lördag 15 augusti 2009

Mycket pyssel

Sandkudde.
Även den från Siwa-oasen. Det är en liten, liten kudde fylld av sand som man lägger under nacken för att få stöd. Och tro't den som vill, men jag har vaknat utan huvudvärk två morgnar i sträck nu! Och jag är alldeles kär i det broderade motivet.
(Det är inte ett foto, jag fuskade och skannade in den.)


Ibland är det mycket att pyssla med på helgerna.

Städa efter målare som äntligen är klara på framsidan.
Veckohandla mitt i kaoset som uppstår när alla ska handla inför Ramadan som börjar om en vecka.
Tvätta och stryka så det finns kläder till Makens resa.
Mata innekatter.
Mata vildkatter.
Mata vildkatter.
Klippa bort skräpgrenarna från boganvillorna.
Oroa sig för var den ena eller andra kattungen har tagit vägen.
Mata vildkatter.
Mata vildkatter.
Mata innekatter.
Mata vildkatter.
Mata sig själv och Maken.
Jaga kattunge och försöka tvätta bort var och droppa antibiotika.
Få ett bryt när katten Stina välter ut ett liiitet, liiitet glas med öl som blir rena flodvågen över tangentbordet.
Och läsa senaste deckaren av Barbara Nadel som utspelar sig i Istanbul och som jag fick av Otta.

Så det blev inte så mycket tid för bloggen.

17 kommentarer:

Kersti sa...

Så kan det bli. Ibland önskar man att det fanns fler timmar på dygnet.

Otta sa...

Hej kära Marianne! Tack för en superfin torsdag! Nour var glad för att träffa dig, han gillade dig direkt. Hoppas att du får nöja av böckerna, Nadel vet jag att du kommer att få glädje av.

Resan hem gick bra! Det är dock så att när jag ar borta så lång tid som en månad då längtar jag till sist hem, men nu sitter jag här och längtar tillbaka till Egypten och Nour igen!

Berätta när du skall till Stockholm så fixar jag in ett jobbesök dit! :-) Jättekul att träffa dig och se en del av Zamalek som jag och Nour inte hade sett innan. Nu skall jag äta köttbullar!!!!

Många kramar!

Musikanta sa...

Jag har varit borta ca 14 dar utan dator, men nu har jag läst igenom allt vad du skrivit sen sist även om jag inte kommenterat. Ebba (ny bekantskap) skrev till mig om Show and Tell och att hon fick adresserna genom dig. Men det har väl inte börjat än, eller hur?

Har inte orkat göra något hushållsarbete mer än att tvätta några maskiner och packa upp resväskorna.

Jetlagen var värre när jag kom hem än när jag kom till Kina. Hade migrän hela dagen i förrgår och behöver gå och lägga mig och sova ett par timmar vid femdraget varje dag. Vaknar pigg som en mört kl. 4 på morgonen. Må så gott!

Varma kramar/M

Suzesan sa...

Haha det var hemskt vad vildkatterna äter:)

Hoppas söndagen blir bra.

Kram
/Susanne

Fritt ur hjärtat sa...

Låter verkligen ansträngande! Förstår att du inte bloggat så mycket:-)

Marianne sa...

Kersti: Ja visst hade det behövts! Samtidigt är de ju sååå skönt att få gå och lägga sig efter en dag när det har varit fullt upp - då kan jag titta på klockan och tänka NU får jag gå och lägga mig! Knäppt!

Otta: HEEEJ sötnos! Skönt att höra att hemresan gick bra! Du kan hälsa Nour att jag tyckte om honom också, en mild och fin människa med hög intelligens!

Jag har redan börjat på Ikmen, så klart! Fick skynda mig att läsa klart den jag höll på med : ) Alla böcker är alltid till glädje, att det är några skandinaviska författare med gör knappast saken sämre.

Jag säger absolut till när jag ska till Stockholm, men några fasta planer finns inte än mer än "till hösten".

Ha det nu gott och tänk på att du slipper svettas ihjäl där hemma i alla fall!

KRAM!

Musikanta: Välkommen hem! Hihi, jo jag fick lite skvaller om var du höll hus, jag trodde annars att du var i Stockholm hos barnbarnen. Hoppas jetlagen går över fort, det är så jobbigt. Annars tycker jag det brukar vara jobbigast när man åker österut, men jag kanske minns fel, det var länge sedan jag korsade världshaven (inte för att det är världshav till Kina, men du förstår vad jag menar).

Nej, Show and Tell drar väl inte igång igen förrän i september när alla är hemma igen, skolorna har börjat och vardagen är åter. Men jag minns inte alls vem det är som håller i temat för september! Nå, det lär ge sig.

Hoppas nu att migränen håller sig undan och att du piggar på dig!

Kramar!

Marianne sa...

Suzesan: Haha, jo det blir så där. Särskilt när bara en av småungarna finns på plats vid en måltid, sedan dyker den upp och då kan jag ju inte för mitt liv tycka att "du får passa mattiderna" utan måste ju se till att även den får mat. En stund senare dyker Muffins upp och är hungrig, sedan kommer Mums-Mums ... och så där håller det på ibland. Nu när vi har haft målarna här har det ju varit extra stökigt också, så katterna har liksom kommit ur rutinerna : )

Kram och ha en bra söndag du också!

Simone: Haha, vet inte om det har varit så ansträngande, men det har varit så där att det har gått i ett så dagen bara tar slut helt plötsligt. Förmodligen beror det på ineffektivitet, men det kan man väl tillåta sig ibland : )

Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Men det låter ju som om du har det ganska bra fast har varit bizi.
Jaga kattunge och droppa antibiotika? Vad händer och den lille som var borta, kom den tillbaka?

Ebba sa...

Så skönt Marianne att du har hittat en kudde som hjälper mot huvudvärken. Det är viktigt med kuddar har jag märkt. Själv kan jag inte vara utan min gamla låga tempur.
Det är Mais oui som håller i septembers fredagstema. På Christels blogg finns en lista vilka ämnen vi ska fundera över.
må gott i värmen. I gamla Svedala är det moderata 20 grader vilket gör att man kan orka med att tvätta fönster och annat som står på dagens program....Ebba

Taina sa...

Hahaha, många vildkatter där att mata har jag förstått.
Tur att maken och du hinner få en bit mellan varven.

Den där kudden låter ju som ett riktigt bra medikamente mot din huvudvärk! Motivet kanske du kan förklara, iaf det där röda som kommer flygande?

Kramen!!

Tina sa...

Du skulle kunna lägga dig ner en stund och vila också! Det är jättebra "helgpyssel". Snart ska jag själv lägga mig och "helgpyssla" på min nya spikmatta!!!

susanne sa...

OK då förstår jag varför fikonen var slut på konsum. Brukar köpa några påsar fikon emellanåt och nu var det soprent i hyllan.. till och med aprikoserna var slut!
Dags för Ramadan var alltså svaret!?

Ha det så gott!
Kramen!

Marianne sa...

Karlavagnen: Nya kattungar. Här kan du se:

http://nyaaventyr.blogspot.com/2009/07/man-vet-aldrig.html

http://nyaaventyr.blogspot.com/2009/07/vad-ska-jag-gora.html

Lilla Lulls ögon är bra nu, men Lilla Gulls får jag ingen ordning på. Förmodligen därför att hon sprattlar för mycket, så jag har svårt att hålla henne och tvätta och droppa ögondroppar.

Ingen är egentligen bortsprungen, men ibland smiter de iväg och då går mamman här och jamar och vill att jag ska leta rätt på dem. Eller så har mamman och ena ungen gått iväg och då är det en ensam unge som vill att jag letar reda på de andra. Typ så ...

Ebba: Aha, just det, när du säger det så minns jag! Topp, då ska jag gå in till Christel och titta på listan!

Ja det är jätteviktigt med kuddar. Det här är bara en liten stödkudde för nacken som jag har tillsammans med den vanliga dunkudden.

Taina: Ja du, ibland undrar man. Du vet när katterna sitter i köksfönstret och glor på en för att man försöker göra lite frukost till sig själv och man försvarar sig med att "ni har faktiskt redan fått, det är bara JAG som inte har ätit än", då kan man undra om det inte har gått för långt. The Crazy Cat Lady : D

Hehe, den heta solen?

Kramar!

Marianne sa...

Tina: Sånt helgpyssel får jag ägna mig åt sedan när boken är klar. Fram tills dess (cirka en månad kvar) blir det bara arbete eller sånt som måste göras. SEN ska jag lägga mig raklång och bara läsa och glo på tv och liknande!

Låter skönt med spikmattan.

Susanne: Ramadan är svaret! Man bryter fastan helst med dadlar, men om det inte finns så är ju fikon och aprikoser näst bäst. Och de frukterna använder man säkert till en hel del matlagning också. Nu är det alltså dags för köttårta igen ...

Kramar!

Petra H sa...

Vilka underbara handarbeten du hittar i Egypten!!
Hi hi, det verkar handla mest om mat under din helg...

Saltistjejen sa...

Helt underbar tycker jag den är!!!!!!
och du, dina små vildbattingar verkar ta mycket av din rid! MEN jag gissar att de ger minst lka mycket tillbaka! Kankseinte i tid, men i annat!
KRAM!!

Marianne sa...

Petra: Haha, ja alla ska ha mat hela tiden. Det finns helt otroligt vackra handarbeten här, bara man tar sig ut från turistshopparna. Fast det är väl alltid så det är, som turist ser man mest bara skräpet, pyramiderna av plast och liknande. Och det är ju inte det man vill ha, man vill ha det här speciella.

Kram!

Saltis: Ja de där småttingarna vet hur de ska göra för att jag ska komma springande. Piiip, piiip. Det räcker! Råkade duscha Lilla Gull i dag när jag vattnade blommorna, såg inte att hon var där. Men hon sprang inte, hon bara ruskade lite på sig!

KRAM!