drinkies i Oman också! Kul tv-program, det hade de kunnat göra på SVT också, att man hade fått visa upp sina länder. Snart kanske de kommer till Kairo också?

Kram!

Suzesan sa...

En klumpedumpa till här ...

Åhhh vilken tur du hade ändå trots mörbultningen....det låter som min vurpa i höstas när jag missade ett trappsteg när jag sprang uppåt och drog i foten i kanten på nästa så jag stöp. STÖP!

Det var en avsats och en vägg framför och jag har ingen aning om hur jag klarade mig då jag hade bara en hand fri...Jag överlevde och det trodde jag ICKE!Tänk på att jag är mer att ramla då jag är 179cm.
Jag ramlar oftare uppåt än neråt. En gång gjorde jag så i en stentrappa och slog hål i underarmen. Ett rejält jack!
Ha en bra kväll och spring aldrig efter sprit/öl :)
Kram
Susanne

Marianne sa...

Saltis: Konstigt nog har jag inga blåmärken, men de kanske kommer. Har tänkt på det ganska ofta att jag inte vill ramla och slå i skallen i den trappan. Lovar att gå försiktigare nu!

Vi har också en uppsjö av rollers, men det är ju hopplöst att stå med den på lakan. Och det blir HÅRIGT när de kommer och ska gulla på kvällar och morgnar. Konstigt att er tumlare inte hjälper så mycket. Finns det någonting man kan lägga i för att det ska ta bättre?

Hahahahaha, systemvetare på Systembolaget! I Finland har jag för mig att det heter Alko, det är också bättre än Systemet. Å andra sidan heter bankomaterna Otto i Finland ... Fast det är ju rätt gulligt : D

KRAM!

Mais oui: Hahaha, nä, den där ölen är svårt att bli sugen på tycker jag, den är så himla blaskig. Öl ska vara beskt och gott, annars får det bli Cola i stället : )

Kram!

Bert: Ja du ramlade ju riktigt illa för ett tag sedan, hoppas du har stått rakt sedan dess. Men du har fortfarande ont? Fick du tillbaks armbandet i alla fall?

TACK, jag ska genast ändra. Det borde jag ju ha sett själv om jag bara hade tänkte efter minsta lilla. Eller åtminstone trott att de var knoppar. Du kanske till och med vet vad kaktusen heter?

Marianne sa...

Suzesan: Nu måste vi ha varit här samtidigt!

AAAJJJ vad det låter ont! Hahaha, du har mer att ramla med, ja tur att jag inte hade det. Fast det stämmer nog att det är lättare att ramla uppåt för då är man inte särskilt försiktig.

LOVAR att aldrig springa efter vare sig sprit eller karlar : D

KRAM!

Petchie75 sa...

Usch, det hade kunnat gå riktigt illa! Skönt att höra att du trots allt inte slog dig värre. Jag har också fallit i en stentrappa och hann tänka att "nu dör jag / bryter nacken" men vrickade bara foten lite och fick ont i ryggen. Men oj, vad otäckt det var och jag var MYCKET försiktig sedan dess. Det värsta var ändå när jag gick i SJ en dag och bara föll pladask! Vet inte om jag halkade på något eller vad, men pinsamt var det så jag kom snabbt upp igen!
Hoppas att du mår bättre imorgon.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt att det gick bra ändå! Du kunde ju ha brutit någonting eller slagut i huvudet!

Suzesan sa...

Marianne ja vi var på din blogg samtídigt.
När jag skickade så var ditt kommentarssvar inne:)Det är kul när man göär så. En gång satt jag och Annika och läste och svarade på varandras bloggar. Samtidigt. Det blir skratt av sånt::Bra det du lovade så du slipper blåmärken och allvarliga skador. Rolig rättelse under bilden. Poäng!
Kram
Susanne

Mia sa...

Oh aj det låter inte bra alls att trilla ner för trappan. Skönt att det gick så pass bra ändå. För många år sedan trillade jag ner för trappor på löpande band och då var det trappor upp till loft, sånadär härligt branta med smala trappsteg. Nu gör jag som jag säger till barnen, går ner med rumpan först! I alla fall i lofttrappor, annars hade det sett lite konstigt ut! Kram!

Susanna sa...

Oj & aj - stackars dig! Hoppas att kroppen snart är återställd! Kramar från Kenya

Marianne sa...

Petra: Jag hann som tur var inte tänka, fann mig plötsligt bara dimpa rätt ner på golvet. Ja ungefär som du i SJ. Vad läskigt, du måste ha halkat på någonting. Pinsamt, man känner sig som om folk tror att man är jättefull eller någonting i ett sånt läge. Halkade på en isfläck på det viset i Stockholm, och kände mig ändå pinsam fastän det var isens fel.

Tur att det gick bra för dig och att du inte blev ordentligt skadad! Jag känner mig som sagt bara mörbultad, så det är inget farligt.

Kram!

Anna: Det är det som är det läskiga och som jag har tänkt ibland när jag har sprungit i trappan, att man kan slå sig riktigt illa om man ramlar där.

Suzesan: Vad roligt att du och Annika chattade via bloggen!

Kram!

Marianne sa...

Mia: Fy, ramlade i trappor på löpande band låter inte bra! Men bra att du gör som du säger till barnen, rumpan först! Hahaha, får kanske börja med det här också : D

Kram!

Susanna: Jodå, det går snart över, jag skadade mig ju inte.

Kram!

Anonym sa...

Men stackars! Du kanske behöver glasögon? Eller nya, om du redan har?

Jag snubblade för några år sedan, när jag gick snabbt i en mycket brant nedförsbacke. Det blev härliga skrapsår på både handflator och knän. Jag vet inte ens vad jag snubblade på, mina egna fötter, antagligen.

Marianne sa...

Matilda: Jag behöver kanske börja använda dem igen, även hemma. Nu har jag dem bara när jag är ute på stan och tittar på tv osv. Opererade ögonen för några år sedan, med vetskap om att det förmodligen skulle försämras igen. Men jag ångrar verkligen inte den operationen, att kunna ta av sig glasögonen efter att ha varit minst sagt närsynt har varit ett paradis. Och nu blir de inte tillnärmelsevis lika starka som de var då. Minus 8 hade jag. Nu räcker det med minus 1, fast kanske att det behöver uppgraderas aningen.

Grusiga nerförsbackar kan bli riktigt hala, särskilt på hösten när det är lite blött och det ligger löv över gruset. Det kanske var det som gjorde att du trillade? Tur att det inte blev mer än skrubbisar i alla fall!

Kerstin sa...

Vilken himla tur att det gick bra och att du inte slog huvudet! Själv föll jag förra vintern och slog huvudet med full kraft rätt ner i blankis. Hjärnskakning, tackar och bockar. Tycker att jag är försiktig numera men hittills har jag denna vinter lyckats ramla två gånger. Har tack och lov inte slagit i huvudet då. ;) Jag är nog största klumpedunsan.
Ha det gott och ta det försiktigt i trappan.

Emmama sa...

Ao, hoppas du snart får tillbaka rörligheten! Sånt gör ONT!

Kram!

anna of sweden sa...

Aj, aj, aj! Tur i oturen att inget "gick sönder".

Anonym sa...

Det fanns inget grus där jag gick, det var en asfalterad trottoar. Jag var bara klantig! Ont gjorde det i alla fall. Och nu blir jag påmind om den promenadrundan, det var nog ett år sedan jag gick den sist. Det ska bli igen till helgen!

Marianne sa...

Kerstin: Dags för broddar när du är ute i halkan! Och en stor tjock mössa som skyddar lite. Fy bubblan, hjärnskakning kan inte ha varit roligt. Skönt att du har klarat huvudet i år i alla fall, och nu är det väl inte så hemskt långt kvar innan det börjar spira i backen.

Kram!

Emma: Jo då, nu kan jag röra mig igen. Jag måste haft änglavakt.

Kram!

Anna: Hel och ren är bäst : )

Matilda: Vad bra att du blev inspirerad till en promenadväg! Men snubbla nu inte på fötterna!

Jenny sa...

Aj aj aj... Hoppas du känner dig bättre fort! Fast det var roligt att läsa första meningen... Först att du var mörbultad och sedan att ni hade fått ölleverans ;-). Hi hi. Kram!

Marianne sa...

Jenny: Jo då, tack, jag mår bra. Haha, kunde inte vänta tills jag hade bärsan i handen : D

Kram!

Anonym sa...

Aj aj. Du måste ta det försiktigt! (precis som om du inte förstår det själv...)
Torktumlaren är verkligen gjord för oss med husdjur. Förstod inte hur jag klarar mig utan en sådan. Helt perfekt håruppsamlarverktyg. :)
Kramis

Marianne sa...

Truddelutt: Hahaha, nä det fattade inte jag : D

Tumlaren är mattes bästa vän, helt klart!

Kram!