söndag 2 augusti 2009

Människa igen

Herr Fisk hälsar till Husse och Matte och säger att han mår bra.

TACK söta ni för alla fina krya-på-dig-hälsningar! Det piggar verkligen upp - jag måste säga att blogghälsningar definitivt kvalar in på en bra plats bland husmorsknepen för att bota sjukdomar, för man blir verkligen glad av att veta att alla ni tänker på en!

Nu mår jag bättre, inte helt feberfri men på god väg. Och huvudvärken har gett med sig, det var den som var det jobbigaste. Det var en sån där huvudvärk ni vet som man fick ibland i sin ungdom, då när man i efterhand insåg att det är en dålig idé att dela på en hela punch på bara två personer under köksbordet klockan tre på natten. När man aldrig, aldrig, aldrig mer skulle ens titta åt någon form av alkohol. Sån huvudvärk var det. Och det är rätt fuskigt att få det när man faktiskt inte ens har sett någon dricka någonting.

Om det här var svinflunsan så var den väl inte så rolig, men definitivt inte den värsta flunsa jag har haft heller. Den värsta jag har haft (som jag minns) var när jag första och enda gången vaccinerade mig mot flunsa. Jag blev jättesjuk av den sprutan och är inte pigg på att vaccinera mig igen.

Jaha, men trött är jag fortfarande, så jag får nog gå och lägga mig en stund igen och svara på kommentarer lite senare.

17 kommentarer:

Desiree sa...

Hej Marianne, vad skönt att höra att du mår lite bättre redan. Troligtvis kanske det inte var svininfluensan utan något annat virus. Känn ingen press på att svara på kommentarer utan ta det lungt och vila dig igen så att du samlar krafter för att bli helt frisk.

Suzesan sa...

Haha ja det var en riktigt skithuvudvärk det där. Minns det faktiskt höhöhö.. men inte med punch.Aldrig en droppe till mera. Visst.

Krya på dig mera

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Ha,ha, Punch, jo det kan man nog bli däckad av. Enda gången punchen är riktigt god är ett glas till ärtsoppan tycket jag. Men jag förstår vad du menar, du måste ha mått pyton. Men ta det nu bara lugnt och nyktra till ´jag menar , piggna till, He,he.
Kram från Marianne i Sverige.

StrandMamman sa...

Krya på dig!!! Kram!

Anne sa...

Nej, nej vad hemskt det låter. Men skönt att du känner dig bättre nu! Fortsätt krya på dig! Jag vill bara säga att jag tjuvläst hos dig hela sommaren och hållit mig rätt uppdaterad vad du haft för dig, men inte kommenterat alls (bestämde mig för att min datorpaus måste få vissa begränsningar i alla fall...). Överlag så tycker jag det varit rätt liten trafik i bloggvärlden hela sommaren, eller hur.
Det där med att bli sjuk av vaccinationer, t.ex. influensa känner jag flera som också blivit. Riktigt fruktansvärt dåliga, känns trist när det blir så när man tagit ett vaccin för att hållas frisk liksom...
Jag har en fråga till dig som jag tänkte maila dig framöver, inget speciellt men en fråga jag tror du kanske kan hjälpa mig med bara.

Marianne sa...

Desirée: Tack! Nej, det är nog någonting annat, för Klas har inte drabbats och det borde han nog ha gjort annars. Man tycker att febern skulle ge sig nu, men den är seg. Tack och lov har huvudvärken i alla fall nästan helt försvunnit. Ska ändå försöka jobba lite i dag, ligger efter nu.

Kram!

Suzesan: Ja du vet alltså vilken sorts huvudvärk jag menar. Och man tycker ju att man borde fått ha motsvarande kul då, men icke. Nu är den bättre i alla fall. Och tack!

Kram!

Marianne i Sverige: Tack, jo jag försöker nyktra - nej, piggna - till : ) Haha, som jag sa till Suzesan, om man bara hade fått ha motsvarande kul så ... Jo jag gillar punch, men det blir ju inte lika ofta nu som under studenttiden inte! Som tur är?

Kram!

Marianne sa...

Strandmamman: Tack! Och kram!

Anne: O vad roligt att höra ifrån dig! Hoppas att du har en bra sommar och att du får göra allt det du ville!

Vad roligt att du har tjuvläst! Det är väl ett bra sätt att ändå balansera sin tid på nätet om man tar paus. Det behöver ju verkligen inte betyda att man avstår helt!

Tack! Jag mår bättre nu men febern är seg. Nu hjälper i alla fall Treon så att jag kan fungera någorlunda och huvudvärken är i det närmaste borta.

Jag hjälper dig gärna om jag kan! Mejla du så ska jag göra mitt bästa, bara roligt!!!

Ha det fortsatt bra Anne! Jag ser fram emot att din bloggpaus tar slut, egoistisk som jag är : ) Och det är verkligen segt i bloggvärlden just nu, även om folk börjar vakna till efter semestrarna så smått.

Stora kramar!

Lena sa...

Efter en mycket tråkig och tragisk sommar, då inte ens nätet fungerade, så orkadejag idag gå in på bl.a. din blogg. Hoppas du mår bättre nu, och man FÅR klaga i sin egen blogg. Var ska man annars gnälla nånstans? Krya på dig ordentligt, och pussa på katterna!

Jemayá sa...

hej - nu har jag inte riktigt hunnit med en vecka, ska försöka komma ihåg allt jag ville säga när jag läste upp mig. För det första: välkommen hit sen när ni kommer på er "Finland-runt" resa (:) - vi har gott om utrymme! Du kanske har berättat om det någon gång - men jag måste bara fråga, får du redan behandlingar för ryggen, eller hjälper inget? Hoppas verkligen att du får hjälp - huvudvärken kan ju också komma därifrån, speciellt nu då du jobbar mycket. hmmm, det var något annat också, men nu kommer jag inte mera ihåg vad :)...glad att höra att du är på bättringsvägen i varje fall. ja förresten, jag vaknade också upp ur en mardröm en natt då "min" Daniel var hos sin pappa - jag var vettskrämd och vågade inte ens gå på toa. Det var FÖR tyst och hade börjat bli mörkt...hu det var hemskt, låg stel jättelänge tills rummet lite lystes upp när några bilar körde hem i natten (då först kom jag på att tända lampan...)! Tänk att man än som vuxen kan bli så "indragen" i drömvärlden! stor kram!

Saltistjejen sa...

Å vad skönt att du är bättre!
kram!

Marianne sa...

Lena: Nej, men det där låter riktigt jobbigt. Har inte hunnit in till dig på evigheter, men jag kommer i morgon. Sköt om dig ordentligt, hoppas att det inte är allt för illa hos dig!

Kram på dig!

Jemayá: Ja, när vi åker på Finlands-turné måste vi absolut ses! Det lär väl dröja ett tag, men en vacker dag så!

Visst är det konstigt att man blir så påverkad av mardrömmar ibland. Normalt är det jobbigt att drömma mardrömmar (även om jag inte gör det så ofta), men så där illa brukar jag inte ta vid mig. Samma som du, man ligger där och lyssnar och tror verkligen att det ska hända någonting. Tur att det inte gör det!

Jag har provat en del olika behandlingar för ryggen, just nu har jag väl gett upp. Ska prova en triggerpunktsmassör som finns här i stan, har bara inte blivit av. Träna är jättesvårt, för jag får bara mer ont av det. Har till och med provat vattengympa med privat tränare just för att det skulle vara anpassat till mig och för att folk säger att man inte ens får träningsvärk av vattengympa. Jag fick ett nytt diskbråck ... Jaja, för det mesta är det rätt okej ändå, man lär sig leva med det. Det är bara ibland det blir så där överjobbigt.

Kramar!

Saltis: Ja det är skönt!

Kram!

ab sa...

Får väl nästan hoppas att det VAR svinflunsan, för då är du ju immun nu! Min läkargranne säger att färre dör av svinflunsan än av vanlig flunsa - men det blir fler totalt sett därför att fler blir sjuka.

Laura sa...

Vems är fisken? Den måste vara besläktad med våran lilla Ates, för de ser nästan precis likadana ut! :)

kram!

Marianne sa...

ab: Ja, jag hoppas faktiskt att det var det så att man slipper sen när alla andra är sjuka. Och jag har också sett det på statistiken, att mortaliteten är lägre i procent sett än vanliga flunsor, så jag är inte särskilt orolig ändå. Jag har inga bakomliggande sjukdomar och lär knappast bli gravid. Haha, inte för att det hade blivit jungfrufödsel i så fall, men gumfödsel hade också varit lite fantastiskt. Nä, nu flummar jag ut.

Laura: Det är våra Trevliga Grannars fisk som jag sköter om när de är på semester. Förra året tog jag livet av en tio stycken, det är bara han kvar. : )

Så ni har fisk? Det visste jag inte. Jag visste bara om alla katter på bakgården!

Kram!

Taina sa...

Fy för influensor och baksmällor! Den ena kan man ju styra men den andra är ju hopplös när den anfaller en. Skönt att höra att det gått över. Feber blir jag så himla ynklig av. Räcker med att kvicksilvret kryper ett streck över 37 och jag är sjuk! Förresten vem använder kvicksilvertermometrar idag! Jajaja, det var mer en liknelse för nu är ju allt digitalt.

Låt kropp och knopp vila i sin egen takt. Kommentarssvaren kan ALLTID vänta.

Kramen

Marianne sa...

Taina: Jag är likadan med tempen, det räcker med ytte-pytte för att jag ska bli sjuk. Haha, det låter bättre med kvicksilver som kryper upp. Vad ska man annars säga? När elektronerna vrider sig? Nä : D

Men nu mår jag bra igen!

Kram!

Laura sa...

Oj, jag märkte inte ditt svar förrän nu! Hade totalt glömt bort att jag hade kommenterat här... :P Ja, ja, så kan det gå! :)

Jo, vi har en liten guldfisk som heter Ates, nästan på pricken lik den som är på bilden! I början var de två stycken (men den andra var svart och var någon annan sorts fisk), men den dog efter ungefär ett halvår. Vi köpte egentligen fiskarna i present till Ahmets systerson Ceyhun för två år sedan, men så tyckte det att det blev jobbigt med dem och så fick vi lilla Ates. Nu har han/hon simmat runt hos oss i snart ett år, och verkar trivas ganska bra. :)

Kram!