torsdag 4 augusti 2011

Bloggträffar

Saltis och lilla E, samt hästen Sonja.

Oj, vilka fina och mysiga bloggträffar jag har varit på den här veckan!

I måndags träffade jag Saltis och lilla E hos Olgakatt. Efter smaskig lunch åkte vi till gården där Olgakatt har sin häst Malena och hälsade på henne och hennes kompisar. Där fick vi också träffa de sex mirakelkattungarna som Olgakatt har berättat om, här först och sedan här. Suck, man blir ju så kär när de där små ullnystanen tultar runt. Nå, ingen av oss fick med oss en ny kisse hem.

Tyvärr tog dagen slut alldeles för fort, men så är det när man har trevligt. Synd att det är så långt till NYC, men jag hoppas vi ses snart igen!

Ja, och Olgakatt hoppas jag få träffa riktigt snart igen.

Och i går, onsdag, kom Emma och lille Gustav - förlåt, STORE Gustav så klart - hem hit på kaffe och saft och hallonpaj. Och Emma som är härifrån Älmhult kände så klart till några av mina grannar. Vi satt i solen på framsidan och fikade och pratade, vi pratade så mycket att jag glömde ta några fotografier!!! Himlarns alltså, jag skulle ju ha dokumenterat Gustavs fina glugg i tänderna.

Tyvärr tog den stunden också slut alldeles för fort. Men Emma och Gustav kommer till Älmhult lite då och då, så jag hoppas vi ses snart igen!

För att ändå få ett foto av Emma och Gustav hade jag tänkt att jag skulle bege mig in till stan i dag för att ta ett foto vid bakluckeloppisen som Emma skulle vara med på. Tror ni inte att Tjorvan behagar vara borta hela dagen så att jag inte kan gå hemifrån? Hon brukar alltid hålla sig hemmavid och faktiskt inne största delen av dagarna. Men inte just i dag. Stina däremot, som jag vet klarar sig en stund även om dörren är stängd, hon var minsann hemma. Suck. Så det blev ingen bakluckeloppis för mig. Och inget foto.

Å andra sidan blev jag färdig med ogräsrensningen mellan plattorna på gången. Och så började jag beskära det japanska körsbärsträdet. I morgon får jag nog klä på mig lite bättre och klättra upp en bit i trädet för att det ska bli någonting ordentligt. Jag vill nämligen beskära det trädet nu, omgående, för det har börjat fälla sina blad redan. Så gräsmattan har sett ut som rena hösten, full med gula blad, och så vill jag inte ha det i början av augusti. Blir jag av med lite grenar blir jag också av med lite gula blad, tänkte jag.

Lite svårt att sluta när man väl sätter igång i trädgården.För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.10 kommentarer:

SweFlo sa...

OJ, vilket superfint kort! Alltså, JÄTTEFINT! Värsta annonsbilden! :-)

Marianne sa...

SweFlo: Tack, men det beror nog på motiven, inte fotografen! : )

Kramar!

Västmanländskan sa...

Så mysigt! jag fick också finbesök av samma två NY-bor på Skånebesök. Min första bloggträff :)

Suzesan sa...

Åh så glad jag blev när jag såg den fina bilden på Saltis och Ella. Äntligen har ni träffats. Så kul. Vad roligt med så mycket bloggbesök.

Än en gång skrattar jag åt sista raden.

Jag läser och allt är så glatt och kul och så kommer den raden. Bra Marianne. Gilla'rt.

Kram
Susanne

Marianne sa...

Västmanländskan: Ja, vad roligt att du också fick träffa dem! Men du, du bor ju också här i Skåne, stämmer inte det? Eller visst ja, jag bor i Småland, men nästan Skåne : ) Vi borde ses!


Suzesan: Jag har träffat dem en gång tidigare, i Stockholm för ett par år sedan när E var bebis! Men det är alltid roligt att ses igen. Så klart.

Jag läste en artikel om ordets makt. Cato (d.y. eller d.ä.) gjorde just så och fick andra att inse hur det stod till. Artikelförfattaren uppmanade till samma sak, och jag hakar på!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Å tack själv för en supermysig träff! Som du säger går tiden alldeles för snabbt men man får se det som att det var härligt att vi ändå kunde ses!!! Bilden är verkligen fin på mig och E också! Du är så duktig på att fotografera!
Du är alltid välkommen till NYC också såklart ;-)
kraaam!!

Marianne sa...

Saltis: Vilket fint foto du har i signaturen! Så mycket det har hänt medan jag har varit borta från bloggarna.

Ja man får alltid vara glad för det man faktiskt får, som att vi ändå kunde ses, i stället för att sörja allt det man inte kan få.

Tack, jag önskar att jag kunde hänga på Olgakatt till NYC, men det funkar inte i år. Men en vacker dag dyker jag upp där, vi pratade senast i dag om att vi skulle vilja ta en road trip i USA. Och vad lämpar sig bättre än att starta i NYC?

KRAMAR!

Petra H sa...

Jaaa, ett jättefint, helt underbart fint foto på Saltis och Lill-Skruttan!!
Och så kul att du bjöd Emma och Gustav på fika, jag hoppas verkligen att vi kan ta oss till Älmhult snart! O pratar fortfarande om hur mycket han vill komma och se Ikea-samhället!!
Stor kram

Anna, Fair and True sa...

Vad härligt med bloggträffar! Och vilken fin bild på Saltis och Ella!

Marianne sa...

Petra: Ja, jag hoppas också att ni kan komma snart så att vi får ses och så att O får se Ikea. Bäst vore så klart om vi hinner renovera lite till så att ni kan bo över här! Men det ska vi nog hinna eftersom du inte kan resa och fara förrän Sweet Pea har kommit till världen!

Kramar!


Anna: Ja det är skrutt att det alltid är så stressigt i Stockholm, men jag hoppas att jag får träffa dig och Desirée snart! Jag har ju inte sett lilla sötnosan än!

Kramar!