fredag 19 mars 2010

Bygga bo

Den här lille gråsparven kom flygande i dag när jag var ute på balkongen. Han har fullt sjå att bygga bo just nu den lille, som synes av dunen han håller i näbben. Och det märks, för ni skulle bara höra hur det kvittras och stås i här ute nu, det är som en symfoniorkester.

Det var dock inte lätt att fånga den här lille pippin på bild, liten som han är och så satt han gömd inne bland palmbladen på lite för långt avstånd.


Det blev lite hackigt med bloggandet här, jag var jättedålig i magen i går och i dag har Maken fått det. Men det gick i alla fall över fort så i dag är jag pigg igen. Och jag hoppas att han är pigg i morgon så att vi kan åka och handla.

Jobbar mycket gör vi båda två, dessutom. Fredagar ska ju vara lediga men eftersom Maken har suttit med näsan i datorn hela dagen har jag också gjort det. "Another damned, thick, square book! Always scribble, scribble, scribble! Eh! Mr. Gibbon?"*

Nu tror jag bestämt att någon skjuter här ute igen. Det händer med jämna mellanrum, jag vet inte vad det är de skjuter på men det känns inte riktigt bra tycker jag. Har i alla fall inte hört maskingevär här, det kunde vi höra ibland på gamla stället. Nå, ingen fara för oss, det är jag säker på. Snarare katter och hundar och råttor som råkar illa ut.

Nu börjar snart Så ska det låta, det ska vi glutta på.

Ha en trevlig helg allihop!* Sagt av Hertigen av Gloucester när historikern mr Gibbon presenterade den andra (eller tredje, fjärde, femte eller sjätte volymen av hans magnum opus The History of the Decline and Fall of the Roman Empire.

14 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Å här sitter jag i ett nattsvart Madrid och glor på samma program! Ha en skön helg och hoppas att ni piggnar till ordentligt båda två!

Marianne sa...

Karlavagnen: Fast det var inte roligare än att du läser bloggar och jag svarar på kommentarer : ) Jag vet inte, jag tycker att det börjar bli lite tjatigt. Men nu får jag väl gå och vara social, Klas säger ibland att jag saknar social kompetens bara för att jag inte tycker det är kul med underhållningsprogram : D

Ha en skön helg du också!

Otta sa...

Trevlig helg! Hoppas att ni blir friska - och inte jobbar så mycket. Ja, det säger jag som naturligtvis skall jobba i helgen! :-) Men inte hela denna helg, det sparar jag till nästa!

Sitter just nu och tittar på Let's Dance, det andra alternativet är inte riktigt något för mig.
Kram

Saltistjejen sa...

0en OJ! Hoppas ni båda blir bra i magen nu till helgen!!!
Kram!

olgakatt sa...

Jag såg på K-special och bespetsade mig på ett program om Cindy Sherman som jag beundrar. Och så får jag se ett program av och om en avdankad pojkvän som inte klarade av att vara i skuggan av en stor konstnär. Suck.
Så ska det låta ska är inte roligt längre - byte av programledare funkar inte alltid alls.

Desiree sa...

Du får krya på dig. Hopps att både du och maken mår bra imorgon och är pigga. Ni får väl ta ledigt imorgon istället och hitta på något trevlig tillsammans.
Kram

Helly (Svensk tjej på sicilien) sa...

Ja, skjutande är inte så kul att höra... I södra italien är det vanligt att folk skjuter upp i luften vid festliga tillfällen och det kan ju bli riktigt fel och det händer varje år att folk blir skadade. Speciellt eftersom de som skjuter inte gör detta i helt nyktert tillstånd...

Annika sa...

Ja, visst är så ska det låta tjatigt...
Kollar inte på det alls längre.
Har väl överlevt sig själv, eller ngt sånt...
Usch för magvärk, men bra att du mår bättre nu!!
Kram!!

Bloggblad sa...

Himla tur att det mesta skjutandet här inskränker sig till några minuter runt midnatt när nån i grannskapet fyller jämnt.
Fast jag uppskattar det inte så särskilt att bli väckt för att nån jag inte känner fyller år...

anna of sweden sa...

Hade jag hört ett maskingevär här så hade jag blivit livrädd. Fascinerande att anpassar sig så väl till sin omgivningen.

Hoppas att ni båda är pigga och krya igen!

Lotta sa...

Hoppas ni mår bättre nu!
Utanför mitt jobb håller råkorna som bäst på med sitt bobyggande. Jag gillar dessa "universitetsfåglar" och det är jätteintressant att studera dem.

Marianne sa...

Otta: Det enda tävlingsprogram jag gillar är På spåret. Alla såna där som röstar ut folk tycker jag är urtrista. Fattar inte vad det är för omänskligt koncept.

Kram!

Saltis: Såna där magåkommor får man nog räkna med när man bor så här, hittills har vi i alla fall inte varit riktigt sjuka, ingen Faraos hämnd än i alla fall.

Kram!

Olgakatt: Jag vet nog inte vem Cindy Sherman är. Trist att det inte handlade om henne om det var det de annonserade!

Alla programledarbyten funkar verkligen inte. Det enda som har klarat sig är väl På spåret? Samtidigt kunde ju Oldsberg verligen inte ta över Här är ditt liv. Tyckte jag.

Marianne sa...

Desirée: Det blev att handla och städa i helgen. Nästa helg blir roligare för då kommer P som bodde här tidigare. DET ska bli roligt!

Kram!

Helly: Jag fattar inte varför folk i hela Medelhavsområdet (verkar det som) ska skjuta när det är festligheter! Samma i Turkiet. Vi fick se ett stort kulhål som gick in GENOM en vägg - som tur var hade ägarna inte varit hemma just då.

Kram!

Annika: Det har verkligen överlevt sig själv. Dessutom känner man knappt igen en enda artist nu för tiden! Fast det beror kanske inte på programmet utan på mig : D

KRAM!

Marianne sa...

Bloggblad: Va?!?! Skjuter de hos dig också när de festar? Eller är det fyrverkerier då?

Anna: Jag blev rätt rädd när jag hörde det första gången. Men sedan blev det "vardagsmat", så då slappnar man av. Jag är rätt säker på att de inte skjuter på människor i alla fall!

Lotta: Visst är det kul när fåglarna bygger bo så man kan studera dem! Speciellt på jobbet, så man har någonting som muntrar upp!