måndag 8 mars 2010

Utmärkelse, härfågel och sommarblommor

Allra först vill jag tacka Kristallena för den fina utmärkelse jag fick av henne i går. Det är meningen att man ska utse tolv bloggar som man tycker speciellt mycket om och skicka den vidare, men som jag skrev för några veckor sedan är det en omöjlig uppgift att plocka ut bara tolv bloggar. Jag har femtiotvå bloggar i länklistan till höger, och då saknas fortfarande några bloggar som jag har hittat på senare tid och som jag ska lägga till. Alla de bloggarna tycker jag förfärligt mycket om och alla de bloggarna är värda en utmärkelse. Så jag skickar utmärkelsen vidare till alla er som finns i min om en liten stund uppdaterade länklista!

Härfågel, del 3.

Sedan vill jag tacka Annika B. som liksom Bert tyckte att fotot på härfågeln var fint men kunde bli ännu finare. Och det har hon verkligen lyckats med. TACK Annika!

Nu har vårsolen äntligen kommit till Egypten och det börjar bli riktigt skönt här. Vädergudarna har lovat 36°C i dag, och det känns. Jag blev alldeles svettig av en timmes promenad. Men det blåser ordentligt i dag, så det riktigt tjongar i takluckan och jag blev tvungen att stänga söderfönstret för att slippa få in ännu mer sand, man kunde se hur det flög in genom fönstret. Det räcker så bra som det är, tack.

Någon form av solig prästkrage.

Krasse är en riktig bli-glad-blomma.

Å vad skönt det är att slippa strumpor och kofta! När hösten kommer är det mysigt att bylta på sig lite grann och krypa ihop med en kopp te och en filt i soffhörnet, och när våren kommer är det lika skönt att slänga av sig alla lager av kläder och låta tårna vifta fritt.

Kanske man snart kan börja fundera på att kila ner till klubben med baddräkten i högsta hugg?

15 kommentarer:

ab sa...

Inte för att man behöver göra något med Mariannes fina bilder - se på blommorna här! - men det var kul att leka lite.

Jag har gjort ett tätare utsnitt på härfågelbilden, men också lagt till två saker. Kan någon fotointresserad se vad? :)

ab sa...

Får jag tillägga att du verkligen är värd ditt pris, Marianne!

Anonym sa...

Jag tycker absolut att du ska kila till klubben! Klart att du ska!
Här har det varit jättekallt i flera veckor, ösregn och riktigt rått, jag har haft tända ljus på dagar och kvällar, dubbla täcken på natten!
NU ser himlen lite lättare ut äntligen...

Marianne sa...

ab: Tack, och du har fått utmärkelsen vidare av mig.

En del bilder jag tar blir bra, andra inte. Fågeln behövde verkligen fixas till. Jag borde skaffa Photoshop eller Aperture som Apples heter, men när ska jag få tid att sätta mig och lära mig hur det funkar? De är rätt dyra de där programmen också. Vi får se, en vacker dag kanske jag gör det.

Carina: Här har också varit riktigt kallt de senaste veckorna, jag tog fram duntäcket för första gången på hela vintern. Så det är riktigt skönt nu att det blev varmare, äntligen. Haha, jag stod knappt ut i några veckor, tänker på alla i Sverige ... Å andra sidan är det fint med snö också.

Annika sa...

Grattis till utmärkelsen!!
Nej, svårt att skicka vidare. I know, all too well :-)
Men du är så värd den!!

HAHA, Annika B tänkte jag. Det är ju JAG!! Jag som heter Annika som har ett fyra bokstäver långt efternamn som börjar på B och slutyar på n...
Men det var det ju inte...
HAHA!

Fast, jag tycker också att bilden är fin!! ;-)

Kram på dig!!

Saltistjejen sa...

Vilka underbara bilder! man blir glad att se dem! och vår låter så härligt. Här har vi vårlikt vder nu och jag njuter även om det dröjer ett tag innan det är vår p riktigt.
KRAAAM!

Tina sa...

Baddräkt!!! Det kändes främmande att tänka på det här där jag är... ;-)

Marianne sa...

Annika: Hahaha, ja just det, tänkte inte på det! Jag skrev B för att särskilja från dig och så blev det ändå att det kunde vara du! Så lustigt!

Och du fick utmärkelsen av mig, du och alla andra är verkligen värda alla utmärkelser i världen!

KRAM!

Saltis: Jag tänkte att alla behövde lite sommarblommor att bli glada av. För man blir verkligen glad av de blommorna.

KRAM!

Tina: Men snart kommer nog våren till dig - och sommaren också så att du kommer ihåg vad en baddräkt är!

Desiree sa...

Jättefina bilder och grattis till utmärkelsen. Den är du sååå värd. Kassen har så himla fina blommor. Ha ha lustigt det där med hur man vänjer sig vid olika temperaturer. För dig är vår vid 36 grader och för en annan är det nästan på gränsen till lite för hett. Men härligt att ni har fått vår för det börjar även komma här nu.
Ha en bra start på veckan och en fin måndag.
Kram

Anne sa...

Puh, 36C känns mer som alltför het högsommar än vår... Förstår till fullo om svetten lackade.
Men både kropp och själ vänjer och anpassar sig eller hur?
Jag har själv tänkt på det nu i helgen, vi hade hela 17 våriga grader och det innebar jag gick med t-shirts och satt även ute och åt lunch. Tyckte det var varmt och skönt. Men i sommar, är det 18 någon dag då, så kommer jag plötsligt då tycka att det är kyligt och alltför kallt sitta ute och äta.... Ja, du vet och förstår vad jag menar.
Ha en toppenvecka, kram!

Petra H sa...

Vad komiskt, här frös jag inatt och imorse!! Precis som Carina skrev ovan så har vi haft några riktigt tråkiga veckor (mina föräldrar hade verkligen tur med vädret) och det har ÖSREGNAT hela helgen. Riktigt innesittaväder i Karibien! Det kanske är för att vi redan ska vänjas oss vid det belgiska vädret, ha ha.
Så fina bilder!
KRam

Lotta sa...

Jag skulle också gärna ta av mig strumporna men jag får nog vänta några veckor till. Men de mörka kläderna åker successivt längre och längre in i garderoben :-)
Så jättefina vårblommor du har och jag är riktigt avundsjuk på den fina härfågeln!

Otta sa...

Vad jag blir grön utav avundsjuka!!! :-) Ha en härlig dag!
Kram

Marianne sa...

Desirée: Tack vännen! Och nu har jag skickat utmärkelsen vidare till dig. Det är skillnad på temperatur. I Sofia och Istanbul var 36 alldeles för hett, men här är det helt okej. Och jag tror det har med luftfuktigheten att göra, här är ju så pass torr luft.

Hoppas att våren kommer till alla er andra nu, särskilt till Sverige där det har varit så himla kallt så himla länge.

Kram!

Anne: Man anpassar sig och så är temperaturen olika på olika ställen som jag skrev till Desirée. Här är dryga 30 alldeles perfekt medan det kan vara en plåga någon annanstans. Den torra ökenvinden gör det behagligt när det är varmt här och förfärligt när det är kallt.

Ja hu, 18 en sommar vill man inte ha, då är det på med mössa och vantar - nästan : )

Kram!

Petra: Men nu hoppas vi att regnet går över så att ni får vår den sista tiden i Karibien! Belgiskt väder hinner ni nog vänja er vid ändå. Nu kom jag på en sak, jag har inte behövt AC:n i den här lägenheten trots värmen. Det fläktar ju in på ett sätt som gör att vinden blir sval när den kommer in genom våra balkongdörrar. Begriper inte hur, men så är det. Det vore allt bra skönt att slippa AC i sommar, men det är väl att hoppas på för mycket.

Kram!

Marianne sa...

Lotta: Men nu har väl våren kommit lite till Skåne? Jag tyckte jag läste att våren håller tiden? SNART har du krasse även hos dig, men härfåglar får du kanske vara utan ...

Otta: Du åker väl till Dubai snart? Där får du nog uppleva värme.

Kram!