tisdag 25 augusti 2009

Sjuk

Orsaken till att jag inte har synts till i bloggvärlden senaste veckan är att jag är sjuk. På något sätt. Vilket sätt vet jag inte än. Det kan vara allt från klimakteriebesvär in absurdum och viss stress till vad som helst. Jag har ingen feber och jag har inte ont någonstans, men jag har på ganska kort tid tappat alldeles för många kilon. Och med en väldigt låg utgångsvikt blir det katastrof. Det var därför jag köpte en våg i måndags, för att se om det var brallorna som hade blivit så stora så jag bokstavligen tappade dem (jo, man får skratta) eller om det var jag som hade krympt. Det var jag som hade krympt.

Jag vågar inte tala om vad jag väger. Det är inte roligt.

Nej, det är inte vågen som väger fel, min Trevliga Granne vägde sig på den och den stämde eller vägde möjligen lite för mycket.

Jag har inte anorexi eller andra matproblem, har aldrig haft. Även om jag aldrig har varit stor i maten har jag alltid ätit, och jag har inte ätit mindre under sommaren än jag har gjort tidigare. Så det är inte själva maten det är frågan om. Just nu äter jag i stället mer än normalt och ser till att proppa i mig så mycket kalorier det bara går. Vad sägs om tonfiskröra med majonnäs, mannagrynsgröt kokt på grädde med mycket smör och så mycket socker att en femåring hade trott sig vara i paradiset? Coca-Cola i stället för vatten, cirka 2 liter om dagen. Grädde i kaffet i stället för mjölk, och socker så klart. Jag har gått upp fyra hekto. Det är jag glad för.

Nu har jag kontaktat försäkringsbolaget och de ska skaka fram en bra läkare till mig. Så får vi se vad han/hon säger. De ska höra av sig under dagen.

Jag vet inte om det beror på chocken, men jag har ingen som helst ork i kroppen. Och jag försöker hela tiden spara på varenda liten kalori- och energimolekyl. Så jag försöker göra så lite som möjligt just nu och vila så mycket som möjligt.

Och jag har svårt att koncentrera mig på annat än det här. Samtidigt har jag inte riktigt velat ta tag i det hela förrän Maken kom hem och jag fick pratat med honom om problemet, speciellt inte skriva om det här så att han skulle får reda på det genom bloggen. Nu är han hemma och jag har åtminstone kontaktat försäkringbolaget, som sagt.

Det här kanske blev lite för privat, men vad tusan, det är mig det handlar om, ingen annan.

Jag återkommer, både här och på era bloggar.

46 kommentarer:

Desiree sa...

Stor kram till dig. Jag hoppas att du inom snar framtid känner dig friskare, starkare och bättre och även går upp i vikt som du ska. Det är inte kul att vara bekymmrad över sin hälsa. Det spelar ju ingen roll om man får äta allt gott i världen man vill för man njuter ju inte då man inte mår bra och är orolig. Jag tycker du har gjort helt rätt i att kontakta försäkringsbolaget och se till att komma till någon bra läkare så att du kan få en diagnos och kolla upp vad som är fel. Kanske har du råkat ut för någon parasit eller mask av något slag som går att medicinera bort relativt enkelt. Jag hoppas som sagt att du snart får reda på vad det är och kan påbörja behandling och att du också får må bättre snart. Jag förstår att du känner dig trött och utan ork om du rasat så i vikt. Sköt om dig och ta det lungt. Spar på krafterna. Jag tänker på dig och önskar dig verkligen snabbt tillfrisknande.

Stor kram.
Desiree

Bert sa...

Hoppas att det reder ut sig till det bästa.

Det är trist att vara sjuk.

Marianne sa...

Men kära nån. Nu måste du tänka enbart på dig själv och bara vila. Och så hoppas jag verkligen att du får kontakt med en bra läkare som kan hjälpa dig på alla sätt.
Tänker på dig massor och hoppas, hoppas att du piggnar till snart.
Många krya på dig kramar kommer här.

Fransyskan sa...

Med maken och läkaren som tar hand om dig hoppas jag att du kommer i form på nolltid!

KARLAVAGNEN sa...

Stor kram! Du ska se att detta ska gå bra! Så ska du vila, kanske byta miljö? Se vad läkaren säger och get a second opinion också!

KRAAAAM!

Otta sa...

Usch, vad tråkigt Marianne! Ja, du minns säkert mina senaste veckor!

Det är så orättvist! Tänk om det var så enkelt att du kunde få lite kilo av mig istället (som jag inte behöver :-)), lite som att ta in och ut pengar på banken. Det hade varit mycket bättre!

Har du någon aptit? Du verkar ha en ganska radikal diet, men har man ingen matlust nu, så är det svårare. Automatiskt tycker jag att matlusten minskar när jag är i värmen i Egypten och trots att jag kan dricka mycket citronjuice där med mycket socker i, så går jag alltid ner.

Jag hoppas inte att du arbetar nu, utan tar det lungt! Läsa och titta på kissarna!

God bättring - snabbt!
Många kramar

Ebba sa...

Kära Marianne. Så gräsligt att höra att du mår så dåligt. Jag håller tummarna för att du hittar en bra läkare som snabbt kan ställa diagnos så du kan få behandling.
Sköt om dig väl. Du ska räcka länge.......kram från Ebba

Tina sa...

Skickar ett stort krya på dig här och hoppas att du snart får krafterna tillbaka. Jag gillar ju att läsa dina inlägg, ju...

Mia sa...

Sköt om dig. Hoppas du mår bättre snart och att du får kontakt med en bra läkare. kram!

Taina sa...

Kära, söta Marianne!
Jag hoppas verkligen du kommer att må bättre snart och att du får tag i en bra läkare som kan hjälpa dig. Kan det bero på stress?

Skickar härmed massor av krya på dig kramar!!!

Grekland nu sa...

Många varma kryapådej-kramar kommer från mej också - har saknat dej de här dagarna!

Victoria sa...

Helt rätt att försöka komma till doktorn så fort som möjligt - det där lät inte roligt!! Ta det nu lugnt och försök att inte oroa dig för mycket så blir det säkert bra snart! Många, många kramar/Vic

S w e F l o sa...

Och här oroar jag mig för att jag går upp i vikt! Att gå ne ri vikt (ofrivilligt) är inte kul! Snälla, snälla gå till en doktor och minimum gör blodprov! Det kan ju vara allt möjligt från binnikemask till ja vad som helst! Min kusin hade samma problem och hon hade fått en sådan där mask. Hon åt och åt men rasade i vikt, och hon var ju helt normal i övrigt. Så det kan ju vara värt att testa! Hoppas verkligen att du får rätsida på detta SNART! Kram!!!

Anonym sa...

Åh kära Marianne, det låter inte alls bra. Bra att du har tagit kontakt med försäkringsbolaget och att du ska få träffa en läkare. Jag håller tummarna att de hittar snart vad det är och kan fixa det.
Min bror väger inte heller mycket och han fick en parasit när han var i Tyskland i våras, han är fortfarande inte bra... Det var visst en parasit som man inte kan ta bort! Det är verkligen inte roligt att se när redan smala människor tappar vikten så där.
Stora krya-på-dig-kramar!

anna of sweden sa...

Oj, Marianne. Det låter jobbigt. Hoppas, hoppas att det snart vänder och du får känna dig frisk och kry igen! Kramar!

Suzesan sa...

Åhh men Marianne bra att du skrev om det för jag var lite orolig. Inte alls för privat. Tycker jag. Jag tänker lite som Desiree där...med att Jag tänkte på nån mask eller parasit.
Hoppas det är nåt du kan få bort direkt.

Ät ät ät så mycket du kan men jag såg ju på menyn att den går inte av för hackor. KRYA PÅ DIG.

Det kan ju vara att kroppen fått en chock. Låt läkaren göra en ordentlig undersökning.

Ät flera gånger om dan. Tänk inte på bloggen. Tänk på att sköta om dig.

Det kan ju vara att du trots allt har ätit för lite i värmen. Så du svettats ut det direkt. Hoppas det är nåt enkelt.

Kramar
/Susanne

Laura sa...

Aj, aj, det låter inte bra! Bra om du får tag i en läkare så fort som möjligt så du får reda på vad det är för "fel" på dig! Tycker inte alls att det är för privat för att skrivas om på bloggen, du kan ju kanske få hjälp eller råd av någon annan som är eller har varit i en liknande situation!

Styrkekramar från mig här i Istanbul!

Emmama sa...

Finaste Marianne! Vad tråkigt för dig! Jag håller tummar och tår för att du snart mår bättre och blir starkare i kroppen!

STOR KRAM!

Anne sa...

Kära, fina Marianne. Stackars liten.
Så här ska du inte behöva ha det. Vad bra att maken är tillbaka och att du kontaktat försäkringsbolaget. I skrivande stund kanske du redan har fått höra mer därifrån och har en läkartid inbokad. Det här kommer bli bra, men bra att du nu ska till läkare och få viktnedgången och orkeslösheten undersökt. Som sagt, jag är säker på att det inte är nåt stort eller svårt att åtgärda men inte bra att gå hemma och inte må riktigt bra, oroa sig och se vikten minska. Vila, ta det lugnt. Massor med kramar!!!

Jenny sa...

Och jag som inte varit här inne på hela sommaren! Stackars, stackars dig, jag hoppas verkligen att det känns bättre snart och framförallt att du får träffa en bra läkare snarast!! Ta väl hand om dig, och tänk inte på bloggen, vi finns alltid här när du är tillbaka igen!! Största bamsekramen!!

Kersti sa...

Stackare fy så oroligt. Bra att du tagit tag i det. Jag håller alla (båda) tummarna för att du träffar en duktig läkare som kan hjälpa dig.

Annika sa...

Marianne!!!
Det låter inte roligt det där...Hoppas att du snart får reda på vad det kan vara, att det tas många prover på dig.
Jag har undrat, och jag har saknat dig, och jag har sett dig på min sitemeter...
TÄNKER på dig, håller alla tummar och saknar dig i blogosfären. men nu ska du bli stark igen och sen kan du bita tag i egen blogg i första hand, och sen i andras bloggar...
jättestor och varm kram!!!

Lena sa...

Hoppas verkligen du får tag i nån läkare fort! Och att du börjar gå upp i vikt snart. Klart att du blir orolig, och det gör ju inte saken bättre. Stor kram till dig!

Anonym sa...

Tänk på dig själv nu, ta till vara all energi och allt positivt runt omkring dig.
Och bli BRA igen.
KRAM

Saltistjejen sa...

Å vännen!!!
Vad skönt att höra att mnaken är hemma igen hos dig iallafall! DET måste kännas skönt att ha honom där. Det är än värre att vara orolig när man är ensam.
Jag hoppas verkligen att du kan få träffa en läkare snart. Och göra en ordentlig undersökning.
Å va jag hoppas att du snart ska få en förklaring till detta och FRAMFÖRALLT att du snart ska må bättre och börja lägga på dig lite igen!!! :-)
Tänker på dig!!!!!
KRAAAM!!!!!

Anonym sa...

Oj, det lät inte så bra. Det är förhoppningsvis inget att oroa sig för men bra att du skall få träffa en läkare. Krya på dig och hoppas att du snart känner dig bättre. kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Sköldkörteln ligger väl nära till hands att fundera lite på. Tänker på dig! Stora kramar!!!

Desiree sa...

Skickar bara en bamsekram till dig och säger att jag tänker mycket på dig och håller tummar och tår för snabbt tillfrisknande och att du snart får en diagnos och någon behadling så att du kan koncentera dig på att bli frisk. Det värsta är ju ofta innan man fått en diganos. Att inte veta, att ständigt gå runt och oroa sig tär också på de krafter du har som du behöver spara in på. Nötter är ju också bra om du vill få mycket bra näring och inte orkar äta så mycket. Dessa är som sagt nyttiga och innehåller bra fetter och rejält kaloririka. Ta dig en näve här och där under dagen av dina favorit nötter.

Molly sa...

Hoppas att du får bra hjälp av doktorn och att du snart kryar på dig!

Bloggblad sa...

Liksom de andra hoppas jag också att du får hjälp. Kram på dig - försiktigt alltså...

Musikanta sa...

Käraste Marianne!
Jag blir ledsen när jag hör att du inte mår bra - jag har saknat dig på min blogg!

Det låter som om du skulle behöva åka hem till Sverige och lägga in dig på ett bra sjukhus några dagar för observation och bli ordentligt undersökt med provtagning etc. Det räcker inte bara med att besöka en läkare en gång så där, tror jag.

Väger man så lite som du har man ju ingen motståndskraft för infektioner etc. Mirren valde Ersta sjukhus (privat) när hon skulle opereras för gallsten eftersom hon skulle fått vänta i ett halvår annars. De fixade operation på tre veckor...Hon var mycket nöjd med den omsorgsfulla och kärleksfulla vård som hon fick där.
Jag skulle inte vänta om jag var som du!
Varm kram/M

Susanna sa...

Åh Marianne! Hoppas att du snart får reda på vad problemet kan tänkas bero på och att du snart känner dig bättre!

Stor kram!

Susanna

Lia sa...

Kära vän! Jag hoppas att din nya läkare ger dig den hjälp du behöver, och att du snart känner dig som vanligt igen! Ända upp i tonåren var jag mycket underviktig (född för tidigt) och mamma matade mig med diverse intressanta påfund som nyponsoppa fylld med grädde, och ostkuber till bröd istället för enkla skivor. Föräldrar till barnen i min klass trodde på allvar att mamma och pappa lät mig slarva med maten, och skolläkaren fick förklara att så var inte fallet. Jag VET hur lycklig man kan bli av fyra hekto! Du är duktig som lyssnar så väl på din kropp. För mig ändrades allt efter att jag fyllt 20. Och då kom alla kilon på en och samma gång...Härligt också att maken din är hemma igen och peppar dig att ta hand om dig! Jag tänker på dig och önskar dig en trevlig vecka =)
KRAM

Lullun sa...

Det var inget roligt nytt att få reda på när man äntligen kommit ikapp sig på din blogg. Jag hoppas verkligen att du snart får ett svar på vad som felar och att du snabbt får ordning på det igen. Ovissheten är ju något av det värsta. Du gör rätt i att vila och var hur självisk du bara vill. En STOR styrke- och krya på dig-kram från mig!!!

Matildas fikarum sa...

Stackars! Usch, det är inte roligt att må pyton. Hoppas läkaren gör en ordentlig undersökning. Precis som Fritt ur hjärtat föreslår jag sköldkörteln. Börjar den överproducera ökar ämnesomsättningen, så be läkaren ta prover, men det kommer säkert att föreslås ändå.
Kram och hoppas allt löser sig! I värsta fall kan du få en 40 kilo av mig! :)
P.S. Jag tycker inte heller sånt här är för privat för bloggen, det kan ju komma in bra råd också, inte bara sånt som du redan tänkt på hundra gånger om.

Ninni sa...

Nej, vad tråkigt att läsa Marianne! Hoppas att du fått kontakt med någon bra läkare nu så att du kan få hjälp.
En försiktig jättekram från mig!
Ninni

KARLAVAGNEN sa...

KRAM och MASSOR MED STYRKA! Du är saknad!

Suzesan sa...

Tänkte på dig nu Marianne så jag lämnar ett spår. KRYA PÅ DIG.

Håller med om sköldkörteln kan vara ett förslag.

Hoppas det är nåt enkelt och lätt som en plätt att lösa.

STOR KRAM

/Susanne

Lena sa...

Tänker på dig, och undrar hur det har gått hos läkaren?
Stor kram!

Annika sa...

Marianne! Jag vill bara sanda ännu én liten hälsning!tänker på dig! Undrar så hur det går för dig!! Styrkekramar o kraft från mig!

Bloggblad sa...

Går bara in och kollar om det kommit nån rapport...

Tänker på dig! Med tanke på att det är Ramadan kanske jag ska rikta min aftonbön till Allah i stället för åt det vanliga hållet...

Anne sa...

Marianne,
En liten kort hälsning igen.
Jag vill bara säga att jag hoppas att du mår bättre nu och hunnit vara i väg till en bra läkare och blivit undersökt. Jag hoppas så att du mår bättre, tänker på dig!
Kram!!

Kina sa...

Hoppas du mår bättre snart och att du fått klarhet i vad det beror på. Sköt om dig! Kram!

Emmama sa...

Stor kram till dig igen fina Marianne! Hoppas det går åt rätt håll för dig!

Lullun sa...

En extra krya på dig hälsning från Grönland. Och en stor KRAM!!

Lotta sa...

Hej Marieanne!
Vilken fin och intressant blogg du har! Jag surfade runt och letade efter modiga människor som "flyttat hemifrån" och hamnade här. Så spännande att läsa om livet i en helt annan tillvaro än den vi har här hemma. Jag läste också att du inte mår så bra och hoppas du kryar på dig snart.
Hälsningar från Lotta i Helsingborg