onsdag 8 december 2010

Minitomtar letar med ljus och lykta efter julklapparna.

Hoho, i dag har jag stressat nästan lika mycket som Taina brukar göra, fast utan barn/tonåringar. Jobb, ändringar, nytt jobb, tvättstugan, jobb, tvättstugan, jobb, tvättstugan, jobb, laga middag, jobb, stryka, jobb, packa, stryka ... Hallå, stopp! Packa? Jo, och det var ovanligt svårt den här gången, för jag är ju van att packa för minst en vecka och planera så att jag kan proppa resväskan full av mat när jag åker hem, men den här gången behövde jag bara packa för en helg, och mat finns i Älmhult, så det behöver jag inte släpa från Stockholm.

Det jag ska göra är att på fredag morgon - tiiidigt - infinna mig i Adolf Fredriks kyrka för att lyssna på sondottern som gör sitt första offentliga körframträdande vid lussefirandet. Åh, vad det ska bli mysigt! Kameran ska MED! Efter det ska jag inte ha det riktigt lika mysigt, för då ska jag till tandläkaren, men eftersom han är värdens bästa så är det okej det med. Julklappar ska inhandlas och sedan ska barnbarnen träffas. Efter det är det redan dags att åka hem igen.

Så det blir förmodligen en liten bloggpaus här tills jag är hemma igen. Svar på kommentarerna får också vänta, för nu är klockan tio på kvällen och jag måste dyka ner bland dunbolstret.

HA EN SKÖN TREDJE (hopp, redan tredje!) ADVENT!


PS. Jag fick äta middagen också : )

28 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

När du åter tittar upp från dunbolstret kan du läsa att jag önskar dig en mycket trevlig tredje advent, en trevlig tillvaro med dina barnbarn och fin musik i Adolf Fredriks kyrka. Njuuut fullt ut av allt det vackra som livet bjuder!

Kram!

olgakatt sa...

Hinner du hälsa på kissemissarna oxå? För dom är väl i Stockholmstrakten?
Eller du väntar tills dom kommer hem till Älmhult, kanske. Möjligen blir dom bara förvirrade av ett besök där du försvinner igen.
Förstår om du blir alldeles kryllhårig av längtan efter dom fast barnbarn kan ju trösta ett bra stycke!
Ha det supertrevligt i Stockholm!

Desiree sa...

Vilken härlig helg du har att se fram emot. Vi var ju på koncert i kyrkan förra helgen och det var otroligt vackert och stämningsfullt. Klat du MÅSTE ta med dig kameran då det är barnbarnet som ska sjunga. Hoppas det går bra hos käftis och lycka till med julklapps shoppingen. Ha en riktigt mysig helg önskar jag dig redan nu.
KRam!

Annika sa...

ÅÅÅ, Marianne, det kommer att bli sååå vackert. Tänk den som hade fått se och höra det lussefiandet. LJUVLIGT!!!
NJUT!!
Klart kam'ran ska MED, och inget ANNAT!!
HA så JÄTTEKUL!!!!!!
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Å vad roligt!!!! Din resa imorogn då menar jag! Härligt! Jags er fram emot bilderna och allt du kommer kunna berätta! Mysigt!
kramar!

anna of sweden sa...

Vad mysigt det låter! Både Stockholm och barnbarnen!

Och det var ju värst vad du har att göra. Roligt det också!

Trevlig resa!

Malin sa...

Låter som en riktigt trevlig liten resa! Kul du har barnbarnen så nära nu!!

Millan sa...

Ah det later valdigt mysigt!! Harligt med lussefirande. Det ar nagot jag saknar i England.. for det gar inte riktigt att fa ihop pa samma satt som hemma. Ha det toppen! kram

Uora sa...

Att kunna åka och besöka familjen bara över en helg måste vara det bästa med att flytta till Älmhult!
Ha en trevlig helg!

Petchie75 sa...

Åh, hoppas att du får en riktigt fin vistelse i Sthlm. Låter jättemysigt med julkonsert med barnbarnet som ska sjunga. Och så lycka till hos tandläkaren! Själv ska jag till tandläkaren den 27 december, ser inte framemot det eftersom jag inte ska till min vanliga utan till hans bror (som alltid skickar en till sadist-tandhygienisten...).
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Antar att du inte hinner ses medan du är här?? Men du kommer säkert snart igen! kram!

Taina sa...

Men nu är det ju bara KULstress inför julen. Tänk att få trängas med folk och shoppa och sitta i en kyrka som efter ett tag känns som en bastu för det finns ingenstans att göra sig av med ytterkläderna. Det är julspirit det!

Simma lugnt Marianne!

Kram

Fröken L sa...

vilka fina tomtenissar! Hoppas du får en härlig helg i Stockholm!

Kram Dila

Eleonora sa...

Oj va trevligt att jag funnit dig!!
Idag har jag träffat Musikanta på NK och vi har pratat av oss en hel del. Hon rekommenderade din blogg och jag drog mig till minnes att jag kontaktat dig för kanske 2 år sedan. Men det blev inget mer. Hur som helst. Din blogg är jätteintressant och jag vill gärna återkomma. Men just nu väntar jag på Nobelfestligheter i TV så jag bar att få återkomma. Ha det gott !

Anonym sa...

Hej farmor vilken fin blogg.
: )

Kram Tilda

Kersti sa...

Hoppas att du hann riktigt njuta och rå om dem. Kram

Bloggblad sa...

Jag har missat massor under de här röriga tillbakaplockningsdagarna... födelsedag också! Grattis grattis!

Kul att se hur ni bor - jag har lagt ut lite bilder, men fegade ur med att visa hur det blev med gardiner och växter och lampor... kändes plötsligt så privat - tänkte att nån kanske tänker: Fy, så fula gardiner...

Nu ska jag i säng om jag ska orka åka iväg tidigt i morgon och titta på barnbarnet som ska dansa (i grupp).

Suzesan sa...

Skönt att få vara farmor. Det kommer jag nog med bli nån gång. Hoppas ni hade det urskönt. Och fint du och barnbarnet och de stora ungarna.

Kram
/Susanne

Bejla sa...

Oj, så hade jag pløtsligt læst i kapp. Det har varit flera inlægg som jag hade velat kommenterat på men sitter på stengolvet på en flygplats och læser på min iPhone så... ;) Grattis i efterskott! Kram!

Marianne sa...

Hej. Jag är lite orolig. Är allt bra eller ??

Kim M Kimselius sa...

Åh, vad härligt det låter! Hoppas att du har haft det bra i Stockholm! Ser fram emot din rapport och dina bilder. Kram Kim

Marianne sa...

SÖTA ALLA: Jag måste gå och lägga mig, håller på att svimma av trötthet. Men jag lovar att svara på alla fina kommentarer i morgon!

Kram till er!

Marianne sa...

Karin: Tack, det var så fint så! Just tredje advent var väl inte så kul eftersom jag satt på bussen då.

Kram!


Olgakatt: Nej, jag hann inte träffa katterna. Men visst är de utanför Stockholm, i Vallentuna. Men man måste ha bil för att ta sig dit, i höstas gick det ju bra att gå från tåget, men i det här vädret vill jag inte gå flera kilometer genom skogen alldeles själv. Tror också som du säger att de blir lite förvirrade av att jag kommer och sedan går! Men jag håller på att längta mig tokig efter dem.


Desirée: Visst blir det en speciell stämning i kyrkan! Särskilt när de tänder alla levande ljus.

Tyvärr kan jag inte säga här vad jag köpte till Klas, men jag kanske kan tipsa dig på din blogg, där läser han nog inte : ) För det var en riktigt bra grej!

Kram!


Annika: Tack, ja du vet ju redan hur fint det var! Synd bara att kameran är så tung och klumpig att släpa på, men ibland bara måste man : )

KRAM!

Marianne sa...

Saltis: Tack! Ja du har ju redan sett bilderna : )

Kram!


Anna: Tack! Ja det blev en riktigt bra resa, vad annat kan det bli när man ska träffa barnbarn?

Just nu är det nästan för mycket att göra ska faktiskt bli skönt med jul. Haha, och jag har ändå haft semester i 12 år : D

Kram!


Malin: Underbart att ha dem så pass nära. Har jag tur börjar sonsonen bågskyttegymnasiet som bara är en tio mil härifrån, då får jag träffa honom ofta!


Millan: Tack! Ja som du redan har sett var det jättefint.

Kram!

Marianne sa...

Uora: Tack! Ja det är det bästa av allt! Jag antar att du saknar din familj, så som vi saknade när vi var utomlands.


Petra: Tack, ja det blev urmysigt och fint. Hu, ska du till tandläkaren den 27:e! Då ska jag till sjukgymnasten. Gissar att jag får gå tillbaka i samband med att vi hämtar katterna, för det är inte helt bra ... Min skickar mig aldrig till sadist-hygienisten : )

Jag ska svara på ditt mejl, har bara inte hunnit! Men du vet varför jag har så svårt att skriva : )

KRAM!


Anna: Det blev verkligen en fram-och-tillbaka-resa. Men jag kommer att åka upp någorlunda snart och stanna lite längre. DÅ hoppas jag att du har en liten på armen i stället för i magen när vi ses : )

Kramar!


Taina: Hahaha, jo, det är kulstress, särskilt som jag bara dök in på NK och sedan ut igen när jag hade hittat vad jag ville. Dessutom en fredag tidig eftermiddag så att jag undvek horderna : )

Kramar!

Marianne sa...

Dila: Tack, ja som du redan vet blev det en toppenhelg!

Kram!


Eleonora: Nu kom kommentarerna lite i fel ordning, men som du kanske redan har sett i inlägget ovan blev det lite upp och ner.

Jag såg också nobelfesten på tv, och höll med om att japanskan hade finast klänning. Men sedan tyckte jag nog att prinsessan var finare än de andra två hon hade plockat ihop : )


TILDA SÖTNOS: HEJ MIN HJÄRTEGUMMA!

Stora pussar och kramar från farmor!


Kersti: Ja jag ägnade nästan hela min tid åt barnbarnen, men längtar redan efter dem igen.

Kram!

Marianne sa...

Bloggblad: Tackar! Du är inte den enda som missar allt möjligt, jag hinner inte läsa bloggar, jag blir tokig!

Jag tror inte någon tycker att du har fula gardiner! : ) Men man måste känna efter själv hur mycket man vill visa. Vi bor dessutom bara tillfälligt, jag får se upp sedan så att inte någon okänd skummis kan leta upp mig via bilderna!

Din lilla dansade och min sjöng. Snart gör båda både ock!


Suzesan: Ja du är ju mormor, önskar att jag fick bli det också, jag tror mormödrar står lite närmare än farmödrar, eftersom mammorna ofta söker sig till sina mammor för stöd i början. Men, mormor lär jag aldrig bli. Du får bli farmor också, även om det kanske dröjer lite till : )

Kram!


Bejla: Hej, oj, oj, oj, jag har inte hunnit in till dig på evigheter heller. Kanske under julen, då kanske jag kan läsa ikapp mig igen.

Tack!

Så du sitter på en flygplats, spännande, då är du på väg någonstans, fast nu är du väl framme förstås : )

Ha det så gott på resan!
Kram!

Marianne sa...

Marianne: Hej söta du, inte behöver du vara orolig. Jag åkte till Stockholm på torsdagen, hem igen på söndagen och var inte framme förrän 22 efter en elvatimmarsresa. Orkade inte kasta mig över bloggen då : )

Kram!


Kim: Tack, ja det var jättebra i Stockholm. Hann så klart inte allt jag ville, men så är det ju alltid.

Kram!