måndag 15 mars 2010

Härfågeln - del 8

Annika i Stockholm tyckte lite synd om härfågeln och gav honom lite sällskap, dessutom tyckte hon att det var dags att föreviga honom och gjorde en målning på duk. Jättefint!

Härfågel med sällskap, signerad Annika.

Själv har jag fått röja undan mitt lilla hemmaspa för att ordna platt-tv för katten Stina. Några duvor landade på fönsterblecket utanför, och när Stina ska fånga fåglar tas ingen hänsyn till ömtåliga prydnadsflaskor av glas. Nu är det en av hennes favoritplatser, hon ligger och sitter där och väntar på att fåglarna ska komma tillbaka så att hon får visa vem det är som bestämmer om de här fönstren.

Stina väntar på fåglarna.

I övrigt har det väl inte hänt så förfärligt mycket här, Maken gick och blev genomförkyld i helgen och orkade inte mycket mer än att laga dammsugaren. Så i går passade jag på att göra mig kvitt alla hemmfrusysslor för veckan och i dag skickade jag iväg Maken till Turkiet.

Om nu bara elektriciteten vill vara så snäll att vara på alerten har jag tänkt mig en bloggrunda på eftermiddagen.

19 kommentarer:

Marianne sa...

Nä men - det var en häftig bild. Verkligen.

Din Stina verkar ha koll på det mesta. Och naturligtvis är det alltid katten som styr i hemmet.
Kram

Cecilia, Kär-Smycken! sa...

Vilken vacker fågel.

Sköt om dig och ha en tokhärlibullyzg dag!

Helly (Svensk tjej på sicilien) sa...

Godmorgon. Hoppas maken inte smittade dig och att han mår bra nu :)

Min mamma har ju oxå en katt som heter Stina en bild kan du se på hennes blogg i detta inlägg:

http://sekelskiftesdrom.blogspot.com/2010/02/vill-ga-ut.html

Jag tycker iallafall att de ser rätt så lika ut på bild.

Ha en bra dag! :-)

Marianne sa...

Marianne: Stina har blivit som en kattunge igen sedan vi flyttade hit, hon jagar allt! Men det är bara mysigt.

Kram!

Cecilia: Hej och välkommen hit! Härfåglar är verkligen vackra och med bloggvännernas hjälp blir den här bara vackrare och vackrare!

ab sa...

Vad hänsynsfullt av dig att ge katten hennes spaningshylla!

Marianne sa...

Helly: Nu var vi nog här samtidigt! Maken mår lite bättre och än så länge nyser jag bara illa då och då. Plus att jag är konstant täppt i näsan, men det är nog sanden.

Jag ska genast gå och se din mammas Stina!

Kram!

Marianne sa...

ab: Det är inte hänsynsfullhet, det är anpassning till verkligheten. Hade jag låtit glasflaskorna stå hade de varit smulor vid det här laget : )

Marianne sa...

Helly: De ÄR verkligen lika, våra Stinor! Så roligt!

Kram!

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej Marianne!
Tack för titten på vår blogg. Stinorna ser väldigt lika ut. Lite konstigt de har samma namn också. Vår Stina längtar till våren hon tycker det är alldeles för kallt ute. Så jag måste leka och busa med henne, hon är en krävande liten kisse. Sen har jag en lillasyster som heter Marianne:-)
Kram Anette

Annika sa...

Du är verkligen en sann kattälskare, Marianne...
Gud vilka lyllosar till katter du har.
Stora kramar på måndagen!!!

Otta sa...

Katten är viktigast! Hon ser så go ut där hon sitter!

Köpte en dvd med kryp till Kissen en gång, men hon var rätt ointresserad måste jag säga. Fick sätta TV:n på golvet och då var det endast intressant när jag satt bervid henne, annars fick det vara!
Kram

Katarina på Filippinerna sa...

Åh so roligt med denna fågel bild som får en massa nya former och ärger.

Katten ser fullt upptagen ut antingen inte alls störd av ditt fejande. Hoppas maken blev kurerad något så när innan han kommer till Turkiet.

Desiree sa...

Stina verkar sitta fint där vi fönstret och vänta in småfåglarna. Kul att härfågeln fick en kompis. Ha en bra dag och hoppas du lyckas hålla dig frisk från förkylningen som din käre make fick.

Kram

Saltistjejen sa...

Haha! Vad kul hon är Stina! Och vilken ku idé att ge ursprungsfågeln lite sällskap! :-) Tydligen ngn med lite mat också... ;-)
Kramar!

Petra H sa...

Ha ha, platt-tv för Stina - men kan hon verkligen se så mycket genom glasteglet?
Roliga bilder på härfågeln, Annika och Bert är duktiga!
Hoppas att maken kryade på sig innan han åkte iväg till Turkiet! På tal om dammsugare glömde jag i helgen att be O tömma vår dammsugare. jag hatar verkligen "påslösa" dammsugare och vägrar tömma den, det får O göra (som köpte den!!)...
Kram

Marianne sa...

Anette: Välkommen hit du också! Ja visst är det märkligt så lika våra Stinor är! Min längtar dock inte till våren, här är full vår med ibland 38 grader redan nu. Men det ska bli svalare framåt helgen igen.

Hihi, och min svägerska heter Anette!

Kram!

Annika: Jo, det är jag nog, men när det gäller mitt lilla hemmaspa var det ren självbevarelsedrift att göra det till vanligt badrum igen. Annars hade jag snart haft glassplitter i hela badkaret! : )

KRAMAR!

Otta: Haha, nä, de där sakerna man köper till dem är vanligtvis rätt ointressanta. Däremot skärpet till morgonrocken, mossan i orkidéekrukan, de där små hjärtana som ligger på min dator ...

Jag håller tummarna hela dagen i morgon!

Kram!

Marianne sa...

Katarina: Visst är det roligt!

Nej, Stina störs inte av att jag håller på. Bara när hon sitter i en bra pose och jag springer och hämtar kameran, då sitter hon kvar PRECIS till jag ska knäppa!

Klas mår bättre i dag. Han ringde och berättade att de var ute och gick i gamla stan i Istanbul och pratade om vilken restaurang de skulle gå till. Jag vill också vara där! Och jag tycker de ska gå till lilla restaurangen som har en källarmästare som är en kopia av Frank Zappa. : D

Kram!

Desirée: Tack, jag tror jag har klarat mig. Men det återstår väl att se. Stina är rolig, hon ligger hela tiden och spanar vid fönstren. Antingen i badrummet eller på soffryggen i vardagsrummet, eller på sängbordet i gästrummet. Hennes absoluta favoritställen.

Kram!

Saltis: Haha, ja det ser ut som om den lilla kommer med mat till den stora. Lite tvärtom.

Stina har fått massor av energi, hon tror hon är kattunge igen. Men det är bara roligt. Och hon är gullig när jag går in i sovrummet på dagarna, då kan hon komma springande och kasta sig upp i sängen och jama för att jag ska komma och lägga mig och gulla!

Kramar!

Petra: Nej, jag undrar hur mycket hon ser. Men man ser definitivt rörelser där utanför, både fåglar och palmblad som svajar. De är också väldigt intressanta : )

Jo, Klas blev bättre i dag. Nu är han i Istanbul och traskar runt i gamla stan bland de gamla monumenten. Jag vill också vara där! Ta en öl på Sultan Pub som är vårt fikastamtälle vid Blå moskén. Fusk : (

Hehe, man ska alltid lägga sig i dammsugarköp. Jag är superirriterad för att min dammsugare är trasig. Det var han som städade här förut, han skulle "laga" den med silikon när det hade gått hål på slangen ????????? Då SKAR han av slangen. Så nu är den fasttejpad med silvertejp. Vi ska på något underligt sätt försöka köpa en ny, det är en rätt fin Electrolux. Grrrrrrrr.

Vi hade en centraldammsugare i Istanbul. Jättebra för man slapp dra den där manicken efter sig, bara en lätt slang. Men att tömma den burken var inte någon rolig affär.

Kramar!

Musikanta sa...

Tur att elmaken inte var sämre än att han kunde fixa dammsugaren, haha! Ha en skön vecka nu utan städning!! Själv åker jag upp till Mirren i kväll och blir "babbishållare" några dagar.
Många kramar!

Marianne sa...

Musikanta: I det här landet överlever man nog inte utan dammsugare. Så det var tur!

Ha det nu jättebra hos Mirrfamiljen i Stockholm!

Kramar!