lördag 4 juli 2009

Lördagslunk

Det här är Jussi. Han är döpt efter Jussi Björling, för han sjunger när han äter.

Lördag i dag och vi har varit och handlat på shoppingcentret. Verkligen storhandlat. Framför allt har vi handlat kattmat, flera tusen ton känns det som. Det går liksom åt en del till tre mammor, tre ungar och våra två egna Stina och Tjorvan. Plus torrfoder till alla de andra utekatterna, bland andra Jussi som ni ser på bilden.

Glad blir man när man hittar Kavlis Räkost!

När vi fikade lade jag märke till att det minsann inte bara är tonåringar som sitter och pillar med sina mobiltelefoner hela tiden. Vid ett annat bord satt tre damer och en herre i 60-70-årsåldern, och de satt hela tiden och pillade med telefonerna. Jodå, de pratade med varandra också, det gjorde de.

Hade tänkt göra Imamen svimmade till middag för jag hittade så fina auberginer, men jag ångrade mig, det blir moussaka i stället. Så nu har jag förberett genom att salta aubergineskivor som ska stå och safta ur sig en timme, enligt receptet.

7 kommentarer:

Desiree sa...

Jo nog kan jag allt tänka mig att det går åt en hel del kattmat till 8 stycken katter. Men det är allt ett väldigt sött gäng kissarn ni har. Låter så gott med moussaka. I love aubergine. Har faktiskt köpt mig en idag som jag skivade och la på grillen. Mums!De finns ju de som lagar moussaka fast utan aubergine men det tycker jag är en fusk moussaka för den äkta ska helt klart ha aubergine i sig. Ha en skön lördag och hoppas att det känns mycket bättre i munnen idag.

Cecilia sa...

Jag säger som Desiree,det är ett sött gäng kissar som ni har :-)
Jag vill ha en katt igen,då vi vet var vi kommer att bo och då barnen är lite större.
På tal om det där med mobiltelefon och att det förekommer i äldre åldrar också.Det här har ju inget med mobiltelefon att göra.men igår kväll så visades en konsert med Tomas Ledin och lite annat smått & gott.Där var det folk i absolut alla åldrar som sjöng med i hans låtar,häftigt att se.
Ha en fortsatt trevlig helg.
Kram!

Suzesan sa...

Första meningen var så rolig för jag läste den flera gånger innan jag kom ihåg MATRÄTTEN!Imamen svimmade haha. Jag tänkte vad har hänt och HUR förklarar du det och sen jaja matRÄTTEN.

Aubergine är så gott. Mums.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Desirée: Moussaka utan aubergine? Det kan man väl inte göra? Då blir det bara köttfärssås med ostsås? Fast vet du, jag var så himla klantig att jag glömde steka aubergineskivorna innan jag la ihop allt! Det gick att äta, men det var så klart inte lika gott som det blir annars. Nå väl.

Fullt slagsmål i morse om maten. Du Lilla vill gärna äta hela tiden, och försöker sno maten för ungarna. Men si det går inte!

Kram!

Cecilia: Visst är det mysigt att ha en katt i huset! Det är så rogivande att sitta och klappa dem och prata med dem. Vill aldrig vara utan, fast när Stina och Tjorvan går bort blir det inga fler förrän vi har flyttat hem till Sverige igen. Det är för stor påfrestning för dem med allt flyttande, för att inte tala om vad det kostar att flytta dem! Så ni gör klokt i att vänta tills ni har bestämt er var ni ska bo!

Härligt att ALLA generationer gillar Thomas Ledin! Att det inte bara är äldre eller yngre. Jag såg honom på tv härom dagen, åren har verkligen varit snälla mot honom!

Kram!

Suzesan: Haha, ja jag glömde visst länka till det inlägget! Det kanske jag ska rätta till. Nä, än har jag inte gjort någonting som har fått varken imamer eller präster att svimma IRL : D

Aubergin är verkligen supergott! Lärde mig äta det i Turkiet där det näst intill är nationalrätt.

Kram!

Annika sa...

Aubergine tillhör det jag inte gillar, konstigt nog, för jag älskar nästan alla grönsaker utom just äggplanta.
Katterna äter och frodas och ni får bära hem mat:-)
Jätteslta är de!
Kramar!!!

Otta sa...

Jussi, vilken misstänksam snygging! Kul att han sjunger när han äter, han är troligtvis evigt tacksam för din hjälp med att finna mat! Katterna i området måste uppleva att de fnnit paradiset på jorden, snälla människor som ger dem mat.

Det var längesedan som jag åt Imamen som svimmade, men jag skulle verkligen, verkligen vilja ha ditt recept om du har lust att dela med dig av det!

Många kramar! Snart ses vi!

Marianne sa...

Annika: Har du kanske inte fått äggplanta som är gott tillagat? Det kan bli lite torrt om man inte tar tillräckligt med olivolja. Fast det är en speciell smak och konsistens, kanske något man måste vänja sig vid? Äsch, det finns så många andra goda grönsaker, så man måste inte alls vänja sig vid något man inte tycker om! När man har provat får man låta bli!

KRAM!

Otta: Haha, jag tror att Jussi sjunger för att tala om för de andra att det är hans mat och inte deras : D

Nu har jag både skickat recept till dig och lagt länken i inlägget, så nu bör du hitta det. Just det, jag har glömt skicka hallonpannacotta till dig. Ska leta upp det receptet nu!

Kram!