lördag 8 augusti 2009

Och jag som nästan fick hjärtsnörp

Plötsligt i går kväll fick jag inte komma in på någon enda Blogger-blogg. Inte min egen och inte någon annans heller. Var det fel på Blogger? Var det fel på vår ip-adress? Hade regeringen bestämt sig för att stoppa Blogger?

Det var det sista som gjorde mig riktigt ledsen eftersom jag gillar min blogg, jag trivs i det här formatet och vet hur jag ska göra för att få det som jag vill. Jag skulle visserligen kunna skaffa mig en ny blogg någon annanstans, men det kändes inte lika skoj. Och det allra värsta hade varit att inte kunna gå in och läsa på de flesta av mina favoritbloggar! För de flesta jag "känner" skriver på Blogger. Jag var riktigt deppig där ett tag, kan jag tala om! För om det hade varit det tredje alternativet hade jag inte kunnat göra ett förbaskat dugg åt det hela.

I dag funkar det igen, tack och lov! Och förklaringen hittade jag i DN. Det visade sig vara någon förbaskad attack mot en enda bloggare i Georgien!

Snälla rara hackers där ute i stora vida världen, sluta sabba för oss andra! Om du är sur på någon så ta en fajt med den personen, men sabba inte för mig, för jag har inte gjort dig någonting och har inte med ert gräl att göra. Och om det är någon rysk eller georgisk myndighet som har försökt stoppa killen, jamen väx upp och ta ett snack med killen och er själva och se till att skapa människovärdiga samhällen i stället för att sabba för människor både i era egna länder och andra.


PS. Ja, nu vet ni varför jag inte kom och hälsade på hos er i går.

11 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Vilken fantastisk tur att jag satt på konsert och njöt igår så jag slapp den oron! För nog är det som du säger, en skräck som far förbi ibland när man inte kommer in. Tänk om... hu hemska tanke.

Anonym sa...

Jag har en ny pc,ingen mail fn - hör av mig efter kräftskiva:-))
Kram
C

Taina sa...

Jahaaaaaaaa! Jag höll också på att få hjärtsnörp! Trodde först att min Mac hade drabbats av ett virus men alla andra sidor fungerade. Puh, men nu vet jag.

Kram

Suzesan sa...

Åhhh vilken tur. Jaså det har drabbat bloggarna också.

Jag har inte märkt nåt alls. Då hade jag fått hjärtsnörp med faktiskt. Jisses om man inte skulle komma in och nå allt sitt vanliga bloggeri och ALLA ANDRA!

Bra sagt det sista till hackers. Bittra människor som ger sig på oskyldiga!! Twitter var väl väldigt utsatt. Det kraschade lixom tillfälligt.

Bra att du blivit egyptiFierad eller?! Du börjar bli en av dem.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Simone: Det var alltså Rikard Wolff i går? Måste in till dig och kika hur det var! Ja det hemskaste var inte att inte komma åt min egen blogg, det var att tänka på alla bloggar jag inte skulle kunna läsa om regeringen hade blockerat Blogger. Har inte hört talas om att de har gjort någonting sånt här i landet, men i Turkiet blockerade de You Tube, så man vet aldrig.

C: Va? Ny pc? Wow, det har du inte sagt någonting om! KUL! Vad då för någon? Äh, jag får vänta till efter kräftskivan. Hälsa K o L för jag antar att det är med dem?

Kramar!

Taina: Ja, precis! Först trodde jag det var virus - virus på MAC! och sedan pratade Klas om att de kanske hade stängt ner Blogger här i landet för att någon skrev något som inte var bra. TUR att det inte var så!

Kram!

Suzesan: Ja det var framför allt att inte kunna läsa hos alla andra, själv hade jag ju i värsta fall kunnat starta en blogg på Wordpress eller liknande, var faktiskt inne på blogg.se och provade, men näääe, det var inte lika bra. Både Twitter och FB lär ha kraschat!

Jo, lite egyptiska har jag nog blivit. Nu är jag både turk och egyptier : )

Kram!

Bloggblad sa...

Det märkte jag inte ens. Men läskigt låter det att det går att sabba så mycket.

Bloggen är ju ett dokument för framtiden - för familjen alltså... nån annan lär inte gå tillbaka och läsa. I början skrev jag ut en för en månad, men det hamnade här och där på arken och hälften försvann, så det slutade jag med.

Marianne sa...

Bloggblad: Jag har också tänkt på det där med att skriva ut och samla i en pärm, men bara kostnaden för alla färgpatroner har fått mig att inse att det nog inte är möjligt. Och varefter tiden går och bloggen växer blir det mer och mer omöjligt.

Det verkar kanske inte som om det märktes i Sverige, Suzesan sa samma sak. Men både Taina och jag drabbades, vet inte hur många som alls märkte det. Jag tror jag var inne på din blogg, och det funkade, sedan skulle jag gå in på nästa och då fick jag upp en varningsskylt. Det var rätt otäckt!

Kersti sa...

Då förstår jag varför jag hade problem. Det kändes verkligen inte skoj.
Är tillbaka i stan med uppkoppling och allt. Det är skönt men jag längtar tillbaka till torpet. Kram

Marianne sa...

Kersti: Så du hade också problem! Trodde ett tag att alla i Sverige hade klarat sig.

Jag förstår att du längtar tillbaka till torpet - jag längtar också till torpet trots att jag inget har. Men jag drömmer om ett.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Tur att jag var på semester och missade det!

Marianne sa...

Anna: Ja var glad för det, för det var inte roligt! Snacka om att få hjärtat i halsgropen!