onsdag 1 december 2010

Äntligen sol

Vilken underbar dag det har varit i dag. Solen sken och snön glittrade, det knarrade under skorna och det var en sån där härligt frisk kyla. Så jag tog förmiddagen ledig och slöade lite, sedan tog jag en omväg till mitt Maxi med kameran runt halsen. Och när jag stod där i kön för att skicka några julhälsningar såg jag en tjej som log åt mig. Jag log lite tillbaka, men då började hon titta extra på mig - och det var S som också har bott i Istanbul! Så jätteroligt, och precis vad jag hade hoppats på eftersom jag inte riktigt visste hur jag skulle få tag i henne! En underbart söt liten dotter har hon fått under tiden som gått, så det ska bli roligt att få träffa henne snart igen.

Nu ska jag inte skriva så mycket mer i dag, för jag ska försöka hinna LÄSA några bloggar också innan ögonlocken börjar strejka. I stället bjussar jag på några vinterbilder:

Insnöad barncykel utanför porten.

Snöhögarna bara växer.

Önskebrunn.

Ingen som sitter på ljugarbänken i snön.

Mitt Maxi.

26 kommentarer:

Desiree sa...

Ni har ju verkligen fått tokmycket snö! Det är nästan mer snö hos er än vad som finns här i Stockholm. Men visst är det underbart när solen tittar fram och lyser på den gnistrande snön. Jag önskar bara att jag kunde få gå ut och njuta av den. Hoppas få göra detta till helgen.
Ha det bra i snön och kylan och vad kul att du fick träffa på din vän helt av en slump som också bott i Istanbul. Verkar vara ett helt litet gäng av er som bott där. Det är ju underbart att kunna återanknyta och dela minnen från den tiden ihop.
KRamis!

KARLAVAGNEN sa...

IT IS IN ÄLMHULT DET HÄNDER... Wow!!!

Saltistjejen sa...

OJ vad SNÖ ni fått!!!!! Himmel! Men vad jag blir avis för här vräker regnet ner idag. SÅÅÅ trist!!!
Ingen dcemberkänsla alls. Vad härligt att du sprang på din vän!
Kram!

Annika sa...

Lordie vad SNÖ!!!
Underbara vinter, säger jag. Precis som Saltis berättar om har vi astrist väder på am.östkusten idag. Regn, blåst men tempen har sjunkit hela dagen. Alltid ngt, pfft...
Skulle gärna ta lite av er perfekta vinter!!
KRAM!!

Marianne sa...

Desirée: Ja här är massor av snö, och jag gissar att det kommer mer från östkusten där det visst har snöat hela dagen. Snökanonen är visst fortfarande igång.

Det är nog bland det vackraste som finns när det är massor av snö och solen skiner som en tok. Det var verkligen skönt att se solen ordentligt igen, jag har saknat den : )

Jag räknade väl ihop till cirka elva personer som bor här i stan och som har bott/är från Istanbul. Så det är många! Superkul att jag träffade på S, nu måste jag ringa andra S också : )

Kramar!


Karlavagnen: Jepp, det är här man ska bo! Så jag tycker du ska flytta hem till din stuga så att vi kan starta firma : )

Kram!


Saltis: Snö är bättre än regn, alla gånger! Ja utom på våren och sommaren, förstås. Hoppas att den kommer till er också snart.

Det var superkul att springa på henne, tur att hon kände igen mig!

Kramar!

Marianne sa...

Annika: Ja här är verkligen perfekt vinter! Så trist att ni har slask och plask, i stället borde det ju snöa hos er också nu så att ni får julkänsla. Jag som har sagt till snön att åka hem till dig!

KRAM!

Äventyret framtiden sa...

Hoppas du hann önska dig många saker innan snön kom. Brunnen ser ju aningen svåråtkomlig ut med tanke på önskningar:). Du har massor av snö du också! Inte länge sedan du hade ett helt annat klimat.

Kram!

Suzesan sa...

Kors i taket med snö...

Sån önskebrun hade jag i min trädgård i mitt hus som jag hade. Fint. En ljusblå. Som huset.Jag bad snickaren jag bodde med bygga en sån. Ritade upp hur jag ville ha den.

Guuu' vad fina blomstergrejor du gjort som är bild på i inlägget nedanför. Tur tågen var i tid. Du valde rätt tåg.

Kram
/Susanne

Katarina sa...

Fina vinterbilder! Jag som gillar snö, eftersom det gör det ljus och fräscht! Kan vara bra att inte vara husägare nu med all snö som ska skyfflas. Kul att träffa på en bekant i affären, det var nog en mening med det också!

Ha de bra!

anna of sweden sa...

Men Marianne! Inte snällt att visa bild på Maxi. Jag får ju abstinensbesvär.

Härligt vintervackra bilder du visar. Jag har svårt att förstå att det faktiskt kommit så mycket snö i södra Sverige!

Kram!

Anne-Marie sa...

Men så mycket snö ni har. Det ser ju ut nästan som i norra Sverige. Vilken tur att du verkligen gillar snö och kyla. Verkligen roligt när man träffar på någon så där som man tycker om. Ni verkar inte ha några problem att få vänner i Älmhult. :) Kram!

Malin sa...

Vilka mängder med snö!!
Till och med jag som absolut inte gillar kyla och vinter tycker att det ser riktigt härligt ut på fotona med snö och sol!

Lotta sa...

Man skulle kunna tro att det är januari och inte i början av vintern. Hur ska detta sluta? Men det är så fint nu när solen skiner och det knarrar under fötterna. Me like!

Och så tror jag det var meningen att ni skulle ses just då och där! :-)

Kram!

Anonym sa...

Nä, håller med Anna... tänk på oss som saknar Maxi tokmycket...

Vi fick oxå snö inatt och det snöar lite ännu. Så skolan stängde. För 6 cm snö! Jaja, det blev ju sovmorgon och ledigt!

Taina sa...

Vart flyttade du egentligen??? Till Sibirien? Visst ser det fint ut men jag måste säga att jag är glad att jag inte äger ett hus vid dina trakter...slipper ju skotta då ;)

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Ni har mer snö än Stockholm! Fast på vissa ställen i Södermanland har de fått så där mycket! Idag är det en sådan där kall dag när alla träd är frostigt vita - så vackert!

Marianne sa...

Karin: Brunnen står på någons tomt, så jag vet inte om man får önska sig något där? Haha, ja det är bara en månad sedan jag gick runt och svettades i en kortärmad t-shirt och var tacksam för AC. Nu går jag runt med diverse varma tröjor och långkalsonger och är tacksam för väremelement : )

Kram!


Suzesan: Tänk att du har haft en egen önskebrunn! Hoppas att många önskningar gick i uppfyllelse!

Visst är det fint med julblommorna! Tur att de inte finns året om så att man verkligen kan uppskatta dem när det är deras tid.

Kram!


Katarina: Haha, ja det ska vara fördelen att inte ha hittat ett hus än, men jag hade gärna skottat lite snö om vi bara hade haft ett eget hus.

Ja det var verkligen kul att träffa henne i affären!

Kram!

Marianne sa...

Anna: Hoppsan, sorry! : )

Ska ni hem över jul? I så fall får även du uppleva både snö och Maxi!

Kram!


Anne-Marie: Egentligen gillar jag inte kyla, men om det nu ska vara vinter så är det bättre att det är snö och riktig vinter. Blask-slask är däremot avskyvärt när det är kallt, det kan jag leva utan och uppskattar de här riktiga vintrarna.

Vi har väl inte fått några nya vänner här än, det är mest gamla vänner från Istanbul. Jag har för mig att jag räknade till 11 personer som vi känner och som alla har bott i Istanbul eller är därifrån, och som vi känner från vår tid i Istanbul.

Kram!


Malin: Jag gillar inte heller kyla i vanliga fall, men när det är så här vackert med sol, fräsch snö och frisk luft, då är det bra härligt.

Kram!

Marianne sa...

Lotta: Ja visst är det bra mycket bättre än snålblåst och duggregn, som det brukar vara i Helsingborg. Just det där knarrandet under fötterna är mysigt!

Jag tror jag hade sprungit på henne förr eller senare, det är ju inte jättestort här : )

Kram!


Brysselkakan: Sorry, tänkte inte på hur mycket jag skulle ställa till med : )

Så ni har också snö! Härligt! Och barnen blev väl inte så ledsna för att de fick ledigt, kan jag tänka mig : D


Taina: Jepp, Sibirien! Jag sa ju det, att vargarna ylar i fjärran och vi pulsar fram över vidderna för att försöka hitta mat : D

Jag hade GÄRNA skottat om vi hade haft ett hus nu. Det hade varit bra mycket härligare än att bo i den här lilla pluttlägenheten utan en enda av våra pinaler. Saknar våra knivar varje gång jag lagar mat.

Kram!

Marianne sa...

Anna: Otroligt att det är mer snö i söder än i norr! Men Musikanta och Bloggblad har väl fått mest av alla, kan jag tänka mig.

Åh så vackert med alla frostiga träd. Det är nog det vackraste!

Kram till frun!

anna of sweden sa...

Näpp. Vi firar amerikansk jul och jag är så nöjd med det. Vintersverige lockar inte. Varken med eller utan snö. Bara Maxi lockar ... :) Och familjen. Men de kommer ju hit.

Millan sa...

Men josses vad mycket sno ni har! Det hade jag inte riktigt fattat... Pratade med mamma igar och ojade mig over att vi hade minus 5 grader. Hon fnos lite och sa att hemma var det minus 17! Huva!
Kram

Bloggblad sa...

Skillnaden mellan dina tidigare bilder och de här är verkligen största möjliga.

Marianne sa...

Anna: Kul att familjen kommer! Du får be dem ta med Maxi : )

Kram!


Millan: Minus 17! HU! Här har vi haft som mest -12 ungefär, och det räcker. Snön behöver inte kallare än så för att klara sig, så vi får hoppas att det stoppar där. I dag var det bara -6 : )

Kram!


Bloggblad: Haha, ja men soliga är de! : )

Petchie75 sa...

Wow, så mycket snö!!! Vi hade relativt mycket snö (för Bryssel) men precis när det snöat som värst igår så började det regna :-( och nu är allt borta, förutom några förrädiskt isiga bitar på trottarerna.
Kul att se vardagsbilder från Älmhult, snart får vi se det på riktigt!
Kram

Marianne sa...

Petra: JAAA, snart får ni se det på riktigt! Bara några veckor kvar tills ni kommer hit. Och innan dess ska vi proppa i oss mat och glögg och godis. : )

Kramar!