måndag 29 mars 2010

Groteska huset

Ska börja med att tala om att jag återigen inte kan komma in på Wordpress. Att jag inte besöker er som skriver där beror alltså inte på mig utan på f-ade j-a s-t-Internet.

Som utlovat, här kommer lite foton från det mest groteska huset i världen. I alla fall det mest groteska hus jag någonsin har sett. Och det ligger alltså på promenadavstånd från oss. Det här är inte någon utpräglat egyptisk smak, det verkar snarare vara någon som har tagit för mycket av några underliga droger eller någonting liknande. Önskar att jag kunde komma runt så att jag fick några foton ur fler och bättre vinklar, men jag har ingen lust att åka dit för intrång, så det här får duga.

Groteska huset.

Okej för att man gillar lejon, men lejon med röda ögon som ser elaka ut?

Tornet. Jäpp, det är en kedjefånge där uppe.

Här är han, kedjefången.

Han måtte gilla damer, han som äger huset, för det kryllar av dem lite överallt.

Värst är nog ändå hästen och den nakna gubben.

Hästen och nakna gubben vid kupolen.

Hästen igen.

Tinnar och torn.

Nu ska jag sätta en deg innan jag börjar läsa bloggar.

UPPDATERING: Nu hittade jag en orgie också!

Orgie.

32 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahaaaa! Men HIMMEL!!!!! Vilket hus! Det var ju så dålig smak att det var riktigt underhållande!!!!! :-D
Tack för titten!
Kramar!

Lena sa...

En orgie i dålig smak! Kram!

olgakatt sa...

Götapetter!! Du måste forska i detta vidunders bakgrund och historia - säkert synnerligen intressant.

Dubbelörn sa...

Sitter här o gapskrattar högt... Helt vansinnig!

Victoria sa...

Han som byggde huset tycker säkert att det är skitsnyggt... Men det är tur att vi alla är olika, nu fick ju vi andra ett gott skratt! ;o) Kram!

Otta sa...

Vad konstigt! Det är första gången jag inte kan se dina bilder. Endast en bild fungerade...:-(
Kram

Freedomtravel sa...

Inte snyggt direkt, men ändå ganska kul och inte som alla andra hus ;)
Jag kan inte heller se alla bilder, men jag har stött på problemet på fler bloggar idag...?

Grekland nu sa...

Ja himmel vilket hus! Det jag funderar på är hur det ser ut inuti? Är det lika grotskt där tro? Är det nån privatperson som bor där eller används det till nåt annat?

Desiree sa...

Det där var verkligen bland det värsta jag sett! Jag hoppas att ägaren plannerar att bo i sitt hus lääänge för det lär väl kanske inte vara så lättsålt. Oh my god är det enda man kan säga. En orgie i dålig smak.

Annika sa...

Blogger har haft problem idag...har stött på detta med att inte kunna se bilder hos flera stycken. men nu funkar det.
JÖSSES vilket HUS!!!
Jadu, det var ANNORLUNDA som bara den.
KUL!!!
Men att bo där?
NÄÄÄ aldrig!!!
Kram!!

Anonym sa...

Hemskt!
Du MÅSTE ta reda på vem som äger huset, inte vem, men vad det är för människa... det är INTRESSANT!

Matildas fikarum sa...

Nog är huset groteskt! Men ändå, tänk att bara våga skapa något så vansinnigt tokigt. Jag är redan förälskad i huset, det är bland det knäppaste jag någonsin sett och det är förstås rent makalöst att de fått bygglov för en sådan skapelse. Länge leve fantasin! Vilket underbart hus, där skulle jag gärna bo.

ab sa...

Åh, vad roligt!
Lejonet är skelögt och ser ut som det fega lejonet ur The Wizard of Oz (se det generade flinet) och lejonen hos kedjefången har utstickande tänder och håller varsin järnring i munnen, jag tänker mig att de försöker säga: "Thnälla, får jag thpotta ut den här?"

Och faktiskt - wv just nu är lionylan.

Helly på Sicilien sa...

För mycket av det goda kan ju vara alldeles underbart, men inte i detta fallet. Då håller jag heldre med Coco Chanel som sa att man alltid ska ta bort minst en sak man har på sig innan man går ut. I detta fall hade det nog behövts lite mer än en sak ;)

Suzesan sa...

Usch vad hemskt hus. VEM BOR DÄR???Vilket jobb att fixa allt det där. OCH varför, till vilken nytta. Jag skrattade 1. Åt dina inlindade svordomar och 2. Åt "ab:s" kommentar.

Blogger krånglade som f*n igår och har krånglat idag. Igår så gick det inte se bilder tillexempel. Inte lägga in bilder heller. Igår. En stund.

Hur kan du få reda på VEM som bor där. Kan du inte snoka lite på klubben?? Eller om din man kan fråga på jobbet??NYFIKEN på vad det är för galning;)

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Saltis: Visst är det! Och jag är så glad att jag kom så pass nära så jag kunde plåta. Har bara sett det från bilen på stora vägen tidigare.

Kram!

Lena: Absolut en orgie i dålig smak!

Kram!

Olgakatt: Klas har frågat runt lite på kontoret, men ingen vet. Ska se om någon kan forska lite.

Marianne sa...

Dubbelörn: Ja man vet knappt om man ska skratta eller gråta!

Victoria: Tur att det finns galningar så att man får skratta!

Kram!

Otta: Blogger har visst problem just nu, det är flera bloggar som är drabbade. Hoppas att det fixas så att alla bilder syns igen.

Kram!

Marianne sa...

Freedomtravel: Ja det har varit problem på Blogger, hoppas att det är fixat nu!

Tur att inte alla hus ser ut så här, då hade jag fått mardrömmar : D

Ingabritt: Jag kunde se enorma stuckaturer i ett tak inuti, men sen vet jag inte mer. Man kan dock tro att det är ungefär likadant inuti. Det verkade nästan obebott, för det är enormt slitet. Men om det är privat eller tänkt som tivoli vet jag inte.

Desirée: Haha, ja jag står inte i kö för att köpa, det är en sak som är säker!

Kram!

Marianne sa...

Annika: Ja, jag hade också problem att se bilder i går, hoppas det funkar nu!

Hahahaha, ja vi gillar ju när det är annorlunda, men det är ändå bra tur att det inte är så här annorlunda överallt : D

Kramar!!!

Carina: Jag ska försöka! Jag är också hemskt nyfiken. Det är så förfärligt att det är en klassiker!

Matilda: Bygglov??? Hahahahahaha!!! Minst halva Kairo är svartbyggen. Ja den arkitekten hade ingen brist på fantasi, men jag hoppas att han hålls i strama tyglar framöver : D Jag kan försöka få tag i ägaren och meddela att du vill ha huset, du kanske får det av honom : )

Marianne sa...

ab: Ja jag funderade på om det ska skildra något klassiskt drama? Fast jag tycker att lejonet ser rätt otäckt ut, inte som det fega i Oz : )

Och nu ska jag visa min oerhörda efterblivenhet: Vad betyder wv och lionylan?

Helly: Fast det är rätt roligt att människan var hejdlös i det här fallet : D

Suzesan: Jo, jag ska försöka snoka lite, jag är själv vansinnigt nyfiken.

Jobbigt när Blogger krånglar, men det händer ju inte så ofta, så vi får väl ändå vara nöjda.

Kram!

Emmama sa...

Härligt med en orgie till kvällskaffet! Tack unga frun! :)

ab sa...

Wv betyder word vweification. Man måste fylla i ett nonsensord när man kommenterar hos dig, för att du ska slippa spam.

Ibland får de där orden rätt rolig utformning - jag har en hel samling som jag tagit från olika kommentatorsfält. Och nu blev det alltsp lionylan - lion och yla, tyckte jag - lite kul!

Just nu är det t ex bracop! Snäll polis, alltså. ;)

ab sa...

VERIFICATION. Usch, ibland kan jag inte stava.

De där nonsensorden som man ska imitera heter captcha.

Jenny sa...

Smaken är verkligen som baken... Och visst är det märkligt att övermåttligt med pengar verkar bringa fram vissa människors absolut sämsta smak? Bara för att det GÅR att köpa för pengar, behöver ju inte nödvändigtvis betyda att man MÅSTE köpa det ;-). Kram!!

Marianne sa...

Emma: Hahaha, väl bekomme! : D

Kram!!!!

ab: Aha! Nu fattar jag! Haha, jag är visst lite trög. Jo, jag tog tillbaka den där wv (se, jag lär mig) för jag började få en massa spam.

Bracop är bra!

Jenny: Jaså, är det så det är? Måste man inte göra av med ALLA pengar man har? Hahahahaha, ja vissa är tokiga, och måste riktigt visa vad de har råd med. Less is more, inte den här människans ordspråk!

Kram!

Anonym sa...

Underbart, jag har försökt beskriva det här huset flera gånger men aldrig lyckats få någon att förstå hur groteskt det är, nu har vi bildbevis. Nyfiken är man så varje gång jag åkte till Alex tvingades jag titta, men visst blir man lite åksjuk när man sett spektaklet -även på avstånd.

StrandMamman sa...

Ojojoj, man kan bara gissa hur det ser ut på insidan!! Håller med övriga om att du ska forska vidare på husets historia!

Marianne sa...

Anonym: Haha, nej, det är nog svårt att tro på att någonting sådant här verkligen existerar. Jag ska pallra mig bort där igen och gå upp på Alex Des Rd och ta lite foton från det hållet också, se om jag kan täcka in hela lite bättre. Ska försöka göra det den här veckan. I så fall kommer det på bloggen.

Vore kul att veta vem du är, men känn dig inte tvingad.

Strandmamman: Som jag skrev till Anonym här ovan, ska jag definitivt gå tillbaka och försöka få bilder ur fler vinklar.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Oj, vilket hus! Vet du vem som bor där eller något om det, när (och varför) det byggdes?

Marianne sa...

Anna: Nu har jag fått reda på att det är en bilhandlare som äger det, men om han byggde det eller köpte det så vet jag inte. Och jag vet inte om han bor där eller vad han ska med det till. Fortsättning följer förhoppningsvis. Jag ska i alla fall gå tillbaka och försöka få bilder från en annan vinkel också.

Karoleen sa...

Oj du, ja jag försöker orientera mig lite när jag kollar på dina bilder och jag kan nog inte minnas att jag sett just de huset, men däremot har jag sett det där huset som man passerar när man åker från flygplatsen till Maadi, kan det vara "AirportRoad" den heter? Huset ser ut som ett indiskt tempel - och jag måste säga att jag gillar det. Men detta hus, som du visar är ju inte speciellt vackert, väldigt groteskt och det är nästan så att jag måste se till att besöka det när jag åker ner til Kairo nästa gång =)

Marianne sa...

Karoleen: Det här huset ligger på Alex Desert Road, strax efter avfarten från Ring Road. På höger sida om man åker mot Alexandria, en bit in från vägen. Det hus du pratar om har jag nog inte sett, men jag ska hålla ögonen öppna!