lördag 13 mars 2010

Barnkammare nu igen och härfågel del 7

Ännu ett bidrag till härfågelkavalkaden, den här gången från Bert. Ingen skillnad mot förra kopparsticket, säger ni kanske, men titta ordentligt.

Härfågel signerad Bert.

Jag vet inte vad det är som får olika sorters djur att vilja föda upp sina ungar hos just oss. Den minnesgode kanske kommer ihåg att vi hade trädgårdsbulbyler i röret till köksfläkten på gamla stället. Det kvittrade och hade sig när de byggde bo och födde upp sina ungar, och vi kunde inte använda fläkten förrän barnen hade flugit ur boet.

Trädgårdsbulbyl.

Och så var det alla vildkatter som kom med sina småttingar och byggde sina bon utanför vårt köksfönster.

Mamma Cleo och hennes barn Mums-Mums, Muffins och Cous-Cous.

Det var fåglar och däggdjur det. Nu är det insekternas tur. Vi abonnerar på SVT World, vilket sänds via satellit ut över världen så att svenskar i alla länder ska kunna följa Melodifestivalen, sporten och Bollibompa. Vi har alltså en parabolantenn på taket. För ett par veckor sedan tystnade plötsligt sändningarna.

"Har vi betalat?" undrade Maken.
"Jodå, jag har sett till att betala för hela året."
"Då beror det på regnet", tyckte Maken.
"Antagligen", höll jag med.

Den ende som kan rätta till sådana fel är vår trogne Tv-Mohammed. Han kom i går, klättrade upp på taket och fixade och donade en stund. När han kom ner flinade han lite och frågade om vi visste vad felet berodde på. Nej, det gjorde vi så klart inte, även om vi hade våra misstankar om att han inte hade satt fast grejorna ordentligt förra gången han var här.

"Getingarna hade byggt bo i er parabolantenn!"

Jag vågar inte klättra upp på taket och ta en bild på vår parabolantenn,
så här kommer en bild på grannarnas i stället. Det är bekvämare att
stå på balkongen och fota.
Geting. Bilden lånad från en kommunsida i Australien.

Nu är det väl bara fiskar som återstår?

17 kommentarer:

Otta sa...

:-) Ni får ta det som komplimanger! Vad jag saknar Cous-cous och de andra "barnen" som ni hade på andra stället! Saknar du inte alla kattfamiljer? Håll tummarna för Nour, på tisdag kl.9 är han på intervju på ambassaden. Hoppas bara att det inte är den tokiga kvinnan på ambassaden igen! Kram

olgakatt sa...

Bert har ju "förvridit" huvudet på härfågeln, haha!

Skönt ändå att inte getingarna var i fläktröret!

Suzesan sa...

Jaha ni är Egyptens BB lixom. De gillar er ju förstås det är ju tydligt. De känner nog på sig att hos er är det tryggt. Men asså getingar. Fy jag minns i somras när bikolonin slog sig ner på min balkonghörna. Tusentals. Aldrig mer. Så hemskt. Gör det inte bekvämt för getingarna. Ge dem ingen mat.

Men fiskar Marianne kolla diskmaskinen noga:)Alla stans där det är VATTEn:)

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

*allastans* skall det vara ju'v.

Kram
Susanne

Marianne sa...

Otta: Jo, jag saknar vildkatterna. Eller både ock, det blev lite väl mycket mat ett tag. Alla skulle ha mat hela tiden. Nu får de av chaffisrna på Kontoret, av Klas när han går hem från jobbet och av rumänskorna i huset bredvid.

Jag håller tummarna!

Kram!

Olgakatt: Du såg det! Det tog mig en stund innan jag kom på vad det var.

Ja fy för getingar i fläktröret! Det vill vi inte ha, mycket hellre små söta fåglar, de bits inte.

Suzesan: Men getingarna kände fel, det var inte tryggt och bra hos oss för de fick sitt bo borttaget i går. Mat? Nix pix, inte någon matutdelning till getingar inte, de får klara sig själva. Helt utan min medverkan : )

Haha, ja det är bäst jag kollar i diskmaskinen!

Kram!

Desiree sa...

Även det här kopparsticket var fint från Bert. Härfågeln har viridit på huvudet ser man definitivt.
Tycker det är bra att du inte vågade klättra upp på taket. Usch inge kul med getingbo. Hoppas att det gick bra för Mohammad och att han slapp bli stucken. Kanske är det så att alla djur känner en viss sort frid och hemmakänsla hos er. De vet med sig att här bor bra och fina människor. Här kan jag vara lugn och föda upp mina småttingar. Hoppas ni får bukt med getingarna så att parabolen funkar igen. Ha en skön söndag.
KRam

ab sa...

Djur känner sig trygga hos er - och det är de ju också, om de inte är getingar.

Bert - det där var fusk! ;)

Lotta sa...

Naturen är underbar! Och hos dig verkar många ha funnit en liten fristad! Vänner till mig höll på att bygga ut sitt hus härom året men en morgon såg de att en koltrasthona hade börjat bygga sitt bo i utbyggnaden. Husbygget stannade av och man väntade ut trastarna. Detta koltrastpar tyckte dock att boplatsen var så bra att de lade ytterligar två kullar i samma bo innan de flyttade. Mina vänner, som skulle ägna semestern till husbygget kunde inte sätta igång förrän i slutet av september! Men tänk så roligt det var att följa trastarna från ägg till när de hoppade runt på tomten!

Bloggblad sa...

Jag är ganska nöjd med att vi inte har så många fripassagerare här - det enda vi brukar ha på somrarna är spindlar i hörnen, men de är inte så stora här.

Suzesan sa...

Hahaha gott åt dem de där getingarna. Fel magkänsla från dem alltså. Jag kände bara, när bina var hos mig, skadeglädje när de ramlade ner en efter en. Där försvann min djurvänspersonlighet:) Det var helt plötligt jag eller dem och ja det blev som det blev....

Kram
/Susanne

ab sa...

Nu är ännu en härfågel på väg till Egypten - måste ju toppa Bert!

Wv är navist, vilket antyder att jag är en naivist-målare. Kanske det..? :)

Marianne sa...

Ha,ha - Ja Bert har verkligen fått till bilden igen (typ finn fem (ett) fel.

Vi hade problem med en lykta i trädgården som inte ville lysa. Där hade myrorna byggt bo långt upp i lyktstolpen. Hi,hi - visst är de små krypen påhittiga.
Håll nu koll på ev fiskar...
Kram

Marianne sa...

Desirée: Haha, djuren får gärna föda upp sina småttingar hos mig, men det gäller inte insekter eller kräldjur av någon sort : D

Ta i trä, tv-Muhammed tejpade på något sätt med silvertejp, och det funkar än så länge ...

Kram!

ab: Alla sorters insekter är högst otrygga om de råkar ut för mig. Har de tur att stöta på Klas blir de utsläppta.

Fast nu fattar jag inte, Ww?

Lotta: Vad gulligt av dina vänner att vänta tills trastarna var färdiga med familjebildandet! Kan annars tänka mig att det är rätt irriterande när man ska gå igång med ett så pass stort jobb.

Marianne sa...

Bloggblad: Här är alldeles för många fripassagerare, men sen vi flyttade har vi (ta i trä) i alla fall blivit av med de värsta. Då menar jag kackerlackor och minimyror. Ja, det förstås, kackerlackorna blev vi av med för ett par år sedan. Men de var desto fler i början. Hu, jag ryser bara jag tänker på dem.

Kan inte glömma det där, "spela för galleriet". : D

Suzesan: Insekter är inte djur, de är odjur. Så du är fortfarande djurvän! : )

Kram!

Marianne: Haha, de är hopplösa de där krypen! Hopplösa och envisa. Men det finns väl Myrr fortfarande?

Kram!

Lena sa...

Du kanske läste om "Noras" bin. Våra hade sitt bo i väggen utanför A/C n i hennes rum. Läskigt. Nu är de döda och inmurade. Hoppas du kan se SVT World nu igen! Vi har inte fixat det här ännu. Får se om vi får till det någon gång. Kram Lena

Petra H sa...

Ha ha, men vad jobbigt!! Vi har fått tillbaka minimyrorna som vi trodde vi fått bort förra veckan... Men jag undrar, i fredags stod en "exterminator"-bil utanför huset så det är nog fler som har problem. Dessutom har vi några äckliga flygfä (miniskalbaggar) som gärna landar PÅ MIG. De är sådana där som gärna förökar sig i torrvaror men vi har alla i kylen så jag förstår inte riktigt var de kommer ifrån.
DAGS ATT FLYTTA och hoppas att vi inte får med oss några kryp till Europa!!
PS Ordverifiering är "lammen" - några sådana har ni väl inte iaf :D

Marianne sa...

Lena: Ja fy vad läskigt med alla bin! Tur att ingenting hände med Nora och att ni har fått bort dem nu.

Det är rätt kul att ha SVT, man hänger med lite bättre i vad som händer där hemma, även om man läser tidningarna på nätet och kan se programmen på nätet. Så jag är glad att vi har det.

Kram!

Petra: Å nej! Vad jobbigt med de där krypen! Ni har inga flingor eller något bröd eller kex de kan komma från? Jag har hittat kryp i alla möjliga saker ... Ta i trä, här har vi klarat oss hittills.

Ja, det är min skräck att vi ska få med oss någonting till Europa, jag är framför allt rädd att få med kackerlackor. Men eftersom vi inte har sett några här (ta i trä) så ska vi nog klara oss.

Hehe, nä, några lamm har jag inte sett till här : D

Kram!