tisdag 18 augusti 2009

Älskade katter

Lilla Lull undrar vad jag håller på med, nu igen, med den där manicken framför ansiktet.

Vildkatter är det i princip synd om eftersom de har osäker tillgång till mat, och kärlek brukar de inte få mycket av. Men vildkatterna i vårt område har det nog ganska bra trots allt. När jag var ute och kvällsvattnade blommorna och spolade av altanen från allt damm kom min tyska granne hem. Det visade sig att hon inte alls är tysk, hon är rumänska. Hur som helst är det två rumänska tjejer som bor i källarvåningen i huset bredvid, och att de också matar vildkatterna har jag ju vetat länge. Men bäst vi stod och pratade kom Du Lilla, mamma till Lilla Lull och Lilla Gull gående.

- Åh, där kommer min katt, Missy, sa hon. Hon har två barn också.
- Eh, jo jag vet, sa jag.

Men jag sa inte att hon heter Du Lilla. Och jag sa inte att det är här hos mig de hänger hela dagarna. För om rumänskan adopterar katterna på riktigt så vore ju det väldans bra. Så jag uppmuntrar henne gärna till att det är hennes katt. Kanske ska börja kalla henne Missy också?

Ännu en uppdatering om dadlarna: De blir färdiga i slutet av augusti, enligt mr Ibrahim.

20 kommentarer:

Marianne sa...

Oj, så dålig jag varit att kommentera dina inlägg. Men jag har i alla fall läst om allt du haft för dig. Och så är du gräsänka igen. Hm, din gubbe har det allt bra va, med kräftor och allt som hör därtill. Förresten, kräftor måste väl vara nåt väldigt exotiskt i Egypten eller de kanske inte ens vet vad det är. För inte finns det väl kräftor i Nilen, eller ??
Dadlarna ser ju skitgoa ut. Men jag hoppar gärna över allt som har med daddar att göra.
Men saltljusstakarna kan jag därimot tänka mig ha. De är ju jättefina.
Och naturligtvis är det kul att få lite nya recept. Allt ser så gott ut på dina foton.
Och så dina små missar, det känns så härligt att läsa om dina bravader med dom, som när de ska ha mat, och när du spolar vatten o.s.v. Tänk vilken tur de har som finns just där du bor.
Själv har jag bara mina skatungar som nu är stora skator, men jag ser i alla fall skillnad på ett par av dom jämfört med de vuxna. För ungarna sitter ibland på stenen där vi matade dom och kollar om det det finns nåt ätbart. Och , visst slänger jag ut nåt gott då och då till dom.
Kram så länge från Marianne i Sverige

Saltistjejen sa...

Helt underbar bild!!!!!
Och visst vore det bra ifall rumänskan tar hand om katterna också. Du har ju redan en hel vildskock haha! Fast jag gillar Du Lilla klart bättre än Missy. Men men. Man kan itne få allt.
Du Lilla är dock kasnke svårare att säga på typ engelska än missy. fast på arabiska har jag ingen aning...! :-)
kram!

KARLAVAGNEN sa...

Gillar också Lilla du bättre än Missy, men du har nog en point där som du tänker.

Anonym sa...

Lilla Du Missy, är väldigt, väldigt söt!

Anonym sa...

Vad är klockan förresten och egentligen hos dig i förhållande till Sverige eller något land?
Jag är 6 timmar efter Sverige under sommaren, sen blir jag bara 5 timmar efter.

Suzesan sa...

Haha Du Lilla Missy blir bra haha.
Och Missy Lilla Lull 1 och Missy Lilla Gull 2 haha.

Men hoppas hon tar dem pår riktigt d får de ju ett riktigt hem. Gillar hon katter mycket eller?!

Jädrans vad dadlar på trädet i inlägget under. Ska du prova att torka dem???

Kram
/Susanne

Matildas fikarum sa...

Alla kattnamnen är ju så söta att jag blir tårögd!

Otta sa...

Vilken liten goding! Hon ser ut att vara full i fan! :-) nej, mamman heter Du Lilla och inget annat!

Lite mer om dadlar: just nu ser man ju palmerna fulla, men på alla platser där man inte ser dadlarna med vita "påsar" kring dem kommer dadlarna att gå till spillo, för jag har fått lära mig att man måste sätta på dessa "påsar" för att till viss del skydda dem från solen, men även för att de inte skall rasa ner. Så när man ser dadelträden vid hotell osv gör man inte det utan dadlarna kommer att gå till spillo. Lite tråkigt tycker jag...

Är hemma och sjuk sedan min semester, förkylning nu! Skall försöka släpa mig till jobbet imorgon. Var hos läkaren igår och fick en blodtryckssänkande och kolesterolsänkande, men egentligen ingen förklaring på vad det skulle kunna vara. Förhoppningsvis skall jag bara äta dem under några månader och sedan har det blivit bättre. Hoppas jag! Vill inte ha det så här!!!

Kram

Taina sa...

Härligt att det finns fler som tar sig an dessa katter. Själv är jag mer kattmänniska än hundmänniska. Men nu har vi hund. Jag är nämligen allergisk mot katter.

Du kanske bjuder på godare mat och det är därför de hänger hos dig hela dagarna :D

Kram

Mia sa...

En smart liten kisse det där som har flera hem samtidigt! :-) Katter är intelligenta djur. Du Lilla är så mycket finare och mer originellt än Missy. Kram!

Marianne sa...

Marianne i Sverige: Ingen fara, du ska bara kommentera när du känner för det! Du jobbar väl nu igen, dessutom?

Jag vet inte om det finns kräftor i Nilen, kanske det finns flodkräftor? Eller har kanske krokodilerna längre söderut ätit upp dem? Har inte sett kräftor här i alla fall.

Så ni har skatungar kvar hos er? Vad exotiskt! Tänk att känna igen individuella skatungar, jag som knappt känner igen vad som är skator och vad som är duvor : )

Kramar!

Saltis: Det hade varit toppen om rumänskan tog hand om ungarna och Du Lilla. Men det är bara jag som har försökt fixa med Lilla Gulls ögon, så jag vet inte. Jag fortsätter att kalla henne Du Lilla. På engelska är det nog ett svårt namn, men på arabiska är det extremt lätt. För här tackar man Gud väldigt ofta, t.ex. som svar på Hur står det till? så svarar man Al-Ham-Du-Lillah. Tack gode Gud. Det var lite så hon blev döpt också, Hej Du Lilla som jag sa till henne när hon kom gående första gången lät så likt Al-Hamdulillah : )

Kram!

Karlavagnen: Jag kallar henne Du Lilla när rumänskan inte hör, och det är 99,9% av tiden : D

Marianne sa...

Carina: Fast det är Lilla Lull på fotot! Det är hennes mamma som är Du Lilla.

Vi ligger 1 timme före Sverige. Fast på fredag (tror jag) blir det vintertid för att underlätta fastandet under Ramadan, så då kommer vi att ligga lika med Sverige. Tills de inför vintertid, då blir det 1 timme före igen.

Suzesan: Hehe, nä för rumänskan hör oftast inte när jag pratar med katterna, så de får behålla de namn jag har gett dem : )

Jag struntar i att torka dadlarna, jag vet inte hur man ska göra och det kommer bergis bara dra till sig myror. Gubbsen får ta dem i stället, det är bättre.

Kram!

Matilda: Hahaha, är du lika gråtmild som jag? Jag satt och fällde tårar i dag för att en svensk - Rosling - har gjort succé runt om i världen med sina föreläsningar om tillståndet i världen : D

Marianne sa...

Otta: Ja hon får heta som hon heter, jag behöver ju inte kalla på henne när rumänskan hör : )

Men jag har nog inte sett några träd med påsar! Jag ska kolla extra noga, men till exempel här bakom muren där det ligger en liten farm har de inte heller påsar. Kan det vara olika för olika sorter, om det nu finns 200 olika sorter? Jag ska spana!

Trist att du inte fick svar på vad det hela var, men bra i alla fall att du fick blodtryckssänkare och kolesterolsänkare. Jag hoppas som du att du bara behöver ta det en begränsad tid. Men nu har du en läkarkontakt i alla fall, så att du får kolla upp det här kontinuerligt. Jag antar att du ska på återbesök rätt snart?

Kram och krya på dig!

Taina: Va? Maten? Nä, det måste väl bero på min karismatiska personlighet och intelligenta samtalsämnen???? : D

Kram!

Mia: Ja det är smarta katter! Som tur är har de olika revir, så alla katter som bor på gatan ovanför kommer inte hit. Där finns just nu sex små söta kattungar ...

Kram!

matildas fikarum sa...

Ja, här skvalas det som det aldrig gjort förr, för minsta lilla. Häromdagen var jag tvungen att snyfthulkande ringa min syster bara för att jag sett Oprah's program om utsatta barn och hicka fram att jag tycker Oprah ääär så braaa. Men när jag tänker efter så räcker det med det allra minsta. En mormor som ler mot sitt barnbarn, ett gulligt kattnamn eller något så enkelt som att jag upptäcker nya kvistar i skatboet utanför min balkong.

Emmama sa...

Så mycket finare med Lilla du men vad bra att ni kan dela på ansvaret! :) Helt underbar bild!

Kram!

Marianne sa...

Matilda: Ja, så är det! Jag fällde nyss några tårar när tystnaden efter de första tuggurna mat här utanför förbyttes i ett glatt stimmande av röster.

Emma: Jag tycker också att Du Lilla är finast : )

Kram!

Anna, Fair and True sa...

De lever rena rama lyxlivet de där katterna! Mat på minst två ställen!

Marianne sa...

Anna: Ja och nu får de mat på tre ställen, gubbsen kastar till dem lite när de bryter fastan för dagen!

Truddelutt sa...

Måste kännas bra att veta att någon annan matar katterna när ni flyttar.

Kram

Marianne sa...

Truddelutt: Ja, det är faktiskt en räddning att rumänskorna finns här och matar katterna! Annars hade väl Klas fått gå förbi på väg till jobbet varje morgon : D

Kram!