måndag 3 augusti 2009

Komma ifatt

Vår soptunna och entré.
Till höger barnkammaren med köksfönstret och ovanför det fönstret till arbetsrummet där jag sitter och bloggar. Det höga fönstret är trappfönstret där jag har den taniga ormbunken. Och till vänster ytterdörren under ett litet tak med balkong framför tv-rummet ovanför.

Nu när jag har varit sjuk i flera dagar har också arbetet blivit lidande. Trist men sant. Så nu försöker jag förtvivlat jobba lite extra hårt för att komma ikapp. Vilket naturligtvis inte går särskilt bra, tvärtom är det lite trögt att ta sig in i historien igen.

Hur som helst, har därför ingenting direkt roligt att skriva om utan bjuder mest bara på en bild av vår soptunna som har en benägenhet att rymma ibland. Just nu är den i alla fall hemma.

13 kommentarer:

Anne sa...

Det kan vara lätt att tappa flytet ibland när det gäller skrivande överlag, tycker jag, när man varit ofrivilligt borta pga sjukdom t.ex. Tycker det är liknande med olika vanor och saker i vardagen överhuvudtaget, t.ex. träning också. Har man varit borta ett tag så kan det kännas så segt, så svårt att "komma in i det" igen. Men det gäller bara att tvinga sig och så brukar det lösa sig igen. Jag hejar på dig från sidolinjen och hoppas du kommer tillbaka in i berättelsen igen!
Soptunnan ser för övrigt väldigt lätt ut, är det en plasttunna eller är det plåt?
Kram!!!

Kina sa...

Hej! Hittade din blogg på bloggportalen. Är själv utlandsvensk (Alanya Turkiet) där jag bor med man och son. Alltid kul att läsa bloggar från andra utlandssvenskar så jag kikar runt lite hos dig:) Trevlig kväll!

Marianne sa...

Anne: Tack, jag behöver påhejningar just nu! Den här boken är dessutom rätt svår med en massa ockulta saker och kabbala och jag vet inte allt vad. Men nu ger jag ändå upp för dagen, för Klas tittar på tv, så jag vet inte vad som sker i Norge och vad som sker i Istanbul ...

Ja vissa saker måste man liksom behålla tempot i för att det ska flyta på, minsta avbrott så får man kämpa sig tillbaka. Träning är en typisk sån sak. Där är jag inte riktigt än, förutom att jag får ihop rätt många steg om dagen när jag springer runt här i huset : )

Soptunnan är av plast, med lock som man skruvar fast så att vildkatterna inte ska kunna rota i den!

Kram!

Kina: Hej och välkommen hit! Ååå, så du bor i Turkiet, mitt andra hemland! Fast jag ska erkänna att jag aldrig har varit i Alanya : ( Det blev aldrig några sådana semesterorter för vår del när vi bodde där, det blev sånt som Safranbolu, Göreme och liknande.

Du hittar många guldkorn i min länkspalt! Där finns svenska tjejer runt hela världen som bloggar. Nu ska jag se om jag kommer till en blogg hos dig också om jag klickar på ditt namn!

Välkommen tillbaka!

Kina sa...

Tack Tack! Ja han hade en enorm tur.

Anonym sa...

Det brukar aldrig gå bra att arbeta när man pressar sig. Du HINNER ikapp, ge det några dagar!

Jag hade en tanke idag att fotografera hemma och blogga, men det förutsätter ju att jag kommer igång och fotografera också, vilket jag inte gjort!

Marianne sa...

Kina: Han är så söt din son!

Carina: Nej, det har du nog rätt i, då ska det vara rent fysiskt arbete, eller i alla fall inte kreativt. Trodde jag skulle ha börjat skicka kapitlen den här veckan, så det är lite surt att inte kunna göra det.

Jag har också tänkt att jag skulle ta foton här hemma lite mer och lägga ut, men ja, som du säger, då får man plocka fram kameran också. Okej, den ligger här bredvid mig, men ja ... Det ska bli av också!

sanne sa...

Ja dessa rymlingar..när vi bodde i hus hade vi en så´n där grön tunna som man skulle ställa utanför tomten var fjortonde dag. Sopgubbarna tyckte ibland att de efter avslutad tömning bara kunde ställa den s a s mitt på trottoaren. Eller när berusade nattsuddare tyckte att en väntande överfull soptunna var kul att välta (man var ju tvungen att ställa ut soptunnan kvällen innan)
Fast din soptunna är klart snyggare än den vi hade - din är nästan i klass med Sverkes!
KRAM och kul att du börjar komma på banan igen!

Mia sa...

Hej Marianne! Vad trist att du inte mår bra, det är aldrig roligt när man inte blir av med förkylningar mm. Hoppas du känner dig bättre snart. Jag tar mig så smått tillbaka till bloggvärlden efter ett skönt sommarlov. Intressant soptunna som ger sig iväg ibland! Undrar vart den tar vägen!? Sköt om dig! Kram!

Marianne sa...

Sanne: Var fjortonde dag! Herre gud vad det måste lukta! Här tömmer de varenda dag. Sju dagar i veckan. Det gäller att räkna ut när man kan äta räkor i Sverige, för det går ju bara kvällen innan det är var fjortonde dag!

Haha, fast när din rymde såg du den ändå? När min rymmer så är den verkligen BORTA! Syns inte i hela området! Undrar faktiskt verkligen vart den tar vägen då!

Kram!

Mia: KUL att du är tillbaka - ja från en rent egoistisk synpunkt alltså : ) Jag mår mycket bättre nu, eller jag är nog frisk nu! Det är Klas tur att däcka så nu blir det synd om mig på riktigt : D

Jag undrar också verkligen var den är när den rymmer! Har haft spejare ute och letat, men den är verkligen ute på vift när den är försvunnen!

Kram!

Taina sa...

Hahahaha! Har soptunnorna där fötter???
Kanske tar den med sig din entusiasm och rymmer med den ;)
Catch it, Marianne. Catch it!

Marianne sa...

Taina: Ja vår har det! Men nu har den stått still en hel vecka. Vi får väl se när den rymmer nästa gång : )

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Nu ska jag läsa ikapp hos dig! Kanske passande att börja just här! Kram!

Marianne sa...

Anna: Ja och nu måste jag läsa ikapp hos alla också!

Kram!