onsdag 3 mars 2010

En massa ord om ingenting

Blågul stenläggare i El-Gamaliya.

Nu vet jag varför jag så sällan målar naglarna: Man kan ju inte företa sig ett enda dugg när man sitter där och väntar på att lacket ska torka. Och när kliar det på näsan och knäna och örsnibbarna? Just det, precis när sista penseldraget är avklarat och man absolut inte kan göra mer än sitta och spreta med fingrarna. Nå, nu glänser mina naglar av det fina lacket jag fick i julklapp av Lia.

Just nu är jag gräsänka igen, det blev täta turer till Huvudkontoret den här vårvintern. Fördelen är i alla fall att jag snart får en ny laddning av Karamellkungen och annat smått och gott. Jag passade på att göra kyckling med Indian Rub i dag eftersom Maken inte är så förtjust i "curry". Jag vet bara inte var jag fick det ifrån att jag skulle ta två rågade matskedar och blanda i lite yogurt för att marinera kycklingen. Det var ju inte ett helt kompani jag skulle utfordra, det var bara lilla mig. Det blev "lite starkt", eller hur man ska uttrycka sig. I morgon får jag helt enkelt skrapa bort marinaden och hitta på någonting så att kycklingen blir lite mildare.

Nu ska jag läsa ikapp mig på bloggarna - igen - vart tar tiden vägen?

18 kommentarer:

Musikanta sa...

Det finns inte någon gång som tiden går så fort som när man läser bloggar. Eller skriver själv...

Jag använder sällan nagellack. Dels för att jag alltid har korta naglar p.g.a. spelningen, dels därför att det alltid går bort efter någon dag när man diskar eller svabbar golv. Men visst är det snyggt med långa, välmålade naglar, *suck*.
KRAM!

Marianne sa...

Musikanta: Sant, så sant. Tiden bara försvinner, jag tror att det är ett virus i cyberrymden som äter upp den!

Jag brukar inte heller ha lack och långa naglar. Det blir så besvärligt att skriva snabbt på tangentbordet, fingrarna bara halkar runt om naglarna är för långa. Men nu tänkte jag att jag skulle vara lite fin ett tag.

Kramar!

Saltistjejen sa...

Det är lätt hänt att man lagar väldigt mycket mat när man är ensam. man har liksom inte vant sig vid att skala ner på allt. Men det lät som om kycklingen kan bli riktigt god om du kasnke gör den ngt mildare.
Kram!

Desiree sa...

Håller med om att vänta på lack som ska torka inte är det roligaste. Jag målar sällan fingernaglarna utan målar mest tånaglarn istället. Kycklingen lät god. Ibland är det inte lätt man kör på av gammal vana och lagar till fler om man är van att göra så. Ha en bra dag och låter som du har en del godsaker att se fram emot från Sverige som kompensation av att du får vara gräsäkna ofta.
Kram

Otta sa...

Jag saknar en bild på dina naglar med det nya lacket på! :-)

Håller med dig angående att vänta på att det torkar är jobbigt. Jag har provat femti-elva sätt att få det att torka snabbare, men inte lyckats hittills. Däremot har jag funnit det optimala lacket (Opti) och det är ganska snabbt. Dessutom hittat en "penna" från YSL där man målar fransk manekyr på plats mycket enkelt. Låter som jag använder detta mycket, men har inget tid och intresse, men jag är bättre på det på sommaren.

Tiden räcker aldrig till! (sitter just nu som åhörare i fokusgrupper där det bara pratas godis så jag behövde komma ifrån det)
Kram

Bert sa...

Jag provade kyckling med Moroccan Rub i helgen. Det blev väldigt gott. Undrar om vi använder samma Rub-märke.

Min blandning var gjord i sydafrika, upptäckte jag. Och den heter något på N. (Jag har burken i stugan, så jag kan inte kolla.)

Lotta sa...

Nej, nagellack blir det oftast bara på semestern. Och jag håller med; det är svårt att skriva med långa naglar och dessutom klickar de så retsamt på tangentbordet ;-)
Hihi, jag passar också på att äta mina favoriträtter när jag är ensam.

Marianne sa...

Hi,hi - jag kan nästan se dig framför mig när du sitter och skruvar på dig i väntan på att lacket ska torka. Men du, man kan faktiskt sitta still några minuter och göra absolut ingenting. T.o.m. jag har lärt mig det nu vilket jag inte trodde var möjligt innan jag slutade jobba.
Kram

Anna, Fair and True sa...

Såg du artiklarna om Tutankhamun i SvD? Mycket intressant! http://www.svd.se/nyheter/inrikes/gatan-tutankhamun-lost_4343147.svd

Helly (Svensk tjej på sicilien) sa...

Samma här, tycker det är så tråkigt att vänta på att nagellacket ska torka och snabbtorkande nagellack är så svårt att måla på så jag kör mest naturell och säger att det är min stil ;-)

Petra H sa...

Ha ha, jag kommer inte ihåg när jag målade naglarna senast... Brukade ha genomskinligt nagellack när jag bodde i Bryssel. TÅnaglarna målar jag aldrig, gjorde det för några år sedan och det kändes sååå konstigt för min blick drogs hela tiden till mina fötter.
Din kycklingincident påminner mig om en gång när en kompis i Bryssel hade lagat mat till sin sambo och jag. Vi kunde verkligen inte äta det för det var för starkt medan hon inte fattade någonting (alla 3 var svenskar). Till slut fick vi henne att spä ut såsen till dubbel sats :-)
Kram

Annika sa...

Det var länge sen jag målade naglarna också. En period i livet, under många år, hade jag alltid målade naglar. Alltid.
Tycker det är skitsnyggt, men det är ju sånt pill och så flagnar det då fort.
Men då det är nygjort är det så fint...

Vad härligt att du snart får lite karamellkungsgodis...DET har jag nyligen beställt också från de mina...MUMS!! MUMS!!!

Kramar!!!

Marianne sa...

Saltis: Hehe, jag tänkte nog tvärtom, inte att jag glömde skala ner. För jag tänkte att jag skulle passa på att krydda ordentligt, det blev bara lite VÄL ordentligt. I dag blev det gott i alla fall när jag skrapade bort kryddorna så att det bara var lite kvar. Och så stekte jag det med ris och grönsaker.

Kram!

Desirée: Som jag skrev till Saltis, jag skulle bara passa på att krydda ordentligt : D I dag blev det som sagt gott i alla fall. Jag har beställt leverpastej i långa banor, det ska bli sååå gott!

Kram!

Otta: Ja när man jobbar och behöver se välvårdad ut varje dag blir det ju annorlunda, på den tiden skötte jag alltid naglarna och hade något ljust lack. Om inte annat så ett genomskinligt så det blev lite blankare och just mer välvårdat. Men nu när jag bara går hemma och skrotar får det inte så hög prioritet.

Hehe, att prata godis låter som någonting för mig : D

Kram!

Marianne sa...

Bert: JA, det är samma märke! Nomu heter det och är från Sydafrika. Jag skrev om det lite längre ner. Gå in på deras hemsida så kan du prenumerera på månadsrecept, de är jättefina. http://www.nomu.co.za/

Jag har inte hittat Moroccan Rub här, men den är säkert lika god som de övriga jag har provat. Har du testat African Heat Grinder? Gör det!!!

Lotta: Ja värst är hur man halkar runt, i alla fall när man skriver långa texter, som en hel bok. Små korta brev går väl an, men en hel bok, då blir det påfrestande. Så jag skulle tippa att saxen åker fram relativt snart : )

Man måste passa på när det inte finns någon annan att ta hänsyn till!

Marianne: Nä, är du säker? Alldeles stilla och inte göra ett smack? Tror jag inte att man kan : D

Kram!

Marianne sa...

Anna: Visst är det spännande! Och nu är det en drottnings grav också, drottning Behenu som var gift med farao Pepi. Kanske är det den utgrävningen de håller på med i ett foto jag har från Saqqara?

Kram!

Helly: Visst är det skönt att vara naturlig skandinav! Vi kör ju natur i inredning och allt möjligt, så varför inte med naglarna : D

Kram!

Petra: Jag målar inte heller tånaglarna, då känner jag mig som en lilahårig amerikanska i 70-årsåldern. Fast det kan vara himla snyggt på andra. Jag kör den "naturliga" stilen på tårna : D

Tur att ni fick henne att spä ut såsen så ni kunde äta. Konstigt att hon inte märkte något, jag känner ju när det är för starkt för Klas.

Kram!

Annika: Det var därför jag helt slutade med rött nagellack, för det är INTE snyggt när minsta flaga trillar bort. Jag körde också lååånga röda naglar en period, men det var på den tiden det när man inte ägde en sko med lägre klack än tio centimeter. Nä, det kanske var överdrivet, men inte en lågklackad sko i alla fall. Hehe, nu är det nästan tvärtom. Men bara nästan.

KRAMAR!

Anonym sa...

Jag har blivit så less på mina naglar som verkligen inte trivs när det är vinter, de går av och är så spröda. Så jag gick och fixade akrylnaglar...helt perfekt! Så fint hela tiden, lacket sitter bättre än i vanliga fall. Jag är riktigt nöjd och det ser bra ut istället för att alltid gå med trasiga naglar. Men kanske de får ett annat utseende efter vår sinaivandring :/. Skönt att läsa att du får leverans av godis från sverige. Annars är det väl bland annat det man önskar sig från de som hälsar på när man bor långt hemifrån.
Kram
Ewa

Suzesan sa...

Jag gjorde kanske nåt fel på länken där uppe på det andra inlägget ovanför, för det funkade inte när jag provade så jag lägger länken här med:)Om ditt hus syns från rymdstationen HÄR

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Ewa: Ja öknen lär nog slita hårt på naglarna, men det är ju bara att göra om det sedan. Jag har aldrig provat konstgjorda naglar, tror jag skulle bli tokig av att det sitter någonting ovanpå mina egna. Men jag brukar alltid ha jättestarka naglar, så jag har aldrig behövt akryl.

Jag ska skriva till dig!
Kram, nu ses vi snart!

Suzesan: Jag kunde inte se vårt hus på den bilden, men det var häftigt att tänka sig att någon sitter uppe i rymden och faktiskt fotograferar!

Kram!