måndag 20 juli 2009

Bloggträff i Kairo

I dag har jag träffat Otta! Ni vet Otta som brukar kommentera här hos mig. Hon är på semester i Egypten och i dag träffades vi strax utanför den stora basaren Khan el-Khalili här i Kairo. En SÅ TREVLIG träff så ni anar inte! Först strosade vi runt lite i basarkvarteren och kikade lite. Sedan gick vi till affären där hon brukar handla stenar som hon sedan gör smycken av. Bland annat så här fina smycken:

Jag fick två jättefina halsband av Otta som hon hade gjort till mig! TACK söta Otta!

I stenaffären blev vi bjudna på te och över en kopp te är det alltid lätt att prata, så vi höll nästan på att förvandla affären till tesalong, för vi bara pratade och pratade och pratade. Ja vi hade mycket att prata om som ni förstår, och med en lättsam och trevlig person som Otta kan man prata på utan att märka att man kanske sitter lite i vägen. Till slut var vi ändå tvungna att gå så att de andra kunderna fick plats. Vi strosade vidare och tog oss till stadsdelen Zamalek där vi besökte fina affären Mounaya Galleri som jag har skrivit om hundra gånger innan, lilla butiken Nefertari som säljer en riktigt bra ekologisk hudvårdsserie, bland annat världens bästa fotkräm, och lilla butiken som säljer fina ekologiska produkter från Siwas-oasen.

Lunch på en liten italiensk restaurang som jag hade fått rekommenderad och som visade sig vara precis så bra och trevlig som jag hade hört. Jättegod mat med andra ord. Över lunchen fortsatte vi så klart prata, om nu någon trodde någonting annat.

Som allt trevligt tog även den här dagen slut och nu är jag hemma igen. Ska väl försöka jobba lite i kväll, men det kanske inte blir så svårt eftersom jag nu, tack vare Otta, kan stoppa munnen full med fisk, svamp, rabarber och lakritsrot. Ja alltså salta fiskar, rosa skumsvampar, rabarberstänger och salmiakbalkar. Kolla, kolla, så mycket godis Otta hade med sig till mig:

En JÄTTESKÅL med godis!

TACK Otta för en fantastiskt trevlig dag!

11 kommentarer:

Bloggblad sa...

Åh, vilken lycka att få bli guidad av en som känner till staden!

Saltistjejen sa...

Å vad ROLIGT!!!
Kul att ni fick en sådan underbar dag tillsammans!!!!
JA bloggträffar är ju så himla härliga! iallafall de jag haft.
Nu är jag avundsjuk på ditt svenska godis. ojojoj!
Här är allt svenskt godis slut sedan länge....
Men hoppas på lite påfyllning om någon månad eller så.
KRAMAR!!!

Bloggblad sa...

Förresten, jag kanske skulle göra som Elisabet i Ystad som åkt runt över hela Sverige och hälsat på bloggvänner i ett par veckor... och nu har hon fullt sjå med alla som kommer till Ystad. Vilket vi också förmodligen gör om ett tag...

Marianne sa...

Bloggblad: Jag vet inte om jag är så bra på att guida i Kairo än, lite kan jag men inte alls lika mycket som jag kan om Istanbul. Där kan jag guida rätt bra och har gjort det för alla besökare vi har haft. Men kommer du hit ska jag SJÄLVKLART guida det jag kan!

Vilken annorlunda och rolig semester! Att åka runt och hälsa på bloggvänner i hela Sverige. Haha, jag kan tänka mig att hon har fullt upp! Ystad är en fin stad, jag tycker absolut att du ska åka och hälsa på där!

Hit skulle jag inte åka på sommaren utan vänta till höst/vår. I dag var det bara 39° men luftfuktigheten är ovanligt hög just nu så svetten bara rinner om en. Men jag guidar när du än kommer!

Saltis: Ja visst är det roligt med bloggträffar! Jag hade ju tre när jag var i Sverige och alla tre var toppen! Som du vet!

Det här godiset kommer att räcka ett tag, för jag är rätt snål. Jag får bara äta några bitar åt gången och Klas har snudd på högt blodsocker så han får äta ännu färre : ) ETT KOMMA TRE KILO! Haha, skulle egentligen behöva proppa i mig allt på en gång så att jag gick upp 1,3 kg : D

Hoppas du får påfyllning snart! Kan du inte skicka efter? US tar väl inga importtullar på sånt? Finns det inte på Ikea?

KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Kul med bloggträff! Särskilt när de tar med sig godis kan jag tänka mig! ;)

Suzesan sa...

Jädrans vilken godisskål. Så härligt att ni haft det så mysigt. Åhhhyes! vad fint halsband.

Skulle skrivit innan precis när jag skulle göra det så fick jag ändra mina planer och gå ut.

Natt natt

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Alla som tar med sig smågodis från Sverige är bra och fina människor!!!
Det är snudd på mobbing att lägga in den där bilden med godisskålen när du VET att det sitter en stackars godislös människa i Karibien och läser!

Marianne sa...

Anna: Ja, jag missade ju att ta med det när vi träffades : D Skämt å sido, det var jätteroligt, önskar att fler kom till Kairo!

Kram!

Suzesan: Hoppas det var en trevlig utflykt du fick göra! Tror jag ska ha det ena halsbandet på mig när jag går på bröllop på lördag.

Kram!

Carina: Sorry! Ja du är en av få utlandssvenskar som inte har åkt till Sverige över sommaren. Det är väl du, jag, Saltis och Matilda tror jag. "Alla" andra sitter nog och proppar i sig smågodis för fullt. Hur är det med import hos dig? Kan du kanske beställa svenska varor via nätet? Jag kan inte göra det pga extrema importskatter. Så en påse godis hade väl kostat ungefär 200 SEK i tull ... Om den ens hade kommit fram ...

Truddelutt sa...

Godis är gott! :)
Låter som om ni verkligen hade en underbar dag.

Kramis

Anonym sa...

Marianne, det är portot som är helsjukt. 1 kg godis som inte är speciellt dyrt kostar ett par hundra dollar med porto och att få in i landet...
Men det finns amerikanskt godis här, så jag överlever väl i och för sig!

Marianne sa...

Truddelutt: Godis är så vansinnigt gott! Jag fattar inte att inte Karamellkungen exporterar!

Och dagen var verkligen toppen!

Kram!

Carina: Ett par hundra dollar! Det verkar vara dyrare att ta in grejor till Dominikanska än till Egypten! Här finns också en del amerikanskt godis, och Haribo faktiskt, men inte de goda Haribo-sorterna, bara de som smakar söt gelatin och är äckliga. Det godaste som finns här är Reese's Pieces, DET har jag alltid en laddning i kylen. Salt och sött blandat, perfekt.