torsdag 6 augusti 2009

Upp-och-nervända världen

Muffins tar sig en tupplur i köksfönstret.

Jag skulle precis hoppa in i duschen vid lunchtid eftersom jag höll på att drunkna i min egen svett i värmen, när Maken kom hem för att hämta en tröja eftersom han höll på att frysa ihjäl på kontoret.

Har ni någonsin varit SUGNA på att dammsuga? Nej, tänkte väl inte det. Men vad tror ni händer när jag sitter här och måste intensivjobba? Jo, jag blir SUGEN på att dammsuga, stryka lite, pyssla med växterna och kanske sy i en knapp eller två! Jag lovar, om jag inte hade ett jobb att göra skulle jag inte ha den minsta lust att dammsuga eftersom jag fullkomligt och absolut hatar att dammsuga.

16 kommentarer:

Anne sa...

Hehe, ja det där är ett fenomen jag själv så väl känner igen. Allting annat lockar, t.om. dammsugning och strykning. Allt för att slippa ta tag i det arbete och det man måste göra. När du börjar städa ugnen, DÅ har det dock gått för långt....

S w e F l o sa...

Jag har exakt samma problem, specieltl om arbetet går lite segt, då måste jag helt plötsligt göra en massa som jag annars inet skulle ha haft den minsta lust med... !

Carina sa...

Men så är det ju, man kommer på allt möjligt. Jag kan till och med lura mig själv om jag är pressad inför en deadline och vet att jag inte kommer att vara nöjd med resultatet om jag inte får lite mer tid, då kan jag få för mig att köket MÅSTE ju målas om, växterna behöver ny jord och en massa annat dumt.
Dammsuga klarar jag mig ifrån - det finns inte dammsugare här!

Kina sa...

Ha ha ja så kan det bli. Jag och en väninna pratade faktiskt om dammsugning idag. Att ju mer det rasslar i dammsugaren ju roligare är det och man tänker, vad RENT det blir. Inte hur mycket skit och smut det fanns.

Saltistjejen sa...

Hahahahaa!!!
DET tycker jag låter exakt som jag brukar känna när jag MÅSTE göra ngt som jag egentligen inte alls har lust med....
Själv hatar jag också att dammsuga faktikst. Det är verkligen den allra tråkigaste formen av städning. Även om det ofta är den mest effektiva...
Vår dammsugare är dessutom KASS vilket inte gör det roligare. Men att lägga ut en massa pengar på ny dammsugare nu känns också såååå tråkigt. Så det har inte blivit av. Man harvar på med den gamla dåliga....
Haha, jag brukar igalnd "rolla" mattan framför soffan för dammsugaren är så dålig att den inte alltid suger upp alla hårstrån som är där. Både mina och katternas. Men rolla går super. Önskar bara att det fanns rollar som var STORA. Den vi har är ju egentligen till för att ta bort hår o ludd från kläderna och det tar en evig tid att rolla mattan. MEN jag tycker faktiskt det är roligare att rolla den än att dammsuga den.... Katterna tycker defintivt det är roligare med rolern!! Tazo brukar vilja jaga den.... :-)
Kram!!!

Bloggblad sa...

Det heter nånting det där... prokastinera, tror jag. Jo - nu googlade jag, jag mindes rätt. Lider av det både nu och då...

Fast när jag vill, gör jag undan saker fort. I dag har jag skrivit tre verser julsång... men inte vågat skicka iväg det än.

Suzesan sa...

Hahaha ja just det så brukar jag med göra. Så gjorde jag alltid när jag pluggade. Jädrans vad mycket jag hade att göra dååå. Ibland så gick jag fram till böckerna och åtminstone öppnade dem!!Ska bara och ska bara...hahaha.

Åhh så stor Muffins har blivit en riktig fönsterprydnad.

Kram
/Susanne

Christel sa...

Hej! Jag lider av det motsatta, vill inte dammsuga eller rolla upp hår och grus, vill inte städa, vill bara åka direkt till stranden, bränna axlarna lite mer och sitta och läsa min urspännande bok: Hypnotisören av Lars Kepler, vem det nu är...!? Kram till dig och katterna.

Taina sa...

Håller med! Dammsuga ÄR inte roligt. Men strykning gillar jag. Faktiskt. Det är rogivande. Sedan kan jag ju kombinera det med en bra film. Just det, intensivjobba var det. Det måste jag också göra. NU!

Kramen

Marianne sa...

Anne: Hahaha, ja DÅ har det gått för långt, det håller jag fullständigt med om. Hmm, ugnen var ett tag sedan ... : D

Kram!

SweFlo: Det är nackdelen med att jobba hemma. Hade man suttit på ett kontor hade man varit tvungen att koncentrera sig. Inte hade man börjat städa i alla fall!

Kram!

Carina: Ett helt land utan dammsugare? Du bor i Paradiset!!! Där vill jag också bo!!!

Kram!

Marianne sa...

Kina: Haha, det är det som kallas Positive Thinking! Men det är faktiskt lite roligare att städa om det är lite lortigt så att man ser skillnad. Annars blir det liksom onödigt jobb : )

Saltis: Ja visst är det hemskt att dammsuga! Det är helt okej att skura golvet, men att dammsuga är pesttråkigt. Den bara slår i allt och sladden fastnar och räcker inte preciiis de sista fem centimeterna och ... Blä! Vi har visserligen en som är rätt bra, men ändå. Haha, ja du skulle behöva en jätteroller. Men du, du bor ju i Amerikat, nog måste väl det finnas en supersize roller : D

KRAM!

Bloggblad: Vad roligt att få komponera julsånger! Du får väl Stim-pengar för den musik du gör? Det ska du ha om den används offentligt!

Haha, jo, prokastinera är jag bra på, men jag var duktig i går och gjorde klart kapitlet som jag skulle.

Marianne sa...

Suzesan: Ja hu, när man pluggade ja, då fanns det mycket annat som var väldans mycket viktigare. Men jag var rätt duktig på att bära med mig böckerna överallt ...

Muffins o kompani är så himla fina. Synd bara att de fortfarande är rädda. De liksom skvätter iväg när man kommer. Småttingarna får jag däremot klappa.

Kram!

Cristel: Haha, ja det förstås, om valet står mellan dammsugning eller solbrända axlar är ju inte valet särskilt svårt! Så Lars Kepler är bra? Jag tror jag har hört namnet tidigare, ska kolla om han finns som e-bok!

Kram!

Taina: Ja det är väl det som är bra med strykningen, att man måste kolla på en bra film eller någonting kul på tv. Ja för utan underhållning så går det ju bara inte! Stryka måste jag visst också. Kanske ska ta det i kväll.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Svenskan har ju "fika" men tyvärr inget ord för "procrastinate"! Detta underbara ord och aktivitet! ;)

Marianne sa...

Anna: Haha, ja det är nog en universal syssla! Fast säger vi inte "skjuta upp till morgondagen"? Jo, nu slog jag upp det: dra ut på, förhala, skjuta upp.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jo, så kan man ju säga men det känns inte som det ändå fångar betydelsen av ordet tycker jag

Marianne sa...

Anna: Sant!