fredag 3 juli 2009

Fredagsfrid

Muffins, Cous-Cous och Mums-Mums gillar mat och kommer snabbt springande så fort jag öppnar köksfönstret. För då är det ju så klart en tallrik mat på gång i matbespisningen, aka mitt köksfönster.

Jaha, ni börjar väl snart tröttna på alla kattbilder och någon tror säkert att det här är en speciell kattblogg, men det är det inte och ska inte heller bli. Har bara ingen roligare bild att visa just i dag.

I går när jag skulle till tandläkaren var jag lite tidig, så jag passade på att kika runt lite i affärerna som låg närmast. Downtown är ett område med mängder av affärer av den lite billigare varianten, alltså ingen risk för märkeskläder och dyra priser, samtidigt inte bottenkvalitet utan man kan faktiskt göra en del fynd. Jag köpte mig en tunika (100 SEK) som blir bra till vintern och en liten svart spetsjacka med pärlbroderier (100 SEK) som kanske passar till en röd långklänning jag har. Dessutom fick jag tre par herrstrumpor för det facila priset av 15 SEK. Dem behåller jag inte själv, utan har gett till il-Make.

Är fortfarande alldeles öm i halva munnen efter gårdagens tandläkarbesök, och jag blir alltid ganska hängig dagen efter när jag har fått en stor bedövning. Så jag tror jag ska lägga mig och läsa en stund i stället för att fortsätta plåga er med en massa ointressant bladder.

Ha en skön fredag!

18 kommentarer:

Lisbeth sa...

Hej vad kul det låter allt du berättar, jag har varit i Egypten 4 gånger och älskar detta land :-)
Vi har bara varit i Hurgadha och tyvärr inte kunnat åka den långa vägen som är mellan Kairo och Hurgadha, men någon gång ska jag till Kairo det har jag bestämt :-)
Hur är det att bo i Egypten??
Ni har väl ca 40 grader nu va?
vi var nere en gång på midsommar och då var det hemskt hett,men underbart.

Det skulle vara jättekul att höra ifrån dig.

mvh Lisbeth

Otta sa...

Är absolut INTE trött på dina kattbilder! De små sötnosarna måste visas - även om det är trevligt med andra bilder ibland också!
Kram kram

Matildas fikarum sa...

Jo men nu är det så att vi gillar ditt pladder, och ointressant är det aldrig. Men vila på du, och hoppas bedövningen inte knockat dig helt.

Jemayá sa...

Kattbilder är aldrig fel :). Är de förresten så tama att du t.ex. kan paja dem? Hoppas munverket snabbt blir bra igen! kram

Bert sa...

Så trevligt att du unnade maken 3 par strumpor. Jag menar det är ju helt i paritet med att unna sig själv en tunika och en svart spetsjacka.

;)

Fritt ur hjärtat sa...

Vi kompleterar varandra idag. jag visar fågel och fisk, du mitt emellan:-) Kan jag skylla min dåliga humor på hjärnsmälta;-)

Desiree sa...

Nejdå jag har ännu inte tröttnat på kattbilder. Bra att höra att det känns lite bättre även om du fortfarande är öm i hela munnen. Jag tycker du gör helt rätt i att ta det lugnt och vila med en god bok. Jag tycker du gjorde en hel del fynd i shoppingväg. Bra priser på allt du fick. Jag tycker det är stor skillnad nu när jag är i Sverige när det gäller just shoppandet. Dels hittar jag mycket mer fina kläder som jag fastnar för och dels tycker jag att priserna här är mycket bättre. I alabama handlar jag nästan inget alls faktiskt. Jag brukar spara mig tills dess att jag kommer hit till Sverige. Ha en skön helg och kurera dig från tandläkarbesöket.

Taina sa...

Tänk vad roligt det kan vara att läsa "ointressant bladder"! Bara låta hjärnan flöda fritt ut i fingertopparna. Hahaha!
Inte undra på att de där katterna är hemmastadda i din trädgård om du håller på och matar dem...gulliga är de i alla fall.

Stackars dig som känner dig hängig fortfarande :(
Take a nap!

Kram

Marianne sa...

Snälla Marianne. Fortsätt med ditt ´pladder´ och fortsätt visa bilder på dina små (snart stora) missar.
Vi , åtminstonde jag tycker de här små vardagliga händelserna är nog så viktiga.
Kram från Marianne i Sverige :o)

Suzesan sa...

Tre par strumpor men det var väl snällt:)

Ibland är det skönt att bara pladdra man måste vila tänket ibland. Katterna är så söta så varsågod. Gärna mer bilder.

Krya på dig lite
Kram
/Susanne

Laura sa...

Kära Mariannen, jag tror att jag kan tala för alla läsare då jag säger att jag verkligen inte är trött varken på ditt pladder eller dina kattbilder! De gör ju bara din blogg personlig! :)

Güle güle kullan, säger jag till dina fynd som du har shoppat!

Kram!

Annika sa...

Pladderinlägg blir ofta de bästa inläggen...
Gillas alltid.
Tandis är inte så kul, och visst kan det ömma ordentligt efteråt.
Hoppas att du känner dig piggare idag.
KRAM!!!

Marianne sa...

Lisbeth: Hej och välkommen hit! KUL att du älskar Egypten, det måste jag säga att jag också gör! Det är BRA att bo här, men väldigt annorlunda mot Sverige så klart. Värmen går upp och ner, vi har haft perioder med över 40 grader redan, men just nu håller vi oss på en 35-36, hoppas det förblir så ett tag.

Vi har inte besökt Hurghada än, vi har bara varit så långt söderut som till El Gouna, strax norr om Hurghada. Där var helt underbart, om än lite kyligt när vi var där eftersom det var tidigt på våren.

Jag kikar in till dig lite senare igen.

Otta: Haha, ja det är söta, verkligen. Men ibland kan jag känna mig lite tjatig med katterna : ) Just det, jag ska mejla dig! Absolut!

Kram!

Matilda: Tack. Det var ju inte menat som röstfiske, men tack! I dag kan jag i alla fall tugga nästan normalt och känner mig bara halvvissen. Bättre och bättre med andra ord.

Marianne sa...

Jemayá: Vilket roligt uttryck, det har jag aldrig hört! "Paja" dem. Det betyder "klappa" dem väl? På stockholmska (hela Sverige?) betyder "paja" att förstöra någonting : D

Nej, de är inte så tama att jag får röra dem. Tror de har för mycket vildkatt i sig. Men nu blir de inte dödsförskräckta längre bara för att jag visar mig ute. Och de ligger lugnt kvar i fönsterkarmen utanför köksfönstret när jag står och pratar med dem i genom rutan. De vet ju vem som föder dem ... : )

Kram!

Bert: Hahaha, ja, han fick ju TRE saker, jag fick bara två : D

Simone: Jag kommer in till dig och ser vad som är fågel och fisk. Men du har rätt, gårdagen var verkligen mitt emellan! Ingen dålig humor alls!

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Ja visst hittar man mycket i Stockholm! Jag tror det beror mycket på att där finns en klädstil som man är uppväxt med, så man gillar det automatiskt bättre. Det jag handlar här är oftast antingen "internationellt" typ superrea på Hilfigher eller liknande, eller väldigt speciellt. Tunikan tror jag t.ex. inte att jag skulle ta på mig och gå ut i, men den blir bra som lite mer välklätt hemmaplagg till vintern. Men jag måste helt klart utforska hela den där stadsdelen bättre, för det svämmar över av affärer där.

Kram!

Taina: Problemet i går var att det inte flödade. Ibland kan det flöda av nonsens genom fingertopparna, i går var det mest blockerat kändes det som. Som Simone skrev, en mitt-emellan-dag.

Ja vad gör man med de små sötnosarna när de kommer och piper och tittar på en genom köksfönstret? Det är inte riktigt då man tar fram den stränga basrösten och säger "gå och fånga en rådis" : )

Kram!

Marianne i Sverige: Tack söta du, men i går var det verkligen stopp i fingrarna. Det kändes ungefär som om hjärnan bara innehöll "öööhhh?" som om jag var neandertalare (fast de hade säkert mer i sina hjärnor, vill inte förfölja någon folkgrupp : ) ).

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Visst var det! Han fick ju TRE saker, jag fick bara två och var dessutom tvungen att gå till tandläkaren bara för att han skulle få strumpor : D

Pladder i all ära, men när det känns som om man inte ens kan pladdra? Nu är det bättre!

Kram!

Laura: Tesekkur ediyorum! Simdi cok az turkce hatirliyorum, Istanbula gitmem lazim! Belki Eylülde? Sen Istanbulda o zaman?

Hmm, blev det rätt?

Öptüm!

Annika: Tack, jo jag håller med om att det ofta blir bra när man pladdrar på lite, men i går var det bara helstopp i hjärnan. Nu är det bättre, men det ska bli skönt när jag blir FÄRDIG med den här tanden om tio dar. Verkar som om jag i alla fall slipper rotfyllning ...

KRAM!

Truddelutt sa...

Nehe då, inte blir jag trött på dina kattbilder. De är ju så söta. :)

Tandis är inte kul men ett nödvändigt ont. Men om man får välja mellan att gå till tandläkaren eller att ha tandvärke så väljer jag ju det första.

Marianne sa...

Truddelutt: Självklart bättre att gå dit än ha ont. Men jag tycker att tänder som kan gå sönder är ett himla dumt påhitt från början : )